Kreativ

ŠTÍTEK: recept

2 dny před premiérou: naučit se dá každá role, někdy je to větší boj

Uherské Hradiště  /ROZHOVOR/ - Neuvidíte ho jinak, než přátelsky naladěného s až dětsky laškovným úsměvem na rtech. Když se při mých naivních dotazech rozesměje trochu víc, změní se mu oči v úzké čárky a já marně přemýšlím, kterého sympaťáka z televizních detektivek mi tento herec Slováckého divadla připomíná.

Podnikatelem roku Zlínského kraje se stal Antonín Plachý

Ostrožská Nová Ves /FOTOGALERIE/ – Podnikatelem roku Zlínského kraje za rok 2014 se stal Antonín Plachý. Jméno vítěze ankety zaznělo v pátek 12. června na slavnostním vyhlášení, které se uskutečnilo symbolicky v areálu lázní v Ostrožské Nové Vsi. Právě Antonín Plachý je totiž dlouhá léta vůdčí osobností společnosti Royal Spa, která chod tohoto léčebného zařízení spravuje.

Dívky z Ronova ukázaly kulinářské umění

Ronov nad Doubravou - České finále dětské kuchařské soutěže „Coolinaření s Albertem" se v těchto dnech uskutečnilo v Průmyslovém paláci v areálu Výstaviště Holešovice Praha. V pěti věkových kategoriích soutěžilo 28 týmů ze sedmi českých krajů. U poroty bodovaly v kategorii Maxicoolers i dívky z Ronova nad Doubravou.

Rosický a Čech varují: Pozor na standardky Islandu! Je to velká zbraň, vědí

Praha - Recept na Island? Čeští fotbalisté vědí, že pokud chtějí v pátek v kvalifikačním utkání uspět, musejí si dávat pozor na soupeřovy standardní situace. Nejen na rohy a přímé kopy, ale také na autová vhazování, která jsou především v podání kapitána Arona Gunnarssona velmi nebezpečná. Právě po jednom z nich dali Seveřané jediný gól v listopadovém vzájemném utkání v Plzni při české výhře 2:1.

Fenykl: Dietní pochoutka

Fenykl můžete použít prakticky na cokoliv, ať už na pečení, grilování, dušení, do salátů nebo jako přísadu do polévek – vždy chutná skvěle!

FOTO: Anna Šamanová oslavila 100 let

Újezdec - Velký dort s číslicí 100 nemohl znamenat nic jiného, než oslavu stých narozenin. Dostala ho v pátek Anna Šamanová z domova pro seniory v Újezdci u Klatov.

Výstava o tradiční stravě připomene domácí výrobu másla i pečení vdolků

Znojmo /FOTOGALERIE/ – Na nedávno vydanou knihu nazvanou Tradiční strava na Znojemsku a v dolnorakouském příhraničí volně navazuje stejnojmenná výstava Jihomoravského muzea ve Znojmě. Lidé ji mohou navštívit ve velkém výstavním sále prvního patra minoritského kláštera. A to od pátku pátého června. Potrvá až do 13. září.

Benjamin rázně vykročil za titulem. Městec porazil 3:0

Žďár nad Sázavou – Šlágr 10. kola výrazně napověděl o letošním mistrovi první ligy Žďárské ligy malé kopané. Obhájci titulu z Vojnova Městce nestačili v existenčním zápase na rozjetý FC Benjamin, na jeho obranu nenašli recept a prohráli 0:3. Novým lídrem soutěže tak je FC Benjamin, který má k dobru bod, lepší skóre ze vzájemných utkání, a k tomu má ještě o dva zápasy méně.

Středy doktora Středy: Manželé Pecinovi dál hubnou

Východní Čechy - Vloni v říjnu jsme poprvé psali o manželích Pecinových z Liboměřic. Tehdy zhubli za 6 měsíců o pěkných pár desítek kilogramů. Pan Pecina, který je traktorista, shodil ze 128 na 113 kilo a dojička paní Pecinová ze 108 na 100 kg.

Středy doktora Středy: Manželé Pecinovi dál úspěšně hubnou

Východní Čechy – Vloni v říjnu jsme poprvé psali o manželích Pecinových z Liboměřic. Tehdy zhubli za 6 měsíců o pěkných pár desítek kilogramů. Pan Pecina, který je traktorista, shodil ze 128 na 113 kilo a dojička paní Pecinová ze 108 na 100 kg. Během hubnutí zkonzumovali z mrazáku polovičku prasete, protože maso a další zdroje bílkovin jsou při dietě StředaForm doporučovány. To je dieta podle rozpisu MUDr. Leoše Středy, který vede ordinaci pro naše čtenáře v České Třebové.

