Kreativ

ŠTÍTEK: recept

Znojemský pivovar bude vařit jedenáctku i dvanáctku, rozhodli v hlasování lidé

Znojmo – Jedenáctku i dvanáctku ze Znojemského městského pivovaru budou moci vychutnávat milovníci piva. Poté, kdy na nedávných Pivních slavnostech nechalo vedení rodícího se pivovaru ve Znojmě lidem ochutnat dva druhy piva a rozhodnout samotné pivaře, které pivo chtějí více, zjistili, že hlasování skončilo nerozhodně.

GRILUJI, GRILUJEŠ... všichni grilujeme!

Zapojte se s regionálním Deníkem a Sedlčanským do soutěže o LOTUSGRILL, příslušenství ke grilu a Sedlčanské Hermelíny.Stačí jen odpovědět na otázku a 3 soutěžící vyhrávají.

V šesti lidech to nešlo

Karviná – Závěrečnými dvěma zápasy zakončili in-line hokejisté Karviné (bývalý Havířov) své letošní účinkování v prvoligové skupině Východ. V oslabené sestavě inkasovali téměř třicítku gólů.

Pryč s polotovary! Učí se vařit zdravě a z čerstvých surovin

Ústí n. O. – „Zdravé vaření z čerstvých surovin vůbec nemusí být složité a nudné. Je jednoduché a zábavné," tvrdí autorky projektu „Kdo s radostí vaří, dobře se mu daří" z ústeckého mateřského centra Medvídek. Nápad se líbil i donátorům, kteří jej loni podpořili při burze filantropie.

Žáci žamberské odborné školy absolvovali stáže v Polsku

Žamberk – Střední škola obchodu, řemesel a služeb Žamberk zahájila partnerskou spolupráci se Střední školou Zespol szkol nr. 2 im. Prof. Tadeusza Kotarbinskiego v polském Dzerzoniówe před více než pěti lety. Od minulého roku běží v rámci této spolupráce projekt EU Erasmus+. Erasmus+ se začal připravovat na přelomu roku 2013/2014 a jeho koordinátorkou je Mgr. Radka Gelová. Letos byla v Polsku na studijní stáži 14členná skupina, příští školní rok pojede 16 studentů.

Jak bezpečně užívat léky, poradí dnes v lékárnách

Olomoucký kraj – Zásadní pro úspěšnou léčbu každého onemocnění je bezpečné užívání léků. Jak na to, ve čtvrtek 18. června radí odborníci v lékárnách v rámci Dne lékáren pořádaném každoročně třetí červnový čtvrtek Českou lékárnickou komorou.

V Hoslovicích se sjedou sekáči

Hoslovice - Muzeum středního Pootaví Strakonice připravilo na 20. června ve vodním mlýně v Hoslovicích novou akci Sekáč Podlesí.

Sanitrans počtvrté mistrem

Hokejbalisté opavského Sanitransu opět ovládli Ostravskou ligu. Ani jeden ze čtrnácti týmů nenašel na výběr ze slezské metropole recept, Opavaští tak základní částí prošli bez ztráty jediného bodu a vytvořili nový rekord ligy.

Recept na titul mistra světa? Víc kilo

Brno – Většina sportovců musí v různých odvětvích do svých váhových kategorií hubnout. Brněnský windsurfař Petr Kučera řešil opačný problém. Potřeboval vážit přes osmdesát kilo, aby přešel do těžké kategorie. To se mu povedlo a kila navíc mu minulý týden přinesla titul mistra světa ve třídě Raceboard z polských Sopot. „Byly to příjemné obtíže," usmívá se osmadvacetiletá česká jednička.

Výherkyně převzaly jahody

Ústí nad Labem - Posílejte své oblíbené jahodové recepty. Výherci získají dva kilogramy svádovských jahod.

Humpolečtí poobědvali v trávě

Humpolec - Jahodové tiramisu, cheesecake, medovník, slané chuťovky z listového těsta, indické kuře a další dobroty provoněly v sobotu od třinácti hodin humpolecký park Stromovka.

