Kreativ

ŠTÍTEK: recept

Gabriela Hauznerová z Ústí se ke zdravému životnímu stylu projedla

Na vysoké škole jedla to, co kolej dala, jenže ona toho moc nedala. Vždy to ale jistila nudlová polévka z pytlíku. V tu dobu jí bylo úplně jedno, co jedla. Postoj k jídlu začala Gabriela Hauznerová z Ústí nad Labem měnit přirozeně, v kavárnách začala vyhledávat „zdravé sladké“, ale často narážela na nedostatečnou nabídku. Tak začala pátrat po zdravých receptech a zajímat se o zdravé mlsání.

Gabriela Hauznerová z Ústí se ke zdravému životnímu stylu projedla

Na vysoké škole jedla to, co kolej dala, jenže ona toho moc nedala. Vždy to ale jistila nudlová polévka z pytlíku. V tu dobu jí bylo úplně jedno, co jedla. Postoj k jídlu začala Gabriela Hauznerová z Ústí nad Labem měnit přirozeně, v kavárnách začala vyhledávat „zdravé sladké“, ale často narážela na nedostatečnou nabídku. Tak začala pátrat po zdravých receptech a zajímat se o zdravé mlsání.

Gabriela Hauznerová z Ústí se ke zdravému životnímu stylu projedla

Na vysoké škole jedla to, co kolej dala, jenže ona toho moc nedala. Vždy to ale jistila nudlová polévka z pytlíku. V tu dobu jí bylo úplně jedno, co jedla. Postoj k jídlu začala Gabriela Hauznerová z Ústí nad Labem měnit přirozeně, v kavárnách začala vyhledávat „zdravé sladké“, ale často narážela na nedostatečnou nabídku. Tak začala pátrat po zdravých receptech a zajímat se o zdravé mlsání.

Gabriela Hauznerová z Ústí se ke zdravému životnímu stylu projedla

Na vysoké škole jedla to, co kolej dala, jenže ona toho moc nedala. Vždy to ale jistila nudlová polévka z pytlíku. V tu dobu jí bylo úplně jedno, co jedla. Postoj k jídlu začala Gabriela Hauznerová z Ústí nad Labem měnit přirozeně, v kavárnách začala vyhledávat „zdravé sladké“, ale často narážela na nedostatečnou nabídku. Tak začala pátrat po zdravých receptech a zajímat se o zdravé mlsání.

Studenti z Lomnice nad Popelkou připravují recepty do soutěže Svačina roku

Střední škola Lomnice nad Popelkou se účastní 7. ročníku kulinářské soutěže Svačina roku Rio Mare. Letos o postup do finále bojuje rekordní 47 škol z celé České republiky. Celkem se soutěží o ceny v hodnotě 45 000 Kč. Novinkou je rozšíření hlavních surovin o Rio Mare makrely a sardinky. Do odborné poroty usednou Mistr kuchař Vladimír Picka, šéfkuchař Jiří Král a Vladislav Stuparič. Finále soutěže proběhne v Praze, moderovat ho bude opět Markéta Hrubešová.

Recept Brna na parkování? Levné domy

Brno – Nedostatek parkovacích míst pro místní i pro ty, kteří přijíždějí třeba za prací. Podobně zdůvodňují starostové brněnských městských částí svůj zájem o parkovací domy, které díky jednodušší konstrukci vyjdou město levněji než jiné podobné stavby. Jak už Brněnský deník Rovnost informoval, první z nich má vyrůst v Bystrci. Stavbu chce i dalších pět městských částí.

Staročeské Vánoce. Vyzkoušejte recepty na tradiční vánoční cukroví

K období adventu se váže mnoho zvyků, které stojí za to si každoročně připomínat. Pusťte se s námi do jedné takové tradice – prvního svátečního pečení. Ať cukroví stihne změknout, než přiletí Ježíšek. A pozor, mlsat mohou i diabetici. Máme pro vás také dva recepty na vánoční dobroty bez cukru.

