Kreativ

ŠTÍTEK: Přibyslav

Přibyslav získala jediné vítězství v Chotěboř. Porazila ji těsně 0:1.

Venku jsme získali maximum, míní kouč fotbalistů Přibyslavi Stejskal

Fotbalisté Přibyslavi zabránilo ve vyšším bodovém zisku hned několik věcí – kvalita soupeřů, těžký los na hřišti soupeřů a větší zkušenosti v zakončení. Podzimní výsledek tak je zatím po deseti zápasech deset bodů a dvanácté místo. „Umístění se moc hodnotit nedá, protože tabulka přeci jen ještě není dokončená. Chybí odehrát ještě tři zápasy,“ uznal kouč Přibyslavi Jiří Stejskal.

Akce Krabice od bot. Ilustrační foto.

Krabice od bot udělají dětem veselejší Vánoce na pěti místech Vysočiny

Děti mají pokaždé velkou radost, a tudíž i nádherné Vánoce, usmívá se maminka Petra Vávrová z Přibyslavi. Díky projektu Krabice od bot mají totiž Vávrovi Vánoce o trochu veselejší. „Pro mě jako matku více dětí, co si ledasco nemůže dovolit, je to úžasné. Vnímám to jako velkou pomoc. A vděčná nejsem jenom já, ale i děti,“ pochvaluje si projekt Petra Vávrová.

Trenér a šéf TJ Sapeli Polná Jiří Babínek byl nespokojený s řízením několika zápasů.

Měli jsme mít o šest bodů víc, tvrdí po nekompletním podzimu Babínek

Čekalo se od nich víc, zejména začátek byl kostrbatý. Ale nakonec se fotbalisté TJ Sapeli Polná v průběhu nekompletního podzimu krajského přeboru vzchopili a začali sbírat body, které je posunuly do horního patra tabulky. Ke spokojenosti ale chybí trenérovi Jiřímu Babínkovi šest bodů. Podle něj si je jeho tým zasloužil, jenže v cestě stály výroky rozhodčích, na které si kouč postěžoval.

Podle Miroslava Plíška jeho svěřenci (ve žlutém) v Přibyslavi body ztratili. Prohráli tam totiž 0:1.

Sestava se měnila zápas od zápasu, konstatoval trenér Chotěboře Plíšek

Trable se sestavou řešili na podzim v Chotěboři. Tým trenéra Miroslava Plíška prochází generační obměnou, vrásky trenérovi přidělávaly také časté změny jedenáctky ze zdravotních důvodů. Největší patálie byly s obranou. „Tam jsme posunuli kluky Somerauerovi, ale zase jsme museli zacelit díru po nich v záloze. Navíc se v obraně osvědčil dorostenec Vojtěch Vepřovský,“ potvrdil kouč. Ve středu pole se osvědčila dvojice Jakub Voborník a Jindřich Stránský.

Leicester vyhrál na Arsenalu.

Hamříkové pomohla k vítězství Supertrefa

V desátém kole Tipligy, kdy už podruhé hráči tipují zahraniční soutěže, musela o vítězi rozhodnout Supertrefa. V uplynulém kole se přeci jen dařilo tipérům více a hned dva z nich nasbírali šestnáct bodů – Yveta Hamříková a Milan Parýzek. Nejblíže počtu nastřílených branek byla Yveta Hamříková z Jihlavy, která se tak stala vítězkou desátého kola. V soutěži týmů stále vedou Kunemiláci, kterým stále šlape na paty tým Chmeres.

Foto 1

Fotbal je pro Pavla Škachu sport číslo jedna, ve volném čase taky stříhá

Pavel Škacha je osmadvacetiletý fotbalista Přibyslavi, který se ve volném čase věnuje hlavně manželce a dcerce Sofii. Rodina se mu ale za pár měsíců rozroste o další přírůstek. Kromě fotbalu má další tak trochu neobvyklý koníček – stříhání. Začalo to před pár lety, kdy stříhal vlasy sám sobě a dnes k němu chodí i jeho známí a kamarádi.

Štěpánka Saadouni.

