Kreativ

ŠTÍTEK: plyn

V Hořicích spadl strom na dvě osobní auta.

Vítr lámal stromy a odnášel střechy

Východní Čechy - Silný vítr v pondělí odpoledne lámal především stromy. Na Jičínsku vyjížděli hasiči ke čtyřem událostem, v Hořicích spadl strom na dvě osobní auta, naštěstí nebyl nikdo zraněn. V Červeném Kostelci na Náchodsku hasiči zajišťovali místo u čerpací stanice, kde došlo k úniku plynu z proražené nádrže. Na vině byla uvolněná střecha, kterou vítr pocuchal i na jaroměřském autobusovém nádraží. I na Náchodsku odstraňovali hasiči spadlé stromy, na Trutnovsku popadaly tři. Záchranáři vyjížděli také do Kocbeří, kde fixovali utržený plechový hřebenáč.

Na pražském Václavském náměstí unikal plyn.

Hasiči vyklidili dolní část Václavského náměstí. Unikal plyn z potrubí

V dolní části pražského Václavského náměstí dnes odpoledne unikal z výkopu plyn. Na místě zasahovali plynaři, policisté a hasiči, kteří měřili koncentraci plynu. Únik se podařilo zastavit zhruba po půl hodině, evakuace okolních budov nebyla nutná. Případem se budou zabývat kriminalisté, uvedli mluvčí hasičů a policie.

Exploze plynu poškodila rodinný dům v Březnici.

Hasiči zasahovali u výbuchu v centru Březnice

Březnice /FOTOGALERIE/ - Složky Integrovaného záchranného systému vyjížděly v úterý 26. února dopoledne k nahlášenému výbuchu a následnému požáru domu v historickém centru města. „Událost byla nahlášená jako výbuch plynu. Na místě mělo dojít k popálení dvou osob, proto na místo vyrazil i vrtulník letecké záchranné služby,“ sdělila mluvčí středočeských hasičů Vladimíra Kereková.

Obyvatelé Venezuely vyrazili do ulic na protest proti prezidentu Madurovi

Spor u venezuelských hranic pokračuje. Do Kolumbie již přeběhlo jedenáct vojáků

Na venezuelských hranicích s Kolumbií a s Brazílií se v sobotu odehrával mocenský boj venezuelské opozice s režimem autoritářského prezidenta Nicoláse Madura. Národní garda použila slzný plyn proti lidem, kteří se snažili odstranit na hranicích zátarasy. Do Kolumbie mezitím podle agentur uteklo 11 vojáků a dva policisté, kteří nesouhlasí s Madurovým režimem.

Německá společnost innogy

Innogy prodá firmě RWE podíl v největším českém distributorovi plynu

Německá energetická společnost innogy prodá svůj podíl 50,04 procenta v českém distributorovi plynu innogy Grid Holding firmě RWE. Innogy to oznámila v německém Essenu. Cenu firmy nezveřejnily. Druhým akcionářem innogy Grid Holding je australská investiční společnost Macquarie, která ve skupině vlastní zbývající podíl 49,96 procenta.

Požár v Bangladéši

Tragédie v Bangladéši. Při požáru v Dháce zemřelo nejméně 67 lidí

Při mohutném požáru v bangladéšské metropoli Dháce zemřelo nejméně 67 lidí, po dalších možných obětech se stále pátrá. Na pět desítek osob je v nemocnici, některé ve vážném stavu. Informovaly o tom dnes agentury Reuters a AFP s odvoláním na místní úřady, podle nichž může počet obětí dále růst. Oheň zachvátil obytný dům v centrální části města, odkud se rozšířil do několika okolních budov. Příčina požáru zatím není jasná, podle zdrojů AFP mohlo jít o výbuch plynu.

Ilustrační foto

V Jablonci se v neděli přiotrávilo plynem pět lidí

Jablonec nad Nisou – U hromadné otravy oxidem uhelnatým zasahovala v neděli 17. února odpoledne zdravotní záchranná služba. „Jednalo se o dvě dospělé a tři nezletilé osoby,“ uvedl mluvčí krajské záchranky Michael Georgiev, podle kterého mělo dojít k úniku plynu z karmy. 

