Kreativ

ŠTÍTEK: půjčka

Dva z obžalovaných jsou nyní ve vězení za jinou trestnou činnost.

Soud s podvodníky v Ostravě: Čtení obžaloby zabralo několik hodin

Případem krádeží identity a navazujícími úvěrovými podvody se v pondělí začal zabývat Krajský soud v Ostravě. Osm mužů je obžalováno z toho, že na falešné a padělané doklady nic netušících lidí, o kterých zjistili potřebné údaje, uzavírali smlouvy o půjčkách.

Ilustrační foto

Technické služby požádaly o půjčku

Nové Město na Moravě – Technické služby v Novém Městě na Moravě požádaly místní radnici o půjčku tří milionů korun na pořízení nového svozového vozu na komunální odpad.

Peníze. Ilustrační foto.

Město vyhlásilo druhé kolo žádostí půjček z nového fondu

Příbram – Od začátku letošního roku má město nový fond, ze kterého si veřejnost může od města půjčit peníze. Zastupitelé totiž na březnovém zasedání zrušili Fond oprav a modernizace bytového fondu na území města Příbram (FOM) a založili nový Fond zápůjček města Příbram (FOZ). Hlavním důvodem byla možnost, aby veřejnost mohla finanční půjčku od města využít na širší škálu projektů než jen na opravu bytu nebo domu. Nyní město vyhlásilo už druhé kolo pro podání žádostí.

Místopředseda KDU-ČSL a Poslanecké sněmovny Jan Bartošek.

Řešení předraženého bydlení? Ať byty vybudují stát a města, navrhují lidovci

Lidovci chtějí získat od Evropské investiční banky půjčku 50 miliard korun na rozvoj obecního nájemního bydlení. O návrhu budou jednat s ministryní pro místní rozvoj Klárou Dostálovou (ANO), řekl dnes novinářům předseda poslaneckého klubu KDU-ČSL Jan Bartošek. Půjčka by podle něj mohla přispět k zajištění dostupného bydlení v českých městech.

Policista. Ilustrační foto.

Policista propadl sázení. Peníze lákal i od mladých žen, teď dluží statisíce

Jsem krásný, v uniformě mi to sluší a pracuju jako policista v zásahové jednotce. Pětatřicetiletý příslušník Policie ČR se takto podobně snažil získat přízeň mladých žen, od kterých si pak půjčoval peníze. Policista nesplácel ani půjčky od bank a dluží už statisícové částky, které potřeboval kvůli vášni ve sportovních sázkách a jiných hazardních hrách.

Ilustrační foto

Půjčky pro mladé. Minule fiasko, teď stát nabídne až dva miliony

Ministryně pro místní rozvoj Klára Dostálová (za ANO) se pokusí resuscitovat projekt „státních hypoték“. Ty začaly fungovat před dvěma roky, kdy Státní fond rozvoje bydlení (SFRB) poprvé nabídl mladým lidem půjčku až 600 tisíc korun se splatností 15 let a úrokem  kolem 1,45 procenta.

Ilustrační foto

Půjčili si, ale nesplácí

Strakonice - Ze spáchání přečinů úvěrového podvodu a podvodu obvinili policisté muže (26) ze Strakonicka, který v době od června 2015 do září 2015 uzavřel celkem v sedmi případech smlouvy o úvěrech a půjčkách.

Peníze. Ilustrační foto.

O peníze z nového fondu města mohou lidé žádat jen do konce měsíce

Příbram - Město doposud vypisovalo zhruba dvakrát za rok výběrové řízení na poskytování zápůjček z Fondu oprav a modernizace bytového fondu na území města Příbram (FOM). Bohužel tento fond lidé téměř nevyužívali. Zastupitelé jej proto na začátku března zrušili a nahradili zřízením nového peněžního fondu s názvem Fond zápůjček města Příbram (FOZ).

Národní Muzeum.

Národní muzeum slaví 200 let. Plánuje výstavu egyptských nálezů či mamutů

Národní muzeum po svém znovuotevření získá výstavní plochy navíc, ale i technologické vybavení, které umožní vystavit to, co dříve nešlo. Po zahajovací výstavě ke 100 letům republiky se na příští rok připravuje velká egyptologická výstava s unikátními zápůjčkami včetně částí Tutanchamónova pokladu. 

Hnutí ANO slaví vítězství ve volbách.

Hnutí ANO loni hospodařilo s přebytkem přes 143 milionů korun

Vládní hnutí ANO v loňském roce hospodařilo s přebytkem ve výši 143,1 milionu korun. V souvislosti se zveřejněním výroční finanční zprávy o tom dnes informovalo v tiskové zprávě. Na pozitivním výsledku se podepsal především úspěch v loňských volbách do Sněmovny, ve kterých hnutí získalo přes 29,6 procenta hlasů a se 78 poslanci tvoří nejsilnější klub v dolní komoře Parlamentu. V roce 2016 vykázalo ANO ztrátu 40,4 milionu korun.

