Podzim je tu a vy se nemůžete dočkat až si dáte tu úžasnou dobrotu, která k podzimu prostě patří. Jaká pochoutka je to pro vás? Teplá polévka, která zahřeje? Pečivo z podzimních plodů? Nebo snad nějaký teplý nápoj přímo lákající k zachumlání se pod dekou s knížkou nebo u televize? Podělte s ostatními čtenáři o vaše oblíbené recepty.
Podzim je tu a vy se nemůžete dočkat až si dáte tu úžasnou dobrotu, která k podzimu prostě patří. Jaká pochoutka je to pro vás? Teplá polévka, která zahřeje? Pečivo z podzimních plodů? Nebo snad nějaký teplý nápoj přímo lákající k zachumlání se pod dekou s knížkou nebo u televize? Podělte s ostatními čtenáři o vaše oblíbené recepty.
Podzim je tu a vy se nemůžete dočkat až si dáte tu úžasnou dobrotu, která k podzimu prostě patří. Jaká pochoutka je to pro vás? Teplá polévka, která zahřeje? Pečivo z podzimních plodů? Nebo snad nějaký teplý nápoj přímo lákající k zachumlání se pod dekou s knížkou nebo u televize? Podělte s ostatními čtenáři o vaše oblíbené recepty.
Podzim je tu a vy se nemůžete dočkat až si dáte tu úžasnou dobrotu, která k podzimu prostě patří. Jaká pochoutka je to pro vás? Teplá polévka, která zahřeje? Pečivo z podzimních plodů? Nebo snad nějaký teplý nápoj přímo lákající k zachumlání se pod dekou s knížkou nebo u televize? Podělte s ostatními čtenáři o vaše oblíbené recepty.
Recept na nadívaná krůtí prsa s dušenými jablky, ale i spoustu dalších domácích pokrmů obsahuje kniha Rodinné recepty z Hradčan. Její autorky Martina Žákovská ml. a Olga Navrátilová, které od hospodyněk v obci posbíraly jejich zaručené recepty, nečekaný ohlas prvního vydání kuchařky překvapil. Rozhodly se proto zorganizovat její dotisk - třeba jako dárek pod stromeček.
Podzim je tu a vy se nemůžete dočkat až si dáte tu úžasnou dobrotu, která k podzimu prostě patří. Jaká pochoutka je to pro vás? Teplá polévka, která zahřeje? Pečivo z podzimních plodů? Nebo snad nějaký teplý nápoj přímo lákající k zachumlání se pod dekou s knížkou nebo u televize? Podělte s ostatními čtenáři o vaše oblíbené recepty.
Podzim je tu a vy se nemůžete dočkat až si dáte tu úžasnou dobrotu, která k podzimu prostě patří. Jaká pochoutka je to pro vás? Teplá polévka, která zahřeje? Pečivo z podzimních plodů? Nebo snad nějaký teplý nápoj přímo lákající k zachumlání se pod dekou s knížkou nebo u televize? Podělte s ostatními čtenáři o vaše oblíbené recepty.
Podzim je tu a vy se nemůžete dočkat až si dáte tu úžasnou dobrotu, která k podzimu prostě patří. Jaká pochoutka je to pro vás? Teplá polévka, která zahřeje? Pečivo z podzimních plodů? Nebo snad nějaký teplý nápoj přímo lákající k zachumlání se pod dekou s knížkou nebo u televize? Podělte s ostatními čtenáři o vaše oblíbené recepty.
Podzim je tu a vy se nemůžete dočkat až si dáte tu úžasnou dobrotu, která k podzimu prostě patří. Jaká pochoutka je to pro vás? Teplá polévka, která zahřeje? Pečivo z podzimních plodů? Nebo snad nějaký teplý nápoj přímo lákající k zachumlání se pod dekou s knížkou nebo u televize? Podělte s ostatními čtenáři o vaše oblíbené recepty.
Podzim je tu a vy se nemůžete dočkat až si dáte tu úžasnou dobrotu, která k podzimu prostě patří. Jaká pochoutka je to pro vás? Teplá polévka, která zahřeje? Pečivo z podzimních plodů? Nebo snad nějaký teplý nápoj přímo lákající k zachumlání se pod dekou s knížkou nebo u televize? Podělte s ostatními čtenáři o vaše oblíbené recepty.
