
Smraďoch i delikatesa. Tvarůžky mají mnoho podob, dají se smažit či zapékat
Syrečky, homolky, sýrky, cvargle… V každém koutě naší republiky se jim říká jinak. Jejich spisovný název ale zní tvarůžky. Máte je rádi?
Syrečky, homolky, sýrky, cvargle… V každém koutě naší republiky se jim říká jinak. Jejich spisovný název ale zní tvarůžky. Máte je rádi?
Máte souseda myslivce? Pak teď na podzim často postávejte u jeho dveří a škemrejte, škemrejte. Pokud uspějete a stanete se majiteli čerstvé zvěřiny, gratulujeme vám a přejeme krásný zážitek v kuchyni i v jídelně.
Nemocniční lékárna ve Strakonicích nabízí klientům novou službu, a to on-line rezervaci léků předepsaných na elektronickém receptu.
Zatímco milovníci divadla se mohou na jevišti naší první scény setkávat s Janou Preissovou průběžně, před filmovou kameru se tato jedna z našich nejoblíbenějších hereček postavila po dlouhých letech. A to v zimní romantické komedii Ženská na vrcholu, kde si s Bolkem Polívkou a Annou Polívkovou zahrají rodinu. Film měl v kinech premiéru 7. listopadu a nejen o něm si s oblíbenou herečkou povídal časopis TV Magazín.
Brno – Bojují proti týmům, které mají na palubovce taky pět basketbalistek. Jenže v jejich středu se objevují hvězdy, které rozhodují zápasy. Dokáží zvrátit vývoj utkání, takže jim musejí věnovat zvýšenou pozornost. Všechny soupeřky KP Brno v eurocupové skupině A disponují hráčkami, které prošly nejslavnější soutěží světa, zámořskou WNBA.
Cupcake - Velký sen o malém dortíku. Kniha Lenky Hnidákové je primárně určená všem, kteří mají touhu sami něco dělat, tvořit, péct, vymýšlet vlastní recepty a kombinace, nebo třeba podnikat. A s Deníkem můžete vyhrát pět knih.
Havlíčkův Brod /FOTOGALERIE/ – Studenti Obchodní akademie a Hotelové školy Havlíčkův Brod se i letos zapojili do kulinářské soutěže Svačina roku Rio Mare. Letos na ně však čeká velká konkurence, protože o postup do finále bojuje rekordních sedmačtyřicet škol z celé České republiky.
Brno - Komplikace potřebují hodit za hlavu. Fotbalisté brněnské Zbrojovky v minulém kole nepříjemně prohráli 0:1 na stadionu Viktorie Žižkov a znovu si stížili cestu za předními místy tabulky. Aktuálně pátý tým FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY prahne po návratu na vítěznou vlnu proti nováčkovi soutěže z Vyšehradu.
Mikulov – Gymnázium a střední odborná škola Mikulov se účastní 7. ročníku kulinářské soutěže Svačina roku Rio Mare. Letos o postup do finále bojuje rekordní 47 škol z celé České republiky. Celkem se soutěží o ceny v hodnotě 45 tisíc korun. Novinkou je rozšíření hlavních surovin o Rio Mare makrely a sardinky. Do odborné poroty usednou Mistr kuchař Vladimír Picka, šéfkuchař Jiří Král a Vladislav Stuparič. Finále soutěže proběhne v Praze, moderovat ho bude Markéta Hrubešová.
/ROZHOVOR/ Šest. Tolik porážek v řadě nasbírali liberečtí Bílí Tygři. Tu zatím poslední proti Hradci, jemuž na vlastním kluzišti podlehli 2:3. „Musíme tvrdě bojovat a naladit se zpět na vítěznou vlnu,“ hledá recept na zlepšení brankář Liberce Marek Schwarz.
Košetice - Jen jeden gól padl v zápase I. A třídy mezi Košeticemi a Telčí. Výhru domácích fotbalistů zařídil Štyx.
