Kreativ

ŠTÍTEK: recept

Herečka Jana Preissová: Vnoučata mě drží při životě

Zatímco milovníci divadla se mohou na jevišti naší první scény setkávat s Janou Preissovou průběžně, před filmovou kameru se tato jedna z našich nejoblíbenějších hereček postavila po dlouhých letech. A to v zimní romantické komedii Ženská na vrcholu, kde si s Bolkem Polívkou a Annou Polívkovou zahrají rodinu. Film měl v kinech premiéru 7. listopadu a nejen o něm si s oblíbenou herečkou povídal časopis TV Magazín.

Recept na americkou superhvězdu? Bránit ji týmově, nabádá kouč Medvecký

Brno – Bojují proti týmům, které mají na palubovce taky pět basketbalistek. Jenže v jejich středu se objevují hvězdy, které rozhodují zápasy. Dokáží zvrátit vývoj utkání, takže jim musejí věnovat zvýšenou pozornost. Všechny soupeřky KP Brno v eurocupové skupině A disponují hráčkami, které prošly nejslavnější soutěží světa, zámořskou WNBA.  

Zapojte se s Deníkem do soutěže o pět knih o cupcakes

Cupcake - Velký sen o malém dortíku. Kniha Lenky Hnidákové je primárně určená všem, kteří mají touhu sami něco dělat, tvořit, péct, vymýšlet vlastní recepty a kombinace, nebo třeba podnikat.  A s Deníkem můžete vyhrát pět knih.

Studenti z Brodu připravují recepty do soutěže Svačina roku

Havlíčkův Brod /FOTOGALERIE/ – Studenti Obchodní akademie a Hotelové školy Havlíčkův Brod se i letos zapojili do kulinářské soutěže Svačina roku Rio Mare. Letos na ně však čeká velká konkurence, protože o postup do finále bojuje rekordních sedmačtyřicet škol z celé České republiky.  

Zbrojovka pracuje na osvobození od tlaku. Recept? Bavme se fotbalem, velí trenér

Brno - Komplikace potřebují hodit za hlavu. Fotbalisté brněnské Zbrojovky v minulém kole nepříjemně prohráli 0:1 na stadionu Viktorie Žižkov a znovu si stížili cestu za předními místy tabulky. Aktuálně pátý tým FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY prahne po návratu na vítěznou vlnu proti nováčkovi soutěže z Vyšehradu.

Studenti z Mikulova soutěží s recepty ve Svačině roku Rio Mare

Mikulov – Gymnázium a střední odborná škola Mikulov se účastní 7. ročníku kulinářské soutěže Svačina roku Rio Mare. Letos o postup do finále bojuje rekordní 47 škol z celé České republiky. Celkem se soutěží o ceny v hodnotě 45 tisíc korun. Novinkou je rozšíření hlavních surovin o Rio Mare makrely a sardinky. Do odborné poroty usednou Mistr kuchař Vladimír Picka, šéfkuchař Jiří Král a Vladislav Stuparič. Finále soutěže proběhne v Praze, moderovat ho bude Markéta Hrubešová.

Žďárští studenti připravují recepty do soutěže Svačina roku Rio Mare

Žďár nad Sázavou - Střední škola gastronomická Adolpha Kolpinga ze Žďáru nad Sázavou se účastní 7. ročníku kulinářské soutěže Svačina roku Rio Mare. Letos o postup do finále bojuje rekordních 47 škol z celé České republiky. Soutěží o ceny v celkové hodnotě 45 tisíc korun. Novinkou je rozšíření hlavních surovin o Rio Mare makrely a sardinky. Do odborné poroty usednou Mistr kuchař Vladimír Picka, šéfkuchař Jiří Král a Vladislav Stuparič. Finále soutěže se uskuteční v Praze, moderovat ho bude opět Markéta Hrubešová.

Gabriela Hauznerová z Ústí se ke zdravému životnímu stylu projedla

Na vysoké škole jedla to, co kolej dala, jenže ona toho moc nedala. Vždy to ale jistila nudlová polévka z pytlíku. V tu dobu jí bylo úplně jedno, co jedla. Postoj k jídlu začala Gabriela Hauznerová z Ústí nad Labem měnit přirozeně, v kavárnách začala vyhledávat „zdravé sladké“, ale často narážela na nedostatečnou nabídku. Tak začala pátrat po zdravých receptech a zajímat se o zdravé mlsání.

