
Čtenáři Deníku pečou o sto šest. Tady jsou jejich vánoční dobroty
Podívejte se do galerie, jak to letos vypadá v předvánočním čase v některých domácnostech. Budou se vám sbíhat sliny!
Podívejte se do galerie, jak to letos vypadá v předvánočním čase v některých domácnostech. Budou se vám sbíhat sliny!
O tradiční rodinný recept na perníkovou roládu se s námi podělila naše čtenářka Michaela Kočendová. Vyzkoušejte recept i vy!
Vánoční cukroví neodmyslitelně patří k nejkrásnějšímu období v roce. Kdy jindy si můžeme dovolit trochu zhřešit a vychutnat skvělé domácí cukroví, než právě o Vánocích? Pošlete nám fotografie a recepty vašeho oblíbeného vánočního cukroví a polechtejte chuťové pohárky našich čtenářů.
Vánoční cukroví neodmyslitelně patří k nejkrásnějšímu období v roce. Kdy jindy si můžeme dovolit trochu zhřešit a vychutnat skvělé domácí cukroví, než právě o Vánocích? Pošlete nám fotografie a recepty vašeho oblíbeného vánočního cukroví a polechtejte chuťové pohárky našich čtenářů.
Vánoční cukroví neodmyslitelně patří k nejkrásnějšímu období v roce. Kdy jindy si můžeme dovolit trochu zhřešit a vychutnat skvělé domácí cukroví, než právě o Vánocích? Pošlete nám fotografie a recepty vašeho oblíbeného vánočního cukroví a polechtejte chuťové pohárky našich čtenářů.
Vánoční cukroví neodmyslitelně patří k nejkrásnějšímu období v roce. Kdy jindy si můžeme dovolit trochu zhřešit a vychutnat skvělé domácí cukroví, než právě o Vánocích? Pošlete nám fotografie a recepty vašeho oblíbeného vánočního cukroví a polechtejte chuťové pohárky našich čtenářů.
Vánoční perníčky, vanilkové rohlíčky, linecké nebo košíčky a kuličky. To je klasika, která nejspíš nechybí žádný rok na mnoha vánočních stolech.
Vánoční perníčky, vanilkové rohlíčky, linecké nebo košíčky a kuličky. To je klasika, která nejspíš nechybí žádný rok na mnoha vánočních stolech.
Vánoční perníčky, vanilkové rohlíčky, linecké nebo košíčky a kuličky. To je klasika, která nejspíš nechybí žádný rok na mnoha vánočních stolech.
Perníčky z tohoto těsta jsou hned měkké, vyladěné chuťově i konzistenčně. Tento recept od foodblogerky Markéty Chovancové určitě stojí za vyzkoušení.
O tradiční rodinný recept na perníkovou roládu se s námi podělila naše čtenářka Michaela Kočendová. Vyzkoušejte recept i vy!
Ojedinělou perníkovou kuchařku vydalo nakladatelství Dauphin. Nabízí záplavu receptů, kniha je nové, upravené vydání knihy Čeňka Zíbrta Staročeský perník, je doplněno úvodem, poznámkami i recepty Aleny A. Gajduškové, autorky úspěšných knih Domácnosti našich babiček I + II a Pečeme chleba z kvásku.
O tradiční rodinný recept na perníkovou roládu se s námi podělila naše čtenářka Michaela Kočendová. Vyzkoušejte recept i vy!
O tradiční rodinný recept na perníkovou roládu se s námi podělila naše čtenářka Michaela Kočendová. Vyzkoušejte recept i vy!
O tradiční rodinný recept na perníkovou roládu se s námi podělila naše čtenářka Michaela Kočendová. Vyzkoušejte recept i vy!
Ojedinělou perníkovou kuchařku vydalo nakladatelství Dauphin. Nabízí záplavu receptů, kniha je nové, upravené vydání knihy Čeňka Zíbrta Staročeský perník, je doplněno úvodem, poznámkami i recepty Aleny A. Gajduškové, autorky úspěšných knih Domácnosti našich babiček I + II a Pečeme chleba z kvásku.
O tradiční rodinný recept na perníkovou roládu se s námi podělila naše čtenářka Michaela Kočendová. Vyzkoušejte recept i vy!
Ojedinělou perníkovou kuchařku vydalo nakladatelství Dauphin. Nabízí záplavu receptů, kniha je nové, upravené vydání knihy Čeňka Zíbrta Staročeský perník, je doplněno úvodem, poznámkami i recepty Aleny A. Gajduškové, autorky úspěšných knih Domácnosti našich babiček I + II a Pečeme chleba z kvásku.
V češtině vařit? Proč ne. Sedmákům to šlo náramně.Jejich úkolem bylo spolu s maminkou či s babičkou uvařit polévku. Zapsat měli recept včetně ingrediencí. A takový recept – to je vlastně popis pracovního postupu. Poprvé jsme se s tímto druhem popisu setkali už v 5. ročníku.
