Kreativ

ŠTÍTEK: Ondřej Soukup

Zpěvačka Petra Janů má své prázdninové obydlí nedaleko Jindřichova Hradce.

Petra Janů: Chalupa byla srdeční záležitostí mého muže

Zpěvačka Petra Janů má své prázdninové obydlí nedaleko Jindřichova Hradce. O stavení, které kdysi bývalo kaplí, pečuje s pomocí přátel a sousedů. Navíc se stará o zahradu, pěstuje zeleninu a bylinky a u toho všeho stačí ještě relaxovat.

Letošní Adrenalin Cup se konal v Ostravici již po devatenácté.

Vydařený Adrenalin Cup

Ostravice – Nebývá zvykem, aby i tak extrémní závod, jakým je štafeta v rámci závodu SMS.cz Adrenalin Cup, mohl mít své obhájce titulu. Stejně jako v loňském roce, tak i letos, postavil nejlepší čtyřčlennou štafetu tým OpavaNet.

Výprava Alpiqu Kladno na MS v Zugu byla početná. Vlevo nahoře trenér Kadlec, dále Špaček, Pospíšil, Příhoda, Schnaubelt a asistent Maršner, dole zleva Kudela, Hnízdil, Štěpáník, Jirotka, Soukup a vedoucí týmu Karnet

Zlato nemají, ale do Kladna cestují kila bronzu

Kladno - Bronz si zřejmě z dovolených přiveze i letos spousta Kladeňáků, ale bude úplně jiný než jaký přiváží z výpravy na MS do Švýcarska kladenská ekipa čítající devět hráčů a tři členy realizačního týmu. 

Zpěvák Pavel Kačes Husár.

Rumpál: nesmělí rockeři, kteří se musí chvilku oťukávat

Praha /ROZHOVOR/ - Bigbítová kapela Rumpál je zpět. „Prostě jsme se po několikaleté pauze rozhodli pokračovat dál," říká zpěvák Pavel Kačes Husár, řečený Kača. Impulzem k tomuto kroku byly podle něj vřelé ohlasy na „zkušební" koncerty, které skupina absolvovala v Praze a ve Zlíně. V rámci koncertů muzikanti pokřtili (ve zlínské Zelenáčově šopě za účasti Vlasty Redla a pak v pražském jazzovém klubu AghaRTA za přítomnosti Gabriely Osvaldové a Ondřeje Soukupa) komplet svých nahrávek nazvaný 1995 Limited 2015.

Divadelní hit Podivný případ se psem bude mít svoji pražskou premiéru 12. května v Divadle Kalich.

Jan Cina: Tvoříme obraz autistického světa, jak ho sami vidíme

Praha /ROZHOVOR/ - Dospívající Christopher je matematický génius, ale také autista, který příliš nerozumí okolnímu světu. Přesto je do něj „vhozen", aby rozkryl záhadu, která zásadně ovlivní jeho další život. Řeč je o hrdinovi divadelního hitu Podivný případ se psem, který bude mít svoji pražskou premiéru 12. května v Divadle Kalich.

Divadelní hit Podivný případ se psem bude mít svoji pražskou premiéru 12. května v Divadle Kalich.

Jan Cina: Tvoříme obraz autistického světa, jak ho sami vidíme

Praha /ROZHOVOR/ – Dospívající Christopher je matematický génius, ale také autista, který příliš nerozumí okolnímu světu. Přesto je do něj „vhozen", aby rozkryl záhadu, která zásadně ovlivní jeho další život. Řeč je o hrdinovi divadelního hitu Podivný případ se psem, který bude mít svoji pražskou premiéru 12. května v Divadle Kalich.

Zpěvačka Klára Vytisková.

V porotě SuperStar letos poprvé zasedne zpěvačka Klára Vytisková

Praha - V novém ročníku soutěže SuperStar usednou v porotě Pavol Habera, Marta Jandová, Ondřej Soukup a Klára Vytisková. Před dvěma lety o vítězi rozhodovala trojice Habera, Soukup a Ewa Farna. Vytisková, která je známá především jako zpěvačka kapely Toxique, je v porotě nováčkem. Hledat novou SuperStar budou letos na podzim na Nově a Markíze, informoval za organizátory Martin Šnýdr.

Legenda Frankie Goes To Hollywood míří poprvé do Prahy.

