Moučník s červeným srdcem: recept není žádná věda a výsledek ohromí
Ať už Valentýna slavíte nebo ne, je to fajn příležitost upéct něco srdíčkového, třeba krásný zákusek jako symbol lásky nebo prostě jen tak pro veselé mlsání.
Ať už Valentýna slavíte nebo ne, je to fajn příležitost upéct něco srdíčkového, třeba krásný zákusek jako symbol lásky nebo prostě jen tak pro veselé mlsání.
Koronavirová pandemie a s ní spojená karanténa, home office a zavřené restaurace. To vše nás donutilo změnit stravovací návyky a začít se více otáčet v kuchyni. Ale jak to udělat, když je času málo? Přečtěte si tipy, které vám ušetří čas při vaření, a vyzkoušejte recepty, které můžete připravit i s dětmi, a strávit tak společný čas trochu jinak.
Podívejte se na další recept od naší čtenářky Terezy. Poslala nám recept na výborné pečené kuličky z horkovzdušné fritézy, tentokrát zcela rostlinného původu. Dobrou chuť!
Podívejte se na další recept od naší čtenářky Terezy. Poslala nám recept na výborné pečené kuličky z horkovzdušné fritézy, tentokrát zcela rostlinného původu. Dobrou chuť!
Podívejte se na další recept od naší čtenářky Terezy. Poslala nám recept na výborné pečené kuličky z horkovzdušné fritézy, tentokrát zcela rostlinného původu. Dobrou chuť!
Podívejte se na další recept od naší čtenářky Terezy. Poslala nám recept na výborné pečené kuličky z horkovzdušné fritézy, tentokrát zcela rostlinného původu. Dobrou chuť!
Podívejte se na další recept od naší čtenářky Terezy. Poslala nám recept na výborné pečené kuličky z horkovzdušné fritézy, tentokrát zcela rostlinného původu. Dobrou chuť!
Podívejte se na další recept od naší čtenářky Terezy. Poslala nám recept na výborné pečené kuličky z horkovzdušné fritézy, tentokrát zcela rostlinného původu. Dobrou chuť!
Podívejte se na další recept od naší čtenářky Terezy. Poslala nám recept na výborné pečené kuličky z horkovzdušné fritézy, tentokrát zcela rostlinného původu. Dobrou chuť!
Podívejte se na další recept od naší čtenářky Terezy. Poslala nám recept na výborné pečené kuličky z horkovzdušné fritézy, tentokrát zcela rostlinného původu. Dobrou chuť!
Začátek roku je vždy ve znamení masopustu, zabijaček a vepřových hodů. Letošní masopustní období je však poznamenáno epidemií koronaviru a zároveň díky vládním opatřením odpískáno.
Začátek roku je vždy ve znamení masopustu, zabijaček a vepřových hodů. Letošní masopustní období je však poznamenáno epidemií koronaviru a zároveň díky vládním opatřením odpískáno.
Máte také svůj obíbený recept? Chcete se pochlubit, jak u vás zabijačka vypadá? Pošlete text a fotografie na servis.jih@denik.cz
/25. DEN/ Základ naší kognitivní terapie (kognice=myšlení), kterou používáme při hubnutí, se dá aplikovat i na jiné problémy. Tato terapie vychází z předpokladu, že každý na stejnou situaci nahlíží jinak díky tzv. myšlenkovým schématům – buď funkčním nebo dysfunkčním, což je dáno geneticky a výchovou.
Jitrnice, jelítka, tlačenky, ovar, guláš, prdelačka nebo sádlo. To jsou pochoutky, které vznikají při tradičních každoročních zabijačkách. V současné covidové době se však tyto staročeské hromadné akce konat nebudou. Hladovět však nemusíte. Naplánujte si vepřové hody doma, nakupte si zabijačkové dobroty, nebo si připravte něco na zub sami.
Jitrnice, jelítka, tlačenky, ovar, guláš, prdelačka nebo sádlo. To jsou pochoutky, které vznikají při tradičních každoročních zabijačkách. V současné covidové době se však tyto staročeské hromadné akce konat nebudou. Hladovět však nemusíte. Naplánujte si vepřové hody doma, nakupte si zabijačkové dobroty, nebo si připravte něco na zub sami.
