Kreativ

ŠTÍTEK: Ondřej Soukup

Zpěvačka Petra Janů

Bílovecké oslavy připomenou unii

Bílovec – Po Odrách a Frenštátu pod Radhoštěm slaví tento týden svůj Den města také Bílovec. Oslavy 686. výročí založení proběhnou jako vždy se spoustou atrakcí pro děti i dospělé. Vystoupit se chystají mimo jiné i kapely Jumping drums či Golem s Petrou Janů v čele.

Vítězové Pecka krosu - zleva Ondřej Fejfar, Radoslav Groh a David Štangler.

Pecka kros: Suverénní Radoslav Groh

Pecka - Téměř stovka závodníků všech věkových kategorií startovala na druhém ročníku celostátního závodu Pecka kros, který byl také zařazen do Poháru běžce Českého ráje.

Vítězové Pecka krosu - zleva Ondřej Fejfar, Radoslav Groh a David Štangler.

Pecka kros: Suverénní Radoslav Groh

Pecka - Téměř stovka závodníků všech věkových kategorií startovala ve středu odpoledne na druhém ročníku celostátního závodu Pecka kros, který byl také zařazen do Poháru běžce Českého ráje.

Richard Hes

Projekt Šachmat a Nikita se vrátil na jeviště

Praha - S velkou přízní diváků-pamětníků se v pondělí vrátilo po dvaceti letech na jeviště (tentokrát pražského Divadla Hybernia) obnovené unikátní dvojpředstavení Šachmat a Nikita z dílny skladatele Ondřeje Soukupa choreografa Richarda Hese.

Richard Hes

Projekt Šachmat a Nikita se vrátil na jeviště

Praha - S velkou přízní diváků-pamětníků se v pondělí vrátilo po dvaceti letech na jeviště (tentokrát pražského Divadla Hybernia) obnovené unikátní dvojpředstavení Šachmat a Nikita z dílny skladatele Ondřeje Soukupa choreografa Richarda Hese.

Robin Suchánek, který uspořádal další charitativní koncert.

Robin Suchánek chystá další charitativní koncert

Nový Jičín - Sedmnáctiletý Robin Suchánek se zapsal do podvědomí veřejnosti Novojičínska již před dvěma lety. Tehdy jako patnáctiletý zorganizoval svůj první charitativní koncert, čímž se zapsal do české knihy rekordů, jako nejmladší organizátor charitativních akcí v České republice.

Leona Machálková na zlínském koncertě Karla Gotta.

Turné s Karlem je velká radost

Zlín /ROZHOVOR/ - Jsou mladé, půvabné a talentované. Patří ke stálicím české populární a muzikálové scény a obě si vybral Karel Gott za své partnerky na jevišti při jeho koncertním turné uspořádaném kživotnímu jubileu.

Leona Machálková a Karel Gott na pódiu  v Opavě 27. dubna 2009.

Machálková a Absolonová: Turné s Karlem je radost

Zlín - Jsou mladé, půvabné a talentované. Patří ke stálicím české populární a muzikálové scény a obě si vybral Karel Gott za své partnerky na jevišti při jeho koncertním turné uspořádaném k životnímu jubileu.

Rozhodčí Karel Černý potrestal divišovského Zdeňka Háka červenou kartou za kritiku v zápase s Mysličí. Ten za to pak od disciplinární komise "vyfasoval" trest na 5 zápasů

Trojice hráčů bude o víkendu jen v rolích fotbalových diváků

Benešovsko - Okresní disciplinární komise poprvé na jaře na svém čtvrtečním zasedání trestala i zastavením činnosti, a to u trojice hráčů. Nejhůře dopadl Pavel Novák ze Sokola Přestavlky, který si nezahraje šest utkání, Zdeněk Hák z béčka Divišova si postojí o zápas méně a Robert Mareš z Drachova „proměnil“ podmínku. Dalších devět hráčů potrestaných o minulém víkendu červenou kartou může nastoupit

Ondřej Ruml, Vladimír Marek, Lucia Šoralová, Kamil Střihavka, Bára Basiková a Vilém Čok.

Johanka z Arku se zabydlí v Kalichu

Praha/ Po několika letech se na divadelní jeviště vrátí muzikál Johanka z Arku z dílny skladatele Ondřeje Soukupa, textařky Gabriely Osvaldové a scenáristy Jiřího Hubače.

