Kreativ

ŠTÍTEK: Ondřej Soukup

Ilustrační foto - basketbal.

Těsná prohra s Kutnou Horou

Mladá Boleslav - Rezerva prvoligové Auto Škody porazil v basketbalovém přeboru béčko Kolína a prohrála s Kutnou Horou.

Národní divadlo. Ilustrační foto

Většina pražských divadel hraje i letos na Silvestra

Praha – Také letos nabízejí pražská divadla zájemcům možnost strávit silvestrovské odpoledne či podvečer ve svých hledištích. Ta se každým rokem zaplní do posledního místa. Diváci totiž vědí, že právě v tento den je při reprízách komediálních titulů čeká porce zábavy navíc, když se herci na jevišti snaží jeden druhého překvapit, doběhnout či vyvést z role.

Ukázka z nového muzikálu Robin Hood autorů Gabriely Osvaldové a Ondřeje Soukupa 18. srpna v Praze. Na snímku Kamil Stříhavka a Leona Machálková.

Většina pražských divadel hraje i letos na Silvestra

Praha /FOTOGALERIE/ – Také letos nabízejí pražská divadla zájemcům možnost strávit silvestrovské odpoledne či podvečer ve svých hledištích. Ta se každým rokem zaplní do posledního místa. Diváci totiž vědí, že právě v tento den je při reprízách komediálních titulů čeká porce zábavy navíc, když se herci na jevišti snaží jeden druhého překvapit, doběhnout či vyvést z role.

Absolutním vítězem a vítězem kategorie mužů K5 se stal Nikola Ivanov z Ostravy. Druhý byl Ondřej Soukup z Rybí (vlevo) a třetí Ivo Vrba z Přerova.

Duatlon ovládl Nikola Ivanov

Čeladná - Již popáté se v areálu Beskydského rehabilitačního centra na Čeladné uskutečnil Ondřejnický MTB duatlon.

Fortuna liga - Ilustrační foto.

V druhém kole zvítězil Indra

Znojemsko /FORTUNA LIGA/ - Tipliga se pomalu rozbíhá. Tipovací soutěž čtenářů Znojemského deníku má za sebou druhé kolo. V něm zvítězil Tomáš Indra z Višňové, ale to jen díky supertrefě.

Konkurz na nový muzikál Osmý světadíl s hudbou slovenské skupiny Elán za účasti členů kapely se uskutečnil 19. dubna v divadle Kalich. Na snímku Ján Ďurovčík, choreograf.

Elán odtajnil obsazení muzikálu

Praha – Co písnička skupiny Elán, to samostatný příběh, který často sami prožíváme – nebo jsme prožili – i v reálu. „Zapasovat“ je jako kousky z mozaiky do celistvého děje tak, aby odpovídaly situacím hrdinů z chystaného hit muzikálu Osmý světadíl v pražském Divadle Kalich, byla pro autory libreta – Borise Filana, Jána Ďurovčíka a Petera Pavlace – velká výzva, ale i radost. „Kapela Elán a texty Borise Filana v sobě nesou mnohá poselství. Už proto je krásné tento muzikál připravovat,“ říká režisér a choreograf Ján Ďurovčík, který přesně před rokem začal v Kalichu pracovat na dnes úspěšném Robinu Hoodovi s hudbou Ondřeje Soukupa a libretem Gabriely Osvaldové.

Opustili nás navždy...

Opustili nás

Domažlicko - V našem regionu zemřeli tito obyvatelé.

Lucie Bílá

V Zábřehu poprvé zazpívá Lucie Bílá, za 890 korun

Zábřeh – Vůbec poprvé ve své kariéře zazpívá v Zábřehu Lucie Bílá. Recitál nejlepší zpěvačky posledních dvaceti let se uskuteční ve středu 20. dubna. Před několika dny to potvrdila Zábřežská kulturní.

Václav Noid Bárta

Václav Noid Bárta s kapelou se vrací na rocková pódia

Roprachtice – Zpěvák, hudebník, skladatel Václav Noid Bárta představí v pátek 18. března od 20 hodin v sále restaurace U Tichánků v Roprachticích u Vysokého nad Jizerou svou novou kapelu NOID, se kterou se definitivně vrací na rocková pódia.

V neděli odstartoval pohár v přespolním běhu Salomon Cross Cup v Harrachově. Vítězem v kategorii nejmladších žáků ročník 2001 se stal Tomáš Lengyel (22).