Legenda Frankie Goes To Hollywood míří poprvé do Prahy

Praha /VIDEO/ - Slavné písně Relax či Power Of Love, které se na sklonku totality staly v tehdejším Československu megahity díky filmu Bony a klid a dodnes jsou součástí playlistů většiny tuzemských rádií, zazní poprvé živě v Praze. Frontman a zpěvák Holly Johnson s formací Frankie Gooes To Hollywood potěší na jedné ze zastávek světového turné i fanoušky v České republice.

Legenda Frankie Goes To Hollywood míří poprvé do Prahy.

Legenda Frankie Goes To Hollywood míří poprvé do Prahy

Praha /VIDEO/ - Slavné písně Relax či Power Of Love, které se na sklonku totality staly v tehdejším Československu megahity díky filmu Bony a klid a dodnes jsou součástí playlistů většiny tuzemských rádií, zazní poprvé živě v Praze. Frontman a zpěvák Holly Johnson s formací Frankie Gooes To Hollywood potěší na jedné ze zastávek světového turné i fanoušky v České republice a oslaví s nimi 30 let od vydání debutového alba. Jedna z hudebních událostí roku se odehraje 26. srpna v Průmyslovém paláci. Lístky jsou od k dostání v síti Ticketstream.

Bubeník Pavel Valdman.

Bubeník si plní sen a dobývá světová pódia

Rotava – Za bicí poprvé usedl ve dvanácti letech. Denně zkoušel hodiny a hodiny. Ta dřina se vyplatila, a tak si bubeník Pavel VALDMAN, který pochází z Rotavy na Sokolovsku, může plnit svůj sen. Český muzikant dobývá světová pódia. Spolupracoval i s celou řadou českých umělců.

Mezi gratulanty byly i herečky Ivana Chýlková a Eva Holubová, uprostřed je producent a majitel Divadla Kalich Michal Kocourek.

Michal Kocourek: S každým dalším titulem chceme jít o kousek výš

Praha /ROZHOVOR/ – V aktuální sezoně má za sebou mimořádně úspěšné premiéry muzikálu Horečka sobotní noci s hity skupiny Bee Gees a „vizionářské komedie" Žena za pultem 2: Pult osobnosti (s Jiřím Lábusem a Oldřichem Kaiserem). Před sebou toho ale má pražské Divadlo Kalich, které působí na tuzemské divadelní scéně patnáct let, mnohem víc.

Muzikál Mauglí.

Mauglí promluví znakovým jazykem

Praha - Mauglí propojí svět slyšících a neslyšících. V neděli 7. prosince od 19 hodin uvede pražské Divadlo Kalich ve spolupráci s Centrem pro dětský sluch Tamtam, o.p.s. výjimečné představení muzikálu Ondřeje Soukupa a Gabriely Osvaldové, které bude tlumočeno do znakového jazyka.

Součástí překážkové dráhy byl včera dopoledne i tento úkol. Děti se proudem vody trefovaly na terč, který tvořily PET lahve.

Hasičský den přilákal rekordní počet návštěvníků

Frýdek-Místek - Práce hasičů je u dětí bezesporu populární. V úterý to dokázal Hasičský den, jedna z akcí frýdecko-místeckých Prázdnin ve městě. Děti si mohly zasoutěžit na překážkové dráze, prohlédnout si hasičská auta a vybavení nebo se vyřádit v koupelové pěně.

NÁVRAT. Aktéři prvního filmu o 25 let starší – Roman Skamene, Veronika Jeníková a Jan Potměšil.

K filmu Bony a klid 2 vychází nahrávka s hudbou Ondřeje Soukupa

Praha – Autorem hudby k novému filmu režiséra Víta Olmera Bony a klid 2, jehož premiéra bude 20. května v pražské Tipsport aréně, je skladatel Ondřej Soukoup. Ke snímku vychází nahrávka s novými písněmi i hudbou k filmu Bony a klid z roku 1987, pod níž je Soukup také podepsán.

S PŘÍTELKYNÍ. S muzikálovou herečkou a zpěvačkou Michaelou Doubravovou se Roman Tomeš setkává hned v několika inscenacích pražského Divadla Kalich.

Muzikálový herec Roman Tomeš: Žij tady a teď, nepřemýšlej o budoucnosti a miluj

Praha /ROZHOVOR/ – Tomáš z muzikálu Osmý světadíl s hudbou kapely Elán, Danny ve světoznámé Pomádě, Mauglí ve stejnojmenné podívané Gabriely Osvaldové a Ondřeje Soukupa, Benedikt Berousek v obnovené Touze Mirjam a Daniela Landových a Roger David v kultovním broadwayském díle Rent. To je výčet rolí, které momentálně v pražském Divadle Kalich ztvárňuje talentovaný Roman Tomeš. Aby jich náhodou nebylo málo, od konce září k nim přidá ještě postavu Bobbyhy C. z legendárního disko muzikálu Horečka sobotní noci s hudbou Bee Gees.

