/FOTO, VIDEO/ Krkonošská kuchařka je na světě! Spisovatelka Danka Šárková shromáždila recepty od krkonošských hospodyněk, které nazývá kouzelnicemi, jelikož ze základních potravin jako jsou brambory, mouka, zelí, mléko, vejce, houby i jablka dokázaly zasytit celou rodinu. Stovku receptů společně s celým týmem osobně vyzkoušela, ochutnala a část z nich najdete v kuchařce s podrobnými návody a fotkami.
Nadějný kuchař, absolvent Střední školy gastronomie a služeb v Nové Pace, Tomáš Tobolka, si ve svých 23 letech vyzkoušel vařit pro stovky lidí v závodní jídelně, kouzlit delikatesy v týmu Zdeňka Pohlreicha nebo vytvářet vlastní koncepci restaurace Všehochuť v Jičíně. Sám se pouští do labyrintů chutí a vůní, kombinuje poměrně běžné ingredience neběžným způsobem a pod jeho rukama pak vznikají originální pochoutky, které odrážejí jeho mladistvý, zdravý životní styl.
Máte chuť na sladký dezert, ale nemáte moc času na jeho přípravu? Nezoufejte a vyzkoušejte skvělý recept na rychlou buchtu na plech umíchanou v jedné misce. Hotová je za pár minut. A pokud ji na závěr posypete kokosem či ořechy, bude výsledek jedinečný.
Pokud někdo sám ohodnotí svou práci jako dokonalou, zbystříme. Je ten člověk vážně tak dobrý, nebo se jen vychloubá a nevidí si na špičku nosu? Když Roman Vaněk připravil knihu pro každého správného chlapa, nazval ji jednoduše a zároveň dokonale – Maso.
V chladnějších dnech zaručeně prohřeje a zasytí krémová polévka z pečené mrkve se zázvorem. K polévce se výborně hodí chléb lavaš zapečený v sendvičovači s čedarem, radí foodblogerka Markéta Chovancová.
Dostali jste chuť na jablečný koláč s tvarohem? A co třeba zkusit tento skvělý sladký zákusek bez lepku? Naše čtenářka a fitness trenérka Tereza nám právě na takový koláč poslala recept. Dobrou chuť!
K dnešnímu receptu na rychlý chlebíček, který můžete péct i bez droždí, přidala foodblogerka Markéta několik rad: „Chlebíčky se dají jíst samotné, nebo k polévce či salátu. Dají se obměňovat - s goudou a šunkou, s mozzarellou a rajčaty či se zelím a uzeným, jindy zase s olivami.“
I když se vědci mohli o mumifikaci těl starých Egypťanů až dosud již hodně poučit z jejich samotných nálezů, dlouho neznali odpověď na otázku, jak sami mumifikátoři té doby k této citlivé záležitosti, přípravě mrtvých na posmrtný život, přistupovali. Teď se zdá, že se odpověď našla - na starověkém papyru.
Studenti sociální práce z Přímky v době covidu nesložili doma ruce do klína. Zapojili se do dobrovolnické pomoci a od babiček sesbírali recepty, aby mohli napsat zajímavou minikuchařku.
Ohňostroj chuti v podobě italského květákového rizota se šafránem, tajemný mug cake, hamburgerové orgie nebo delikatesní tvarůžková pomazánka. Jíst zdravě rozhodně nemusí být nuda.
Pikud máte chuť na luxusní sladkou snídani, vyzkoušejte recept na úžasné lívance podle foodblogerky Markéty Chovancové. Vylepšít je můžete kokosovým mlékem. Příprava je snadná, za deset minut jsou na talíři.
/FOTO ZE ZATÝKÁNÍ/ Veleúspěšnou akci mají za sebou kriminalisté z Vysočiny, kterým se v minulém týdnu podařilo dopadnout organizovaný gang výrobců heroinu. Razie se uskutečnila ve středu 10. února v Praze Dejvicích. Kriminalistům se podařilo zadržet pět členů gangů – dva muže a tři ženy.
Ať už Valentýna slavíte nebo ne, je to fajn příležitost upéct něco srdíčkového, třeba krásný zákusek jako symbol lásky nebo prostě jen tak pro veselé mlsání.
