Kreativ

ŠTÍTEK: recept

Novinka v roce 2020: Platnost receptů se mění. Může trvat den, dva týdny i rok

Pacienti, pozor! Mění se lhůty, po které si můžete vyzvednout své léky na recept. Začátkem ledna totiž začala platit zbrusu nová vyhláška ministerstva zdravotnictví. Třeba pro antibiotika si podle ní mohou lidé nově přijít i po dvou týdnech od vystavení receptu. Doposud na ně přitom v lékárně čekala jenom pět dní. 

Jak žít. Odlišné recepty nabídne film Modelář

Modelář režiséra Petra Zelenky se blíží do kin. Jeho autor v něm nabízí různé „recepty na to, jak žít”. Dva z nich zosobňují hlavní hrdinové Kryštof Hádek a Jiří Mádl, kamarádi provozující půjčovnu dronů.

Připravte se na fronty kvůli eReceptu, varují lékárníci

Pokud si potřebujete vyzvednout své léky, obrňte se trpělivostí. Čekají vás totiž dlouhé fronty, varují lékárníci. Způsobila je nová pravidla při předepisování léků. Podle vyhlášky platné od ledna tohoto roku už se může na každý elektronický recept napsat jenom jedna položka.

Cenu veřejnosti vybojoval kuchař z Nového Bydžova

/FOTOGALERIE/ Cenu veřejnosti v 7. ročníku celostátní gastronomické soutěže Svačina roku s Rio Mare vybojoval Tomáš Kovačovský ze Střední školy technické a řemeslné Nový Bydžov. Za cenu veřejnosti si mladý kuchař odnesl produkty Rio Mare v hodnotě 2500 korun.

Připravte se na fronty kvůli eReceptu, varují lékárníci

Pokud si potřebujete vyzvednout své léky, obrňte se trpělivostí. Čekají vás totiž dlouhé fronty, varují lékárníci. Způsobila je nová pravidla při předepisování léků. Podle vyhlášky platné od ledna tohoto roku už se může na každý elektronický recept napsat jenom jedna položka.

Připravte se na fronty kvůli eReceptu, varují lékárníci

Pokud si potřebujete vyzvednout své léky, obrňte se trpělivostí. Čekají vás totiž dlouhé fronty, varují lékárníci. Způsobila je nová pravidla při předepisování léků. Podle vyhlášky platné od ledna tohoto roku už se může na každý elektronický recept napsat jenom jedna položka.

Studentka ze Slavkova získala cenu za recept na svačinu

Slavkov u Brna /FOTOGALERIE/ – Zvláštní cenu v sedmém ročníku celostátní gastronomické soutěže Svačina roku s Rio Mare získala studentka Kamila Karafiátová z Integrované střední školy Slavkov u Brna. Mladá kuchařka si odnesla poukaz v hodnotě pěti tisíc korun s receptem „Rio Mare tuňáková tortilla“.

Kulinářská star Dita Pecháčková: Synovi uvařím, co chce. Jsem obětavý otrok

Dita Pecháčková, v kulinárním světě známá jako Dita P., má ráda šunkofleky a sladké, naopak nemá v oblibě jídla dělaná na efekt. Za nejdůležitější ingredienci při vaření považuje lásku. Tu vložila i do své nové kuchařky věnované dětem. Komu také jinému, když spolu se svými dvěma sestrami Marikou a Emmou mají dohromady šest kluků…

Rozhodčí jsou problém. Chovanec má ale důvěru

Každý týden vyrobí rozhodčí nějakou hrubku, od začátku letošního ročníku nejvyšší fotbalové soutěže jsou pod neustálou kritikou. „Nemáme recept, abychom to vyřešili zítra, ale postupnými kroky chceme dojít ke zlepšení situace,“ uvedl předseda Fotbalové asociaace České republiky Martin Malík. Šéf sudích Josef Chovanec však zatím může být v klidu, nůž na krku od hlavního bosse nemá.

Rozhodčí jsou problém. Chovanec má ale důvěru

Každý týden vyrobí rozhodčí nějakou hrubku, od začátku letošního ročníku nejvyšší fotbalové soutěže jsou pod neustálou kritikou. „Nemáme recept, abychom to vyřešili zítra, ale postupnými kroky chceme dojít ke zlepšení situace,“ uvedl předseda Fotbalové asociaace České republiky Martin Malík. Šéf sudích Josef Chovanec však zatím může být v klidu, nůž na krku od hlavního bosse nemá.

