Kreativ

ŠTÍTEK: restaurace

Komentář: Kuchyně v restauraci potřebuje kuchaře s chutí a ne roboty za 30 tisíc

Říká se, že úspěch restaurace stojí z velké části na kuchyni. Což zní i logicky. Pokud totiž zákazníkům chutná, vracejí se. Spokojený je majitel, poděkování míří ke sporáku, podnik vydělává a funguje. Ovšem sehnat v dnešní době kvalitního kuchaře, který svou práci bere jako poslání a je v práci mezi hrnci spíše srdcařem než pouhým robotem s bílou čepicí, je velký problém.

Komentář: Kuchyně v restauraci potřebuje kuchaře s chutí a ne roboty za 30 tisíc

Říká se, že úspěch restaurace stojí z velké části na kuchyni. Což zní i logicky. Pokud totiž zákazníkům chutná, vracejí se. Spokojený je majitel, poděkování míří ke sporáku, podnik vydělává a funguje. Ovšem sehnat v dnešní době kvalitního kuchaře, který svou práci bere jako poslání a je v práci mezi hrnci spíše srdcařem než pouhým robotem s bílou čepicí, je velký problém.

Špendlíkovice z Hané dobyla svět, meruňkovici spojili s Jaguarem

Jejich příběh se začal psát v roce 2002. Tehdy se manželé Jan a Růžena Kleinerovi rozhodli vydat na nelehkou cestu podnikání. Založili v Žešově, vesnici kousek od Prostějova, pěstitelskou pálenici. Po patnácti letech denodenní úmorné dřiny se jejich destiláty staly světově proslulými. Dnes se jejich výrobky prodávají v USA, Anglii nebo na Novém Zélandu.  

Gourmet Pavel Maurer: České chlebíčky cizince uvádějí do rozpaků

Pavel Maurer je vydavatelem a autorem průvodce Grand Restaurant, založil také v roce 2007 první festival jídla v naší zemi Prague Food Festival a zimní internetový Grand Restaurant Festival. Jeho Gastronomické Glosy můžete poslouchat od roku 2013 každý víkend na Radiožurnálu Českého rozhlasu.

Špendlíkovice z Žešova dobyla svět. Meruňkovice jezdí v jaguaru

Jejich příběh se začal psát v roce 2002. Tehdy se manželé Jan a Růžena Kleinerovi rozhodli vydat na nelehkou cestu podnikání. Založili v Žešově pěstitelskou pálenici. Po patnácti letech denodenní úmorné dřiny se jejich destiláty staly světově proslulými. Dnes se jejich výrobky prodávají v USA, Anglii nebo na Novém Zélandu.

Špendlíkovice z Žešova dobyla svět, meruňkovice jezdí v Jaguaru

Jejich příběh se začal psát v roce 2002. Tehdy se manželé Jan a Růžena Kleinerovi rozhodli vydat na nelehkou cestu podnikání. Založili v Žešově pěstitelskou pálenici. Po patnácti letech denodenní úmorné dřiny se jejich destiláty staly světově proslulými. Dnes se jejich výrobky prodávají v USA, Anglii nebo na Novém Zélandu.

Do Prahy přijel autobus s migranty. V červnu nejvíc „letěla“ lež serveru Aeronet

Devátého června letošního roku se server Aeronet, anonymně provozovaný internetový server, přihlásil s „bombastickou“ zprávou: „Víme první! Očitý svědek zachytil vykládku migrantů přímo z autobusu v centru Prahy! Arabští a afričtí migranti byli z autobusu vyloženi v tichosti mimo autobusovou stanici, na parkovišti v zastrčené ulici v Karlíně!“ Zprávu provázely fotografie skupiny cizokrajně vyhlížejících lidí na začátku pražské ulice Pernerova poblíž Florence.

V Trutnově vyhořela asijská restaurace. Vznítil se olej na pánvi

/FOTOGALERIE/ Asijská restaurace v těsné blízkosti pěší zóny a pošty v Trutnově v centru města v sobotu dopoledne vyhořela. Za vznikem požáru stála s největší pravděpodobností nedbalost, když došlo ke vznícení oleje na pánvi a následnému rozšíření požáru. Škoda, kterou plameny napáchaly, byla vyčíslena na 800 tisíc korun. Díky rychlému zásahu hasičů se podařilo uchránit hodnoty představující asi 6 milionů korun. Na místě v Barvířské ulici zasahovalo pět jednotek hasičů. K požáru došlo v přízemí domu, kde se restaurace nachází.

