Kreativ

ŠTÍTEK: recept

Máte oblíbený recept na jitrnice nebo jelita? Podělte se o rodinné speciality

Přišel čas jitrnic, prejtu, tlačenky a vůbec zabijačkových dobrot. Oblíbené obecní zabijačky prozatím ruší epidemická omezení. Přesto na ně můžeme zavzpomínat. Máte svoje oblíbené zabijačkové recepty? Podělte se o ně s našimi čtenáři a připojte i fotky a zážitky z obecních i jiných zabijaček. Těšíme se na ně na e-mailové adrese vyskovsky@denik.cz.

Ohlédnutí za obecní zabijačkou. Podělte se i o vaše zážitky a recepty

Přišel čas jitrnic, prejtu, tlačenky a vůbec zabijačkových dobrot. Oblíbené obecní zabijačky prozatím ruší epidemická omezení. Přesto na ně můžeme zavzpomínat, například s pořadateli obecní zabijačky v Cetkovicích. Máte svoje oblíbené zabijačkové recepty? Podělte se o ně s našimi čtenáři a připojte i fotky a zážitky z obecních i jiných zabijaček. Těšíme se na ně na e-mailové adrese blenensky@denik.cz.

Dánsko je v očkování proti covidu nejlepší v EU. Přečtete si, jaký má recept

Pětimilionové Dánsko je na tom z celé EU v očkování proti koronaviru nejlépe. Každý třicátý Dán už dostal vakcínu, což je násobně lepší situace než Česku. K dánským zkušenostem poskytl rozhovor český velvyslanec v Kodani Radek Pech.   Dánsko je v očkování proti covidu nejlepší v EU. Přečtete si, jaký na to mají recept

JÍDELNÍČEK: Dobrá zpráva pro milovníky koláčů! Dnes si ho dáte k snídani

/16. DEN/ I koláče se dají připravit zdravě a můžete si je s klidem dopřát i při hubnutí. Jen ke sladké snídani vždy přidejte ještě kefír, tvaroh nebo jogurt, aby mělo tělo dostatek bílkovin a vy jste cítili sytí. A pokud jste na sladké, máme pro vás tip. Plno receptů a praktických rad na zdravé mlsání najdete v e-booku Mlsej zdravě se STOBem, který je k dostání v e-shopu na www.stob.cz.

Dobrým řízkem a sekanou mě nikdo neurazí, říká gurmán Petr Malach

Dobře propečený steak je víc než zákon. Teplé pivo a mdlý guláš pak naopak těžký hřích. Vaření, jídlo a chuťové buňky v pozoru. Celoročně. Recepty, návody, fotografie a hlavně dobrá nálada u přípravy různých jídel. To vše spojuje příznivce gastronomie, kteří jsou na sociální síti členy Gurmán Clubu. Skupinu před osmi lety založil Petr Malach z Boskovic.

Tip na pondělí: Upečte si chleba z kvásku podle knihy plné křupavých receptů

Spoléháte se s pečivem k snídani, ke svačinám i pro oslavy na supermarkety, nebo na menší obchůdky, ale někdy si tak trochu v pečení sami věříte? Je-li to u vás tak napůl, ale necháte si zde bez obav dobře poradit, máme pro vás zajímavou, křupavě voňavou inspirativní knížku. Vydalo ji nakladatelství Dauphin. 

Upečte si chleba z kvásku. Kniha je plná křupavých a voňavých receptů

Spoléháte se s pečivem k snídani, ke svačinám i pro oslavy na supermarkety, nebo na menší obchůdky, ale někdy si tak trochu v pečení sami věříte? Je-li to u vás tak napůl, ale necháte si zde bez obav dobře poradit, máme pro vás zajímavou, křupavě voňavou inspirativní knížku. Vydalo ji nakladatelství Dauphin. 

Upečte si chleba z kvásku. Kniha je plná křupavých a voňavých receptů

Spoléháte se s pečivem k snídani, ke svačinám i pro oslavy na supermarkety, nebo na menší obchůdky, ale někdy si tak trochu v pečení sami věříte? Je-li to u vás tak napůl, ale necháte si zde bez obav dobře poradit, máme pro vás zajímavou, křupavě voňavou inspirativní knížku. Vydalo ji nakladatelství Dauphin. 

