Jak se během svátků udržujete v kondici? Máte nějaký zaručený recept, jak nepřibrat? Dáváte si novoroční předsevzetí? Takové jsou otázky dalšího dílu vánočně-novoroční ankety Deníku s osobnostmi Moravy a Slezska.
Upečte si chleba z kvásku. Kniha Pečeme chleba z kvásku je plná křupavých a voňavých receptů. Vydalo ji nakladatelství Dauphin. Autorkou je Alena Gajdušková.
Spoléháte se s pečivem k snídani, ke svačinám i pro oslavy na supermarkety, nebo na menší obchůdky, ale někdy si tak trochu v pečení sami věříte? Je-li to u vás tak napůl, ale necháte si zde bez obav dobře poradit, máme pro vás zajímavou, křupavě voňavou inspirativní knížku. Vydalo ji nakladatelství Dauphin.
Spoléháte se s pečivem k snídani, ke svačinám i pro oslavy na supermarkety, nebo na menší obchůdky, ale někdy si tak trochu v pečení sami věříte? Je-li to u vás tak napůl, ale necháte si zde bez obav dobře poradit, máme pro vás zajímavou, křupavě voňavou inspirativní knížku. Vydalo ji nakladatelství Dauphin.
Upečte si chleba z kvásku. Kniha Pečeme chleba z kvásku je plná křupavých a voňavých receptů. Vydalo ji nakladatelství Dauphin. Autorkou je Alena Gajdušková.
Spoléháte se s pečivem k snídani, ke svačinám i pro oslavy na supermarkety, nebo na menší obchůdky, ale někdy si tak trochu v pečení sami věříte? Je-li to u vás tak napůl, ale necháte si zde bez obav dobře poradit, máme pro vás zajímavou, křupavě voňavou inspirativní knížku. Vydalo ji nakladatelství Dauphin.
Spoléháte se s pečivem k snídani, ke svačinám i pro oslavy na supermarkety, nebo na menší obchůdky, ale někdy si tak trochu v pečení sami věříte? Je-li to u vás tak napůl, ale necháte si zde bez obav dobře poradit, máme pro vás zajímavou, křupavě voňavou inspirativní knížku. Vydalo ji nakladatelství Dauphin.
Jak se během svátků udržujete v kondici. Máte nějaký zaručený recept, jak nepřibrat? Dáváte si novoroční předsevzetí? Zeptali jsme se známých osobností Moravy a Slezska z řad umělců či sportovců.
Spoléháte se s pečivem k snídani, ke svačinám i pro oslavy na supermarkety, nebo na menší obchůdky, ale někdy si tak trochu v pečení sami věříte? Je-li to u vás tak napůl, ale necháte si zde bez obav dobře poradit, máme pro vás zajímavou, křupavě voňavou inspirativní knížku. Vydalo ji nakladatelství Dauphin.
Vánoční cukroví je nedílnou součástí českých Vánoc. Ne vždy ale mělo takovou podobu, jakou ji známe nyní. Jak tomu bylo v historii, nám řekla šumavská autorka kuchařek Lucie Kohoutová a připojila i několik receptů.
V našem kraji jsou perníčky nedílnou součástí Vánoc většiny domácností. I přes nepříznivou situaci spojenou s koronavirovou pandemií plánují lidé utrácet v letošním roce za vánoční cukroví podobně jako vloni.
V našem kraji jsou perníčky nedílnou součástí Vánoc většiny domácností. I přes nepříznivou situaci spojenou s koronavirovou pandemií plánují lidé utrácet v letošním roce za vánoční cukroví podobně jako vloni.
Vánoční cukroví neodmyslitelně patří k nejkrásnějšímu období v roce. Kdy jindy si můžeme dovolit trochu zhřešit a vychutnat skvělé domácí cukroví, než právě o Vánocích? Pošlete nám fotografie a recepty vašeho oblíbeného vánočního cukroví a polechtejte chuťové pohárky našich čtenářů.
Vánoční cukroví neodmyslitelně patří k nejkrásnějšímu období v roce. Kdy jindy si můžeme dovolit trochu zhřešit a vychutnat skvělé domácí cukroví, než právě o Vánocích? Pošlete nám fotografie a recepty vašeho oblíbeného vánočního cukroví a polechtejte chuťové pohárky našich čtenářů.
Vánoční cukroví neodmyslitelně patří k nejkrásnějšímu období v roce. Kdy jindy si můžeme dovolit trochu zhřešit a vychutnat skvělé domácí cukroví, než právě o Vánocích? Pošlete nám fotografie a recepty vašeho oblíbeného vánočního cukroví a polechtejte chuťové pohárky našich čtenářů.
Vánoční cukroví neodmyslitelně patří k nejkrásnějšímu období v roce. Kdy jindy si můžeme dovolit trochu zhřešit a vychutnat skvělé domácí cukroví, než právě o Vánocích? Pošlete nám fotografie a recepty vašeho oblíbeného vánočního cukroví a polechtejte chuťové pohárky našich čtenářů.