Rozhodčí jsou problém. Chovanec má ale důvěru

Každý týden vyrobí rozhodčí nějakou hrubku, od začátku letošního ročníku nejvyšší fotbalové soutěže jsou pod neustálou kritikou. „Nemáme recept, abychom to vyřešili zítra, ale postupnými kroky chceme dojít ke zlepšení situace,“ uvedl předseda Fotbalové asociaace České republiky Martin Malík. Šéf sudích Josef Chovanec však zatím může být v klidu, nůž na krku od hlavního bosse nemá.

Rozhodčí jsou problém. Chovanec má ale důvěru

Každý týden vyrobí rozhodčí nějakou hrubku, od začátku letošního ročníku nejvyšší fotbalové soutěže jsou pod neustálou kritikou. „Nemáme recept, abychom to vyřešili zítra, ale postupnými kroky chceme dojít ke zlepšení situace,“ uvedl předseda Fotbalové asociaace České republiky Martin Malík. Šéf sudích Josef Chovanec však zatím může být v klidu, nůž na krku od hlavního bosse nemá.

Rozhodčí jsou problém. Chovanec má ale důvěru

Každý týden vyrobí rozhodčí nějakou hrubku, od začátku letošního ročníku nejvyšší fotbalové soutěže jsou pod neustálou kritikou. „Nemáme recept, abychom to vyřešili zítra, ale postupnými kroky chceme dojít ke zlepšení situace,“ uvedl předseda Fotbalové asociaace České republiky Martin Malík. Šéf sudích Josef Chovanec však zatím může být v klidu, nůž na krku od hlavního bosse nemá.

Rozhodčí jsou problém. Chovanec má ale důvěru

Každý týden vyrobí rozhodčí nějakou hrubku, od začátku letošního ročníku nejvyšší fotbalové soutěže jsou pod neustálou kritikou. „Nemáme recept, abychom to vyřešili zítra, ale postupnými kroky chceme dojít ke zlepšení situace,“ uvedl předseda Fotbalové asociaace České republiky Martin Malík. Šéf sudích Josef Chovanec však zatím může být v klidu, nůž na krku od hlavního bosse nemá.

Rozhodčí jsou problém. Chovanec má ale důvěru

Každý týden vyrobí rozhodčí nějakou hrubku, od začátku letošního ročníku nejvyšší fotbalové soutěže jsou pod neustálou kritikou. „Nemáme recept, abychom to vyřešili zítra, ale postupnými kroky chceme dojít ke zlepšení situace,“ uvedl předseda Fotbalové asociaace České republiky Martin Malík. Šéf sudích Josef Chovanec však zatím může být v klidu, nůž na krku od hlavního bosse nemá.

Rozhodčí jsou problém. Chovanec má ale důvěru

Každý týden vyrobí rozhodčí nějakou hrubku, od začátku letošního ročníku nejvyšší fotbalové soutěže jsou pod neustálou kritikou. „Nemáme recept, abychom to vyřešili zítra, ale postupnými kroky chceme dojít ke zlepšení situace,“ uvedl předseda Fotbalové asociaace České republiky Martin Malík. Šéf sudích Josef Chovanec však zatím může být v klidu, nůž na krku od hlavního bosse nemá.

FOTO: Frodla překonali Rytíři pozdě, tři body bere Plzeň

Podruhé v sezoně už hokejisté Kladna recept na Plzeň nenašli. V televizním duelu sice ubránili víceméně všech devět obávaných plzeňských přesilovek a podali slušný bruslařský výkon, nicméně se západočeskou ofenzivní mašinou padli 1:3. V pátek je čeká doma Sparta.

Najdou basketbalisté recept na Opavu?

Třaskavý duel nabízí v pátek 22. listopadu program Kooperativa NBL. Na prostějovské palubovce se utaká BK Olomoucko s druhým týmem tabulky z Opavy. 

Herečka Jana Preissová: Vnoučata mě drží při životě

Zatímco milovníci divadla se mohou na jevišti naší první scény setkávat s Janou Preissovou průběžně, před filmovou kameru se tato jedna z našich nejoblíbenějších hereček postavila po dlouhých letech. A to v zimní romantické komedii Ženská na vrcholu, kde si s Bolkem Polívkou a Annou Polívkovou zahrají rodinu. Film měl v kinech premiéru 7. listopadu a nejen o něm si s oblíbenou herečkou povídal časopis TV Magazín.

Recept na americkou superhvězdu? Bránit ji týmově, nabádá kouč Medvecký

Brno – Bojují proti týmům, které mají na palubovce taky pět basketbalistek. Jenže v jejich středu se objevují hvězdy, které rozhodují zápasy. Dokáží zvrátit vývoj utkání, takže jim musejí věnovat zvýšenou pozornost. Všechny soupeřky KP Brno v eurocupové skupině A disponují hráčkami, které prošly nejslavnější soutěží světa, zámořskou WNBA.  