Koronavirová pandemie a s ní spojená karanténa, home office a zavřené restaurace. To vše nás donutilo změnit stravovací návyky a začít se více otáčet v kuchyni. Ale jak to udělat, když je času málo? Přečtěte si tipy, které vám ušetří čas při vaření, a vyzkoušejte recepty, které můžete připravit i s dětmi, a strávit tak společný čas trochu jinak.
Podívejte se na další recept od naší čtenářky Terezy. Poslala nám recept na výborné pečené kuličky z horkovzdušné fritézy, tentokrát zcela rostlinného původu. Dobrou chuť!
Podívejte se na další recept od naší čtenářky Terezy. Poslala nám recept na výborné pečené kuličky z horkovzdušné fritézy, tentokrát zcela rostlinného původu. Dobrou chuť!
Podívejte se na další recept od naší čtenářky Terezy. Poslala nám recept na výborné pečené kuličky z horkovzdušné fritézy, tentokrát zcela rostlinného původu. Dobrou chuť!
Podívejte se na další recept od naší čtenářky Terezy. Poslala nám recept na výborné pečené kuličky z horkovzdušné fritézy, tentokrát zcela rostlinného původu. Dobrou chuť!
Podívejte se na další recept od naší čtenářky Terezy. Poslala nám recept na výborné pečené kuličky z horkovzdušné fritézy, tentokrát zcela rostlinného původu. Dobrou chuť!
Podívejte se na další recept od naší čtenářky Terezy. Poslala nám recept na výborné pečené kuličky z horkovzdušné fritézy, tentokrát zcela rostlinného původu. Dobrou chuť!
Podívejte se na další recept od naší čtenářky Terezy. Poslala nám recept na výborné pečené kuličky z horkovzdušné fritézy, tentokrát zcela rostlinného původu. Dobrou chuť!
Podívejte se na další recept od naší čtenářky Terezy. Poslala nám recept na výborné pečené kuličky z horkovzdušné fritézy, tentokrát zcela rostlinného původu. Dobrou chuť!
Začátek roku je vždy ve znamení masopustu, zabijaček a vepřových hodů. Letošní masopustní období je však poznamenáno epidemií koronaviru a zároveň díky vládním opatřením odpískáno.
Začátek roku je vždy ve znamení masopustu, zabijaček a vepřových hodů. Letošní masopustní období je však poznamenáno epidemií koronaviru a zároveň díky vládním opatřením odpískáno.
/25. DEN/ Základ naší kognitivní terapie (kognice=myšlení), kterou používáme při hubnutí, se dá aplikovat i na jiné problémy. Tato terapie vychází z předpokladu, že každý na stejnou situaci nahlíží jinak díky tzv. myšlenkovým schématům – buď funkčním nebo dysfunkčním, což je dáno geneticky a výchovou.
Jitrnice, jelítka, tlačenky, ovar, guláš, prdelačka nebo sádlo. To jsou pochoutky, které vznikají při tradičních každoročních zabijačkách. V současné covidové době se však tyto staročeské hromadné akce konat nebudou. Hladovět však nemusíte. Naplánujte si vepřové hody doma, nakupte si zabijačkové dobroty, nebo si připravte něco na zub sami.
Jitrnice, jelítka, tlačenky, ovar, guláš, prdelačka nebo sádlo. To jsou pochoutky, které vznikají při tradičních každoročních zabijačkách. V současné covidové době se však tyto staročeské hromadné akce konat nebudou. Hladovět však nemusíte. Naplánujte si vepřové hody doma, nakupte si zabijačkové dobroty, nebo si připravte něco na zub sami.
Jitrnice, jelítka, tlačenky, ovar, guláš, prdelačka nebo sádlo. To jsou pochoutky, které vznikají při tradičních každoročních zabijačkách. V současné covidové době se však tyto staročeské hromadné akce konat nebudou. Hladovět však nemusíte. Naplánujte si vepřové hody doma, nakupte si zabijačkové dobroty, nebo si připravte něco na zub sami.