Mauglí se bude hrát od 27. prosince až do Silvestra, na kdy je naplánována speciální repríza výjimečně už od 17 hodin.

Pražská divadla hrají i na Silvestra. Programu vládnou komedie

Praha – Silvestr se dá strávit různě. Někteří vyhledávají bujaré párty, jiní odpočinek u televizní estrády, někdo volí „zlatou střední cestu". Tu nabízejí třeba pražská divadla většina z nich totiž i na poslední den v roce uvádí svá představení. A jak to tak bývá, výjimečně je při nich hercům povoleno i drobné odstoupení od scénáře.

Mauglí se bude hrát od 27. prosince až do Silvestra, na kdy je naplánována speciální repríza výjimečně už od 17 hodin.

Mauglí se vrací do Kalichu mezi svátky i na Silvestra

Praha – Z nového muzikálu Mauglí z autorské dílny Ondřeje Soukupa a Gabriely Osvaldové, který měl premiéru v září v pražském Divadle Kalich, se stal hit naší divadelní scény. Od odborné kritiky se dočkal celé řady superlativů a diváci o něj mají takový zájem, že divadlo přidává další představení, a to i na dny bezprostředně po vánočních svátcích: Mauglí se bude hrát od 27. prosince až do Silvestra, na kdy je naplánována speciální repríza výjimečně už od 17 hodin.

Pan Kaplan má třídu rád na X. Grand festivalu smíchu v Pardubicích

Pražská divadla na Silvestra své diváky pobaví

Praha – Konec roku bývá spojen zábavou, tradičně tomu vycházejí vstříc i divadla, která na Silvestra hrají. Nabízejí především komedie a v den, kdy ostražitost uměleckých šéfů upadá, nezřídka využívají akcí na jevišti k tomu, aby své herecké kolegy překvapili a pobavili tak sebe i diváky.

Šestice hudebníků, která dohromady tvoří kapelu Nightwork, po osmi letech dočasně ukončí společnou činnost. „Jsme ve fázi, kdy už nemůžeme jít dál. Musíme něco změnit,“ komentuje to Soukup.

Nightwork končí ve velkém: Zahrají v O2 areně

Praha /VIDEO/ – Vojtěch Dyk, Jakub Prachař, František Soukup, Jan Maxián a další. Šestice hudebníků, která dohromady tvoří kapelu Nightwork, po osmi letech dočasně ukončí společnou činnost. „Jsme ve fázi, kdy už nemůžeme jít dál. Musíme něco změnit," komentuje to Soukup.

Ilustrační foto

Spanilá jízda starších žáků pokračuje

Náchod – Po čtyřech remízách zaznamenali starší žáci fotbalového klubu FK Kolín (U15) třetí vítězství. Naposledy slavili tři body v Náchodě, kde zvítězili 2:0.

Na sklonku minulého týdne uvedlo Divadlo Kalich v premiéře příběh „vlčího dítěte“ Mauglího.

Premiéra: Jsme jedné krve, zpívá „vlčí dítě" Mauglí

Praha /RECENZE, FOTOGALERIE/ – Divadlo Kalich uvedlo v premiéře muzikál Ondřeje Soukupa a Gabriely Osvaldové, účinkující v něm předvádějí skvělou práci s tělem… Po úspěšných muzikálech Robin Hood, Osmý světadíl a Pomáda se pražské Divadlo Kalich opět strefilo do chuti a očekávání diváků. Na sklonku minulého týdne uvedlo v premiéře příběh „vlčího dítěte" Mauglího.

Kostýmní výtvarnice Simona Rybáková vytvořila kostýmy k muzikálu Ondřeje Soukupa a Gabriely Osvaldové Mauglí.

Simona Rybáková: Mauglí? Obraz spíše lidské než zvířecí společnosti

Praha /ROZHOVOR/ – Kostýmní výtvarnice Simona Rybáková o práci na muzikálu Ondřeje Soukupa a Gabriely Osvaldové v pražském Divadle Kalich i nacházení společných znaků pro to zvířecí a lidské, které se snažila v kostýmní metafoře vyjádřit… Panter Baghíra, tygr Šer Chán, medvěd Balú, had Ká či slon Háthí – a v jejich středu „vlčí dítě" Mauglí. Jeho příběh, který podle Kiplingových Knih džunglí převedli do muzikálové podoby skladatel Ondřej Soukup a textařka Gabriela Osvaldová, se odehraje v premiéře v pražském Divadle Kalich už 12. září.