Salomon Cross Cup odstartoval v neděli v Harrachově

Harrachov /FOTO/ - V neděli 5. září se v Harrachově uskutečnil 1. závod Salomon Cross Cupu v přespolním běhu. Krásné a slunečné počasí přilákalo mladé příznivce lyžařských přespolních běhů.

V neděli odstartoval pohár v přespolním běhu Salomon Cross Cup v Harrachově. Vítězem v kategorii nejmladších žáků ročník 2001 se stal Tomáš Lengyel (22).

Salomon Cross Cup odstartoval v neděli v Harrachově

Harrachov /FOTOGALERIE/ - V neděli 5. září se v Harrachově uskutečnil 1. závod Salomon Cross Cupu v přespolním běhu. Krásné a slunečné počasí přilákalo mladé příznivce lyžařských přespolních běhů.

Na tiskovce se novinářům představily tři alternace Robina Hooda i tři Mariany

Muzikál Robin Hood má švih a spád

Praha /EXKLUZIVNÍ RECENZE/ – Kolem muzikálu Robin Hood z dílny zkušeného tvůrčího tandemu Gabriela Osvaldová a Ondřej Soukup bylo rušno od chvíle, co se rozhodli pro jeho inscenování v pražském Divadle Kalich. Jeho producent Michal Kocourek totiž chytře spojil síly s televizí Prima, která pak celé jaro hledala s pomocí svých diváků představitele hlavních rolí Robina a Mariany prostřednictvím castingové show Cesta ke slávě. Vzbudit zájem veřejnosti o příběh legendárního zbojníka ze Sherwoodu, který zaujal už několik filmařů (naposled nedávno Ridleyho Scotta), se tedy povedlo. 1. a 2. září pak Divadlo Kalich uvedlo v premiéře muzikál, který společně napsali manželé Gabriela Osvaldová a Ondřej Soukup…

Vítěz show Cesta ke hvězdám a představitel Robina Hooda ve stejnojmenném muzikálu, který bude mít premiéru 2. září v divadle Kalich Jan Kříž.

Jan Kříž: Robin Hood? Žádný Kevin Costner

Praha /EXKLUZIVNÍ ROZHOVOR/ – Od jara se Jan Kříž nezastavil, vyjma několika málo dnů v červenci, kdy si mohl dopřát zasloužený odpočinek. Na obrazovkách televize Prima nejdřív absolvoval castingovou show Cesta ke slávě, kterou díky přízni diváků vyhrál a mohl se tak radovat ze zisku kýžené role Robina Hooda ve stejnojmenném muzikálu pražského Divadla Kalich. Teď, pár dnů před jeho premiérovým uvedením (1. a 2. září), říká: „Chýlíme se do poslední fáze zkoušení – po herecké, taneční a pěvecké stránce bychom měli být připraveni. Na řadu přicházejí spíše technické záležitosti spočívající ve správném nasvícení jeviště a podobně.“ V rozhovoru Jan Kříž vypráví o své roli Robina Hooda, který má už příští týden premiéru…

V divadle Kalich se 21. dubna uskutečnila tisková konference k připravovanému muzikálu Ondřeje Soukupa a Gabriely Osvaldové Robin Hood. Na snímku zpěvák Jiří Zonyga, zpěvačka Leona Machálková a zpěvák Martin Pošta.

Robin Hood se už rodí na jevišti

Praha – Humor a nadhled v textech Gabriely Osvaldové i hudbě Ondřeje Soukupa, skvělé pěvecké i herecké výkony – to všechno, soudě podle prvních „předváděček“, nabídne připravovaný muzikál Robin Hood. V pražském Divadle Kalich bude mít premiéru 1. a 2. září.

V jabloneckém areálu "kolečko" v Břízkách závodili v duatlonu, běh-kolo-běh.

Jablonecký duatlon vyhrál Jan Kubíček

Jablonec n. N. /FOTOGALERIE/ – Pořadatelé z jabloneckého TRI CLUBU pro uzavření Želivského ulice nemohli uspořádat tradiční Jablonecký sprint triatlon Českého poháru, a tak připravili plnohodnotnou náhradu ve formě Jabloneckého MTB duatlonu.

Dvaadvacetiletý Jan Blahynka uspěl v soutěži Czechtalent.