V Trutnově vyhořela asijská restaurace. Kvůli vznícení oleje na pánvi

/FOTOGALERIE/ Asijská restaurace v těsné blízkosti pěší zóny a pošty v Trutnově v centru města v sobotu dopoledne vyhořela. Za vznikem požáru stála s největší pravděpodobností nedbalost, když došlo ke vznícení oleje na pánvi a následnému rozšíření požáru. Škoda, kterou plameny napáchaly, byla vyčíslena na 800 tisíc korun. Díky rychlému zásahu hasičů se podařilo uchránit hodnoty představující asi 6 milionů korun. Na místě v Barvířské ulici zasahovalo pět jednotek hasičů. K požáru došlo v přízemí domu, kde se restaurace nachází.

Vepřové hody na nádvoří kláštera

Listopad bez "Krkovičkových" vepřových hodů si občané Kladrub už ani neumí představit. Ani letos je Milan Tolar, majitel Klášterní restaurace, přezdívaný Krkovička nezklamal.

V roli uklízečky se představí autor hry

 Chaloupky –V restaurace Na Ptákově pokračuje letošní festival Chaloupecká opona v posledním listopadovém pátku autorským představením Marka Šmieda Uklízečka.

Základní rukověť etikety pro stolovníky. Co se sluší a nesluší?

Je-li toto vydání jakýmsi průvodcem našimi nejlepšími restauracemi a gastronomií vůbec, hodí se připomenout si také zásady správného stolování. Tím nás provede člověk etikety velmi znalý, její profesionální lektor Daniel Šmíd, který pořádá kurzy oblíbené dospělými i dětmi. Slovo má tedy „arbiter elegantiarum“.

Všechlapští hasiči již obdrželi vánoční dárek

/FOTOGALERIE/ V neděli 24. listopadu zaplnili místní obyvatelé, hasiči a jejich technika prostor před restauraci a obecním úřadem. Na pozvání obce a sboru dobrovolných hasičů se konalo veřejné slavnostní předání nového dopravního hasičského automobilu typu TGE MAN DA – L1Z do užívání jednotce SDH Všechlapy. Této pro místní hasiče významné akce se jako hosté zúčastnili představitelé Středočeského kraje a jeho úřadu, integrovaného záchranného systému okresu, zástupci obcí a hasičského okrsku.

Zaměstnanci Arkadie si užili večírek plný módy dvacátých let minulého století

Už podeváté se sešli zaměstnanci ze všech středisek Arkadie na zaměstnaneckém večírku, jehož účelem je jak vzájemné poznání spolupracovníků v mimopracovním prostředí, tak vzájemné poznání lidí z jednotlivých středisek a pracovišť. Několik let se toto podzimní setkání odehrává v restauraci Vysoký Dům v Dubí – Horské Bystřici.

Na opravě bufetu Hradec ušetřil

Společnost Jindřichohradecká stavební provedla rekonstrukci restaurace na zimním stadionu v Jindřichově Hradci v termínu, tedy do 30. října.

Nalít alkohol patnáctiletému? V Brně bez problému. Inspekce odhalila 7 případů

Brno – Nalili zákazníkům alkoholické nápoje, i když jim ještě nebylo osmnáct let. Kontroloři z České obchodní inspekce Jihomoravského kraje prověřili celkem devět brněnských restaurací nebo provozoven s večerním a nočním provozem, přičemž se zaměřili právě na prodej alkoholu mladistvým. „V sedmi případech obsluha podniku alkohol mladistvým prodala,“ sdělil v pondělí ředitel Inspektorátu pro Jihomoravský a Zlínský kraj Karel Havlíček.

Osek byl metropolí poštovních holubů

Zatěžkávací zkouškou prošel v sobotu Osek. Přesněji střed obce, neboť v sále sokolovny se konala zemská výstava elitních poštovních holubů. S atraktivní tombolou a stále obsazenou restaurací.

Všech dvanáct měsíčků sedí v restauraci U Reinerů

V nakladatelství Vážka právě vyšla knížka pro děti Měsíční pohádky. Václav Vokolek, publicista, výtvarník a pedagog, autor píšící pro děti i pro dospělé, v ní vypráví o Marušce, která nehledá jahůdky, ale pohádky.

Labská bouda v Krkonoších bude až do jara uzavřena

Hřebenový Hotel Labská bouda u Špindlerova Mlýna v Krkonoších bude až do konce dubna příštího roku kompletně uzavřen. Nebude tak fungovat ani restaurace, ani bufet, řekla v pátek ČTK spolumajitelka Labské boudy Klára Sovová. Podle ní s tím musí počítat turisté a lyžaři, kteří vyrazí do této oblasti na hřebenové túry.