Projekt Zdravá5 u nás ve Vysokém Veselí

Vysoké Veselí – Žáci místní základní školy se se zapojili do celostátní soutěže Coolinaření s Albertem – Zdravá5. Soutěže se zúčastnili žáci 5. – 8. třídy s velkým nadšením, neboť rádi připravují zajímavé a nové pokrmy se svými spolužáky ve škole. Již dříve si vyzkoušeli a ochutnali například přípravu chipsů z celeru a červené řepy.

Středy doktora Středy: Manželé Pecinovi dál úspěšně hubnou

Východní Čechy – Vloni v říjnu jsme poprvé psali o manželích Pecinových z Liboměřic. Tehdy zhubli za 6 měsíců o pěkných pár desítek kilogramů. Pan Pecina, který je traktorista, shodil ze 128 na 113 kilo a dojička paní Pecinová ze 108 na 100 kg. Během hubnutí zkonzumovali z mrazáku polovičku prasete, protože maso a další zdroje bílkovin jsou při dietě StředaForm doporučovány. To je dieta podle rozpisu MUDr. Leoše Středy, který vede ordinaci pro naše čtenáře v České Třebové.

Středy doktora Středy: Manželé Pecinovi dál úspěšně hubnou

Východní Čechy – Vloni v říjnu jsme poprvé psali o manželích Pecinových z Liboměřic. Tehdy zhubli za 6 měsíců o pěkných pár desítek kilogramů. Pan Pecina, který je traktorista, shodil ze 128 na 113 kilo a dojička paní Pecinová ze 108 na 100 kg. Během hubnutí zkonzumovali z mrazáku polovičku prasete, protože maso a další zdroje bílkovin jsou při dietě StředaForm doporučovány. To je dieta podle rozpisu MUDr. Leoše Středy, který vede ordinaci pro naše čtenáře v České Třebové.

Kdo se z toho nepodělá, ten uspěje, má jasno kouč Tulis

Vysočina – Jediná vstupenka do vyšší soutěže ve hře a hned tři týmy v pouhém jednobodovém kontaktu. Prohra Telče ve 24. kole I. B třídy ještě více zamotala celou postupovou zápletku v nejnižší krajské soutěži. „V sobotu jsme měli větší diskotéku s vyhlášeným raperem Rytmusem, hodně našich jedinců na ní bylo a na jejich výkonu to pak byla znát," otevřeně vysvětluje telčský trenér Josef Jančo.

Houbař: Nejoblíbenější jsou pro mě křemenáče

Příbram /ROZHOVOR/ - Léto je za dveřmi a s ním jsou v očekávání i houbaři, kteří se už těší na plné košíky hřibů, křemenáčů a dalších oblíbených druhů hub. Tu a tam se dá nějaký hříbek nebo kozák najít, ale na tu pravou sezonu si ještě musíme počkat. Mezi houbaři jsou ale tací, kteří se houbám věnují praktický celý rok.

Pacov potřeboval na mat pět minut

Pelhřimovsko – Hned dvě derby Pelhřimovska se hrála ve 24. kole I. A třídy fotbalistů. V obou byli úspěšnější domácí. Speřice tak udržely naději na vítězství v soutěži.

Houbař: Nejoblíbenější jsou pro mě křemenáče

Příbram – Léto je za dveřmi a s ním jsou v očekávání i houbaři, kteří se už těší na plné košíky hřibů, křemenáčů a dalších oblíbených druhů hub. Tu a tam se dá nějaký hříbek nebo kozák najít, ale na tu pravou sezonu si ještě musíme počkat. Mezi houbaři jsou ale tací, kteří se houbám věnují praktický celý rok.

Derby skončilo nerozhodně. Diváci se ale nenudili

Rakovník – Pro mnohé fanoušky to byl svátek fotbalu. V rámci osmadvacátého kola krajského přeboru mužů totiž proti sobě stanuly městští rivalové z Rakovníka. Ačkoliv utkání skončilo mezi domácím TJ Tatranem Rakovník a SK Rakovník smírně 1:1, diváci se rozhodně nenudili.

Valenta: Slavia toho moc nepředvedla, vyhráli jsme zaslouženě

Uherské Hradiště /ROZHOVOR/ – Čtyři exkluzivní góly vstřelil v letošním ročníku Synot ligy záložník Slovácka Jiří Valenta. Všechny v jarní části sezony. Poprvé se nádherně se trefil z přímého kopu proti Teplicím. Na ostravských Bazalech mířil přesně z nějakých dvaceti metrů. Třetí přesnou trefou překonal libereckého Hrošša.

