Kreativ

ŠTÍTEK: plyn

Při protestech v Paříži hořely barikády.

Hořící auta a rozbité výlohy obchodů. V Paříži protestovalo 136 tisíc lidí

Sobotních protestů v Paříži, které jsou spojovány s hnutím takzvaných žlutých vest, se zúčastnilo celkem 136 tisíc lidí. Policie zadržela až dva tisíce demonstrantů, zraněno bylo 325 lidí a proti některým protestujícím použili muži zákona slzný plyn a vodní děla. Hlavní památky zůstaly po dobu protestu uzavřené, proto se tentokrát nestaly terčem vandalů. Demonstrovalo se také v dalších městech Francie. 

V Paříži znovu demonstrovaly žluté vesty. Policie použila slzný plyn.

Protesty v Paříži si vyžádaly 135 zraněných. Demonstrovalo se i v jiných městech

Sobotních protestů příslušníků takzvaných žlutých vest se ve Francii zúčastnilo 125 tisíc lidí. Policie použila během střetu s některými demonstrujícími slzný plyn a zadržela přes třináct set osob. Celkem si protesty v Paříži vyžádaly 135 zraněných. Situace je podle francouzského ministra vnitra Christophea Castanera v současné chvíli klidná. 

Mesut Özil v dresu Arsenalu

Skandál na ostrovech. Útočná esa Arsenalu inhalovala rajský plyn

Na pěkně nepříjemnou mediální kauzu mají zaděláno fotbaloví Kanonýři ze severního Londýna. Objevilo se totiž video, kde se největší hvězdy klubu, ve kterém působí také Petr Čech, baví na party v luxusním hotelu. Společnost jim kromě spousty žen zpříjemňoval alkohol a také rajský plyn. 

Rusko, stěžejní dodavatel zemního plynu pro Evropu

Dohra incidentu u Krymu? Německo by mohlo odebírat z Ruska méně plynu

Německo si musí vyřešit, jak se postaví k dodávkám ruského plynu plynovodem Nord Stream 2. Stáhnout politickou podporu projektu je příliš radikální, Berlín by ale mohl snížit množství odebíraného plynu. Prohlásila to generální tajemnice německé Křesťanskodemokratické unie (CDU) Annegret Krampová-Karrenbauerová, která chce po kancléřce Angele Merkelové převzít vedení této strany. Reagovala tak na incident Moskvy v Kerčském průlivu. 

Při březnovém požáru rodinného domu ve Žloukovicích se oheň rychle šířil. Kontrolovat komíny a spalinové cesty je nezbytnost.

Nemáte povinnou revizi, můžete přijít o odškodné při požáru

Berounsko - Topná sezona už je naplno rozjetá. Stejně jako v uplynulých letech nastávající zimní měsíce prověří pečlivost a zodpovědnost majitelů rodinných domů. Vlastnit dům s sebou nepřináší jen radost ale také mnoho povinností, které se rozhodně nevyplatí ignorovat. Jednou z nich jsou i povinné revize.

V Paříži znovu demonstrovaly žluté vesty. Policie použila slzný plyn.

Další protesty žlutých vest. V Paříži hořely barikády, zůstaly desítky zraněných

Do ulic francouzského hlavního města Paříže v sobotu znovu vyrazili demonstranti ve žlutých vestách, aby vyjádřili odpor proti vysokým daním a cenám pohonných hmot a vládě prezidenta Emmanuela Macrona. Na hlavní pařížské třídě Champs-Élysées proti nim úřady postavily tisíce policistů. Došlo na zatýkání i použití slzného plynu a vodního děla. Podle policie bylo zraněno 133 lidí, z toho 20 členů bezpečnostních sborů. Úřady nechaly zavřít část stanic metra.

Čtyři jednotky likvidovaly po čtrnácté hodině požár dodávky v Rajhradě.

V Rajhradě vzplála dodávka na plyn. Škoda je padesát tisíc

Rajhrad /FOTOGALERIE/ – Požár dodávky na plyn zaměstnal v pátek po jedné hodině odpoledne čtyři hasičské jednotky v Rajhradě na Brněnsku. „Do prostoru kabiny jsme nasadili vysokotlaký proud, také jsme uzavřeli přívod plynu,“ uvedl mluvčí hasičů Petr Příkaský.

Vratislav Košťál

Šéf ERÚ nečekaně rezignoval. Důvodem jsou spory ve vedení úřadu

Předseda rady Energetického regulačního úřadu Vratislav Košťál se rozhodl odstoupit z funkce a vyzval k tomu i další členy rady. Důvodem jsou spory v radě, které vedení úřadu paralyzují. Rada ERÚ je pětičlenná a podle Košťála tři členové rady nerespektují jeho vedoucí pozici. 

Ilustrační foto.