V pražském divadle Kalich byl novinářům 3. září představen nový muzikál Mauglí, autorů Gábiny Osvaldové a Ondřeje Soukupu, v režii dua Skutr.

Hlasy z džungle: Muzikál Mauglí před premiérou

Praha /FOTOGALERIE/ – Zahájení očekávaného muzikálu autorů Gabriely Osvaldové a Ondřeje Soukupa Mauglí v pražském Divadle Kalich se nezadržitelně blíží. V režii dua Skutr se poprvé představí premiérovým divákům již 12. září 2013. Připravovaný muzikál měli ve středu poprvé možnost zhlédnout novináři.

Na rozloučení se zesnulým slovenským režisérem Josefem Bednárikem (na snímku s Dashou coby Angelikou) nechyběli čeští umělci, Badnárik pracoval často v Česku, na operách i muzikálech.

Se zesnulým režisérem Bednárikem se rozloučili slovenští i čeští umělci

Bratislava - Známí slovenští a čeští divadelní a hudební umělci se v pátek zúčastnili posledního rozloučení se slovenským divadelním a muzikálovým režisérem Jozefem Bednárikem ve Slovenském národním divadle v Bratislavě. Bednárik zemřel 22. srpna ve věku 65 let na vážné metabolické selhání.

Lucie Bílá se už moc těší na své Černobílé turné. Také se přiznala, že měla v Ostravě velkou lásku, syna Marie Rottrové Vítka.

Lucie Bílá: Černá a bíla jsou mé osudové, životní barvy

Ostrava /ROZHOVOR, FOTOGALERIE/ - Jedenáct koncertů v deseti městech České republiky, ale i na Slovensku nabídne podzimní Černobílé turné naší mnohonásobné České slavice Lucie Bilé, které se zastaví 23. října v ostravské ČEZ Aréně. Lucie Bílá navštívila v rámci propagace turné v úterý Ostravu.

NOVÁ MUZIKÁLOVÁ HVĚZDA? Michaela Doubravová se chystá na roli v Mauglím.

Michaela Doubravová: Rašmí v Mauglím? Nemá žádná tabu, stejně jako džungle

Praha /ROZHOVOR/ – Herečka, zpěvačka a tanečnice Michaela Doubravová o připravovaném muzikálu Mauglí v Divadle Kalich, o vysněném Rentu i Dracích v hrnci… Účinkování v Rentu – broadwayské, cenami ověnčené klasice z konce minulého století, natáčení celovečerního filmu Maturita a nejnověji zkoušení muzikálu Mauglí v pražském Divadle Kalich, který bude mít premiéru 12. září… Letošní léto prožívá Michaela Doubravová vskutku pracovně, tedy až na pár dnů, které si pro sebe a přítele stačila z nabitého kalendáře „urvat".

Slovenský divadelní a muzikálový režisér Jozef Bednárik.

Zemřel slovenský divadelní režisér Bednárik

Bratislava - Slovenský divadelní a muzikálový režisér Jozef Bednárik zemřel dnes ve věku 65 let. Podle serveru sme.sk o tom informovalo vedení Univerzitní nemocnice v Bratislavě, kde byl hospitalizován po nedávném kolapsu. Příčinou úmrtí umělce proslulého v Česku režií několika muzikálů a oper bylo podle mluvčí nemocnice selhání srdce a metabolismu.

ZKOUŠKY NA OBZORU.  Jiří Korn, Csongor Kassai, Petr Vančura

Jiří Korn: Zkoušky muzikálu Mauglí? Bude to děs běs

Praha – Na Pražském hradě momentálně slaví velký úspěch s inscenací Snu noci svatojánské, teď už se ale divadelní vizionáři z dua SKUTR Martin Kukučka a Lukáš Trpišovský pomalu připravují na zkoušky nového muzikálu Ondřeje Soukupa a Gabriely Osvaldové Mauglí. V pražském Divadle Kalich bude mít slavnostní premiéru 13. září.

FESTIVALOVÁ KOLA si lze vypůjčit na několika místech. Například u hotelu Thermal.

Známé osobnosti šlapaly na filmovém festivalu na kole pro charitu

Karlovy Vary - Osobnosti karlovarského filmového festivalu, herci, hudebníci i místní politici šlapali dnes na Oranžovém kole Nadace ČEZ pro nadaci Paraple a sdružení DebRA. Do tradiční festivalové charitativní akce se zapojil i prezident filmové přehlídky Jiří Bartoška.