Jitrnice, jelítka, tlačenky, ovar, guláš, prdelačka nebo sádlo. To jsou pochoutky, které vznikají při tradičních každoročních zabijačkách. V současné covidové době se však tyto staročeské hromadné akce konat nebudou. Hladovět však nemusíte. Naplánujte si vepřové hody doma, nakupte si zabijačkové dobroty, nebo si připravte něco na zub sami.
Jitrnice, jelítka, tlačenky, ovar, guláš, prdelačka nebo sádlo. To jsou pochoutky, které vznikají při tradičních každoročních zabijačkách. V současné covidové době se však tyto staročeské hromadné akce konat nebudou. Hladovět však nemusíte. Naplánujte si vepřové hody doma, nakupte si zabijačkové dobroty, nebo si připravte něco na zub sami.
Jitrnice, jelítka, tlačenky, ovar, guláš, prdelačka nebo sádlo. To jsou pochoutky, které vznikají při tradičních každoročních zabijačkách. V současné covidové době se však tyto staročeské hromadné akce konat nebudou. Hladovět však nemusíte. Naplánujte si vepřové hody doma, nakupte si zabijačkové dobroty, nebo si připravte něco na zub sami.
Jitrnice, jelítka, tlačenky, ovar, guláš, prdelačka nebo sádlo. To jsou pochoutky, které vznikají při tradičních každoročních zabijačkách. V současné covidové době se však tyto staročeské hromadné akce konat nebudou. Hladovět však nemusíte. Naplánujte si vepřové hody doma, nakupte si zabijačkové dobroty, nebo si připravte něco na zub sami.
Jitrnice, jelítka, tlačenky, ovar, guláš, prdelačka nebo sádlo. To jsou pochoutky, které vznikají při tradičních každoročních zabijačkách. V současné covidové době se však tyto staročeské hromadné akce konat nebudou. Hladovět však nemusíte. Naplánujte si vepřové hody doma, nakupte si zabijačkové dobroty, nebo si připravte něco na zub sami.
Jitrnice, jelítka, tlačenky, ovar, guláš, prdelačka nebo sádlo. To jsou pochoutky, které vznikají při tradičních každoročních zabijačkách. V současné covidové době se však tyto staročeské hromadné akce konat nebudou. Hladovět však nemusíte. Naplánujte si vepřové hody doma, nakupte si zabijačkové dobroty, nebo si připravte něco na zub sami.
Jitrnice, jelítka, tlačenky, ovar, guláš, prdelačka nebo sádlo. To jsou pochoutky, které vznikají při tradičních každoročních zabijačkách. V současné covidové době se však tyto staročeské hromadné akce konat nebudou. Hladovět však nemusíte. Naplánujte si vepřové hody doma, nakupte si zabijačkové dobroty, nebo si připravte něco na zub sami.
Začátek roku je vždy ve znamení masopustu, zabijaček a vepřových hodů. Letošní masopustní období je však poznamenáno epidemií koronaviru a zároveň díky vládním opatřením odpískáno. Tudíž zabijačka nebo vepřové hody jsou příležitostí pro naše čtenáře, aby nejen nás nechali nahlédnout takříkajíc pod pokličku, do dění, jak to u nich doma právě při tvorbě pochutin z čerstvého vepřového chodí.
Kvůli papandemii nám zatím v Muzeu obce Kobylí zbývá jen vzpomínání na dobu PŘED. Vzpomínek včetně dokumentace máme dost. Tady je jedna z nich. Tetičky z Kobylí v gastrostudiu připravují tradiční koblihy, tentokrát plněné makovou náplní, a boží milosti. Rády přidáváme i recept. Máte také nějakou dobrotu, která stojí za vyzkoušení? Poděle se a poraďte čtenářům. Na vaše recepty a fotky z přípravy laskomin se těšíme na emailu breclavsky@denik.cz
Začátek roku je vždy ve znamení masopustu, zabijaček a vepřových hodů. Letošní masopustní období je však poznamenáno epidemií koronaviru a zároveň díky vládním opatřením odpískáno. Tudíž zabijačka nebo vepřové hody jsou příležitostí pro naše čtenáře, aby nejen nás nechali nahlédnout takříkajíc pod pokličku, do dění, jak to u nich doma právě při tvorbě pochutin z čerstvého vepřového chodí.
