Přišel čas jitrnic, prejtu, tlačenky a vůbec zabijačkových dobrot. Oblíbené obecní zabijačky prozatím ruší epidemická omezení. Přesto na ně můžeme zavzpomínat. Máte svoje oblíbené zabijačkové recepty? Podělte se o ně s našimi čtenáři a připojte i fotky a zážitky z obecních i jiných zabijaček. Těšíme se na ně na e-mailové adrese vyskovsky@denik.cz.
Přišel čas jitrnic, prejtu, tlačenky a vůbec zabijačkových dobrot. Oblíbené obecní zabijačky prozatím ruší epidemická omezení. Přesto na ně můžeme zavzpomínat, například s pořadateli obecní zabijačky v Cetkovicích. Máte svoje oblíbené zabijačkové recepty? Podělte se o ně s našimi čtenáři a připojte i fotky a zážitky z obecních i jiných zabijaček. Těšíme se na ně na e-mailové adrese blenensky@denik.cz.
Pětimilionové Dánsko je na tom z celé EU v očkování proti koronaviru nejlépe. Každý třicátý Dán už dostal vakcínu, což je násobně lepší situace než Česku. K dánským zkušenostem poskytl rozhovor český velvyslanec v Kodani Radek Pech. Dánsko je v očkování proti covidu nejlepší v EU. Přečtete si, jaký na to mají recept
/16. DEN/ I koláče se dají připravit zdravě a můžete si je s klidem dopřát i při hubnutí. Jen ke sladké snídani vždy přidejte ještě kefír, tvaroh nebo jogurt, aby mělo tělo dostatek bílkovin a vy jste cítili sytí. A pokud jste na sladké, máme pro vás tip. Plno receptů a praktických rad na zdravé mlsání najdete v e-booku Mlsej zdravě se STOBem, který je k dostání v e-shopu na www.stob.cz.
Dobře propečený steak je víc než zákon. Teplé pivo a mdlý guláš pak naopak těžký hřích. Vaření, jídlo a chuťové buňky v pozoru. Celoročně. Recepty, návody, fotografie a hlavně dobrá nálada u přípravy různých jídel. To vše spojuje příznivce gastronomie, kteří jsou na sociální síti členy Gurmán Clubu. Skupinu před osmi lety založil Petr Malach z Boskovic.
Spoléháte se s pečivem k snídani, ke svačinám i pro oslavy na supermarkety, nebo na menší obchůdky, ale někdy si tak trochu v pečení sami věříte? Je-li to u vás tak napůl, ale necháte si zde bez obav dobře poradit, máme pro vás zajímavou, křupavě voňavou inspirativní knížku. Vydalo ji nakladatelství Dauphin.
Spoléháte se s pečivem k snídani, ke svačinám i pro oslavy na supermarkety, nebo na menší obchůdky, ale někdy si tak trochu v pečení sami věříte? Je-li to u vás tak napůl, ale necháte si zde bez obav dobře poradit, máme pro vás zajímavou, křupavě voňavou inspirativní knížku. Vydalo ji nakladatelství Dauphin.
Jak se během svátků udržujete v kondici? Máte nějaký zaručený recept, jak nepřibrat? Dáváte si novoroční předsevzetí? Takové jsou otázky dalšího dílu vánočně-novoroční ankety Deníku s osobnostmi Moravy a Slezska.
Upečte si chleba z kvásku. Kniha Pečeme chleba z kvásku je plná křupavých a voňavých receptů. Vydalo ji nakladatelství Dauphin. Autorkou je Alena Gajdušková.
Spoléháte se s pečivem k snídani, ke svačinám i pro oslavy na supermarkety, nebo na menší obchůdky, ale někdy si tak trochu v pečení sami věříte? Je-li to u vás tak napůl, ale necháte si zde bez obav dobře poradit, máme pro vás zajímavou, křupavě voňavou inspirativní knížku. Vydalo ji nakladatelství Dauphin.
Spoléháte se s pečivem k snídani, ke svačinám i pro oslavy na supermarkety, nebo na menší obchůdky, ale někdy si tak trochu v pečení sami věříte? Je-li to u vás tak napůl, ale necháte si zde bez obav dobře poradit, máme pro vás zajímavou, křupavě voňavou inspirativní knížku. Vydalo ji nakladatelství Dauphin.
Upečte si chleba z kvásku. Kniha Pečeme chleba z kvásku je plná křupavých a voňavých receptů. Vydalo ji nakladatelství Dauphin. Autorkou je Alena Gajdušková.
Spoléháte se s pečivem k snídani, ke svačinám i pro oslavy na supermarkety, nebo na menší obchůdky, ale někdy si tak trochu v pečení sami věříte? Je-li to u vás tak napůl, ale necháte si zde bez obav dobře poradit, máme pro vás zajímavou, křupavě voňavou inspirativní knížku. Vydalo ji nakladatelství Dauphin.
Spoléháte se s pečivem k snídani, ke svačinám i pro oslavy na supermarkety, nebo na menší obchůdky, ale někdy si tak trochu v pečení sami věříte? Je-li to u vás tak napůl, ale necháte si zde bez obav dobře poradit, máme pro vás zajímavou, křupavě voňavou inspirativní knížku. Vydalo ji nakladatelství Dauphin.