Czechtalent mu otevřel další dvířka k úspěchu

Zlín, Blatnice pod Svatým Antonínkem – Jako malý začínal v lidušce na klavír. Vydržel u něj tři a půl roku. Pak přešel k dechovým nástrojům. Ani ty ale nebyly konečnou a dnes se jako samouk věnuje perkusím a kytaře. A slaví úspěchy. Naposledy zazářil dvaadvacetiletý Jan Blahynka z Blatnice pod Svatým Antonínkem na zlínském Czechtalentu 2010, kde skončil na bramborovém, čtvrtém místě.

JAKO POROTCE. Michal Kocourek teď hledá nejvhodnější adepty na role Mariany a Robina v muzikálu Robin Hood, který bude mít premiéru v Divadle Kalich 1. září.

Michal Kocourek: Robin Hood je pro nás správnou volbou

Praha /EXKLUZIVNÍ ROZHOVOR/ – Najít příští muzikálovou hvězdu není jen tak. Své o tom ví producent Michal Kocourek, který teď každou neděli usedá společně s textařkou a libretistkou Gabrielou Osvaldovou, hudebním skladatelem Ondřejem Soukupem a režisérem i choreografem Jánem Ďurovčíkem v porotě show televize Prima Robin Hood – Cesta ke slávě. „Hlavní role Mariany a Robina z našeho připravovaného muzikálu Robin Hood chceme svěřit opravdu těm největším talentům. A že jich tady máme!“ říká Kocourek.

Lucie Bílá

Kdo půjde na koncert Lucie Bílé

Ústí n. O. – Před týdnem jsme vyhlásili soutěž o dvakrát dvě vstupenky na koncert Lucie Bílé, který se uskuteční 11. května v ústeckém Roškotově divadle.

V divadle Kalich se 21. dubna uskutečnila tisková konference k připravovanému muzikálu Ondřeje Soukupa a Gabriely Osvaldové Robin Hood. Na snímku zpěvák Jiří Zonyga, zpěvačka Leona Machálková a zpěvák Martin Pošta.

Robin Hood se chystá na jeviště

Praha – Zatímco televize Prima neúnavně hledá hlavní představitele pro role Mariany a Robina v připravovaném muzikálu Robin Hood, jeho tvůrci – Gabriela Osvaldová, Ondřej Soukup, Ján Ďurovčík a Michal Kocourek – se už zároveň zaměřují na jeho realizaci v pražském Divadle Kalich. Ačkoliv se tam premiéra Robina Hooda uskuteční 1. a 2. září, už v této chvíli je na něj v předběžných objednávkách rezervováno deset tisíc vstupenek.

Zpěvačka Lucie Bílá.

Lucie Bílá zahájí své turné v Brodě

Praha, Uherský Brod – Lucie Bílá vyráží na jarní turné, které zahájí v úterý 20. dubna v Domě kultury v Uherském Brodě. Postupně zamíří do patnácti měst v celé České republice.

Lucie Bílá na promo fotografiích ke své albové novince Bang! Bang!

Lucie Bílá zahájí své turné v Brodě

Praha, Uherský Brod /FOTOGALERIE/ – Lucie Bílá vyráží na jarní turné, které zahájí v úterý 20. dubna v Domě kultury v Uherském Brodě. Postupně zamíří do patnácti měst v celé České republice. Klíčem k výběru míst koncertů byla podle jejího manažera Jiřího Kouble podmínka, aby tam populární zpěvačka nevystupovala alespoň v pěti posledních letech. „Oproti loňskému roku bude vystupovat především v menších městech, a tím i komornějších sálech, než jsou velké zimní stadiony. Představení tak budou mít uvolněnou atmosféru. Zájem o vstupenky je obrovský. Během prvního týdne prodeje jich fanoušci skoupili téměř polovinu,“ uvedl Koubele. Diváci se podle pořadatelů mohou těšit na večer plný starších hitů i novinek z alba Bang! Bang!

Bára Basiková jako Johanka z Arku

Johanka z Arku má v nominacích na Cenu Thálie dvě želízka

Praha - Muzikál Ondřeje Soukupa, Gabriely Osvaldové a Jiřího Hubače Johanka z Arku, který od loňského září uvádí pražské Divadlo Kalich, byl oceněn hned dvěma nominacemi na hereckou Cenu Thálie pro obě představitelky titulní role. Do širších nominací se dostala Lucia Šoralová a do hlavního klání o tuto trofej v muzikálové kategorii postoupila Bára Basiková.