Podzim je tu a vy se nemůžete dočkat až si dáte tu úžasnou dobrotu, která k podzimu prostě patří. Jaká pochoutka je to pro vás? Teplá polévka, která zahřeje? Pečivo z podzimních plodů? Nebo snad nějaký teplý nápoj přímo lákající k zachumlání se pod dekou s knížkou nebo u televize? Podělte s ostatními čtenáři o vaše oblíbené recepty.
Podzim je tu a vy se nemůžete dočkat až si dáte tu úžasnou dobrotu, která k podzimu prostě patří. Jaká pochoutka je to pro vás? Teplá polévka, která zahřeje? Pečivo z podzimních plodů? Nebo snad nějaký teplý nápoj přímo lákající k zachumlání se pod dekou s knížkou nebo u televize? Podělte s ostatními čtenáři o vaše oblíbené recepty.
Podzim je tu a vy se nemůžete dočkat až si dáte tu úžasnou dobrotu, která k podzimu prostě patří. Jaká pochoutka je to pro vás? Teplá polévka, která zahřeje? Pečivo z podzimních plodů? Nebo snad nějaký teplý nápoj přímo lákající k zachumlání se pod dekou s knížkou nebo u televize? Podělte s ostatními čtenáři o vaše oblíbené recepty.
Podzim je tu a vy se nemůžete dočkat až si dáte tu úžasnou dobrotu, která k podzimu prostě patří. Jaká pochoutka je to pro vás? Teplá polévka, která zahřeje? Pečivo z podzimních plodů? Nebo snad nějaký teplý nápoj přímo lákající k zachumlání se pod dekou s knížkou nebo u televize? Podělte s ostatními čtenáři o vaše oblíbené recepty.
Podzim je tu a vy se nemůžete dočkat až si dáte tu úžasnou dobrotu, která k podzimu prostě patří. Jaká pochoutka je to pro vás? Teplá polévka, která zahřeje? Pečivo z podzimních plodů? Nebo snad nějaký teplý nápoj přímo lákající k zachumlání se pod dekou s knížkou nebo u televize? Podělte s ostatními čtenáři o vaše oblíbené recepty.
Podzim je tu a vy se nemůžete dočkat až si dáte tu úžasnou dobrotu, která k podzimu prostě patří. Jaká pochoutka je to pro vás? Teplá polévka, která zahřeje? Pečivo z podzimních plodů? Nebo snad nějaký teplý nápoj přímo lákající k zachumlání se pod dekou s knížkou nebo u televize? Podělte s ostatními čtenáři o vaše oblíbené recepty.
Podzim je tu a vy se nemůžete dočkat až si dáte tu úžasnou dobrotu, která k podzimu prostě patří. Jaká pochoutka je to pro vás? Teplá polévka, která zahřeje? Pečivo z podzimních plodů? Nebo snad nějaký teplý nápoj přímo lákající k zachumlání se pod dekou s knížkou nebo u televize? Podělte s ostatními čtenáři o vaše oblíbené recepty.
Podzim je tu a vy se nemůžete dočkat až si dáte tu úžasnou dobrotu, která k podzimu prostě patří. Jaká pochoutka je to pro vás? Teplá polévka, která zahřeje? Pečivo z podzimních plodů? Nebo snad nějaký teplý nápoj přímo lákající k zachumlání se pod dekou s knížkou nebo u televize? Podělte s ostatními čtenáři o vaše oblíbené recepty.
Dům dětí a mládeže Astra spouští od října druhé kolo autorského programu Zažeň nudu. Odezva na jarní blok byla velmi kladná. Děti mohly společně s námi rozvíjet pracovní kompetence, kompetence k učení. V naučných videích děti, žáci i dospělí poznávali přírodu, zkoušeli pokusy, tancovali, tvořili, rozvíjeli své technické dovednosti. Nechyběly ani výborné recepty našeho šéfkuchaře Mariána. Pod názvem Zase zažeň nudu pracovníci Astry program od října obnovují.
Simonu Šimkovou z Jihlavy řada lidí zná z televize Nova. Nyní mladá a sympatická dívka bojuje o korunku v soutěži Miss. I když pro ní není snadné kombinovat zaměstnání a přípravy finalistek soutěže krásy, užívá si každý den a neztrácí úsměv na tváři.
/RECEPTY UVNITŘ/ Když poprvé majitelka kavárny Café Placzek v Brně Jiřina Placzková zkusila upéct oblíbenou pochoutku slavného brněnského skladatele Leoše Janáčka, výsledek víc než sto let starého receptu ji překvapil. Cukroví ze šípkových povidel bylo pořádně přeslazené.
