Kreativ

ŠTÍTEK: první pomoc

Ilustrační foto.

Strážníci pomohli epileptikovi

Mladá Boleslav – Krátce po pondělní osmé hodině ranní zkolaboval u Škoda Muzea na třídě V. Klementa muž. Toho postihl epileptický záchvat, byl v silné křeči.

Ilustrační foto.

Bezdomovci se porvali o stravenku

České Budějovice - Ve čtvrtek po šesté hodině večer vyjížděli českobudějovičtí městští strážníci do Krajinské ulice k potyčce dvou mužů.

Ilustrační foto

Tragická nehoda. Žena nepřežila pád stromu

Krhanice - Z největší pravděpodobností nešťastná náhoda se udála v pátek 2. února kolem jedenácté hodiny dopolední v Dolních Požárech u Krhanic. Manželé, kteří šli prořezávat stromy do blízkého lesa, se spolu domů již nevrátili.

Tomáš Krňanský a Jaroslav Jindra se stali Gentlemany silnic.

Gentlemani silnic: Policisté zachránili opilému mladíkovi život

Ústecký kraj - Běžný běžecký podvečer, jenž se změnil v boj o záchranu mladého života. Tak vzpomínají ústečtí policisté Tomáš Krňanský a Jaroslav Jindra na chvíle, kdy pomohli 23letému jezdci na čtyřkolce, který v opilosti havaroval. Za svou ochotu pomoci druhému člověku v úterý obdrželi titul Gentlemani silnic. 

Zdravotnický kurz pro pořádkovou jednotku.

V roli zdravotníka umí zasáhnout i policejní těžkooděnci

Střední Čechy – Resuscitace, kdy je třeba přímo bojovat o život pacienta se zástavou oběhu, či poskytování první pomoci v případě zranění – ale také například ošetřování popálenin, a dokonce rozpoznávání interních onemocnění. To jsou situace, s nimiž si nyní umějí poradit vybraní příslušníci pořádkové jednotky středočeské policie. 

Napadení novinářů v Top hotelu v Praze.

Muž, který napadl kameramana v Zemanově štábu, se omluvil

Karel Slezák, který o víkendu uhodil pěstí novináře ve volebním štábu Miloše Zemana, se omluvil za své chování. Slezák se označuje za novináře a v sobotu udeřil kameramana serveru Idnes.cz Alexandra Šulce, kterému se také omluvil. Byl prý rozrušen srdečním kolapsem kolegy. Informaci přinesl server Aktualně.cz. 

Místo smrtelné nehody v Pražské ulici v Hanušovicích.

Auto v Hanušovicích srazilo člověka. Zemřel

Do tragického rána se probudily v neděli 28. ledna Hanušovice. Auto ve městě srazilo člověka. Na místě zemřel. Nehoda se stala na výpadovce na Staré Město a Králíky v místech, kde se v minulosti nacházel vstup do textilky Slezan.

Místo smrtelné nehody v Pražské ulici v Hanušovicích.

Auto v Hanušovicích srazilo člověka. Zemřel

Do tragického rána se probudily v neděli 28. ledna Hanušovice na Šumpersku. Auto ve městě srazilo člověka. Na místě zemřel. Nehoda se stala na výpadovce na Staré Město a Králíky v místech, kde se v minulosti nacházel vstup do textilky Slezan.

Dopravní nehoda. Ilustrační foto.

Řidička přejela do protisměru a srazila se s jiným autem. Zranili se tři lidé

Kuničky – K vážné nehodě dvou osobních aut u Kuniček vyjížděli dnes po šesté hodině večer policisté, hasiči i záchranáři. Na místě se zranili tři lidé. „Pětačtyřicetiletá řidička fiatu jela ve směru od Rájce-Jestřebí. Přejela do protisměru a tam se srazila s autem hyundai, které řídila o rok mladší žena,“ popsala policejní mluvčí Kamila Haraštová.

Ilustrační foto.

KRIMI MIX: Předražené jízdné mu neprošlo

Ve čtvrtek večer kontaktoval strážníky manažer hotelu v centru Prahy. Jeho hotelový host za cestu taxíkem z Kozí do Žitné ulice zaplatil pěkných 650 korun. Za zhruba tři kilometry jízdy mu to přišlo poněkud hodně. A opravdu, obvyklá cena za obdobnou vzdálenost činí o 500 korun méně.