Protivládní demonstrace v albánské Tiraně

Tisíce Albánců v Tiraně protestovaly proti vládě. Demonstrace se zvrhla v násilí

Do ulic albánského hlavního města Tirany vyrazily v sobotu tisíce příznivců tamní opozice, aby vyjádřily odpor proti „zkorumpované a neefektivní“ vládě. Požadují rezignaci politického vedení země a předčasné volby. Demonstraci provázely konflikty s policií, která musela použít slzný plyn poté, co se část protestujících pokusila dostat do vládní budovy.

Výbuch v bytě v Náchodě.

V bytě vybouchla zřejmě varna drog

Náchod - Ve čtvrtek odpoledne zastavilo dopravu v Náchodě na Pražské ulici hned několik jednotek hasičů. Nejprve to vypadalo, že v bytě v sedmém podlaží vybouchl plyn a následně začalo hořet. Podle policistů je jednou z vyšetřovacích verzí výbuchu varna drog, což potvrdila i mluvčí náchodské policie Eva Prachařová.

HC Dukla Jihlava.

Pomoc Dukly Třebíčští nevyužili, na Slavii schytali debakl

Vysočina - Během reprezentační přestávky hokejová Dukla přesnou mušku neztratila. Po šesté z posledních sedmi odehraných duelů totiž nastřílela minimálně pět branek, tentokráte její střelecký apetit odnesly Litoměřice. Prohru jednoho ze soků v boji o postup do play-off nevyužila Horácká Slavia Třebíč, která jasně padla na ledě pražské jmenovkyně.

Setkání kvůli zprovoznění Doberské ulice v Kladně.

Doberská ulice v Kladně hned tak hotová nebude. Nejdříve koncem léta

Kladno /FOTOGALERIE/ - Obyvatelé Doberské ulice v Kladně, která je uzavřená od konce května loňského roku, se jejího zprovoznění hned tak nedočkají. Přestože bylo v plánu, že rekonstrukce komunikace bude ukončena do Vánoc roku 2018, nestalo se tak. Kvůli komplikacím s nestandardně mělko uloženým plynovým potrubím musely být práce v ulici na čas pozastaveny.

Požár chaty v rekreační oblasti obce Senohraby.

Při požáru chaty měli práci hasiči i zdravotníci

Senohraby /FOTOGALERIE/ - Škody předběžně vyčíslené na 800 tisíc korun má zřejmě na svědomí manipulace s tlakovou láhví s plynem. I tenhle závěr je však zatím předběžný; vyšetřování okolností nedělního požáru chaty v rekreační oblasti u Senohrab při pomezí Prahy-východ a Benešovska nadále zůstává v šetření, zdůraznila mluvčí středočeských hasičů Tereza Fliegerová.

Zásah hasičů u nehody bagru.

V Hynčicích bagr spadl přímo na přípojku plynu

Město Albrechtice, Hynčice Tři jednotky hasičů zasahovaly během pátku 8. února v Hynčicích u Města Albrechtic. Spadl tam bagr při nakládání na podvalník tak nešťastně, že poškodil domovní plynovou přípojku.

K hořícímu autu byli v pondělí ráno povoláni hasiči do Hoštic-Heroltic.

V autě s dívkou zkolaboval. Zachránci dítěte a důchodce v pátek získali medaili

Hoštice-Heroltice, Vyškov – Jeho noha na plynu túrovala motor až k požáru. Kromě muže, který v autě zkolaboval v něm seděla i dvouletá dívka. Zachránili je tři muži ze sousedství. Nedávný případ, který se stal v Hošticích-Herolticích na Vyškovsku, a o kterém už Deník Rovnost informoval, měl v pátek šťastnou dohru. Zachránci získali od hasičů ocenění.

Konsorcium vedené Gazpromem již hromadí potrubí pro Nord Stream 2 v Mukranu na ostrově Rujána.

Plynovod Nord Stream 2 se bude stavět dál. Unie se dohodla na kompromisu

Evropské státy schválily kompromis ohledně zpřísnění energetické legislativy, který navrhly Německo a Francie. Stavba plynovodu Nord Stream 2, který má vést z Ruska do Německa, tak může pokračovat. Kompromis umožní přijetí nových pravidel přepravy plynu a zároveň nebude projekt plynovodu chystaný ruskou společností Gazprom blokovat.