Valenta: Slavia toho moc nepředvedla, vyhráli jsme zaslouženě

Uherské Hradiště /ROZHOVOR/ - Čtyři exkluzivní góly vstřelil v letošním ročníku Synot ligy záložník Slovácka Jiří Valenta. Všechny v jarní části sezony. Poprvé se nádherně trefil z přímého kopu proti Teplicím. Na ostravských Bazalech mířil přesně z nějakých dvaceti metrů. Třetí přesnou trefou překonal libereckého Hrošša.

Většina nouzové antikoncepce se začala prodávat bez průkazu

Praha – Valná většina nouzové antikoncepce se v těchto dnech začala v lékárnách prodávat bez omezení. Doposud musely ženy při koupi dvou typů pilulek poslední záchrany po nechráněném pohlavním styku předkládat průkaz, aby se ověřil jejich věk. Lékárník je poučil o způsobu užití i možných rizicích. Poučení lékárníka nadále zůstává, průkaz ale už nebude nutný u přípravků Postinor-2 a Escapelle. Už od dubna se bez průkazu prodává EllaOne, sdělili zástupci výrobců.

Místní a sezonní jídlo je tajemstvím kuchaře

Praha /ROZHOVOR/ - Na jeden den se proměnila část Prahy v rakouské Štýrsko. Nedaleko Pražského hradu se totiž minulý týden sešli všichni příznivci Rakouska, aby si připomněli tuto spolkovou zemi. Na zvláštní pozvání přijel i jeden z nejlepších štýrských kuchařů Peter Pichler. Pro hosty si připravil několik receptů, kde připomínali jeho domovinu.

Provoněná Litomyšl a recepty na každém rohu

Litomyšl – Jen si pojďte dát porci specialit z domů i ze světa. Tak by možná lákala sama Magdalena Dobromila Rettigová ke svému stánku. Lidé však na letošním čtvrtém ročníku Gastroslavností ochutnávali všechny možné dobroty přes japonské suši až po skvělou domácí svíčkovou.

Pěvkyně Pecková: V naší kuchyni máme dost legrace

Litomyšl – Že to umí nejen na jevišti s hlasem i orchestrem, ale také doma s vařečkou a dostatečnou dávkou důvtipu, to operní pěvkyně DAGMAR PECKOVÁ jasně ukázala. A kromě toho i to, že má při vaření docela slušnou vyřídilku a dokáže „dirigovat" i ansámbl zkušených šéfkuchařů.

Ještě že jsem nastoupil dříve, řekl po vyrovnávací brance Holík

Zlín – /ROZHOVOR/ Fotbalisté Zlína ne a ne najít recept na obranu Vlašimi, tak se střídající Lukáš Holík opřel v 86. minutě z dvaceti metrů do míče a trefil náramně do šibenice. Mužstvu zajistil bod za remízu 1:1 a možná také třetí místo v soutěži. „Zkusil jsem to, byla to spíš náhoda," přiznal 22letý záložník, jenž se na jaře prosadil gólově už popáté.

Vůně zelňačky lákala na rynek

Police nad Metují - Přípravou kotlů a zapálením ohňů odstartovala v sobotu ráno Polická zelňačka. Do soutěže v přípravě oblíbené polévky se pustilo pět týmů, které do vaření daly všechno, aby naklonily porotu na svou stranu. Po chvíli už se náměstím linula vůně, které málokdo odolal.

Nejlepší chléb je ten domácí

Tábor – Chléb patří již od pradávna k základním surovinám k jídlu. Recept na první kvašený chléb připravili už staří Egypťané. Jsou to tedy tisícovky let, co má chléb své místo v jídelníčku lidí různorodých kultur, náboženství i vzdělání.

Návštěvníci ochutnali v Ivančicích hamburger či polévku z chřestu

Ivančice /FOTOGALERIE/ – Nezapomeň, že musíme ochutnat všechny druhy jídel, které budou k dostání. I kdybych měl prasknout, nevynechám ani jedno. Chřest totiž miluji, říká s úsměvem muž kamarádovi při čekání ve frontě na Slavnosti chřestu, které se od pátku do neděle konaly v Ivančicích na Brněnsku. Po zaplacení stokorunového vstupného vchází dvojice na Palackého náměstí, které je už o sobotním dopoledni plné lidí.