Zapojte se s Deníkem do soutěže o pět knih o cupcakes

Cupcake - Velký sen o malém dortíku. Kniha Lenky Hnidákové je primárně určená všem, kteří mají touhu sami něco dělat, tvořit, péct, vymýšlet vlastní recepty a kombinace, nebo třeba podnikat.  A s Deníkem můžete vyhrát pět knih.

Studenti z Brodu připravují recepty do soutěže Svačina roku

Havlíčkův Brod /FOTOGALERIE/ – Studenti Obchodní akademie a Hotelové školy Havlíčkův Brod se i letos zapojili do kulinářské soutěže Svačina roku Rio Mare. Letos na ně však čeká velká konkurence, protože o postup do finále bojuje rekordních sedmačtyřicet škol z celé České republiky.  

Zbrojovka pracuje na osvobození od tlaku. Recept? Bavme se fotbalem, velí trenér

Brno - Komplikace potřebují hodit za hlavu. Fotbalisté brněnské Zbrojovky v minulém kole nepříjemně prohráli 0:1 na stadionu Viktorie Žižkov a znovu si stížili cestu za předními místy tabulky. Aktuálně pátý tým FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY prahne po návratu na vítěznou vlnu proti nováčkovi soutěže z Vyšehradu.

Studenti z Mikulova soutěží s recepty ve Svačině roku Rio Mare

Mikulov – Gymnázium a střední odborná škola Mikulov se účastní 7. ročníku kulinářské soutěže Svačina roku Rio Mare. Letos o postup do finále bojuje rekordní 47 škol z celé České republiky. Celkem se soutěží o ceny v hodnotě 45 tisíc korun. Novinkou je rozšíření hlavních surovin o Rio Mare makrely a sardinky. Do odborné poroty usednou Mistr kuchař Vladimír Picka, šéfkuchař Jiří Král a Vladislav Stuparič. Finále soutěže proběhne v Praze, moderovat ho bude Markéta Hrubešová.

Žďárští studenti připravují recepty do soutěže Svačina roku Rio Mare

Žďár nad Sázavou - Střední škola gastronomická Adolpha Kolpinga ze Žďáru nad Sázavou se účastní 7. ročníku kulinářské soutěže Svačina roku Rio Mare. Letos o postup do finále bojuje rekordních 47 škol z celé České republiky. Soutěží o ceny v celkové hodnotě 45 tisíc korun. Novinkou je rozšíření hlavních surovin o Rio Mare makrely a sardinky. Do odborné poroty usednou Mistr kuchař Vladimír Picka, šéfkuchař Jiří Král a Vladislav Stuparič. Finále soutěže se uskuteční v Praze, moderovat ho bude opět Markéta Hrubešová.

Gabriela Hauznerová z Ústí se ke zdravému životnímu stylu projedla

Na vysoké škole jedla to, co kolej dala, jenže ona toho moc nedala. Vždy to ale jistila nudlová polévka z pytlíku. V tu dobu jí bylo úplně jedno, co jedla. Postoj k jídlu začala Gabriela Hauznerová z Ústí nad Labem měnit přirozeně, v kavárnách začala vyhledávat „zdravé sladké“, ale často narážela na nedostatečnou nabídku. Tak začala pátrat po zdravých receptech a zajímat se o zdravé mlsání.

Gabriela Hauznerová z Ústí se ke zdravému životnímu stylu projedla

Na vysoké škole jedla to, co kolej dala, jenže ona toho moc nedala. Vždy to ale jistila nudlová polévka z pytlíku. V tu dobu jí bylo úplně jedno, co jedla. Postoj k jídlu začala Gabriela Hauznerová z Ústí nad Labem měnit přirozeně, v kavárnách začala vyhledávat „zdravé sladké“, ale často narážela na nedostatečnou nabídku. Tak začala pátrat po zdravých receptech a zajímat se o zdravé mlsání.

Gabriela Hauznerová z Ústí se ke zdravému životnímu stylu projedla

Na vysoké škole jedla to, co kolej dala, jenže ona toho moc nedala. Vždy to ale jistila nudlová polévka z pytlíku. V tu dobu jí bylo úplně jedno, co jedla. Postoj k jídlu začala Gabriela Hauznerová z Ústí nad Labem měnit přirozeně, v kavárnách začala vyhledávat „zdravé sladké“, ale často narážela na nedostatečnou nabídku. Tak začala pátrat po zdravých receptech a zajímat se o zdravé mlsání.