Dopravní nehoda. Ilustrační foto.

Řidič s téměř dvěma promile alkoholu sjel ze svahu

Horní Bojanovice – Tři zraněné si vyžádala sobotní ranní nehoda, která se stala krátce po šesté hodině nedaleko Horních Bojanovic. „Řidič citroenu nezvládl řízení a po projetí zatáčky se dostal mimo silnici a sjel ze svahu,“ informovala břeclavská policejní mluvčí Kamila Haraštová.

Ilustrační foto

VIDEO: Záchranáři vysekli policistům za záchranu života poklonu

Chomutov – Profesionalitu a obětavost chomutovských strážníků ocenili krajští záchranáři. Díky jejich rychlému zásahu se totiž podařilo zachránit život ženě, která za sněhové bouře zkolabovala na ulici. Přestalo jí pracovat srdce. V těchto dnech se o ni starají lékaři kardiologického oddělení ústecké Masarykovy nemocnice.

Řidiče z havarovaného vozidla zachránili svědci nehody.

Zachránili muže z doutnajícího auta

Týnec nad Sázavou - Zraněného muže sedícího po nárazu do stromu ve zdemolovaném voze, z jehož motorového prostoru se silně kouřilo, vyprostili v pondělí 22. ledna další motoristé, svědci události. „K nehodě došlo po půl deváté ráno na silnici z Týnce nad Sázavou na Čakovice,“ popsal ředitel HZS Benešov Josef Setnička s tím, že auto krátce po vyproštění muže vzplálo a shořelo.

ELITNÍ VOJÁCI zaujali školáky nejenom vyprávěním, ale připravili pro ně i praktické ukázky.

Vojáci vystřídali před tabulí kantory

Karlovarsko – Elitní vojáci ze žatecké 4. brigády rychlého nasazení vystřídali vždy na jeden den za katedrou učitele ze dvou základních škol na Karlovarsku.

Ředitel středočeské záchranné služby Martin Houdek

Záchranáři často vyjíždějí k zásahům, které nejsou pro ně

Střední Čechy /ROZHOVOR/ - Rychlost, odbornost, odvaha a pečlivost. Je mnoho povolání, která si od lidí vyžadují tyto vlastnosti. Povolání záchranáře k nim jasně patří. A to, že i záchranář „tvrdej“ chleba má, nám na začátku roku 2018 potvrdil ředitel Zdravotnické záchranné služby Středočeského kraje Martin Houdek.

Ilustrační foto

Hrdiny lze nominovat do 10. 2.

Rokycansko – Plzeňský kraj vyhlásil Cenu hejtmana za záchranu života. Obyvatelé regionu mohou do 10. února zasílat na Krajský úřad nominace za uplynulý rok.

U nehody dvou osobních aut u Strančic zasahoval také vrtulník.

Vážně zraněného řidiče dopravil do nemocnice vrtulník

Střední Čechy – Nejenom pozemní týmy, ale i lékařská posádka v policejním vrtulníku pomáhaly hodinu před středečním polednem řidiči, který utrpěl vážné zranění při střetu dvou osobních aut na silnici mezi Strančicemi a Všechromy na Praze-východ.

Ilustrační foto

Auto se srazilo s dodávkou. U Ždánic

Ždánice - Patrně první sněhová nadílka letošního roku přispěla k večerní nehodě u Ždánic. „Srazilo se zde osobní auto s dodávkou. Na místě se zranil jeden z řidič. Poskytli jsme mu první pomoc a předali do péče záchranářů," informovali hasiči na webu Hasičského záchranného sboru Jihomoravského kraje.

Defibrilátor.

Strážníci oživili muže defibrilátorem, začal se však vzpouzet

/VIDEO/ Velké štěstí měl muž, který ve čtvrtek zkolaboval ve stanici metra Muzeum. Přivolaná hlídka strážníků mu pomocí defibrilátoru znovu obnovila srdeční činnost. Zmatený muž se ale začal pomoci záchranářů vzpouzet, strážníci tak museli pomoci s jeho transportem do nemocnice.