Žďár nad Sázavou - Střední škola gastronomická Adolpha Kolpinga ze Žďáru nad Sázavou se účastní 7. ročníku kulinářské soutěže Svačina roku Rio Mare. Letos o postup do finále bojuje rekordních 47 škol z celé České republiky. Soutěží o ceny v celkové hodnotě 45 tisíc korun. Novinkou je rozšíření hlavních surovin o Rio Mare makrely a sardinky. Do odborné poroty usednou Mistr kuchař Vladimír Picka, šéfkuchař Jiří Král a Vladislav Stuparič. Finále soutěže se uskuteční v Praze, moderovat ho bude opět Markéta Hrubešová.
Na vysoké škole jedla to, co kolej dala, jenže ona toho moc nedala. Vždy to ale jistila nudlová polévka z pytlíku. V tu dobu jí bylo úplně jedno, co jedla. Postoj k jídlu začala Gabriela Hauznerová z Ústí nad Labem měnit přirozeně, v kavárnách začala vyhledávat „zdravé sladké“, ale často narážela na nedostatečnou nabídku. Tak začala pátrat po zdravých receptech a zajímat se o zdravé mlsání.
Na vysoké škole jedla to, co kolej dala, jenže ona toho moc nedala. Vždy to ale jistila nudlová polévka z pytlíku. V tu dobu jí bylo úplně jedno, co jedla. Postoj k jídlu začala Gabriela Hauznerová z Ústí nad Labem měnit přirozeně, v kavárnách začala vyhledávat „zdravé sladké“, ale často narážela na nedostatečnou nabídku. Tak začala pátrat po zdravých receptech a zajímat se o zdravé mlsání.
Na vysoké škole jedla to, co kolej dala, jenže ona toho moc nedala. Vždy to ale jistila nudlová polévka z pytlíku. V tu dobu jí bylo úplně jedno, co jedla. Postoj k jídlu začala Gabriela Hauznerová z Ústí nad Labem měnit přirozeně, v kavárnách začala vyhledávat „zdravé sladké“, ale často narážela na nedostatečnou nabídku. Tak začala pátrat po zdravých receptech a zajímat se o zdravé mlsání.
Na vysoké škole jedla to, co kolej dala, jenže ona toho moc nedala. Vždy to ale jistila nudlová polévka z pytlíku. V tu dobu jí bylo úplně jedno, co jedla. Postoj k jídlu začala Gabriela Hauznerová z Ústí nad Labem měnit přirozeně, v kavárnách začala vyhledávat „zdravé sladké“, ale často narážela na nedostatečnou nabídku. Tak začala pátrat po zdravých receptech a zajímat se o zdravé mlsání.
Na vysoké škole jedla to, co kolej dala, jenže ona toho moc nedala. Vždy to ale jistila nudlová polévka z pytlíku. V tu dobu jí bylo úplně jedno, co jedla. Postoj k jídlu začala Gabriela Hauznerová z Ústí nad Labem měnit přirozeně, v kavárnách začala vyhledávat „zdravé sladké“, ale často narážela na nedostatečnou nabídku. Tak začala pátrat po zdravých receptech a zajímat se o zdravé mlsání.
Na vysoké škole jedla to, co kolej dala, jenže ona toho moc nedala. Vždy to ale jistila nudlová polévka z pytlíku. V tu dobu jí bylo úplně jedno, co jedla. Postoj k jídlu začala Gabriela Hauznerová z Ústí nad Labem měnit přirozeně, v kavárnách začala vyhledávat „zdravé sladké“, ale často narážela na nedostatečnou nabídku. Tak začala pátrat po zdravých receptech a zajímat se o zdravé mlsání.
Na vysoké škole jedla to, co kolej dala, jenže ona toho moc nedala. Vždy to ale jistila nudlová polévka z pytlíku. V tu dobu jí bylo úplně jedno, co jedla. Postoj k jídlu začala Gabriela Hauznerová z Ústí nad Labem měnit přirozeně, v kavárnách začala vyhledávat „zdravé sladké“, ale často narážela na nedostatečnou nabídku. Tak začala pátrat po zdravých receptech a zajímat se o zdravé mlsání.