Nýrští už se zimy bát nemusí

Nýrsko – Kompletní rekonstrukci tepelného hospodářství města dokončí příští rok v Nýrsku. V letošním roce investovali Nýrští do modernizace zdrojů tepla a zahájili opravy rozvodů teplé vody.

Při protestech proti zvyšování cen paliv v Paříži použila policie slzný plyn a vodní dělo.

Macron demonstranty nepřesvědčil. Žluté vesty budou dále protestovat

Hnutí žlutých vest, které ve Francii už více než týden protestuje proti plánovanému zdražení pohonných hmot, bude v protestech pokračovat i tuto sobotu. Uvedl to jeho mluvčí poté, co se v úterý setkal s ministrem životního prostředí Françoisem de Rugym. Protesty si podle údajů ministerstva vnitra vyžádaly život dvou lidí a dalších 600 lidí bylo zraněno. V centru Paříže se policisté snažili dav rozehnat pomocí vodních děl a slzného plynu. 

Ilustrační foto.

Na Třísle vaří v novém a lepším

Pardubice – V pardubické mateřské škole Na Třísle se od listopadu vaří v novém a lepším prostředí. Tamější kuchyně spolu se skladovacími prostory a zázemím pro personál prošla rekonstrukcí.

Ilustrační foto.

Ve Vodné opět zpomalí na padesátku

Vodná – Řidiči, kteří cestují po hlavním silničním tahu z jihočeského Jindřichova Hradce směrem na Pelhřimov, či naopak, budou muset v určitém úseku sundat nohu z plynu.

ÚSPĚCH. Trenér David Oulehla je spokojený, Varnsdorf přezimuje na čtvrté místě.

Kozma zařídil velmi sladký konec

Tábor – Tohle byl opravdu parádní podzim! Fotbalisté Varnsdorfu zakončili rok 2018 výhrou 3:2 na hřišti předposledního Táborska.

Karavana lidí mířících ze Střední Ameriky směrem do USA

Trump splnil výhrůžky. USA uzavřely hraniční přechod u mexické Tijuany

Americká pohraniční a celní stráž dnes v obou směrech zastavila provoz na hraničním přechodu mezi mexickou Tijuanou a předměstím kalifornského San Diega. Do Spojených států se skrze něj snažila projít skupina středoamerických migrantů, informovala agentura AP. Několik z nich se údajně také pokusilo překonat hraniční plot, na což američtí pohraničníci reagovali použitím slzného plynu.  

Při protestech v Paříži hořely barikády.

Demonstrace v Paříži se vyostřily. Hořely barikády, policie nasadila vodní děla

/VIDEO/ Demonstrace proti rostoucím cenám pohonných hmot, které probíhají již druhý víkend v Paříži, se zvrhly ve výtržnosti. Po celé Francii pak v sobotu protestovalo 106 tisíc lidí, zadrženo bylo 130 osob, uvedla vláda. V Paříži použila policie k rozptýlení demonstrantů slzný plyn, vodní dělo a střelbu speciálními gumovými míčky. Protestující naopak zapalovali barikády.

Při topení plynem hrozí méně závad než u kotlů na uhlí

S příchodem zimy se mnohé vesnice zahalí do dusivého dýmu stoupajícího z komínů. Důvodem je špatné hoření nekvalitního paliva ve starých kotlích. I když se situace zejména díky kotlíkovým dotacím stále výrazně zlepšuje, na mnoha místech je změna k lepšímu stále příliš pomalá. Stačí jediný soused se starým kotlem, a trpí celá obec.

Ilustrační foto

Přívaly sněhu ztížily situaci na cestách regionu

Husté sněžení zkomplikovalo život řadě řidičů. Zvlášť pokud zanedbali výměnu letních pneumatik na zimní. Faktem ale je, že ve stížených podmínkách museli sundat nohu z plynu i svědomití jedinci, kteří měli přezuto.

Vzpomínkové slavnosti na náměstí Nezávislosti v minulých letech.

Majdan po pěti letech. Válka nekončí, ale k EU má Kyjev blíž

Ukrajina je jinou zemí než před pěti lety. Prozápadní, více demokratickou a méně zkorumpovanou. Mzdy přepočítané na dolary jsou pořád o hodně nižší než před pěti lety. Ceny elektřiny, plynu a mnoha dalších věcí jsou o dost vyšší. Na východě země se pořád válčí a umírají lidé, Rusy okupovaný Krym se mění v ruskou provincii.

MÍSTO HRBOLŮ ZÁVODNÍ DRÁHA. Silnice u Srní před rekonstrukcí.

Jak postavit silnici smrti? Dát okresce nový asfalt

Hlinsko - Klikatá a prudká okreska z obce Srní u Hlinska dolů na Miřetice a Chrudim by mohla vévodit krajskému žebříčku nejrozbitějších silnic. Bezpečně a bez rizika vytlučených tlumičů se po ní donedávna dalo jet sotva sedmdesátkou. Léta řidiči volali po její opravě.