KOMENTÁŘ: Sečtělý poddaný rebeluje

Krajská knihovna Vysočiny v Havlíčkově Brodě se stěhuje do nových prostor. Srdce knihomola se tetelí blahem. Možná už začátkem prosince, pokud Pánbůh, koronavirus a ministr Roman Prymula dovolí, si budou moci čtenáři v Brodě vybírat z regálů v moderních prostorách ze stovek knih. Půjčí si takové, které jim udělají radost, pobaví je ale také rozšíří jejich duševní obzory. Knihovna přímo v centru města přišla na desítky milionů.

Fotbal, ilustrační foto

Zahraniční soutěže nejlépe odtipoval Parýzek

V devátém kole Tipligy započalo netradiční tipování zahraničních soutěží. Nejlepší odhad měl Milan Parýzek z Havlíčkova Brodu, který získal třináct bodů a je tak aktuálním vítězem okresního kola.

Cesta z Hesova do Keřkova ožije skoro stovkou nových stromů.

Spolek Opuka vysadí na Přibyslavsku skoro stovku nových stromů

Občanský spolek Opuka uspěl u Nadace ČEZ se žádostí o dotaci na výsadbu stromů. Jak informoval za spolek Jan Jajtner, díky tomu může spolek vysadit alej vzrostlých ovocných stromů podél silnice z Hesova do Keřkova v celkovém počtu 96 stromů.

Trenér Pavel Regásek přiznává, že současná statistika pelhřimovské defenzívy ho těší. „Dva roky jsme na tom tvrdě pracovali,“ přiznává.

Lídr přeboru to v obraně umí, už osmkrát nedostal gól

Dostali tři góly v prvním kole od Nové Vsi a pak to zavřeli. Defenzíva fotbalistů Pelhřimova je skálopevná. Aktuální lídr krajského přeboru inkasoval v devíti zápasech jen jednou. „Musím říci, že je to jedno z čísel, které mě moc těší,“ svěřil se trenér Pavel Regásek.

Fotbal, ilustrační foto

Okresní fotbalové soutěže. Céčka nastřílela jedenáct branek

Jedenáct branek padlo ve dvou zápasech čtvrtých tříd. Ždírecké céčko dvojciferný počet branek naložilo ve Šmolovech místnímu béčku, které dalo ještě v prvním poločase čestný úspěch. Světelští Skláři stejný počet nasázeli béčku Lučice, ale vzadu udrželi nulu.

Vývěska pošty v Přibyslavi.

KOMENTÁŘ: Chcete na poštu? Zajeďte si do Prahy

Česká pošta v Přibyslavi vydala oznámení, že změnila pracovní dobu. Dopoledne dvě hodiny, odpoledne tři. Výjimkou je středa, kdy pošta bude otevřena pět hodin. Ovšem víc než rozvrh nové pracovní doby obyvatele Přibyslavi zaskočilo a pobavilo oznámení, že pokud si nestihnou vyřídit svoje záležitosti včas na přibyslavské poště, tak nejbližší otevřená pobočka je v Pardubicích.

Fotbalisté Třebíče se v posledních týdnech herně trápí.

Sapeli jede do Třebíče pro body, kluci teď mají formu, tvrdí Babínek

I když na sebe narazí skoro sousedi v tabulce, kontrast v aktuální výkonnosti doslova bije do očí. Fotbalisté Třebíče v posledních pěti zápasech krajského přeboru získali jen jeden bod a z čela tabulky se propadli na devátou příčku. Sapeli Polná jich vybojovala osm a už dávno nehraje jen o záchranu.

Po prohraném utkání se Šebkovicemi převzal trenérské vedení v Žirovnici Martin Švec. Ze tří následujících zápasů jeho tým vytěžil tři body.

Švec je dobrý lékař, Žirovnice pod jeho vedením začala vyhrávat

Byl to jeden velký malér. Fotbalisté Žirovnice po skvostném loňském podzimu se letos v krajském přeboru trápili. Vše vyvrcholilo domácí prohrou se Šebkovicemi a koncem trenéra Miroslava Zemana. Od té doby tým kulíruje Martin Švec, který se z postu asistenta stal hlavním trenérem. A v nové roli se mu daří.