Gabriela Hauznerová z Ústí se ke zdravému životnímu stylu projedla

Na vysoké škole jedla to, co kolej dala, jenže ona toho moc nedala. Vždy to ale jistila nudlová polévka z pytlíku. V tu dobu jí bylo úplně jedno, co jedla. Postoj k jídlu začala Gabriela Hauznerová z Ústí nad Labem měnit přirozeně, v kavárnách začala vyhledávat „zdravé sladké“, ale často narážela na nedostatečnou nabídku. Tak začala pátrat po zdravých receptech a zajímat se o zdravé mlsání.

Gabriela Hauznerová z Ústí se ke zdravému životnímu stylu projedla

Na vysoké škole jedla to, co kolej dala, jenže ona toho moc nedala. Vždy to ale jistila nudlová polévka z pytlíku. V tu dobu jí bylo úplně jedno, co jedla. Postoj k jídlu začala Gabriela Hauznerová z Ústí nad Labem měnit přirozeně, v kavárnách začala vyhledávat „zdravé sladké“, ale často narážela na nedostatečnou nabídku. Tak začala pátrat po zdravých receptech a zajímat se o zdravé mlsání.

Gabriela Hauznerová z Ústí se ke zdravému životnímu stylu projedla

Na vysoké škole jedla to, co kolej dala, jenže ona toho moc nedala. Vždy to ale jistila nudlová polévka z pytlíku. V tu dobu jí bylo úplně jedno, co jedla. Postoj k jídlu začala Gabriela Hauznerová z Ústí nad Labem měnit přirozeně, v kavárnách začala vyhledávat „zdravé sladké“, ale často narážela na nedostatečnou nabídku. Tak začala pátrat po zdravých receptech a zajímat se o zdravé mlsání.

Gabriela Hauznerová z Ústí se ke zdravému životnímu stylu projedla

Na vysoké škole jedla to, co kolej dala, jenže ona toho moc nedala. Vždy to ale jistila nudlová polévka z pytlíku. V tu dobu jí bylo úplně jedno, co jedla. Postoj k jídlu začala Gabriela Hauznerová z Ústí nad Labem měnit přirozeně, v kavárnách začala vyhledávat „zdravé sladké“, ale často narážela na nedostatečnou nabídku. Tak začala pátrat po zdravých receptech a zajímat se o zdravé mlsání.

Gabriela Hauznerová z Ústí se ke zdravému životnímu stylu projedla

Na vysoké škole jedla to, co kolej dala, jenže ona toho moc nedala. Vždy to ale jistila nudlová polévka z pytlíku. V tu dobu jí bylo úplně jedno, co jedla. Postoj k jídlu začala Gabriela Hauznerová z Ústí nad Labem měnit přirozeně, v kavárnách začala vyhledávat „zdravé sladké“, ale často narážela na nedostatečnou nabídku. Tak začala pátrat po zdravých receptech a zajímat se o zdravé mlsání.

Gabriela Hauznerová z Ústí se ke zdravému životnímu stylu projedla

Na vysoké škole jedla to, co kolej dala, jenže ona toho moc nedala. Vždy to ale jistila nudlová polévka z pytlíku. V tu dobu jí bylo úplně jedno, co jedla. Postoj k jídlu začala Gabriela Hauznerová z Ústí nad Labem měnit přirozeně, v kavárnách začala vyhledávat „zdravé sladké“, ale často narážela na nedostatečnou nabídku. Tak začala pátrat po zdravých receptech a zajímat se o zdravé mlsání.

Studenti z Lomnice nad Popelkou připravují recepty do soutěže Svačina roku

Střední škola Lomnice nad Popelkou se účastní 7. ročníku kulinářské soutěže Svačina roku Rio Mare. Letos o postup do finále bojuje rekordní 47 škol z celé České republiky. Celkem se soutěží o ceny v hodnotě 45 000 Kč. Novinkou je rozšíření hlavních surovin o Rio Mare makrely a sardinky. Do odborné poroty usednou Mistr kuchař Vladimír Picka, šéfkuchař Jiří Král a Vladislav Stuparič. Finále soutěže proběhne v Praze, moderovat ho bude opět Markéta Hrubešová.

Recept Brna na parkování? Levné domy

Brno – Nedostatek parkovacích míst pro místní i pro ty, kteří přijíždějí třeba za prací. Podobně zdůvodňují starostové brněnských městských částí svůj zájem o parkovací domy, které díky jednodušší konstrukci vyjdou město levněji než jiné podobné stavby. Jak už Brněnský deník Rovnost informoval, první z nich má vyrůst v Bystrci. Stavbu chce i dalších pět městských částí.

