Petra Laurin sepsala kuchařku Němců z Jizerských hor. Vařili honosná jídla
Petra Laurin působící v Domě česko-německého porozumění obohatila regionální literaturu dalším titulem. Tentokrát se jedná o kuchařku Recepty Němců z Jizerských hor.
Petra Laurin působící v Domě česko-německého porozumění obohatila regionální literaturu dalším titulem. Tentokrát se jedná o kuchařku Recepty Němců z Jizerských hor.
Petra Laurin působící v Domě česko-německého porozumění obohatila regionální literaturu dalším titulem. Tentokrát se jedná o kuchařku Recepty Němců z Jizerských hor.
Petra Laurin působící v Domě česko-německého porozumění obohatila regionální literaturu dalším titulem. Tentokrát se jedná o kuchařku Recepty Němců z Jizerských hor.
Petra Laurin působící v Domě česko-německého porozumění obohatila regionální literaturu dalším titulem. Tentokrát se jedná o kuchařku Recepty Němců z Jizerských hor.
Petra Laurin působící v Domě česko-německého porozumění obohatila regionální literaturu dalším titulem. Tentokrát se jedná o kuchařku Recepty Němců z Jizerských hor.
Zapečený lilek či fazolové karbanátky. Zkuste nápadité a rychlé recepty, které potěší v chladných dnech.
Pokud hledáte inspiraci, jak vykročit do nového roku, zkuste naše odlehčené recepty. Po týdnech hodování přijdou vhod.
Pacienti, pozor! Mění se lhůty, po které si můžete vyzvednout své léky na recept. Začátkem ledna totiž začala platit zbrusu nová vyhláška ministerstva zdravotnictví. Třeba pro antibiotika si podle ní mohou lidé nově přijít i po dvou týdnech od vystavení receptu. Doposud na ně přitom v lékárně čekala jenom pět dní.
K pečení se dostala Lucie Vlakojanová z Litvínovic doma. Pomáhala totiž v rodinné cukrárně v Nových Hradech. Vášeň pro pečení jí zůstala, a tak se přihlásila do nového pořadu České televize Peče celá země.
Modelář režiséra Petra Zelenky se blíží do kin. Jeho autor v něm nabízí různé „recepty na to, jak žít”. Dva z nich zosobňují hlavní hrdinové Kryštof Hádek a Jiří Mádl, kamarádi provozující půjčovnu dronů.
Pokud si potřebujete vyzvednout své léky, obrňte se trpělivostí. Čekají vás totiž dlouhé fronty, varují lékárníci. Způsobila je nová pravidla při předepisování léků. Podle vyhlášky platné od ledna tohoto roku už se může na každý elektronický recept napsat jenom jedna položka.
/FOTOGALERIE/ Cenu veřejnosti v 7. ročníku celostátní gastronomické soutěže Svačina roku s Rio Mare vybojoval Tomáš Kovačovský ze Střední školy technické a řemeslné Nový Bydžov. Za cenu veřejnosti si mladý kuchař odnesl produkty Rio Mare v hodnotě 2500 korun.
Pokud si potřebujete vyzvednout své léky, obrňte se trpělivostí. Čekají vás totiž dlouhé fronty, varují lékárníci. Způsobila je nová pravidla při předepisování léků. Podle vyhlášky platné od ledna tohoto roku už se může na každý elektronický recept napsat jenom jedna položka.
Pokud si potřebujete vyzvednout své léky, obrňte se trpělivostí. Čekají vás totiž dlouhé fronty, varují lékárníci. Způsobila je nová pravidla při předepisování léků. Podle vyhlášky platné od ledna tohoto roku už se může na každý elektronický recept napsat jenom jedna položka.
Má smysl pro krásno, navíc ho dokáže najít a vykouzlit i tam, kde jej nikdo nehledá. „Vyhovuje mi, když nejsem omezená limity a mohu se řídit svým instinktem,“ říká Denisa Bartošová, uznávaná dekor stylistka.