Střední škola prof. Zdeňka Matějčka z Ostravy se účastní 7. ročníku kulinářské soutěže Svačina roku Rio Mare. Letos o postup do finále bojuje rekordní 47 škol z celé České republiky.
Hotelová škola a Obchodní akademie Havířov, s.r.o. se účastní 7. ročníku kulinářské soutěže Svačina roku Rio Mare. Letos o postup do finále bojuje rekordní 47 škol z celé České republiky.
Nejlepší smundu měli Kluci z Čapí zátoky.
Podzimní sychravé dny jsou ideální příležitostí pro dobré jídlo. Můžete si zajít do restaurace nebo si sami doma uvařit. Třeba podle receptů studentů Integrované střední školy v Moravské Třebové.
Střední škola Lomnice nad Popelkou se účastní 7. ročníku kulinářské soutěže Svačina roku Rio Mare. Letos o postup do finále bojuje rekordní 47 škol z celé České republiky.
Střední škola Lomnice nad Popelkou se účastní 7. ročníku kulinářské soutěže Svačina roku Rio Mare. Letos o postup do finále bojuje rekordní 47 škol z celé České republiky. Celkem se soutěží o ceny v hodnotě 45 000 Kč. Novinkou je rozšíření hlavních surovin o Rio Mare makrely a sardinky. Do odborné poroty usednou Mistr kuchař Vladimír Picka, šéfkuchař Jiří Král a Vladislav Stuparič. Finále soutěže proběhne v Praze, moderovat ho bude opět Markéta Hrubešová.
Brno – Nedostatek parkovacích míst pro místní i pro ty, kteří přijíždějí třeba za prací. Podobně zdůvodňují starostové brněnských městských částí svůj zájem o parkovací domy, které díky jednodušší konstrukci vyjdou město levněji než jiné podobné stavby. Jak už Brněnský deník Rovnost informoval, první z nich má vyrůst v Bystrci. Stavbu chce i dalších pět městských částí.
Po italsku do hubky. Tak se jmenuje nová kniha, v pořadí již třetí, telčské rodačky a spisovatelky Marty Kučíkové.
Jihlava – Senzace je na světě! Kuželkáři KK PSJ Jihlava se v neděli postarali o „nemožné“, když porazili dlouhá léta suverénní a neporazitelnou Podbrezovou! Nečekalo se to o to víc, když v sobotu na svých drahách vyhořeli s Veľkým Šarišem!
K období adventu se váže mnoho zvyků, které stojí za to si každoročně připomínat. Pusťte se s námi do jedné takové tradice – prvního svátečního pečení. Ať cukroví stihne změknout, než přiletí Ježíšek. A pozor, mlsat mohou i diabetici. Máme pro vás také dva recepty na vánoční dobroty bez cukru.
Životní peripetie přiměly Evu Filipovou po roce ‘89 opustit profesi rehabilitační sestry. Stala se expertkou na chování a stolování. Proti Ladislavu Špačkovi, který je v tomto oboru o chlup větší celebritou, má ale jednu dovednost navíc. Vaření! Sama roky rodině kuchtím podle jejích receptů, takže vím, jak dobře fungují! Pro časopis Vlasta jsme si ale povídaly nejen o receptech.
Ani podruhé v sezoně nevyzráli hokejisté Příbrami na soupeře z Tábora. Poté, co ve druhém kole prohráli na jeho ledě 0:1, mu podlehli i ve středečním domácím utkání kola desátého, tentokrát 3:6.
Jak se dá využít reprezentační přestávka? Roman Hubník nabídl recept: zkušený fotbalový obránce ještě v této sezoně nezasáhl do nejvyšší soutěže, a tak zamířil na vesnici.
Očekávaný souboj 10. kola krajského přeboru, v němž v tabulce třetí Český Krumlov přivítal druhý Protivín, skončil nejtěsnějším vítězstvím hostujícího celku. Slavoji tak přerušil šňůru šesti utkání bez porážky.
Jižní Morava - Často divoké výsledky a útočné přestřelky podobající se spíš hokejovým zápasům připomínají bitvy v krajských fotbalových soutěžích. Přesto se najdou celky, jejichž pýchou je i propracovaná obrana.