Staročeské Vánoce. Vyzkoušejte recepty na tradiční vánoční cukroví

K období adventu se váže mnoho zvyků, které stojí za to si každoročně připomínat. Pusťte se s námi do jedné takové tradice – prvního svátečního pečení. Ať cukroví stihne změknout, než přiletí Ježíšek. A pozor, mlsat mohou i diabetici. Máme pro vás také dva recepty na vánoční dobroty bez cukru.

Expertka na etiketu Eva Filipová: Ženy milují gentlemany, ale nevědí, co s tím

Životní peripetie přiměly Evu Filipovou po roce ‘89 opustit profesi rehabilitační sestry. Stala se expertkou na chování a stolování. Proti Ladislavu Špačkovi, který je v tomto oboru o chlup větší celebritou, má ale jednu dovednost navíc. Vaření! Sama roky rodině kuchtím podle jejích receptů, takže vím, jak dobře fungují! Pro časopis Vlasta jsme si ale povídaly nejen o receptech.

Fotbalisté Krumlova na Protivín recept nenašli

Očekávaný souboj 10. kola krajského přeboru, v němž v tabulce třetí Český Krumlov přivítal druhý Protivín, skončil nejtěsnějším vítězstvím hostujícího celku. Slavoji tak přerušil šňůru šesti utkání bez porážky.

Marta Kučíková

Marta Kučíková s lehkostí píše o tom, co přináší život v italském maloměstě

Když se začtete do některé z knížek nebo do blogu Marty Kučíkové, záchvat smíchu máte zaručený. Spisovatelka, která se svým manželem a třemi dětmi už přes patnáct let žije v městečku v podhůří Dolomit, má prostě dar na vyprávění. Její kouzelné příhody z každodenního života v jejím druhém domově čtenáři milují. Po Italských jednohubkách a Italských dvojhubkách pro ně Marta Kučíková připravila další knížku s recepty a s krásným názvem Po italsku do hubky. Tam se mimo jiné dozvíte o tom, proč Italové připravují ragú a nikoliv boloňskou omáčku, co dostanete, když si v baru objednáte lasagne, nebo bez kterých jídel se Italové neobejdou na pláži ani na horské túře.

Recepty s brambory mají své kouzlo. I doma lze vytvořit oblíbené chipsy

Co naplat, na konci září už musí i pozdní brambory ven. Kdo je nechá v záhonu nebo na poli, riskuje, že je spořádají hlodavci, případně že začnou hnít. My vám ale chceme hlavně poradit, jak s nimi dobře naložit v kuchyni. I proto, že jsou prý tím nejlepším, co lidstvu přineslo objevení Ameriky.

Na Šimka našel v derby recept jen Novák. Stačilo to

Derby Hřebče a Tuchlovic mělo být ozdobou 8. kola krajského přeboru fotbalistů. Nakonec to až tak pěkný fotbal nebyl, uškodil mu hlavně velký vichr. Body bral favorit, hřebečský Novák totiž ve druhém poločase hosty dvakrát pokořil.

Otázka na víkend: Houby

Víkendová porota Deníku: Houbařská sezona je v plném proudu a na internetu jsou desítky receptů, jak houby zpracovat. Jak je máte nejradši vy?

Marta Kučíková pokřtí novou knihu v Telči

Telč – Spisovatelka a blogerka Marta Kučíková pokřtí svoji novou knihu Po italsku do hubky v Telči v neděli 20. října. Akce se uskuteční od patnácti do sedmnácti hodin v knihovně Univerzitního centra Telč.

Jihlava má recept na Brno. Tentokrát rozhodl Smejkal

Jihlava - Rychle se oklepali. V devátém kole FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY porazili jihlavští fotbalisté Zbrojovku Brno 3:2. Domácí vedli už o dvě branky, soupeř ale dokázal vyrovnat. Vítěznou branku nakonec vstřelil v 89. minutě Tomáš Smejkal.

Badmintonisté našli recept i na české jedničky

Se začátkem školního roku se opět rozeběhly soutěže badmintonistů. Do rozbouřených turnajových vod vyrazili Michal Morávek, Malvína Skrčená, Jakub Svoboda a Kristián Škvára. A byli většinou úspěšní.