/UVNITŘ: RECEPTY, HISTORIE A ROZHOVOR S CUKRÁŘEM/ Cukrárny a pekárny v Karlovarském kraji ještě stále přijímají objednávky.
/UVNITŘ: RECEPTY, HISTORIE A ROZHOVOR S CUKRÁŘEM/ Vanilkové rohlíčky znovu sladce provoněly jihočeské domácnosti.
/UVNITŘ: RECEPTY, HISTORIE A ROZHOVOR S CUKRÁŘEM/ Poptávka po vánočním cukroví je v Plzni dokonce větší než loni.
Cukrárny a pekárny začaly péct vánoční cukroví často už v polovině listopadu, v domácnostech začne vonět už za několik dní.
V Pardubickém kraji jsou perníčky nedílnou součástí Vánoc většiny domácností. I přes nepříznivou situaci spojenou s koronavirovou pandemií plánují lidé utrácet v letošním roce za vánoční cukroví podobně jako vloni.
Své zážitky a pocity z jarní části pandemie zpracovala ve své nové knize formou deníčku spisovatelka Halina Pawlowská. Podnětů měla zjevně dost – jak těch vlastních, tak i od kamarádek či členů početné rodiny, o nichž je ostatně řeč. Knihu Zážitky z karantény doplnila navíc o spoustu zajímavých a lákavých receptů.
Vánoce jsou za dveřmi a českými domácnostmi se teď často line vůně másla, vanilky, skořice či perníku. Nejinak je tomu i u naší čtenářky Marie Tomášové z Domažlic, která nám poslala svůj oblíbený recept na vánoční sušenky.
Každou neděli po 10. hodině můžete spolu s vysíláním Českého rozhlasu Region vařit podle posluchačských receptů. Celý listopad probíhá hlasování o nejlepší z nich.
Každou neděli po 10. hodině můžete spolu s vysíláním Českého rozhlasu Region vařit podle posluchačských receptů. Celý listopad probíhá hlasování o nejlepší z nich.
Každou neděli po 10. hodině můžete spolu s vysíláním Českého rozhlasu Region vařit podle posluchačských receptů. Celý listopad probíhá hlasování o nejlepší z nich.
Ze všech stran slyšíme – nepít, nekouřit, nejíst tučná a nezdravá jídla, cvičit a nestresovat se. V dnešní hektické době to ale jde stěží. „Recept na vyhýbání se stresu by byl výborný, ale jsem přesvědčena, že takovou ‚hraběcí‘ radou bychom nikoho neoslovili. Teorie je úžasná, ale je nutné ji také uvádět do běžného života,“ říká v rozhovoru Věra Adámková, přednostka Pracoviště preventivní kardiologie Institutu klinické a experimentální medicíny (IKEM).
Sladká vánoční výstava je jednou z mála kulturních akcí, které se uskuteční i přes restrikce. A třeba i virtuálně.
Brno na srdci, Brno na jazyku. Takové jméno nese kuchařka, ve které se představí třicet brněnských podniků. Kromě asi devadesátky receptů přinese gastronomické příběhy.
Svatý Martin je s husou spjat sice v rámci legendy, ale tradice svatomartinské husy se dochovala dodnes. Pokud patříte mezi ty, kteří se odhodlali upéct si husu doma, tato výzva je pro vás. Pochlubte se svým osobním receptem a pošlete fotku chutného výsledku. Na vaše příspěvky se těšíme.
Svatý Martin je s husou spjat sice v rámci legendy, ale tradice svatomartinské husy se dochovala dodnes. Pokud patříte mezi ty, kteří se odhodlali upéct si husu doma, tato výzva je pro vás. Pochlubte se svým osobním receptem a pošlete fotku chutného výsledku. Na vaše příspěvky se těšíme.
Svatý Martin je s husou spjat sice v rámci legendy, ale tradice svatomartinské husy se dochovala dodnes. Pokud patříte mezi ty, kteří se odhodlali upéct si husu doma, tato výzva je pro vás. Pochlubte se svým osobním receptem a pošlete fotku chutného výsledku. Na vaše příspěvky se těšíme.
Svatý Martin je s husou spjat sice v rámci legendy, ale tradice svatomartinské husy se dochovala dodnes. Pokud patříte mezi ty, kteří se odhodlali upéct si husu doma, tato výzva je pro vás. Pochlubte se svým osobním receptem a pošlete fotku chutného výsledku. Na vaše příspěvky se těšíme.
Svatý Martin je s husou spjat sice v rámci legendy, ale tradice svatomartinské husy se dochovala dodnes. Pokud patříte mezi ty, kteří se odhodlali upéct si husu doma, tato výzva je pro vás. Pochlubte se svým osobním receptem a pošlete fotku chutného výsledku. Na vaše příspěvky se těšíme.