Když se začtete do některé z knížek nebo do blogu Marty Kučíkové, záchvat smíchu máte zaručený. Spisovatelka, která se svým manželem a třemi dětmi už přes patnáct let žije v městečku v podhůří Dolomit, má prostě dar na vyprávění. Její kouzelné příhody z každodenního života v jejím druhém domově čtenáři milují. Po Italských jednohubkách a Italských dvojhubkách pro ně Marta Kučíková připravila další knížku s recepty a s krásným názvem Po italsku do hubky. Tam se mimo jiné dozvíte o tom, proč Italové připravují ragú a nikoliv boloňskou omáčku, co dostanete, když si v baru objednáte lasagne, nebo bez kterých jídel se Italové neobejdou na pláži ani na horské túře.
Přednáška o nejchutnějších houbách. Budou přineseny i ukázky.
Co naplat, na konci září už musí i pozdní brambory ven. Kdo je nechá v záhonu nebo na poli, riskuje, že je spořádají hlodavci, případně že začnou hnít. My vám ale chceme hlavně poradit, jak s nimi dobře naložit v kuchyni. I proto, že jsou prý tím nejlepším, co lidstvu přineslo objevení Ameriky.
Derby Hřebče a Tuchlovic mělo být ozdobou 8. kola krajského přeboru fotbalistů. Nakonec to až tak pěkný fotbal nebyl, uškodil mu hlavně velký vichr. Body bral favorit, hřebečský Novák totiž ve druhém poločase hosty dvakrát pokořil.
/FOTOGALERIE/ Po sérií neúspěšných výsledků nastoupili fotbalisté Vrchlabí k utkání osmého kola Votrok krajského přeboru.
Úřadům se nelíbí postup lékařek, které předepisují medikamenty i zcela neznámým pacientům. Na dálku a bez předchozího vyšetření klidně vystaví i recept na antibiotika.
Úřadům se nelíbí postup lékařek, které předepisují medikamenty i zcela neznámým pacientům. Na dálku a bez předchozího vyšetření klidně vystaví i recept na antibiotika.
Úřadům se nelíbí postup lékařek, které předepisují medikamenty i zcela neznámým pacientům. Na dálku a bez předchozího vyšetření klidně vystaví i recept na antibiotika.
Úřadům se nelíbí postup lékařek, které předepisují medikamenty i zcela neznámým pacientům. Na dálku a bez předchozího vyšetření klidně vystaví i recept na antibiotika.
Úřadům se nelíbí postup lékařek, které předepisují medikamenty i zcela neznámým pacientům. Na dálku a bez předchozího vyšetření klidně vystaví i recept na antibiotika.
Víkendová porota Deníku: Houbařská sezona je v plném proudu a na internetu jsou desítky receptů, jak houby zpracovat. Jak je máte nejradši vy?
Telč – Spisovatelka a blogerka Marta Kučíková pokřtí svoji novou knihu Po italsku do hubky v Telči v neděli 20. října. Akce se uskuteční od patnácti do sedmnácti hodin v knihovně Univerzitního centra Telč.
Heršpice – Na čem si pochutnáváme v Heršpicích. Takový název ponese kalendář pro příští rok, který obec sestaví za pomoci obyvatel Heršpic.
Jihlava - Rychle se oklepali. V devátém kole FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY porazili jihlavští fotbalisté Zbrojovku Brno 3:2. Domácí vedli už o dvě branky, soupeř ale dokázal vyrovnat. Vítěznou branku nakonec vstřelil v 89. minutě Tomáš Smejkal.
Se začátkem školního roku se opět rozeběhly soutěže badmintonistů. Do rozbouřených turnajových vod vyrazili Michal Morávek, Malvína Skrčená, Jakub Svoboda a Kristián Škvára. A byli většinou úspěšní.
Lesy se opět zaplnily houbaři, kteří se předhánějí, kdo nasbírá víc hříbků, klouzků, křemenáčů či bedel. Pokud z nich nechcete dělat stále dokola smaženici, houbovou omáčku či houbového kubu, zkuste naše recepty.