Slavkov u Brna /FOTOGALERIE/ – Zvláštní cenu v sedmém ročníku celostátní gastronomické soutěže Svačina roku s Rio Mare získala studentka Kamila Karafiátová z Integrované střední školy Slavkov u Brna. Mladá kuchařka si odnesla poukaz v hodnotě pěti tisíc korun s receptem „Rio Mare tuňáková tortilla“.
Štědrý den se blíží, už jste si rozmysleli, jaké cukroví budete letos péct? Pokud se kromě svých oblíbených druhů chystáte i na nějaké nové, zkuste naše recepty.
Dita Pecháčková, v kulinárním světě známá jako Dita P., má ráda šunkofleky a sladké, naopak nemá v oblibě jídla dělaná na efekt. Za nejdůležitější ingredienci při vaření považuje lásku. Tu vložila i do své nové kuchařky věnované dětem. Komu také jinému, když spolu se svými dvěma sestrami Marikou a Emmou mají dohromady šest kluků…
Její recepty jsou prý drahé a náročné na suroviny. Tato pověst však nejslavnější české kuchařce Magdaleně Dobromile Rettigové v mnohém křivdí. Ve skutečnosti totiž učila své čtenářky šetřit, ničím neplýtvat a využívat každý zbytek.
Hlohovec – Lohovecký slovník je pracovní název nové knihy, která vzniká v Hlohovci. Publikaci chtějí doplnit představitelé obce i o tradiční babičkovské a také současné kulinářské recepty. Pomoc hledají u místních obyvatel.
Pondělní povídání o receptech je v sálku knihovny
Kašnice – V Kašnici, která je se dvěma stovkami obyvatel nejmenší obcí na Břeclavsku, připravují speciální kuchařku tamních specialit.
Setkání osob s bezlepkovou dietou. Sdílení informací, receptů a zkušeností.
Každý týden vyrobí rozhodčí nějakou hrubku, od začátku letošního ročníku nejvyšší fotbalové soutěže jsou pod neustálou kritikou. „Nemáme recept, abychom to vyřešili zítra, ale postupnými kroky chceme dojít ke zlepšení situace,“ uvedl předseda Fotbalové asociaace České republiky Martin Malík. Šéf sudích Josef Chovanec však zatím může být v klidu, nůž na krku od hlavního bosse nemá.
Každý týden vyrobí rozhodčí nějakou hrubku, od začátku letošního ročníku nejvyšší fotbalové soutěže jsou pod neustálou kritikou. „Nemáme recept, abychom to vyřešili zítra, ale postupnými kroky chceme dojít ke zlepšení situace,“ uvedl předseda Fotbalové asociaace České republiky Martin Malík. Šéf sudích Josef Chovanec však zatím může být v klidu, nůž na krku od hlavního bosse nemá.
Každý týden vyrobí rozhodčí nějakou hrubku, od začátku letošního ročníku nejvyšší fotbalové soutěže jsou pod neustálou kritikou. „Nemáme recept, abychom to vyřešili zítra, ale postupnými kroky chceme dojít ke zlepšení situace,“ uvedl předseda Fotbalové asociaace České republiky Martin Malík. Šéf sudích Josef Chovanec však zatím může být v klidu, nůž na krku od hlavního bosse nemá.
Každý týden vyrobí rozhodčí nějakou hrubku, od začátku letošního ročníku nejvyšší fotbalové soutěže jsou pod neustálou kritikou. „Nemáme recept, abychom to vyřešili zítra, ale postupnými kroky chceme dojít ke zlepšení situace,“ uvedl předseda Fotbalové asociaace České republiky Martin Malík. Šéf sudích Josef Chovanec však zatím může být v klidu, nůž na krku od hlavního bosse nemá.
Každý týden vyrobí rozhodčí nějakou hrubku, od začátku letošního ročníku nejvyšší fotbalové soutěže jsou pod neustálou kritikou. „Nemáme recept, abychom to vyřešili zítra, ale postupnými kroky chceme dojít ke zlepšení situace,“ uvedl předseda Fotbalové asociaace České republiky Martin Malík. Šéf sudích Josef Chovanec však zatím může být v klidu, nůž na krku od hlavního bosse nemá.