Hamburk. Zákaz vjezdu dieselových aut nesplňujících normu Euro 6.

Evropané zanevřeli na diesel. Těží z toho auta s benzínovým pohonem

Podíl nových dieselových automobilů na trhu Evropské unie dál klesá. Ve čtvrtém čtvrtletí se snížil na 34,1 procenta ze 41,2 procenta před rokem. Oznámilo to dnes evropské sdružení výrobců automobilů (ACEA). Z trendu těží vozy na benzín, jejichž podíl se zvýšil na 57,2 procenta z 52,3 procenta.

V San Franciscu hořelo plynové potrubí

Ze země šlehaly plameny, lidé prchali. V San Franciscu hořelo plynové potrubí

Stavební dělníci v americkém San Franciscu během výkopových prací narušili plynové potrubí, které okamžitě zachvátily plameny. Oheň šlehal do několikametrové výšky a zasáhl pět okolních budov, ze kterých v panice prchali obyvatelé i pracovníci. Požár, který poškodil i populární restauraci, se podařilo dostat pod kontrolu až po několika hodinách.

Ilustrační fotografie.

Společný nákup znamená úspory

Karlovarský kraj – Na léta 2019 a 2020 nakoupil Karlovarský kraj pro své příspěvkové organizace, společnosti a dále pro obce v regionu elektrickou energii na komoditní burze.

Plynovod v Kročehlavech čeká výměna, vykácí kvůli tomu desítky stromů.

Plynovod v Kročehlavech čeká výměna, vykácí kvůli tomu desítky stromů

Kladno /FOTOGALERIE/ - Zastaralé plynové potrubí v sídlišti v kladenských Kročehlavech je na hranici životnosti a je potřeba ho vyměnit i z bezpečnostních důvodů. Svému účelu slouží zhruba čtyřicet roků. Rozvody plynu do stovek domácností budou proto obnoveny ve čtyřech etapách v rozmezí několika let.

Ilustrační foto

Mrtvé plynové přípojky oživily dotace

Dlouhodobě nepoužívané přípojky na zemní plyn zvolna ožívají. V Česku je jich stále ještě přes 300 tisíc. Zájem o jejich zapojení stoupá, zejména díky kotlíkovým dotacím.

Kvítkovická křižovatka v Otrokovicích je tou nejvytíženější na Zlínsku. Denně tam projedou tisíce aut.

Řidiči prý zapomínají sundat nohu z plynu

Téměř tři tisíce aut projelo ulicemi Bartošova a Bratří Mrštíků v otrokovické části Kvítkovice minulé pondělí. Jediný přechod pro chodce, který se zde nachází, je v Bartošově ulici, kousek od hasičské stanice.

Ruská hra Naši v Salisbury

Rusové si střílí z otravy Skripala. Nová stolní hra nabízí výlet do Salisbury

Naši v Salisbury, tak se jmenuje nová stolní hra, která se objevila na pultech ruských obchodů. Autoři si v ní dělají legraci z otravy bývalého agenta Sergeje Skripala a jeho dcery Julie. Evropská unie v pondělí uvalila sankce na agenty ruské rozvědky GRU, které z pokusu o vraždu podezřívá, Moskva však podíl na útoku odmítá. Podle designéra hry má jít o zábavnou reakci na západní obvinění.

Autobusy MHD budou plně ekologické od února.

Autobusy MHD budou plně ekologické od února

Trutnov - Avizovaná modernizace městské hromadné dopravy je tady. Od příštího měsíce budou autobusy ekologičtější, tišší a půjde v nich platit bezkontaktními bankovními kartami. Informaci včera zveřejnila trutnovská radnice.

Ilustrační foto.

Oblasti hrozí, že přijde o dotace

Pardubicko - Za dva roky od prvních výzev podpořila ITI Hradecko-pardubická aglomerace 106 projektů za 2,6 miliardy korun. Letos mají přibýt další za 1,5 miliardy korun. Přesto ale aglomeraci hrozí, že o část peněz přijde.