Vymyslet jiné jídlo na každý den, může být oříškem. Obzvlášť s ohledem na to, že mnozí nechtějí do obchodů vyrážet několikrát týdně. Pojďte se podělit o své recepty! Do vaření a pečení se denně pouštějí i redaktoři Deníku, kteří se s vámi o nejlepší recepty také podělí a rádi se nechají zase inspirovat od vás.
Vymyslet jiné jídlo na každý den, může být oříškem. Obzvlášť s ohledem na to, že mnozí nechtějí do obchodů vyrážet několikrát týdně. Pojďte se podělit o své recepty! Do vaření a pečení se denně pouštějí i redaktoři Deníku, kteří se s vámi o nejlepší recepty také podělí a rádi se nechají zase inspirovat od vás.
Vymyslet jiné jídlo na každý den, může být oříškem. Obzvlášť s ohledem na to, že mnozí nechtějí do obchodů vyrážet několikrát týdně. Pojďte se podělit o své recepty! Do vaření a pečení se denně pouštějí i redaktoři Deníku, kteří se s vámi o nejlepší recepty také podělí a rádi se nechají zase inspirovat od vás.
Vymyslet jiné jídlo na každý den, může být oříškem. Obzvlášť s ohledem na to, že mnozí nechtějí do obchodů vyrážet několikrát týdně. Pojďte se podělit o své recepty! Do vaření a pečení se denně pouštějí i redaktoři Deníku, kteří se s vámi o nejlepší recepty také podělí a rádi se nechají zase inspirovat od vás.
Vymyslet jiné jídlo na každý den, může být oříškem. Obzvlášť s ohledem na to, že mnozí nechtějí do obchodů vyrážet několikrát týdně. Pojďte se podělit o své recepty! Do vaření a pečení se denně pouštějí i redaktoři Deníku, kteří se s vámi o nejlepší recepty také podělí a rádi se nechají zase inspirovat od vás.
Kuchařka vznikla na základě dvouleté spolupráce etnografů ze čtyř regionů, jižních Čech, Vysočiny, jižní Moravy a Dolního Rakouska. Jejím cílem je ukázat stravování našich předků nejen výkladovou formou, ale především s pomocí konkrétních receptur a návodů.
Vymyslet jiné jídlo na každý den, může být oříškem. Obzvlášť s ohledem na to, že mnozí nechtějí do obchodů vyrážet několikrát týdně. Pojďte se podělit o své recepty! Do vaření a pečení se denně pouštějí i redaktoři Deníku, kteří se s vámi o nejlepší recepty také podělí a rádi se nechají zase inspirovat od vás.
Vymyslet jiné jídlo na každý den, může být oříškem. Obzvlášť s ohledem na to, že mnozí nechtějí do obchodů vyrážet několikrát týdně. Pojďte se podělit o své recepty! Do vaření a pečení se denně pouštějí i redaktoři Deníku, kteří se s vámi o nejlepší recepty také podělí a rádi se nechají zase inspirovat od vás.
Vymyslet jiné jídlo na každý den, může být oříškem. Obzvlášť s ohledem na to, že mnozí nechtějí do obchodů vyrážet několikrát týdně. Pojďte se podělit o své recepty! Do vaření a pečení se denně pouštějí i redaktoři Deníku, kteří se s vámi o nejlepší recepty také podělí a rádi se nechají zase inspirovat od vás.
Vymyslet jiné jídlo na každý den, může být oříškem. Obzvlášť s ohledem na to, že mnozí nechtějí do obchodů vyrážet několikrát týdně. Pojďte se podělit o své recepty! Do vaření a pečení se denně pouštějí i redaktoři Deníku, kteří se s vámi o nejlepší recepty také podělí a rádi se nechají zase inspirovat od vás.
Vymyslet jiné jídlo na každý den, může být oříškem. Obzvlášť s ohledem na to, že mnozí nechtějí do obchodů vyrážet několikrát týdně. Pojďte se podělit o své recepty! Do vaření a pečení se denně pouštějí i redaktoři Deníku, kteří se s vámi o nejlepší recepty také podělí a rádi se nechají zase inspirovat od vás.
Vymyslet jiné jídlo na každý den, může být oříškem. Obzvlášť s ohledem na to, že mnozí nechtějí do obchodů vyrážet několikrát týdně. Pojďte se podělit o své recepty! Do vaření a pečení se denně pouštějí i redaktoři Deníku, kteří se s vámi o nejlepší recepty také podělí a rádi se nechají zase inspirovat od vás.