Upečte si chleba z kvásku. Kniha je plná křupavých a voňavých receptů

Spoléháte se s pečivem k snídani, ke svačinám i pro oslavy na supermarkety, nebo na menší obchůdky, ale někdy si tak trochu v pečení sami věříte? Je-li to u vás tak napůl, ale necháte si zde bez obav dobře poradit, máme pro vás zajímavou, křupavě voňavou inspirativní knížku. Vydalo ji nakladatelství Dauphin. 

Upečte si chleba z kvásku. Kniha je plná křupavých a voňavých receptů

Spoléháte se s pečivem k snídani, ke svačinám i pro oslavy na supermarkety, nebo na menší obchůdky, ale někdy si tak trochu v pečení sami věříte? Je-li to u vás tak napůl, ale necháte si zde bez obav dobře poradit, máme pro vás zajímavou, křupavě voňavou inspirativní knížku. Vydalo ji nakladatelství Dauphin. 

Upečte si chleba z kvásku. Kniha je plná křupavých a voňavých receptů

Spoléháte se s pečivem k snídani, ke svačinám i pro oslavy na supermarkety, nebo na menší obchůdky, ale někdy si tak trochu v pečení sami věříte? Je-li to u vás tak napůl, ale necháte si zde bez obav dobře poradit, máme pro vás zajímavou, křupavě voňavou inspirativní knížku. Vydalo ji nakladatelství Dauphin. 

Upečte si chleba z kvásku. Kniha je plná křupavých a voňavých receptů

Spoléháte se s pečivem k snídani, ke svačinám i pro oslavy na supermarkety, nebo na menší obchůdky, ale někdy si tak trochu v pečení sami věříte? Je-li to u vás tak napůl, ale necháte si zde bez obav dobře poradit, máme pro vás zajímavou, křupavě voňavou inspirativní knížku. Vydalo ji nakladatelství Dauphin. 

Kuchařka obsahuje více než 170 receptů na přípravu perníků

Ojedinělou perníkovou kuchařku vydalo nakladatelství Dauphin. Nabízí záplavu receptů, kniha je nové, upravené vydání knihy Čeňka Zíbrta Staročeský perník, je doplněno úvodem, poznámkami i recepty Aleny A. Gajduškové, autorky úspěšných knih Domácnosti našich babiček I + II a Pečeme chleba z kvásku.

Kuchařka obsahuje více než 170 receptů na přípravu perníků

Ojedinělou perníkovou kuchařku vydalo nakladatelství Dauphin. Nabízí záplavu receptů, kniha je nové, upravené vydání knihy Čeňka Zíbrta Staročeský perník, je doplněno úvodem, poznámkami i recepty Aleny A. Gajduškové, autorky úspěšných knih Domácnosti našich babiček I + II a Pečeme chleba z kvásku.

Kuchařka obsahuje více než 170 receptů na přípravu perníků

Ojedinělou perníkovou kuchařku vydalo nakladatelství Dauphin. Nabízí záplavu receptů, kniha je nové, upravené vydání knihy Čeňka Zíbrta Staročeský perník, je doplněno úvodem, poznámkami i recepty Aleny A. Gajduškové, autorky úspěšných knih Domácnosti našich babiček I + II a Pečeme chleba z kvásku.

Sedmáci ze Salmovy vařili. Do kuchyně je poslala češtinářka

V češtině vařit? Proč ne. Sedmákům to šlo náramně.Jejich úkolem bylo spolu s maminkou či s babičkou uvařit polévku. Zapsat měli recept včetně ingrediencí. A takový recept – to je vlastně popis pracovního postupu. Poprvé jsme se s tímto druhem popisu setkali už v 5. ročníku.

Halina Pawlowská: Nechci být dokonalá, i u mě se často objeví "krizovka"

Své zážitky a pocity z jarní části pandemie zpracovala ve své nové knize formou deníčku spisovatelka Halina Pawlowská. Podnětů měla zjevně dost – jak těch vlastních, tak i od kamarádek či členů početné rodiny, o nichž je ostatně řeč. Knihu Zážitky z karantény doplnila navíc o spoustu zajímavých a lákavých receptů.