Začátek roku je vždy ve znamení masopustu, zabijaček a vepřových hodů. Letošní masopustní období je však poznamenáno epidemií koronaviru a zároveň díky vládním opatřením odpískáno.
Začátek roku je vždy ve znamení masopustu, zabijaček a vepřových hodů. Letošní masopustní období je však poznamenáno epidemií koronaviru a zároveň díky vládním opatřením odpískáno.
Začátek roku je vždy ve znamení masopustu, zabijaček a vepřových hodů. Letošní masopustní období je však poznamenáno epidemií koronaviru a zároveň díky vládním opatřením odpískáno.
Začátek roku je vždy ve znamení masopustu, zabijaček a vepřových hodů. Letošní masopustní období je však poznamenáno epidemií koronaviru a zároveň díky vládním opatřením odpískáno. Tudíž zabijačka nebo vepřové hody jsou příležitostí pro naše čtenáře, aby nejen nás nechali nahlédnout takříkajíc pod pokličku, do dění, jak to u nich doma právě při tvorbě pochutin z čerstvého vepřového chodí.
Začátek roku je vždy ve znamení masopustu, zabijaček a vepřových hodů. Letošní masopustní období je však poznamenáno epidemií koronaviru a zároveň díky vládním opatřením odpískáno.
Začátek roku je vždy ve znamení masopustu, zabijaček a vepřových hodů. Letošní masopustní období je však poznamenáno epidemií koronaviru a zároveň díky vládním opatřením odpískáno.
Začátek roku je vždy ve znamení masopustu, zabijaček a vepřových hodů. Letošní masopustní období je však poznamenáno epidemií koronaviru a zároveň díky vládním opatřením odpískáno.
Začátek roku je vždy ve znamení masopustu, zabijaček a vepřových hodů. Letošní masopustní období je však poznamenáno epidemií koronaviru a zároveň díky vládním opatřením odpískáno. Tudíž zabijačka nebo vepřové hody jsou příležitostí pro naše čtenáře, aby nejen nás nechali nahlédnout takříkajíc pod pokličku, do dění, jak to u nich doma právě při tvorbě pochutin z čerstvého vepřového chodí.
Začátek roku je vždy ve znamení masopustu, zabijaček a vepřových hodů. Letošní masopustní období je však poznamenáno epidemií koronaviru a zároveň díky vládním opatřením odpískáno. Tudíž zabijačka nebo vepřové hody jsou příležitostí pro naše čtenáře, aby nejen nás nechali nahlédnout takříkajíc pod pokličku, do dění, jak to u nich doma právě při tvorbě pochutin z čerstvého vepřového chodí.
Začátek roku je vždy ve znamení masopustu, zabijaček a vepřových hodů. Letošní masopustní období je však poznamenáno epidemií koronaviru a zároveň díky vládním opatřením odpískáno. Tudíž zabijačka nebo vepřové hody jsou příležitostí pro naše čtenáře, aby nejen nás nechali nahlédnout takříkajíc pod pokličku, do dění, jak to u nich doma právě při tvorbě pochutin z čerstvého vepřového chodí.
Začátek roku je vždy ve znamení masopustu, zabijaček a vepřových hodů. Letošní masopustní období je však poznamenáno epidemií koronaviru a zároveň díky vládním opatřením odpískáno. Tudíž zabijačka nebo vepřové hody jsou příležitostí pro naše čtenáře, aby nejen nás nechali nahlédnout takříkajíc pod pokličku, do dění, jak to u nich doma právě při tvorbě pochutin z čerstvého vepřového chodí.
Začátek roku je vždy ve znamení masopustu, zabijaček a vepřových hodů. Letošní masopustní období je však poznamenáno epidemií koronaviru a zároveň díky vládním opatřením odpískáno. Tudíž zabijačka nebo vepřové hody jsou příležitostí pro naše čtenáře, aby nejen nás nechali nahlédnout takříkajíc pod pokličku, do dění, jak to u nich doma právě při tvorbě pochutin z čerstvého vepřového chodí.
Na výzvu Brněnského deníku Rovnost ohledně zaslání čtenářských receptů na zabijačkové specility zaregoval Brňan Otto Plášek. Podělil se s námi o to, jak vyrábí huspeninu nebo prejt. Můžete se inspirovat jeho recepty, ale přivítáme i vaše nápady na zimní kulinářské hody na e-mailu brnensky@denik.cz.