Vymyslet jiné jídlo na každý den, může být oříškem. Obzvlášť s ohledem na to, že mnozí nechtějí do obchodů vyrážet několikrát týdně. Pojďte se podělit o své recepty! Do vaření a pečení se denně pouštějí i redaktoři Deníku, kteří se s vámi o nejlepší recepty také podělí a rádi se nechají zase inspirovat od vás.
Vymyslet jiné jídlo na každý den, může být oříškem. Obzvlášť s ohledem na to, že mnozí nechtějí do obchodů vyrážet několikrát týdně. Pojďte se podělit o své recepty! Do vaření a pečení se denně pouštějí i redaktoři Deníku, kteří se s vámi o nejlepší recepty také podělí a rádi se nechají zase inspirovat od vás.
Vymyslet jiné jídlo na každý den, může být oříškem. Obzvlášť s ohledem na to, že mnozí nechtějí do obchodů vyrážet několikrát týdně. Pojďte se podělit o své recepty! Do vaření a pečení se denně pouštějí i redaktoři Deníku, kteří se s vámi o nejlepší recepty také podělí a rádi se nechají zase inspirovat od vás.
Vymyslet jiné jídlo na každý den, může být oříškem. Obzvlášť s ohledem na to, že mnozí nechtějí do obchodů vyrážet několikrát týdně. Pojďte se podělit o své recepty! Do vaření a pečení se denně pouštějí i redaktoři Deníku, kteří se s vámi o nejlepší recepty také podělí a rádi se nechají zase inspirovat od vás.
V rámci tradiční Vlašimské vidličky, která se letos bude konat v sobotu 12. září od 14 hodin ve vlašimském zámeckém parku, proběhne soutěž jedlíků, kuchařská soutěž obcí Na vidličku, prezentace minipivovarů a soutěž o nejlepší tradiční podblanický recept našich babiček.
Potkat strážníky na přechodech pro chodce před osmou hodinou ráno poblíž škol není mimo velké prázdniny ničím výjimečným. „Dohled na prostory a přechody před školskými zařízeními mají hlídky i na základě výstupu z veřejného fóra,“ potvrdil velitel Městské policie Benešov Radek Stulík.
/VIDEO/ Pražští kriminalisté se od loňského roku zabývají kuriózním případem, jehož dějištěm byla ordinace praktického lékaře ve Strojnické ulici v Holešovicích. Třiašedesátiletý doktor za úplatu v podobě peněz či alkoholu předepisoval recepty na opiáty.
Zdá se, že recepty jsou teď v létě oblíbeným tématem. Do redakce dorazily další na téma letní grilování. A protože jde o téma v současnosti aktuální, věříme, že mohou inspirovat i naše čtenáře. Zaslal je pan Jiří Mika.
Od zhruba čtyřiceti let života se lidem začíná horšit zrak. Lidová moudrost zná různé recepty, moderní medicína ale chápe dietetická opatření jen jako prevenci, léčit vady zraku totiž mrkev ani jiné potraviny neumějí. Řešením očních vad jsou podle docentky Šárky Skorkovské, primářky Oční kliniky NeoVize Brno, bezbolestné ambulantní operace s doživotní zárukou.
Kde se pečou mrkvance? No přece v Polné a recepty na ně se předávají z generace na generaci. Již pátý ročník tradičního Mrkvancobraní se konal v sobotu 15. srpna v Polné na Jihlavsku. Zúčastnil se ho letos rekordní počet soutěžících.
Již měsíc probíhá policejní pátrání po muži podezřelém z krádeže v Praze 1. Z lékařské ordinace si pachatel odnesl recepty, peníze, doktorské oblečení a tři ampule morfinu. Jeho útěk z místa činu zachytily bezpečnostní kamery. Policie žádá veřejnost o pomoc při vyšetřování.
Letní doovlené trávíme letos častěji doma nebo na chalupě. Otázku, co uvařit k obědu nebo co nabídnout dětem ke snídani i svačině řeší řada z vás. Podělte se o vaše rychlé a výborné recepty.
Protože smrtící bakterie někdy vykazují rostoucí odolnost vůči moderním antibiotikům, zkusili se vědci obrátit pro inspiraci ke starověkým lékařským rukopisům. Zdá se, že některé tisíc let staré masti mohou uspět tam, kde současná léčiva začínají selhávat. Alespoň to tak vypadá podle výsledků testů balzámu proti oční infekci, který vědci vyrobili podle více než tisíc let starého receptu.