Infocentrum PVE Dalešice nově nabízí návštěvníkům unikátní výstavu Voda a civilizace

Tipy na víkend 9. až 11. října: Humpolec i Dalešice zvou zájemce na výstavy

Na výlet do Dalešic se mohou o víkendu vydat lidé na Třebíčsku. Informační centrum vodní elektrárny zve na výstavu velkoformátových fotografií Voda a civilizace. Kdo si chce užít podzimní den z hladiny přehrady, může využít k projížďce loď Horácko. V Humpolci se koná netradiční zahájení sedmé výstavy Nejedna rodina. V Přibyslavi zahájí 37. ročník přehlídky ochotnických divadelních spolků. V Jihlavě pokračuje mahlerovský hudební festival Hudba tisíců. Před návštěvou akce doporučejeme ověřit si její konání přímo u pořadatele. Kvůli náhlým změnám v covidových opatřeních se situace mění velmi rychle.

Infocentrum PVE Dalešice nově nabízí návštěvníkům unikátní výstavu Voda a civilizace

Tipy na víkend 9. až 11. října: Dalešice zvou na výstavu, Přibyslav na divadlo

Na výlet do Dalešic se mohou o víkendu vydat lidé na Třebíčsku. Informační centrum vodní elektrárny zve na výstavu velkoformátových fotografií Voda a civilizace. Kdo si chce užít podzimní den z hladiny přehrady, může využít k projížďce loď Horácko.  V Přibyslavi zahájí 37. ročník přehlídky ochotnických divadelních spolků. V Jihlavě pokračuje mahlerovský hudební festival Hudba tisíců. Před návštěvou akce doporučejeme ověřit si její konání přímo u pořadatele. Kvůli náhlým změnám v covidových opatřeních se situace mění velmi rychle.

Daniel Poul (vlevo) má se zahráváním penalt letité zkušenosti. Kope je už od žáků.

Brankáře nesleduji, tvrdí penaltový specialista Poul

Penalta, bum, rána k levé tyči. Moment, který rozhodl duel třetího s prvním. Fotbalistům Pelhřimova pomohl k jednogólovému vítězství ve Speřicích a potvrzení první příčky v tabulce krajského přeboru. Ten, kdo na sebe vzal odpovědnost, byl Daniel Poul. „Byl jsem rozhodnutý předem, kam to kopnu. Mám to tak vždy,“ svěřil se.

Škacha dal po třech letech hattrick. Na výhru to nestačilo.

Škacha dal po třech letech hattrick. Na výhru to přesto nestačilo

Tři roky musel přibyslavský fotbalista Pavel Škacha čekat na hattrick. Dočkal se v osmém kole krajského přeboru v Žirovnici, ale radost mu zkazila porážka 6:3. „Radost mi to zkazilo určitě, dát tři branky venku, a přesto odjet bez bodu, to mrzí,“ souhlasil osmadvacetiletý hráč, který by svůj třígólový úspěch klidně vyměnil za tříbodový zisk. „Přece jen bodů tolik nemáme. Ovšem musím uznat, že Žirovnice vyhrála zaslouženě,“ uznal Škacha.

Bělá i v deseti přidala v Golčově Jeníkově čtyři branky.

Okresní fotbalové soutěže. Bělá i v deseti přidala v Golčově Jeníkově další góly

Česká Bělá měla před víkendem náročný program. V pátek je čekala dohrávka s náročným soupeřem, béčkem Ledče nad Sázavou. To do té doby mělo jen jedinou porážku. Bělá mu uštědřila druhou. Hned v neděli pak měla na programu osmé kolo, kdy zajížděla do Golčova Jeníkova. Zde po poločase vedla 2:1. V dobře rozehraném zápase ale přišla komplikace. Na začátku druhé půle byl vyloučený Jiří Štefáček, ale svěřenci trenér Petra Veselky i v deseti přidali čtyři branky a odvezli si jednoznačné vítězství 6:1.