Jitrnice, jelítka, tlačenky, ovar, guláš, prdelačka nebo sádlo. To jsou pochoutky, které vznikají při tradičních zabijačkách. V současné covidové době se však žádné hromadné akce konat nebudou. Milovníci masitých dobrot si ale mohou naplánovat vepřové hody doma. Máte také svůj zaručený zabijačkový recept? Pošlete jej společně s fotkami z minulých akcí na e-mailovou adresu hodoninsky@denik.cz
Jitrnice, jelítka, tlačenky, ovar, guláš, prdelačka nebo sádlo. To jsou pochoutky, které vznikají při tradičních zabijačkách. V současné covidové době se však žádné hromadné akce konat nebudou. Milovníci masitých dobrot si ale mohou naplánovat vepřové hody doma. Máte také svůj zaručený zabijačkový recept? Pošlete jej společně s fotkami z minulých akcí na e-mailovou adresu brnensky@denik.cz
Přišel čas jitrnic, prejtu, tlačenky a vůbec zabijačkových dobrot. Oblíbené obecní zabijačky prozatím ruší epidemická omezení. Přesto na ně můžeme zavzpomínat. Máte svoje oblíbené zabijačkové recepty? Podělte se o ně s našimi čtenáři a připojte i fotky a zážitky z obecních i jiných zabijaček. Těšíme se na ně na e-mailové adrese vyskovsky@denik.cz.
Přišel čas jitrnic, prejtu, tlačenky a vůbec zabijačkových dobrot. Oblíbené obecní zabijačky prozatím ruší epidemická omezení. Přesto na ně můžeme zavzpomínat, například s pořadateli obecní zabijačky v Cetkovicích. Máte svoje oblíbené zabijačkové recepty? Podělte se o ně s našimi čtenáři a připojte i fotky a zážitky z obecních i jiných zabijaček. Těšíme se na ně na e-mailové adrese blenensky@denik.cz.
Pětimilionové Dánsko je na tom z celé EU v očkování proti koronaviru nejlépe. Každý třicátý Dán už dostal vakcínu, což je násobně lepší situace než Česku. K dánským zkušenostem poskytl rozhovor český velvyslanec v Kodani Radek Pech. Dánsko je v očkování proti covidu nejlepší v EU. Přečtete si, jaký na to mají recept
/16. DEN/ I koláče se dají připravit zdravě a můžete si je s klidem dopřát i při hubnutí. Jen ke sladké snídani vždy přidejte ještě kefír, tvaroh nebo jogurt, aby mělo tělo dostatek bílkovin a vy jste cítili sytí. A pokud jste na sladké, máme pro vás tip. Plno receptů a praktických rad na zdravé mlsání najdete v e-booku Mlsej zdravě se STOBem, který je k dostání v e-shopu na www.stob.cz.
Dobře propečený steak je víc než zákon. Teplé pivo a mdlý guláš pak naopak těžký hřích. Vaření, jídlo a chuťové buňky v pozoru. Celoročně. Recepty, návody, fotografie a hlavně dobrá nálada u přípravy různých jídel. To vše spojuje příznivce gastronomie, kteří jsou na sociální síti členy Gurmán Clubu. Skupinu před osmi lety založil Petr Malach z Boskovic.
/7. DEN/ Snídani začneme tradičně houskou se šunkou a sýrem. Ale už na oběd se přesuneme do Číny. A k večeři? Mexická tortila s kuřecími medailonky!
Spoléháte se s pečivem k snídani, ke svačinám i pro oslavy na supermarkety, nebo na menší obchůdky, ale někdy si tak trochu v pečení sami věříte? Je-li to u vás tak napůl, ale necháte si zde bez obav dobře poradit, máme pro vás zajímavou, křupavě voňavou inspirativní knížku. Vydalo ji nakladatelství Dauphin.
Spoléháte se s pečivem k snídani, ke svačinám i pro oslavy na supermarkety, nebo na menší obchůdky, ale někdy si tak trochu v pečení sami věříte? Je-li to u vás tak napůl, ale necháte si zde bez obav dobře poradit, máme pro vás zajímavou, křupavě voňavou inspirativní knížku. Vydalo ji nakladatelství Dauphin.
Vánoční cukroví ctí vyzkoušené recepty, ale najdou se také inovace inspirované novými kuchařskými trendy.