Kreativ

ŠTÍTEK: plyn

Jaderná elektrárna Dukovany.

ČEZ zdraží od Nového roku elektřinu. Někteří zaplatí o osm procent více

Energetická společnost ČEZ zdraží od Nového roku části zákazníků elektřinu o osm procent. Půjde o lidi, kteří nemají zafixovány ceny, elektřinou netopí a neohřívají pomocí ní vodu. Pro většinu z nich půjde o méně než 40 korun měsíčně. ČTK to dnes řekl mluvčí společnosti Roman Gazdík. Důvodem je podle něj růst cen na velkoobchodních burzách. 

Nové porodní boxy v porodnici benešovské Nemocnice Rudolfa a Stefanie.

Maminky přivádějí své děti na svět v pohodlných lůžkách

Benešov /FOTOGALERIE/ - Nové pohodlné porodní lůžko využívají ženy v porodnici benešovské Nemocnice Rudolfa a Stefanie. Jedná se přitom o už třetí takové specializované zařízení umístěné v porodních boxech. Ty slouží rodičkám od dubna po ukončení rozsáhlé rekonstrukce gynekologicko-porodnického oddělení.

Ilustrační foto.

Z karmy unikal plyn

Lázně Bělohrad - Kvůli podezření na únik oxidu uhelnatého z karmy zasahovali hasiči v bytě v Zámecké ulici, kde skutečně nízkou koncentraci plynu naměřili.

Ilustrační foto.

Lidé zatápějí a obce se dusí. Situace se přesto rok od roku zlepšuje

Kladensko /FOTOGALERIE/ - S příchodem sychravého počasí a topnou sezónou se bohužel i letos města a vesnice na Kladensku nevyhnout nepříjemnému důsledku topení pevným či velmi nekvalitním topivem. Přestože byl i středočeský venkov v posledních dvou desetiletích z velké části plynofikován, lidé ve snaze uspořit, se často navracejí ke klasice a kromě uhlí a dřeva spalují kde co.

Ilustrační snímek.

Osvěta pomáhá, lidem se dýchá lépe, úřady by měly více pomáhat

Benešovsko - I když stále existují lidé, kteří v návalu přehnané šetrnosti pálí ve svých domácích kotlech i to, co tam nepatří, obecně se situace lepší. Potvrzuje to názor Jany Zmeškalové, členky Českého svazů ochránců přírody a také vedoucí Odboru životního prostředí Městského úřadu Vlašim.

Ilustrační foto

Z karmy v koupelně unikal jedovatý plyn

Náchod - Jednotka profesionálních hasičů spěchala v pondělí 5. listopadu večer do Žižkovy ulice v Náchodě. V jednom z bytů došlo k úniku oxidu uhelnatého.

Práce v Krnovské ulici pokračují - Ilustrační foto.

Problémy s plynem má vyřešit finální oprava

Opravy v Krnovské ulici stále nejsou u konce a Opavanům dochází trpělivost. Místním v posledních dnech zkomplikovaly život potíže s plynem. Ty by se však v dohledné době měly vyřešit.

Ilustrační foto.

Musí uzavřít osmačtyřicet starých vrtů na plyn a ropu. Kvůli bezpečí

Jižní Morava – Do desátého z celkem osmačtyřiceti vrtů se pustili specialisté u Moravského Žižkova na Břeclavsku. Pokračují v likvidaci starých těžebních vrtů na ropu a zemní plyn. Vrtné soupravy se tam vrátily po více než půlstoletí. „Slouží sice obvykle k vrtání nových vrtů, ale v tomto případě děláme opakovanou likvidaci starého vrtu,“ přiblížil vedoucí hodonínského střediska státního podniku Palivový kombinát Ústí Marek Vybíral.

Ilustrační foto

Poplach kvůli úniku plynu

Ostroměř - Překopnuté plynové potrubí v ulici T. G. Masaryka bylo včera důvodem k vyhlášení poplachu u profesionálních hasičů v Hořicích, ale i u dobrovolné jednotky v Ostroměři.

Ilustrační foto.

Z překopnutého potrubí unikal plyn

Olešnice v Orlických horách - Profesionální hasiči z Rychnova nad Kněžnou vyrazili ve středu odpoledne do Olešnice v Orlických horách, kde byl nahlášen únik nebezpečných látek.