Jitrnice, jelítka, tlačenky, ovar, guláš, prdelačka nebo sádlo. To jsou pochoutky, které vznikají při tradičních každoročních zabijačkách. V současné covidové době se však tyto staročeské hromadné akce konat nebudou. Hladovět však nemusíte. Naplánujte si vepřové hody doma, nakupte si zabijačkové dobroty, nebo si připravte něco na zub sami.
Jitrnice, jelítka, tlačenky, ovar, guláš, prdelačka nebo sádlo. To jsou pochoutky, které vznikají při tradičních každoročních zabijačkách. V současné covidové době se však tyto staročeské hromadné akce konat nebudou. Hladovět však nemusíte. Naplánujte si vepřové hody doma, nakupte si zabijačkové dobroty, nebo si připravte něco na zub sami.
Jitrnice, jelítka, tlačenky, ovar, guláš, prdelačka nebo sádlo. To jsou pochoutky, které vznikají při tradičních každoročních zabijačkách. V současné covidové době se však tyto staročeské hromadné akce konat nebudou. Hladovět však nemusíte. Naplánujte si vepřové hody doma, nakupte si zabijačkové dobroty, nebo si připravte něco na zub sami.
Jitrnice, jelítka, tlačenky, ovar, guláš, prdelačka nebo sádlo. To jsou pochoutky, které vznikají při tradičních každoročních zabijačkách. V současné covidové době se však tyto staročeské hromadné akce konat nebudou. Hladovět však nemusíte. Naplánujte si vepřové hody doma, nakupte si zabijačkové dobroty, nebo si připravte něco na zub sami.
Jitrnice, jelítka, tlačenky, ovar, guláš, prdelačka nebo sádlo. To jsou pochoutky, které vznikají při tradičních každoročních zabijačkách. V současné covidové době se však tyto staročeské hromadné akce konat nebudou. Hladovět však nemusíte. Naplánujte si vepřové hody doma, nakupte si zabijačkové dobroty, nebo si připravte něco na zub sami.
Jitrnice, jelítka, tlačenky, ovar, guláš, prdelačka nebo sádlo. To jsou pochoutky, které vznikají při tradičních každoročních zabijačkách. V současné covidové době se však tyto staročeské hromadné akce konat nebudou. Hladovět však nemusíte. Naplánujte si vepřové hody doma, nakupte si zabijačkové dobroty, nebo si připravte něco na zub sami.
Začátek roku je vždy ve znamení masopustu, zabijaček a vepřových hodů. Letošní masopustní období je však poznamenáno epidemií koronaviru a zároveň díky vládním opatřením odpískáno. Tudíž zabijačka nebo vepřové hody jsou příležitostí pro naše čtenáře, aby nejen nás nechali nahlédnout takříkajíc pod pokličku, do dění, jak to u nich doma právě při tvorbě pochutin z čerstvého vepřového chodí.
Kvůli papandemii nám zatím v Muzeu obce Kobylí zbývá jen vzpomínání na dobu PŘED. Vzpomínek včetně dokumentace máme dost. Tady je jedna z nich. Tetičky z Kobylí v gastrostudiu připravují tradiční koblihy, tentokrát plněné makovou náplní, a boží milosti. Rády přidáváme i recept. Máte také nějakou dobrotu, která stojí za vyzkoušení? Poděle se a poraďte čtenářům. Na vaše recepty a fotky z přípravy laskomin se těšíme na emailu breclavsky@denik.cz
Začátek roku je vždy ve znamení masopustu, zabijaček a vepřových hodů. Letošní masopustní období je však poznamenáno epidemií koronaviru a zároveň díky vládním opatřením odpískáno. Tudíž zabijačka nebo vepřové hody jsou příležitostí pro naše čtenáře, aby nejen nás nechali nahlédnout takříkajíc pod pokličku, do dění, jak to u nich doma právě při tvorbě pochutin z čerstvého vepřového chodí.
Začátek roku je vždy ve znamení masopustu, zabijaček a vepřových hodů. Letošní masopustní období je však poznamenáno epidemií koronaviru a zároveň díky vládním opatřením odpískáno.
Začátek roku je vždy ve znamení masopustu, zabijaček a vepřových hodů. Letošní masopustní období je však poznamenáno epidemií koronaviru a zároveň díky vládním opatřením odpískáno.