Ilustrační foto

Mělník zavádí svoz bioodpadu, lidé dostanou popelnici zdarma

Mělník /INFOGRAFIKA/ – O popelnici na bioodpad budou moci lidé žádat už od poloviny dubna. První hnědou nádobu budou mít zdarma, pokud budou mít zájem o další, budou si ji muset zaplatit. Dosud měli lidé pouze možnost odvézt bioodpad do sběrného dvora. Mělník plánuje zakoupit zhruba dvě tisícovky speciálních nádob.

Ilustrační foto.

Údajný vnuk připravil důchodkyni o sta tisíce

Případem podvodu na osmasedmdesátileté seniorce z Javorníku se zabývají kriminalisté. Pachatel staré paní zavolal v pondělí 26. března a vydával se za jejího vnuka. Požádal jí o finanční pomoc, na údajný přepis pozemků potřeboval dvě sta tisíc korun.

Sortiment výrobků čtvrté A nabízeli u jednoho ze stánků Adam Bejček, Štěpán Poláček a Martin Šafránek.

Školáci z ulice Míru připravili jarmark

Rokycany - Čtvrťáci z rokycanské školy v ulici Míru se včera stali trhovci. Na Malém náměstí nabízeli kolemjdoucím své velikonoční výtvory. Vyvrcholila tak jejich výuka finanční gramotnosti.

Ilustrační foto

Dluhy? Blansko splácí miliony za koupání i byty, další půjčky letos nechce

Blansko, Vyškov /INFOGRAFIKA/ - Před více než deseti lety se v Blansku rozhodli, že opraví tamní akvapark. Náklady? Devadesát milionů korun. Město se zhruba dvaceti tisíci obyvateli nemohlo tolik peněz zaplatit najednou. Radnice si proto vzala úvěr. Splácí ho dodnes. „Zbývá nám doplatit sedm a půl milionu korun,“ oznámil úředník Jan Šustáček.

Malí podnikatelé.

OBRAZEM: Školáci se učili znát význam peněz, aby si vydělali na výlet

Havlíčkův Brod - Žáci čtvrtého ročníku základní školy Nuselská z Havlíčkova Brodu si vyzkoušeli, zda by obstáli v roli podnikatelů. Po měsících výuky finanční gramotnosti, v rámci níž se pokusili vybudovat vlastní firmu a připravit prodejní sortiment, se už v pondělí 26. března odpoledne představili na veřejném jarmarku v centru města Havlíčkův Brod.

Ilustrační foto

Dluhy? Vyškov hospodaří bez dlouhodobých úvěrů, naposledy si půjčil na stadion

Blansko, Vyškov /INFOGRAFIKA/ - Před více než deseti lety se v Blansku rozhodli, že opraví tamní akvapark. Náklady? Devadesát milionů korun. Město se zhruba dvaceti tisíci obyvateli nemohlo tolik peněz zaplatit najednou. Radnice si proto vzala úvěr. Splácí ho dodnes. „Zbývá nám doplatit sedm a půl milionu korun,“ oznámil úředník Jan Šustáček.

Čistička odpadních vod u Votic.

Rozšiřování čističky musí Votice odložit zatím na neurčito

Votice - Největší investiční akce za posledních dvacet let ve Voticích. Tak označuje vedení města projekt na zvětšení funkčnosti zdejší čističky odpadních vod. Zahájení výstavby ale muselo být odloženo, a to kvůli námitce neúspěšného žadatele proti výběru dodavatele.

Ilustrační foto

Od města si bude moci půjčit více subjektů

Příbram – Zastupitelé na posledním jednání zasedání zrušili Fond oprav a modernizace bytového fondu na území města Příbram (FOM) a založili nový Fond zápůjček města Příbram (FOZ). Důvodem změny bylo, aby veřejnost mohla finanční půjčku od města využít na širší škálu projektů než jen na opravu bytu. 

Pobočka Sberbank

Sberbank zvýšila meziročně zisk o 56 procent na 424 milionů korun

Banka Sberbank vloni zvýšila čistý zisk o 56 procent na 424 milionů korun, k čemuž přispěl hlavně vysoký zájem o hypoteční a spotřebitelské úvěry a úvěry pro podnikatele. U firemních klientů to pak byl vysoký růst výnosů z obchodování na finančních trzích.

Chan Chauto, předseda představenstva čínské skupiny CEFC, prezident česko- čínské komory s Milošem Zemanem.

Čínské CEFC dochází hotovost, její šéf je nezvěstný, J&T od ní dává ruce pryč

Na skupinu CEFC China Energy, která měl být vlajkovou lodí čínských investic v Česku, se valí jedna pohroma za druhou. CEFC je předmětem vyšetřování, Jie Ťien-ming, předseda představenstva a poradce českého prezidenta Miloše Zemana zůstává nezvěstný. Navíc nyní vyšlo najevo, že CEFC nemá dostatek hotovosti. V reakci na to československá skupina J&T prohlásila, že pokud se situace nezlepší, poloviční podíl Číňanům neprodá.