Únik plynu v Bezručově ulici.

FOTO: V Bezručově ulici unikal plyn

Děčín – K úniku plynu vyrazili ve středu odpoledne hasiči a plynaři do Bezručovy ulice v centru Děčína – Podmokel. V této ulici již několik měsíců vodaři opravují kanalizaci a vodovod a právě při výkopových pracích došlo k výronu plynu z letitého plynovodu.

Ilustrační foto:

Kraj šetří miliony korun za vytápění a osvětlení

Jevíčko – Více než čtyři desítky objektů v majetku Pardubického kraje prošly v letech 2007 až 2009 rekonstrukcí vytápění a osvětlení za 83,5 milionů korun. Nyní díky tomu kraj šetří plyn, elektrickou energii a vodu za nejméně 20 milionů korun ročně.

Ilustrační foto.

Stát? Místo toho sešlápl plyn a začal ujíždět. Řidiče naháněl policejní vrtulník

Kobylnice – Tmavé osobní auto značky Peugeot se pokusili zastavit v neděli dopoledne v Kobylnicích na Brněnsku šlapaničtí policisté. „Šofér na pokyn k zastavení reagoval sešlápnutím plynu a začal ujíždět. A v první fázi byl úspěšný. Hlídce se ztratil z dohledu. Jeho bláznivá hodně nebezpečná jízda i po sousedních obcích, na níž upozornilo na tísňovou linku několik lidí, pro něj nakonec skončila neúspěchem,“ uvedl policejní mluvčí Bohumil Malášek.

Ilustrační foto.

Začala topná sezona. Záchranáři už pomáhali při prvních otravách

Jižní Morava - Sotva začala topná sezona, už museli záchranáři, hasiči i policisté řešit první problémy. V Kyjově na Hodonínsku našli v bezvědomí dva přiotrávené lidi, které pak sanitka převezla do nemocnice. Po jejich ošetření mají specialisté podezření, že nešťastnou událost v domě způsobil únik oxidu uhelnatého z plynového ohřívače. „Kriminalisté se případem a možným únikem plynu zabývají spolu s odborníky k dané problematice a zjišťují, zda někdo nezanedbal důležitou povinnost při údržbě topidla,“ uvedl policejní mluvčí Petr Zámečník.

Stanice Wildervank v Groningenském ložisku zemního plynu.

Nizozemský plynový boom předčasně končí. Těžba vyvolává zemětřesení

Holanďané jsou hrdí na to, že se jim podařilo vyrvat moři rozsáhlé kusy půdy a zvětšit tak své území. Poté, co si však začali těžbou v ložisku zemního plynu v provincii Groningen, které je největší v Evropě a desáté na světě, vytvářet svá vlastní zemětřesení, zařadili v boji s přírodou zpátečku. Vláda plánuje v lokalitě zcela ukončit těžbu plynu do konce roku 2030 a odškodnit tisíce místních domácností. 

Ilustrační foto.

Pokuty za rychlou jízdu? U nebezpečné křižovatky na plyn duplo 842 řidičů

Jižní Morava – Naštvaní řidiči mluví o šikaně, další lidé naopak souhlasí s měřením rychlosti v úseku s omezením u sjezdu z dálnice poblíž Břeclavi. „Pokutovat na sedmdesátce překročení o čtyři kilometry za hodinu je hodně velká buzerace,“ napsal na facebooku Deníku Rovnost třeba uživatel Fanda Koliba.

Záchranka. Ilustrační foto.

Muže otrávil smrtící plyn

Branka - Původně k muži, kterému se udělalo špatně, vyjížděli v pondělí dopoledne záchranáři do Branky.

Výbuch domu v Mostkovicích na Prostějovsku.

Tragický výbuch domu: vystěhovat se musely tři rodiny. Zabíjel plyn?

/VIDEO/ Po sobotním výbuchu v rodinném domě v Mostkovicích na Prostějovsku, kterou jeden člověk nepřežil a další dva skončili se zraněními v nemocnici, musely svoje domovy opustit tři rodiny. Za explozi mohl s největší pravděpodobností plyn. Kriminalisté i hasiči během neděle vyšetřování ukončili, závěry ale zatím nezveřejnili. Dnes také začala pod dohledem statika demolice poničeného domu.