Jak se během svátků udržujete v kondici. Máte nějaký zaručený recept, jak nepřibrat? Dáváte si novoroční předsevzetí? Zeptali jsme se známých osobností Moravy a Slezska z řad umělců či sportovců.
Spoléháte se s pečivem k snídani, ke svačinám i pro oslavy na supermarkety, nebo na menší obchůdky, ale někdy si tak trochu v pečení sami věříte? Je-li to u vás tak napůl, ale necháte si zde bez obav dobře poradit, máme pro vás zajímavou, křupavě voňavou inspirativní knížku. Vydalo ji nakladatelství Dauphin.
Vánoční cukroví je nedílnou součástí českých Vánoc. Ne vždy ale mělo takovou podobu, jakou ji známe nyní. Jak tomu bylo v historii, nám řekla šumavská autorka kuchařek Lucie Kohoutová a připojila i několik receptů.
V našem kraji jsou perníčky nedílnou součástí Vánoc většiny domácností. I přes nepříznivou situaci spojenou s koronavirovou pandemií plánují lidé utrácet v letošním roce za vánoční cukroví podobně jako vloni.
V našem kraji jsou perníčky nedílnou součástí Vánoc většiny domácností. I přes nepříznivou situaci spojenou s koronavirovou pandemií plánují lidé utrácet v letošním roce za vánoční cukroví podobně jako vloni.
Vánoční cukroví neodmyslitelně patří k nejkrásnějšímu období v roce. Kdy jindy si můžeme dovolit trochu zhřešit a vychutnat skvělé domácí cukroví, než právě o Vánocích? Pošlete nám fotografie a recepty vašeho oblíbeného vánočního cukroví a polechtejte chuťové pohárky našich čtenářů.
Vánoční cukroví neodmyslitelně patří k nejkrásnějšímu období v roce. Kdy jindy si můžeme dovolit trochu zhřešit a vychutnat skvělé domácí cukroví, než právě o Vánocích? Pošlete nám fotografie a recepty vašeho oblíbeného vánočního cukroví a polechtejte chuťové pohárky našich čtenářů.
Vánoční cukroví neodmyslitelně patří k nejkrásnějšímu období v roce. Kdy jindy si můžeme dovolit trochu zhřešit a vychutnat skvělé domácí cukroví, než právě o Vánocích? Pošlete nám fotografie a recepty vašeho oblíbeného vánočního cukroví a polechtejte chuťové pohárky našich čtenářů.
Vánoční cukroví neodmyslitelně patří k nejkrásnějšímu období v roce. Kdy jindy si můžeme dovolit trochu zhřešit a vychutnat skvělé domácí cukroví, než právě o Vánocích? Pošlete nám fotografie a recepty vašeho oblíbeného vánočního cukroví a polechtejte chuťové pohárky našich čtenářů.
Ojedinělou perníkovou kuchařku vydalo nakladatelství Dauphin. Nabízí záplavu receptů, kniha je nové, upravené vydání knihy Čeňka Zíbrta Staročeský perník, je doplněno úvodem, poznámkami i recepty Aleny A. Gajduškové, autorky úspěšných knih Domácnosti našich babiček I + II a Pečeme chleba z kvásku.
Ojedinělou perníkovou kuchařku vydalo nakladatelství Dauphin. Nabízí záplavu receptů, kniha je nové, upravené vydání knihy Čeňka Zíbrta Staročeský perník, je doplněno úvodem, poznámkami i recepty Aleny A. Gajduškové, autorky úspěšných knih Domácnosti našich babiček I + II a Pečeme chleba z kvásku.
Ojedinělou perníkovou kuchařku vydalo nakladatelství Dauphin. Nabízí záplavu receptů, kniha je nové, upravené vydání knihy Čeňka Zíbrta Staročeský perník, je doplněno úvodem, poznámkami i recepty Aleny A. Gajduškové, autorky úspěšných knih Domácnosti našich babiček I + II a Pečeme chleba z kvásku.
V češtině vařit? Proč ne. Sedmákům to šlo náramně.Jejich úkolem bylo spolu s maminkou či s babičkou uvařit polévku. Zapsat měli recept včetně ingrediencí. A takový recept – to je vlastně popis pracovního postupu. Poprvé jsme se s tímto druhem popisu setkali už v 5. ročníku.
V Pardubickém kraji jsou perníčky nedílnou součástí Vánoc většiny domácností. I přes nepříznivou situaci spojenou s koronavirovou pandemií plánují lidé utrácet v letošním roce za vánoční cukroví podobně jako vloni.
Své zážitky a pocity z jarní části pandemie zpracovala ve své nové knize formou deníčku spisovatelka Halina Pawlowská. Podnětů měla zjevně dost – jak těch vlastních, tak i od kamarádek či členů početné rodiny, o nichž je ostatně řeč. Knihu Zážitky z karantény doplnila navíc o spoustu zajímavých a lákavých receptů.
Vánoce jsou za dveřmi a českými domácnostmi se teď často line vůně másla, vanilky, skořice či perníku. Nejinak je tomu i u naší čtenářky Marie Tomášové z Domažlic, která nám poslala svůj oblíbený recept na vánoční sušenky.