Espuma je již minulostí. Přinesla ale cenné zkušenosti

Ústí n. O., Kuressaare – Poslední setkání osmi evropských škol, které se podílejí na společném projektu Espuma, zavedlo jeho účastníky do Pobaltí. V estonském Kuressaare totiž sídlí jedna z partnerských škol – Regional Training Centre. Od 4. června se na dalekou cestu vydala také delegace ústecké „umprumky" – z pedagogů Alena Marková, Hana Havlová a Bohuslav Špaček, za studenty pak již úspěšný absolvent Petr Břenek a Jakub Brokl z 2. ročníku. Co přinesl závěrečný „meeting" a celé bezmála dvouleté snažení škole?

Olej zanáší potrubí. Pomůžou Hradci oranžové kontejnery?

Hradec Králové - Kam lijete vychladlý olej z pánve po smažení? Většina z námi oslovených lidí do výlevky. Tuk odtud putuje dál do odpadních rour, stávají se z něj hrudky a na ty se nabalují další nečistoty. „Tukové špunty" se občas natolik zvětší, že ucpou odpad a odstraní je až specializovaná firma.

Sousedka je nejlepší barmankou na světě

Pasov - Sigrid Ehmová (27) z Hutthurmu na Pasovsku vybojovala v Londýně titul mistryně světa v mixování nápojů – pro Rakousko, protože žije a pracuje ve Vídni, kde vede "Hammond Bar". „Teď budu potřebovat hodně širokou vizitku", směje se. Její titul totiž zní „Bombay Sapphire World's Most Imaginative Bartender", nejkreativnější barman na světě!

Olej zanáší potrubí. Pomůžou Hradci oranžové kontejnery?

Hradec Králové - Kam lijete vychladlý olej z pánve po smažení? Většina z námi oslovených lidí do výlevky. Tuk odtud putuje dál do odpadních rour, stávají se z něj hrudky a na ty se nabalují další nečistoty. „Tukové špunty" se občas natolik zvětší, že ucpou odpad a odstraní je až specializovaná firma.

2 dny před premiérou: naučit se dá každá role, někdy je to větší boj

Uherské Hradiště  /ROZHOVOR/ - Neuvidíte ho jinak, než přátelsky naladěného s až dětsky laškovným úsměvem na rtech. Když se při mých naivních dotazech rozesměje trochu víc, změní se mu oči v úzké čárky a já marně přemýšlím, kterého sympaťáka z televizních detektivek mi tento herec Slováckého divadla připomíná.

Podnikatelem roku Zlínského kraje se stal Antonín Plachý

Ostrožská Nová Ves /FOTOGALERIE/ – Podnikatelem roku Zlínského kraje za rok 2014 se stal Antonín Plachý. Jméno vítěze ankety zaznělo v pátek 12. června na slavnostním vyhlášení, které se uskutečnilo symbolicky v areálu lázní v Ostrožské Nové Vsi. Právě Antonín Plachý je totiž dlouhá léta vůdčí osobností společnosti Royal Spa, která chod tohoto léčebného zařízení spravuje.

Dívky z Ronova ukázaly kulinářské umění

Ronov nad Doubravou - České finále dětské kuchařské soutěže „Coolinaření s Albertem" se v těchto dnech uskutečnilo v Průmyslovém paláci v areálu Výstaviště Holešovice Praha. V pěti věkových kategoriích soutěžilo 28 týmů ze sedmi českých krajů. U poroty bodovaly v kategorii Maxicoolers i dívky z Ronova nad Doubravou.

Rosický a Čech varují: Pozor na standardky Islandu! Je to velká zbraň, vědí

Praha - Recept na Island? Čeští fotbalisté vědí, že pokud chtějí v pátek v kvalifikačním utkání uspět, musejí si dávat pozor na soupeřovy standardní situace. Nejen na rohy a přímé kopy, ale také na autová vhazování, která jsou především v podání kapitána Arona Gunnarssona velmi nebezpečná. Právě po jednom z nich dali Seveřané jediný gól v listopadovém vzájemném utkání v Plzni při české výhře 2:1.