Expertka na etiketu Eva Filipová: Ženy milují gentlemany, ale nevědí, co s tím

Životní peripetie přiměly Evu Filipovou po roce ‘89 opustit profesi rehabilitační sestry. Stala se expertkou na chování a stolování. Proti Ladislavu Špačkovi, který je v tomto oboru o chlup větší celebritou, má ale jednu dovednost navíc. Vaření! Sama roky rodině kuchtím podle jejích receptů, takže vím, jak dobře fungují! Pro časopis Vlasta jsme si ale povídaly nejen o receptech.

Fotbalisté Krumlova na Protivín recept nenašli

Očekávaný souboj 10. kola krajského přeboru, v němž v tabulce třetí Český Krumlov přivítal druhý Protivín, skončil nejtěsnějším vítězstvím hostujícího celku. Slavoji tak přerušil šňůru šesti utkání bez porážky.

Marta Kučíková

Marta Kučíková s lehkostí píše o tom, co přináší život v italském maloměstě

Když se začtete do některé z knížek nebo do blogu Marty Kučíkové, záchvat smíchu máte zaručený. Spisovatelka, která se svým manželem a třemi dětmi už přes patnáct let žije v městečku v podhůří Dolomit, má prostě dar na vyprávění. Její kouzelné příhody z každodenního života v jejím druhém domově čtenáři milují. Po Italských jednohubkách a Italských dvojhubkách pro ně Marta Kučíková připravila další knížku s recepty a s krásným názvem Po italsku do hubky. Tam se mimo jiné dozvíte o tom, proč Italové připravují ragú a nikoliv boloňskou omáčku, co dostanete, když si v baru objednáte lasagne, nebo bez kterých jídel se Italové neobejdou na pláži ani na horské túře.

Recepty s brambory mají své kouzlo. I doma lze vytvořit oblíbené chipsy

Co naplat, na konci září už musí i pozdní brambory ven. Kdo je nechá v záhonu nebo na poli, riskuje, že je spořádají hlodavci, případně že začnou hnít. My vám ale chceme hlavně poradit, jak s nimi dobře naložit v kuchyni. I proto, že jsou prý tím nejlepším, co lidstvu přineslo objevení Ameriky.

Na Šimka našel v derby recept jen Novák. Stačilo to

Derby Hřebče a Tuchlovic mělo být ozdobou 8. kola krajského přeboru fotbalistů. Nakonec to až tak pěkný fotbal nebyl, uškodil mu hlavně velký vichr. Body bral favorit, hřebečský Novák totiž ve druhém poločase hosty dvakrát pokořil.

Otázka na víkend: Houby

Víkendová porota Deníku: Houbařská sezona je v plném proudu a na internetu jsou desítky receptů, jak houby zpracovat. Jak je máte nejradši vy?

Marta Kučíková pokřtí novou knihu v Telči

Telč – Spisovatelka a blogerka Marta Kučíková pokřtí svoji novou knihu Po italsku do hubky v Telči v neděli 20. října. Akce se uskuteční od patnácti do sedmnácti hodin v knihovně Univerzitního centra Telč.

Jihlava má recept na Brno. Tentokrát rozhodl Smejkal

Jihlava - Rychle se oklepali. V devátém kole FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY porazili jihlavští fotbalisté Zbrojovku Brno 3:2. Domácí vedli už o dvě branky, soupeř ale dokázal vyrovnat. Vítěznou branku nakonec vstřelil v 89. minutě Tomáš Smejkal.

Badmintonisté našli recept i na české jedničky

Se začátkem školního roku se opět rozeběhly soutěže badmintonistů. Do rozbouřených turnajových vod vyrazili Michal Morávek, Malvína Skrčená, Jakub Svoboda a Kristián Škvára. A byli většinou úspěšní.

Kamila Metzová: Ráda pomáhám lidem, aby se cítili lépe

Specialistka na stravování a lektorka zdravého životního stylu Kamila Metzová inspiruje lidi, jak věci dělat lépe. Ke své současné profesi se ovšem dostala oklikou. „Na vysoké škole jsem studovala ekonomii, a když jsem pracovala v oboru evropských dotací, tedy v oblasti, kde se kreativita moc nepodporuje a člověk musí dělat podle přesně daných manuálů, nebyla jsem úplně spokojená. Jednou jsem si na poradách říkala, co tady vlastně děláš? Jsi tady správně? Cítila jsem, že moje opravdové já mě volá úplně odjinud,“ vzpomíná.