Blíží se 11. listopad, svátek sv. Martina, který vnímáme jako počátek zimy, kdy sv. Martin přijíždí na bílém koni. S tímto časem je často spojené i pečení svatomartinské husy či martinských rohlíčků. Máte své oblíbené recepty na tyto pokrmy? Zašlete nám je, ať si můžeme také pochutnat. Recepty posílejte na e-mail: klara.alesova@denik.cz nebo servis.jih@vlmedia.cz. Děkujeme!
Soutěž Pochoutkový rok v Českém rozhlasu Region v neděli 1. listopadu vstupuje do hlasovací fáze. Všechny soutěžní recepty letošního roku najdete na webu www.pochoutkovyrok.cz, kde pro ně můžete od nedělní 10. hodiny hlasovat.
Soutěž Pochoutkový rok v Českém rozhlasu Region v neděli 1. listopadu vstupuje do hlasovací fáze. Všechny soutěžní recepty letošního roku najdete na webu www.pochoutkovyrok.cz, kde pro ně můžete od nedělní 10. hodiny hlasovat.
Soutěž Pochoutkový rok v Českém rozhlasu Region v neděli 1. listopadu vstupuje do hlasovací fáze. Všechny soutěžní recepty letošního roku najdete na webu www.pochoutkovyrok.cz, kde pro ně můžete od nedělní 10. hodiny hlasovat.
Soutěž Pochoutkový rok v Českém rozhlasu Region v neděli 1. listopadu vstupuje do hlasovací fáze. Všechny soutěžní recepty letošního roku najdete na webu www.pochoutkovyrok.cz, kde pro ně můžete od nedělní 10. hodiny hlasovat.
Soutěž Pochoutkový rok v Českém rozhlasu Region v neděli 1. listopadu vstupuje do hlasovací fáze. Všechny soutěžní recepty letošního roku najdete na webu www.pochoutkovyrok.cz, kde pro ně můžete od nedělní 10. hodiny hlasovat.
Soutěž Pochoutkový rok v Českém rozhlasu Region v neděli 1. listopadu vstupuje do hlasovací fáze. Všechny soutěžní recepty letošního roku najdete na webu www.pochoutkovyrok.cz, kde pro ně můžete od nedělní 10. hodiny hlasovat.
Podzim je tu a vy se nemůžete dočkat až si dáte tu úžasnou dobrotu, která k podzimu prostě patří. Jaká pochoutka je to pro vás? Teplá polévka, která zahřeje? Pečivo z podzimních plodů? Nebo snad nějaký teplý nápoj přímo lákající k zachumlání se pod dekou s knížkou nebo u televize? Podělte s ostatními čtenáři o vaše oblíbené recepty.
Podzim je tu a vy se nemůžete dočkat až si dáte tu úžasnou dobrotu, která k podzimu prostě patří. Jaká pochoutka je to pro vás? Teplá polévka, která zahřeje? Pečivo z podzimních plodů? Nebo snad nějaký teplý nápoj přímo lákající k zachumlání se pod dekou s knížkou nebo u televize? Podělte s ostatními čtenáři o vaše oblíbené recepty.
Podzim je tu a vy se nemůžete dočkat až si dáte tu úžasnou dobrotu, která k podzimu prostě patří. Jaká pochoutka je to pro vás? Teplá polévka, která zahřeje? Pečivo z podzimních plodů? Nebo snad nějaký teplý nápoj přímo lákající k zachumlání se pod dekou s knížkou nebo u televize? Podělte s ostatními čtenáři o vaše oblíbené recepty.
Podzim je tu a vy se nemůžete dočkat až si dáte tu úžasnou dobrotu, která k podzimu prostě patří. Jaká pochoutka je to pro vás? Teplá polévka, která zahřeje? Pečivo z podzimních plodů? Nebo snad nějaký teplý nápoj přímo lákající k zachumlání se pod dekou s knížkou nebo u televize? Podělte s ostatními čtenáři o vaše oblíbené recepty.
Podzim je tu a vy se nemůžete dočkat až si dáte tu úžasnou dobrotu, která k podzimu prostě patří. Jaká pochoutka je to pro vás? Teplá polévka, která zahřeje? Pečivo z podzimních plodů? Nebo snad nějaký teplý nápoj přímo lákající k zachumlání se pod dekou s knížkou nebo u televize? Podělte s ostatními čtenáři o vaše oblíbené recepty.
Podzim je tu a vy se nemůžete dočkat až si dáte tu úžasnou dobrotu, která k podzimu prostě patří. Jaká pochoutka je to pro vás? Teplá polévka, která zahřeje? Pečivo z podzimních plodů? Nebo snad nějaký teplý nápoj přímo lákající k zachumlání se pod dekou s knížkou nebo u televize? Podělte s ostatními čtenáři o vaše oblíbené recepty.