Každý týden vyrobí rozhodčí nějakou hrubku, od začátku letošního ročníku nejvyšší fotbalové soutěže jsou pod neustálou kritikou. „Nemáme recept, abychom to vyřešili zítra, ale postupnými kroky chceme dojít ke zlepšení situace,“ uvedl předseda Fotbalové asociaace České republiky Martin Malík. Šéf sudích Josef Chovanec však zatím může být v klidu, nůž na krku od hlavního bosse nemá.
Každý týden vyrobí rozhodčí nějakou hrubku, od začátku letošního ročníku nejvyšší fotbalové soutěže jsou pod neustálou kritikou. „Nemáme recept, abychom to vyřešili zítra, ale postupnými kroky chceme dojít ke zlepšení situace,“ uvedl předseda Fotbalové asociaace České republiky Martin Malík. Šéf sudích Josef Chovanec však zatím může být v klidu, nůž na krku od hlavního bosse nemá.
Každý týden vyrobí rozhodčí nějakou hrubku, od začátku letošního ročníku nejvyšší fotbalové soutěže jsou pod neustálou kritikou. „Nemáme recept, abychom to vyřešili zítra, ale postupnými kroky chceme dojít ke zlepšení situace,“ uvedl předseda Fotbalové asociaace České republiky Martin Malík. Šéf sudích Josef Chovanec však zatím může být v klidu, nůž na krku od hlavního bosse nemá.
Pamatujete si na Luncheon meat, foneticky a počeštěle lančmít? Zakonzervované mleté vepřové maso, které bylo původně určeno pro potřeby britské armády, se stalo se za socialismu oblíbeným zpestřením kuchyně.
Podruhé v sezoně už hokejisté Kladna recept na Plzeň nenašli. V televizním duelu sice ubránili víceméně všech devět obávaných plzeňských přesilovek a podali slušný bruslařský výkon, nicméně se západočeskou ofenzivní mašinou padli 1:3. V pátek je čeká doma Sparta.
Třaskavý duel nabízí v pátek 22. listopadu program Kooperativa NBL. Na prostějovské palubovce se utaká BK Olomoucko s druhým týmem tabulky z Opavy.
Syrečky, homolky, sýrky, cvargle… V každém koutě naší republiky se jim říká jinak. Jejich spisovný název ale zní tvarůžky. Máte je rádi?
Máte souseda myslivce? Pak teď na podzim často postávejte u jeho dveří a škemrejte, škemrejte. Pokud uspějete a stanete se majiteli čerstvé zvěřiny, gratulujeme vám a přejeme krásný zážitek v kuchyni i v jídelně.
Nemocniční lékárna ve Strakonicích nabízí klientům novou službu, a to on-line rezervaci léků předepsaných na elektronickém receptu.
Zatímco milovníci divadla se mohou na jevišti naší první scény setkávat s Janou Preissovou průběžně, před filmovou kameru se tato jedna z našich nejoblíbenějších hereček postavila po dlouhých letech. A to v zimní romantické komedii Ženská na vrcholu, kde si s Bolkem Polívkou a Annou Polívkovou zahrají rodinu. Film měl v kinech premiéru 7. listopadu a nejen o něm si s oblíbenou herečkou povídal časopis TV Magazín.
Brno – Bojují proti týmům, které mají na palubovce taky pět basketbalistek. Jenže v jejich středu se objevují hvězdy, které rozhodují zápasy. Dokáží zvrátit vývoj utkání, takže jim musejí věnovat zvýšenou pozornost. Všechny soupeřky KP Brno v eurocupové skupině A disponují hráčkami, které prošly nejslavnější soutěží světa, zámořskou WNBA.
Cupcake - Velký sen o malém dortíku. Kniha Lenky Hnidákové je primárně určená všem, kteří mají touhu sami něco dělat, tvořit, péct, vymýšlet vlastní recepty a kombinace, nebo třeba podnikat. A s Deníkem můžete vyhrát pět knih.