Ewa Farna

Ewa Farna vystoupí ve Strakonicích

Strakonice - Do Městského kulturního střediska zavítá 7. března mladý idol současné populární hudby Ewa Farna, které mnozí kritici podsouvají příměr – nová Lucie Bílá

V dokumentárním snímku Svědkové zrady aneb Měli jsme se bránit? vystupuje i legendární nestor českých bunkrologů, dnes pětaosmdesátiletý Jan Polášek (uprostřed).

Film o zradě z Opavska

Opava - Televizní obrazovka ČT2 vrátí ve čtvrtek 25. září od 20 hodin historii o sedmdesát let zpátky. Námětem dokumentárního snímku Svědkové zrady aneb Měli jsme se bránit? je nechvalně známá Mnichovská dohoda.

V hlavní roli se představí Lucie Vondráčková (vlevo).

V Divadle Kalich má premiéru muzikál Touha

Praha - Dvakrát do téže řeky nevstoupíš, praví přísloví. Režisérka Mirjam Landa je však vyvrátila už ve chvíli, kdy se rozhodla kývnout na nápad producenta Michala Kocourka – převést svoji filmovou Kvasku pod názvem Touha na jeviště pražského Divadla Kalich.

Marek Eben

Marek Eben nebyl nikdy nepřipravený

Zlín - Úterý bylo pro celou univerzitní komunitu svátkem. Po dlouhém očekávání konečně došlo ke slavnostnímu otevření Univerzitního centra. Na zahájení přijel také herec, muzikant a moderátor Marek Eben. Ve Zlíně se ujal právě role moderátorské. Organizátory akce napínal svým přesně načasovaným příjezdem. Nebo spíše příletem?

Americká noc v X Factoru

Zonyga jede, zpívá na medaili

Praha/Břeclav - /AKTUALIZOVÁNO/ - Jiří Zonyga z Břeclavi se v X Factoru dostal už mezi tři nejlepší. Americká noc se tentokrát stala osudnou pro Martinu Pártlovou. V soutěži tak zůstali jen samí muži – Jiží Zonyga, Ondřej Ruml a skupina All X.

Zonyga z X - Factoru.

Migas opět bodoval

Břeclav, Praha - Jiří Zonyga z Břeclavi postupuje v televizním X Factoru nezadržitelně dál. Dostal se už mezi sedm nejlepších. V nedělním přímém přenosu, který měl podtitul Noc zlomených srdcí, zazpíval rockovou baladu od skupiny Scorpions.

Kamila Nývltová

X FACTOR: Kamila jde opět dál!

Rtyně Podkrkonoší - Adeptka na titul X Factoru Kamila Nývltová úspěšně prošla dalším finálovým kolem pěvecké soutěže X Factor TV Nova.

Kamila Nývltová

Kamila ze Rtyně v Podkrkonoší jde v X faxtoru dál

Rtyně vPodkrkonoší - Adeptka na finálový titul vsoutěži X Factor TV Nova Kamila Nývltová ze Rtyně vPodkrkonoší svým výkonem vpísni Amerika opět dokázala absolutně očarovat nejen porotu, ale ihlasující diváky a postoupila tak ve finálovém klání zase okrůček dál.

Kateřina Kouláková z Palkovic se zúčastnila prvního ročníku soutěže X-factor.

Dívka z Palkovic si vyzkoušela X-factor

Praha, Palkovice - Na šest tisíc zájemců se přihlásilo do televizní soutěže X-factor. Mezi nimi nechyběla ani studentka Obchodní akademie z Frýdku-Místku Kateřina Kouláková z Palkovic.

Ewa Farna

Ewa Farna vyrazí na turné

Praha - Čtrnáctiletá Ewa Farna láme rekordy. Coby nejmladší zpěvačka vnaší historii vyrazí koncem března na své první velké turné, které bude zahrnovat osmnáct koncertů vČechách a na Moravě.

Petr Janda, Gabriela Osvaldová, Leoš Mareš a Lumír Matti.

Na Nově startuje X Factor

Praha - Dlouho očekávaná hudební soutěžXFactor, která byla poprvé uvedena v roce 2004 ve Velké Británii, se už v neděli 3. února objeví ve vysílání televize Nova.

Výkonný ředitel TV Prima Petr Chajda

Prima natáčí seriál Ošklivka Katka

Praha - Komediálně-romantický seriál inspirovaný světově velmi úspěšnou Ošklivkou Betty (Ugly Betty) natáčí na základě licenční smlouvy televize Prima.