Ojedinělou perníkovou kuchařku vydalo nakladatelství Dauphin. Nabízí záplavu receptů, kniha je nové, upravené vydání knihy Čeňka Zíbrta Staročeský perník, je doplněno úvodem, poznámkami i recepty Aleny A. Gajduškové, autorky úspěšných knih Domácnosti našich babiček I + II a Pečeme chleba z kvásku.
Ojedinělou perníkovou kuchařku vydalo nakladatelství Dauphin. Nabízí záplavu receptů, kniha je nové, upravené vydání knihy Čeňka Zíbrta Staročeský perník, je doplněno úvodem, poznámkami i recepty Aleny A. Gajduškové, autorky úspěšných knih Domácnosti našich babiček I + II a Pečeme chleba z kvásku.
Ojedinělou perníkovou kuchařku vydalo nakladatelství Dauphin. Nabízí záplavu receptů, kniha je nové, upravené vydání knihy Čeňka Zíbrta Staročeský perník, je doplněno úvodem, poznámkami i recepty Aleny A. Gajduškové, autorky úspěšných knih Domácnosti našich babiček I + II a Pečeme chleba z kvásku.
V češtině vařit? Proč ne. Sedmákům to šlo náramně.Jejich úkolem bylo spolu s maminkou či s babičkou uvařit polévku. Zapsat měli recept včetně ingrediencí. A takový recept – to je vlastně popis pracovního postupu. Poprvé jsme se s tímto druhem popisu setkali už v 5. ročníku.
V Pardubickém kraji jsou perníčky nedílnou součástí Vánoc většiny domácností. I přes nepříznivou situaci spojenou s koronavirovou pandemií plánují lidé utrácet v letošním roce za vánoční cukroví podobně jako vloni.
Své zážitky a pocity z jarní části pandemie zpracovala ve své nové knize formou deníčku spisovatelka Halina Pawlowská. Podnětů měla zjevně dost – jak těch vlastních, tak i od kamarádek či členů početné rodiny, o nichž je ostatně řeč. Knihu Zážitky z karantény doplnila navíc o spoustu zajímavých a lákavých receptů.
Vánoce jsou za dveřmi a českými domácnostmi se teď často line vůně másla, vanilky, skořice či perníku. Nejinak je tomu i u naší čtenářky Marie Tomášové z Domažlic, která nám poslala svůj oblíbený recept na vánoční sušenky.
Každou neděli po 10. hodině můžete spolu s vysíláním Českého rozhlasu Region vařit podle posluchačských receptů. Celý listopad probíhá hlasování o nejlepší z nich.
Každou neděli po 10. hodině můžete spolu s vysíláním Českého rozhlasu Region vařit podle posluchačských receptů. Celý listopad probíhá hlasování o nejlepší z nich.
Každou neděli po 10. hodině můžete spolu s vysíláním Českého rozhlasu Region vařit podle posluchačských receptů. Celý listopad probíhá hlasování o nejlepší z nich.
Ze všech stran slyšíme – nepít, nekouřit, nejíst tučná a nezdravá jídla, cvičit a nestresovat se. V dnešní hektické době to ale jde stěží. „Recept na vyhýbání se stresu by byl výborný, ale jsem přesvědčena, že takovou ‚hraběcí‘ radou bychom nikoho neoslovili. Teorie je úžasná, ale je nutné ji také uvádět do běžného života,“ říká v rozhovoru Věra Adámková, přednostka Pracoviště preventivní kardiologie Institutu klinické a experimentální medicíny (IKEM).
Brno na srdci, Brno na jazyku. Takové jméno nese kuchařka, ve které se představí třicet brněnských podniků. Kromě asi devadesátky receptů přinese gastronomické příběhy.
Svatý Martin je s husou spjat sice v rámci legendy, ale tradice svatomartinské husy se dochovala dodnes. Pokud patříte mezi ty, kteří se odhodlali upéct si husu doma, tato výzva je pro vás. Pochlubte se svým osobním receptem a pošlete fotku chutného výsledku. Na vaše příspěvky se těšíme.
Svatý Martin je s husou spjat sice v rámci legendy, ale tradice svatomartinské husy se dochovala dodnes. Pokud patříte mezi ty, kteří se odhodlali upéct si husu doma, tato výzva je pro vás. Pochlubte se svým osobním receptem a pošlete fotku chutného výsledku. Na vaše příspěvky se těšíme.
Svatý Martin je s husou spjat sice v rámci legendy, ale tradice svatomartinské husy se dochovala dodnes. Pokud patříte mezi ty, kteří se odhodlali upéct si husu doma, tato výzva je pro vás. Pochlubte se svým osobním receptem a pošlete fotku chutného výsledku. Na vaše příspěvky se těšíme.