Havlíčkův Brod /FOTOGALERIE/ – Studenti Obchodní akademie a Hotelové školy Havlíčkův Brod se i letos zapojili do kulinářské soutěže Svačina roku Rio Mare. Letos na ně však čeká velká konkurence, protože o postup do finále bojuje rekordních sedmačtyřicet škol z celé České republiky.
Brno - Komplikace potřebují hodit za hlavu. Fotbalisté brněnské Zbrojovky v minulém kole nepříjemně prohráli 0:1 na stadionu Viktorie Žižkov a znovu si stížili cestu za předními místy tabulky. Aktuálně pátý tým FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY prahne po návratu na vítěznou vlnu proti nováčkovi soutěže z Vyšehradu.
Mikulov – Gymnázium a střední odborná škola Mikulov se účastní 7. ročníku kulinářské soutěže Svačina roku Rio Mare. Letos o postup do finále bojuje rekordní 47 škol z celé České republiky. Celkem se soutěží o ceny v hodnotě 45 tisíc korun. Novinkou je rozšíření hlavních surovin o Rio Mare makrely a sardinky. Do odborné poroty usednou Mistr kuchař Vladimír Picka, šéfkuchař Jiří Král a Vladislav Stuparič. Finále soutěže proběhne v Praze, moderovat ho bude Markéta Hrubešová.
/ROZHOVOR/ Šest. Tolik porážek v řadě nasbírali liberečtí Bílí Tygři. Tu zatím poslední proti Hradci, jemuž na vlastním kluzišti podlehli 2:3. „Musíme tvrdě bojovat a naladit se zpět na vítěznou vlnu,“ hledá recept na zlepšení brankář Liberce Marek Schwarz.
Košetice - Jen jeden gól padl v zápase I. A třídy mezi Košeticemi a Telčí. Výhru domácích fotbalistů zařídil Štyx.
Žďár nad Sázavou - Střední škola gastronomická Adolpha Kolpinga ze Žďáru nad Sázavou se účastní 7. ročníku kulinářské soutěže Svačina roku Rio Mare. Letos o postup do finále bojuje rekordních 47 škol z celé České republiky. Soutěží o ceny v celkové hodnotě 45 tisíc korun. Novinkou je rozšíření hlavních surovin o Rio Mare makrely a sardinky. Do odborné poroty usednou Mistr kuchař Vladimír Picka, šéfkuchař Jiří Král a Vladislav Stuparič. Finále soutěže se uskuteční v Praze, moderovat ho bude opět Markéta Hrubešová.
Na vysoké škole jedla to, co kolej dala, jenže ona toho moc nedala. Vždy to ale jistila nudlová polévka z pytlíku. V tu dobu jí bylo úplně jedno, co jedla. Postoj k jídlu začala Gabriela Hauznerová z Ústí nad Labem měnit přirozeně, v kavárnách začala vyhledávat „zdravé sladké“, ale často narážela na nedostatečnou nabídku. Tak začala pátrat po zdravých receptech a zajímat se o zdravé mlsání.
Na vysoké škole jedla to, co kolej dala, jenže ona toho moc nedala. Vždy to ale jistila nudlová polévka z pytlíku. V tu dobu jí bylo úplně jedno, co jedla. Postoj k jídlu začala Gabriela Hauznerová z Ústí nad Labem měnit přirozeně, v kavárnách začala vyhledávat „zdravé sladké“, ale často narážela na nedostatečnou nabídku. Tak začala pátrat po zdravých receptech a zajímat se o zdravé mlsání.
Na vysoké škole jedla to, co kolej dala, jenže ona toho moc nedala. Vždy to ale jistila nudlová polévka z pytlíku. V tu dobu jí bylo úplně jedno, co jedla. Postoj k jídlu začala Gabriela Hauznerová z Ústí nad Labem měnit přirozeně, v kavárnách začala vyhledávat „zdravé sladké“, ale často narážela na nedostatečnou nabídku. Tak začala pátrat po zdravých receptech a zajímat se o zdravé mlsání.