Fenykl: Dietní pochoutka

Fenykl můžete použít prakticky na cokoliv, ať už na pečení, grilování, dušení, do salátů nebo jako přísadu do polévek – vždy chutná skvěle!

FOTO: Anna Šamanová oslavila 100 let

Újezdec - Velký dort s číslicí 100 nemohl znamenat nic jiného, než oslavu stých narozenin. Dostala ho v pátek Anna Šamanová z domova pro seniory v Újezdci u Klatov.

Výstava o tradiční stravě připomene domácí výrobu másla i pečení vdolků

Znojmo /FOTOGALERIE/ – Na nedávno vydanou knihu nazvanou Tradiční strava na Znojemsku a v dolnorakouském příhraničí volně navazuje stejnojmenná výstava Jihomoravského muzea ve Znojmě. Lidé ji mohou navštívit ve velkém výstavním sále prvního patra minoritského kláštera. A to od pátku pátého června. Potrvá až do 13. září.

Benjamin rázně vykročil za titulem. Městec porazil 3:0

Žďár nad Sázavou – Šlágr 10. kola výrazně napověděl o letošním mistrovi první ligy Žďárské ligy malé kopané. Obhájci titulu z Vojnova Městce nestačili v existenčním zápase na rozjetý FC Benjamin, na jeho obranu nenašli recept a prohráli 0:3. Novým lídrem soutěže tak je FC Benjamin, který má k dobru bod, lepší skóre ze vzájemných utkání, a k tomu má ještě o dva zápasy méně.

Středy doktora Středy: Manželé Pecinovi dál hubnou

Východní Čechy - Vloni v říjnu jsme poprvé psali o manželích Pecinových z Liboměřic. Tehdy zhubli za 6 měsíců o pěkných pár desítek kilogramů. Pan Pecina, který je traktorista, shodil ze 128 na 113 kilo a dojička paní Pecinová ze 108 na 100 kg.

Středy doktora Středy: Manželé Pecinovi dál úspěšně hubnou

Východní Čechy – Vloni v říjnu jsme poprvé psali o manželích Pecinových z Liboměřic. Tehdy zhubli za 6 měsíců o pěkných pár desítek kilogramů. Pan Pecina, který je traktorista, shodil ze 128 na 113 kilo a dojička paní Pecinová ze 108 na 100 kg. Během hubnutí zkonzumovali z mrazáku polovičku prasete, protože maso a další zdroje bílkovin jsou při dietě StředaForm doporučovány. To je dieta podle rozpisu MUDr. Leoše Středy, který vede ordinaci pro naše čtenáře v České Třebové.

Projekt Zdravá5 u nás ve Vysokém Veselí

Vysoké Veselí – Žáci místní základní školy se se zapojili do celostátní soutěže Coolinaření s Albertem – Zdravá5. Soutěže se zúčastnili žáci 5. – 8. třídy s velkým nadšením, neboť rádi připravují zajímavé a nové pokrmy se svými spolužáky ve škole. Již dříve si vyzkoušeli a ochutnali například přípravu chipsů z celeru a červené řepy.

Středy doktora Středy: Manželé Pecinovi dál úspěšně hubnou

Východní Čechy – Vloni v říjnu jsme poprvé psali o manželích Pecinových z Liboměřic. Tehdy zhubli za 6 měsíců o pěkných pár desítek kilogramů. Pan Pecina, který je traktorista, shodil ze 128 na 113 kilo a dojička paní Pecinová ze 108 na 100 kg. Během hubnutí zkonzumovali z mrazáku polovičku prasete, protože maso a další zdroje bílkovin jsou při dietě StředaForm doporučovány. To je dieta podle rozpisu MUDr. Leoše Středy, který vede ordinaci pro naše čtenáře v České Třebové.