Manželská dvojice Gabriela Osvaldová a Ondřej Soukup spolupracuje i profesně, ať už je to na deskách Lucie Bílé, v porotě televizní soutěže X Factor, z níž pochází tento snímek, anebo nově na muzikálu Robin Hood.

Robin Hood zajistí vyvoleným cestu ke slávě

Praha – Celkem 1160 zájemců by si rádo zahrálo v muzikálu Robin Hood z pera Gabriely Osvaldové a Ondřeje Soukupa, na jehož vzniku se podílí televize Prima a pražské Divadlo Kalich. Průběh jeho přípravy, včetně výsledků castingu – z něhož vzejdou představitelé dvou hlavních rolí Robina a Mariany – i obsazování dalších postav profesionálními umělci, budou moci diváci sledovat již od března v přímém přenosu právě na TV Prima.

Koncert Petry Janů v Čáslavi

FOTOGALERIE: Petra Janů vyprodala Dusíkovo divadlo

Čáslav - Předvánoční koncert Petry Janů hostilo v úterý večer čáslavské Dusíkovo divadlo. V doprovodu orchestru Golem Jana Václavíka si zpěvačka, která se do povědomí diváků zapsala jako ojedinělá rockerka v době spolupráce s Otou Petřinou, Ondřejem Soukupem a Petrem Jandou, zazpívala nové i starší hity. Umělkyně, která v současnosti patří k hlavním hvězdám televizní show Duety… když hvězdy zpívají, se v Čáslavi dočkala nadšeného přijetí vyprodaného hlediště.

Petra Janů.

Petra Janů v Odrách připomene Vánoce

Odry – Výjimečná zpěvačka Petra Janů se vrací po několikaleté pauze na koncertní pódia Novojičínska. Už toto pondělí vystoupí se svým vánočním programem v oderském Dělnickém domě.

Gabriela Osvaldová a Ondřej Soukup

Hledají se hvězdy muzikálu Robin Hood!

Praha - Televize Prima a pražské Divadlo Kalich spojily síly a vrhají se do hledání dvou hvězd pro nový český muzikál Robin Hood z pera Gabriely Osvaldové a Ondřeje Soukupa. Najít je chtějí prostřednictvím originální castingové show Cesta ke slávě aneb Jak se dělá muzikál, která se na obrazovkách objeví na jaře příštího roku.

Bára Basiková

Panna Orleánská zvedla publikum ze židlí

Zlín - Návštěvníci zlínského Domu umění měli v uplynulém týdnu hned dva večery po sobě jedinečnou příležitost poslechnout si netradiční zpracování známého muzikálu, který vzešel z dílny Ondřeje Soukupa, Johanku z Arku.

Gábina Osvaldová, Ondřej Soukup (uprostřed) a režisér Lubomír Fritz během tiskové konference k obnovené premiéře úspěšného muzikálu Johanka z Arku.

Stravitelnější a barevnější Johanka z Arku

Praha - Muzikál Johanka z Arku z dílny Jiřího Hubače (scénář), Gabriely Osvaldové (texty písní) a Ondřeje Soukupa (hudba)v nedělizažije velký comeback. Vylepšený o nové dekorace, kostýmy, filmové dotáčky i choreografie bojů vstoupí po téměř deseti letech, kdy slavil úspěchy v Divadla Ta Fantastika, na scénu pražského Divadla Kalich.

Lucie Bílá

Lucie Bílá zazpívá novinky, ale i známé hity

Ostrava - I když je zpěvačka Lucie Bílá momentálně v těchto dnech v nahrávacím studiu, kde připravuje s Ondřejem Soukupem a Gábinou Osvaldovou nové album s názvem Bang Bang, už brzy vyrazí na další turné. Posluchači na něm najdou i stejnojmennou píseň.

Helena Houdová a Anna Geislerová v nadaci Slunečnice

Studenti si užívají festival, loví snímky s celebritami

Karlovy Vary - Luxusní automobily, celebrity na každém rohu a celodenní program plný výjimečných filmů, představení, večírků a koncertů. Takový je 44. ročník Mezinárodního filmového festivalu, nejprestižnější filmové přehlídky ve střední a východní Evropě.