Kamila Metzová: Ráda pomáhám lidem, aby se cítili lépe

Specialistka na stravování a lektorka zdravého životního stylu Kamila Metzová inspiruje lidi, jak věci dělat lépe. Ke své současné profesi se ovšem dostala oklikou. „Na vysoké škole jsem studovala ekonomii, a když jsem pracovala v oboru evropských dotací, tedy v oblasti, kde se kreativita moc nepodporuje a člověk musí dělat podle přesně daných manuálů, nebyla jsem úplně spokojená. Jednou jsem si na poradách říkala, co tady vlastně děláš? Jsi tady správně? Cítila jsem, že moje opravdové já mě volá úplně odjinud,“ vzpomíná.

Máte recept na nejlepší guláš? Na Facebooku Bredy probíhá soutěž

Pokud rádi vaříte českou kuchyni neváhejte se zapojit do soutěže na facebooku OC Breda&Weinstein o nejlepší guláš. Soutěž probíhá v rámci gastro festivalu, který se bude v obchodním centru konat v pátek 13. září a na kterém se podílí i Opavský a hlučínský deník.

Dětem z Kubatovky vaří luxusní pokrmy

České Budějovice – Na školní kuchyně a jídelny čeká nový školní rok. Výjimkou není ani ta na základce v budějovické Kubatově ulici, jejíž menu leckdy připomíná výběr v moderní restauraci.

Po italsku do hubky. Marta Kučíková v Telči pokřtí novou knihu

Jaký je ten správný recept na vynikající šťavnatý pokrm, který s sebou Italové berou na rozpálenou pláž i na dlouhou horskou túru? Proč nedostanete v italském baru na talíř lasagne, ale něco zcela jiného? Jak se připravuje ragú a proč ho domorodci nenazývají boloňskou omáčkou? To všechno a mnohem více prozradí Marta Kučíková ve své nové knížce Po italsku do hubky, kde čtenáři najdou velkou kupu typických receptů z italského podhůří spolu s nezbytnou řádkou laskavých drbů.

Po italsku do hubky. Marta Kučíková v Telči pokřtí novou knihu

Valdagno, Telč - Jaký je ten správný recept na vynikající šťavnatý pokrm, který s sebou Italové berou na rozpálenou pláž i na dlouhou horskou túru? Proč nedostanete v italském baru na talíř lasagne, ale něco zcela jiného? Jak se připravuje ragú a proč ho domorodci nenazývají boloňskou omáčkou? To všechno a mnohem více prozradí Marta Kučíková ve své nové knížce Po italsku do hubky, kde čtenáři najdou velkou kupu typických receptů z italského podhůří spolu s nezbytnou řádkou laskavých drbů.

Vstali z mrtvých, ale doplatili na nezkušenost. Další senzace Líšně se nekonala

Jihlava, Brno – Do druhé ligy coby nováček vlétli jako uragán. Fotbalisté Líšně v úvodních pěti kolech nenašli přemožitele a kromě výsledků udivovali i ofenzivním pojetím hry. Žádný zanďour, ale pěkně zostra a plným kvaltem dopředu. Recept na klub z východu Brna našla až Jihlava v šestém kole, která ho udolala gólem minutu před koncem a slaví výhru 3:2. „V závěru se ukázala naše nezkušenost, kdy jsme nedohráli tři minuty bez obdržené branky,“ hlesl trenér Líšně Miloslav Machálek.

Jihočeští vědci zkouší recept na záchranu motýlů a včel

České Budějovice – Polovina druhů motýlů je v České republice ohrožena vyhynutím. Vymírání hmyzu, včetně včel a motýlů, patří k největším problémům ochrany přírody v Evropě. Němečtí vědci přitom zjistili, že v posledních 25 letech ubylo ve Střední Evropě celých 75 procent hmyzu*.

Tři body trefil hlavou Dedič

VIDEO/ Opava - Slezský FC zažívá snový vstup do FORTUNA:LIGY. Po Českých Budějovicích Slezané našli recept i na Příbram a díky Dedičově hlavičce z 85. minuty zvítězili 1:0.