Kreativ

ŠTÍTEK: plyn

Ilustrační foto

Pražanům vzrostou účty za teplo a vodu. Někomu zdraží i energie

/INFOGRAFIKA/V příštím roce budou muset obyvatelé metropole sáhnout hlouběji do peněženky, ať už budou chtít zaplatit nákup v obchodě, účet za vodu či nové bydlení. Většina komodit podraží přibližně o dvě procenta, výjimkami jsou elektřina od některých dodavatelů a nemovitosti.

Vodné a stočné. Ilustrační foto.

Za vodu a teplo si lidé na Blanensku připlatí. Zdraží i elektřina s plynem

Blansko – /GRAFIKA/ Několik stokorun. Tolik si příští rok připlatí za pitnou vodu rodina Petra Novotného z Blanska. Tamní Svazek vodovodů a kanalizací měst a obcí oznámil ceny vodného a stočného na příští rok. Za kubík pitné vody včetně vodného a stočného zaplatí domácnosti na Blanensku 99,85 koruny. To je o tři koruny víc než letos.

Ve školce Na Třísle vaří v novém.

V pardubické školce Na Třísle vaří v novém

Pardubice – V mateřské škole Na Třísle v Pardubicích mají novou a lepší kuchyni. Tamější prostory i sklady a zázemí pro personál prošly celkovou rekonstrukcí, přičemž staré a vysloužilé spotřebiče nahradilo nové vybavení, které spolu s pracemi vyšlo na zhruba 9,5 milionu korun.

Ilustrační foto

Jamolice: nebezpečný plyn ohrozil tři dospělé a jedno dítě

Jamolice – K úniku vysoce nebezpečného oxidu uhelnatého v rodinném domě vyráželi na Štědrý den před čtvrtou hodinou ranní moravskokrumlovští hasiči do Jamolic. Nebezpečného plynu, kterému se říká tichý zabiják, se tam patrně nadýchali čtyři lidé.

Čtyřdenní kurz první pomoci absolvovalo 11 učitelek ze Základní školy  Milín.

Učitelky z milínské základní školy trénovaly první pomoc

Příbram /FOTOGALERIE/ - Čtyřdenní kurz první pomoci absolvovalo jedenáct učitelek ze Základní školy Milín. Vedení školy se před koncem roku rozhodlo využít nabídky občanského sdružení IPRK, které pořádá zdravotnické kurzy pro organizace pracující s dětmi za zvýhodněných podmínek. Učitelky díky tomu absolvovaly intenzivní kurz IPRK Zdravotník, který je akreditován Ministerstvem školství, mládeže a tělovýchovy České republiky jako rekvalifikační kurz pro zdravotníky zotavovacích akcí.

Nad možnou stavbou spalovny ve Vsetíně přišlo 17. prosince 2018 diskutovat na městský úřad přes sto lidí.

Spalovna je jenom byznys, míní lidé

Proč by mělo ve Vsetíně vzniknout zařízení na likvidaci odpadu? Není jiné místo než v centru města? Už jste někdy postavili takovou stavbu, nebo ta navrhovaná ve vsetínské části Luh je jen na papíře a předpokládá se, že bude fungovat? Kdo z ní bude profitovat?

Ilustrační foto

Strážníci zabránili požáru

Právě včas byli na místě strážníci v ulici Školní v Orlové, kde hrozil požár bytu v nejvyšším patře jednoho z tamních činžovních domů.

Dětská skupina. Ilustrační foto.

V Sokolnicích přibudou místa pro bydlení i školku

Sokolnice - Dvacítka nových bytů i zázemí pro děti v Sokolnicích na Brněnsku jsou blíž ke své stavbě. Sokolničtí zastupitelé na svém posledním zasedání schválili výběr firmy, která vytvoří projektovou dokumentaci.

Nákladního auta Tatra v Kunštátu probouralo zeď budovy, kde je hospoda a obchod.

Tatra přeskočila ostrůvek a nabourala do restaurace na náměstí

Kunštát – V ostré levotočivé zatáčce jelo nákladní auto dál rovně, přeskočilo přes ostrůvek a probouralo zeď domu. Tatra 815 skončila v pondělí dopoledne v průjezdu restaurace na náměstí Krále Jiřího v Kunštátu. „Řidič patrně za volantem upadl do mikrospánku,“ uvedla policejní mluvčí Lenka Koryťáková. Podle ní se zranil pětapadesátiletý šofér, tatrovka ale nikoho dalšího naštěstí nesrazila.

Maskovaný lupič přepadl benzinku v Rozhovicích

Maskovaný lupič přepadl benzinku v Rozhovicích. Odnesl si celou tržbu

V neděli těsně před zavírací dobou přepadl muž v kukle čerpací stanici v Rozhovicích na Chrudimsku. Pod pohrůžkou použití nože požadoval na čerpadlářce peníze. Ta, možná i s ohledem na nedávnou vraždu osmapadesátileté pracovnice benzinky v Podhořanech u Veltrus, lupiči bez váhání vydala tržbu. Poté muž použil slzotvorný plyn a utekl.

Masarykovo náměstí v Mnichově Hradišti.

Revitalizace náměstí by mohla odstartovat již příští rok

Mnichovo Hradiště – Příští rok by mělo být Masarykovo náměstí v Mnichově Hradišti připraveno k samotné revitalizaci – tedy k zahájení prací. Podmínka zahájení rekonstrukce je v podstatě jedna: přesunutí koncového dopravního terminálu k vlakovému nádraží.

Lidé protestovali v Bruseli proti přijetí migračního paktu OSN.

V Bruselu protestovali proti migračnímu paktu. Policie použila slzný plyn

Tisíce demonstrantů vyšly v neděli do ulic Bruselu, aby protestovali proti migračnímu paktu OSN. Ten v minulém týdnu podepsali zástupci států v Marrakéši. Policie proti výtržníkům použila slzný plyn a vodní dělo. Někteří se také pokoušeli vniknout do sídla Evropské komise. Při incidentech bylo zadrženo 90 lidí. Informoval o tom server BBC.