Kreativ

ŠTÍTEK: restaurace

Střelec z Rychnova čeká na obžalobu a soud

/FOTOGALERIE, VIDEO/ Po dlouhých měsících kriminalisté uzavřeli vyšetřování případu vraždy, která loni v létě otřásla Rychnovem nad Kněžnou. Bývalý novinář tu v místní restauraci v centru města střelil do hlavy svou manželku (47), matka tří dětí krátce nato těžkým zraněním v nemocnici podlehla.

Odpor v Hlučíně. Lid zrušil besedu s Kajínkem

/FOTOGALERIE/ Plánovaná beseda s nejznámějším českým odsouzeným a na jaře 2017 omilostněným vrahem v hlučínské restauraci Stará Celnice je zrušena. Majitel podniku měl ustoupit tlaku části veřejnosti, která byla pořádáním akce pobouřena. Jiří Kajínek v této souvislosti poskytl Deníku své vyjádření.  

Odpor v Hlučíně. Lid zrušil besedu s Kajínkem

/FOTOGALERIE/ Plánovaná beseda s nejznámějším českým odsouzeným a na jaře 2017 omilostněným vrahem v hlučínské restauraci Stará Celnice je zrušena. Majitel podniku měl ustoupit tlaku části veřejnosti, která byla pořádáním akce pobouřena. Jiří Kajínek v této souvislosti poskytl Deníku své vyjádření.  

Inspektoři už řeší podnik, který zakázal vstup Číňanům

Pracovníci České obchodní inspekce navštívili minulý týden restauraci U Zlaté kachny v Karlových Varech. Ta před několika dny, jak informoval Deník, uveřejnila na svých stránkách informaci, že nebude obsluhovat čínské občany z pevninské části kvůli obavám z koronaviru. Zpráva se brzy rozšířila po sociálních sítích a vzbudila mezi lidmi rozruch.  

Daně za pivo: Majitelé pivovarů i hospod se bojí zmatků

Nejednotná daň pro všechny druhy piva je zbytečná komplikace, míní jednatelka Pivovaru Na Vyhlídce v Moravské Nové Vsi na Břeclavsku Danka Levková. Souhlasí s ní i další zástupci menších pivovarů, které Deník Rovnost oslovil.

Vepřové pochutiny nechávají organizátoři masopustů na hospodských

/INFOGRAFIKA/ Dny masopustního veselí jsou v plném proudu a ještě zdaleka se neblíží jejich konec, jelikož do velikonočních svátků zbývá zhruba půldruhého měsíce. S čím už je ale roky téměř konec, to jsou veřejné zabíjačky spojené právě s masopustními tradicemi. Organizátoři k tomu mají dobrý důvod - nechtějí riskovat pokuty.

Vepřové pochutiny nechávají organizátoři masopustů na hospodských

/INFOGRAFIKA/ Dny masopustního veselí jsou v plném proudu a ještě zdaleka se neblíží jejich konec, jelikož do velikonočních svátků zbývá zhruba půldruhého měsíce. S čím už je ale roky téměř konec, to jsou veřejné zabíjačky spojené právě s masopustními tradicemi. Organizátoři k tomu mají dobrý důvod - nechtějí riskovat pokuty.

Vepřové pochutiny nechávají organizátoři masopustů na hospodských

/INFOGRAFIKA/ Dny masopustního veselí jsou v plném proudu a ještě zdaleka se neblíží jejich konec, jelikož do velikonočních svátků zbývá zhruba půldruhého měsíce. S čím už je ale roky téměř konec, to jsou veřejné zabíjačky spojené právě s masopustními tradicemi. Organizátoři k tomu mají dobrý důvod – nechtějí riskovat pokuty.

Vepřové pochutiny nechávají organizátoři masopustů na hospodských

/INFOGRAFIKA/ Dny masopustního veselí jsou v plném proudu a ještě zdaleka se neblíží jejich konec, jelikož do velikonočních svátků zbývá zhruba půldruhého měsíce. S čím už je ale roky téměř konec, to jsou veřejné zabíjačky spojené právě s masopustními tradicemi. Organizátoři k tomu mají dobrý důvod - nechtějí riskovat pokuty.

Vepřové pochutiny nechávají organizátoři masopustů na hospodských

/INFOGRAFIKA/ Dny masopustního veselí jsou v plném proudu a ještě zdaleka se neblíží jejich konec, jelikož do velikonočních svátků zbývá zhruba půldruhého měsíce. S čím už je ale roky téměř konec, to jsou veřejné zabíjačky spojené právě s masopustními tradicemi. Organizátoři k tomu mají dobrý důvod – nechtějí riskovat pokuty.

Vepřové pochutiny nechávají organizátoři masopustů na hospodských

/INFOGRAFIKA/ Dny masopustního veselí jsou v plném proudu a ještě zdaleka se neblíží jejich konec, jelikož do velikonočních svátků zbývá zhruba půldruhého měsíce. S čím už je ale roky téměř konec, to jsou veřejné zabíjačky spojené právě s masopustními tradicemi. Organizátoři k tomu mají dobrý důvod – nechtějí riskovat pokuty.

Vepřové pochutiny nechávají organizátoři masopustů na hospodských

/INFOGRAFIKA/ Dny masopustního veselí jsou v plném proudu a ještě zdaleka se neblíží jejich konec, jelikož do velikonočních svátků zbývá zhruba půldruhého měsíce. S čím už je ale roky téměř konec, to jsou veřejné zabíjačky spojené právě s masopustními tradicemi. Organizátoři k tomu mají dobrý důvod – nechtějí riskovat pokuty.

Vepřové pochutiny nechávají organizátoři masopustů na hospodských

/INFOGRAFIKA/ Dny masopustního veselí jsou v plném proudu a ještě zdaleka se neblíží jejich konec, jelikož do velikonočních svátků zbývá zhruba půldruhého měsíce. S čím už je ale roky téměř konec, to jsou veřejné zabíjačky spojené právě s masopustními tradicemi. Organizátoři k tomu mají dobrý důvod – nechtějí riskovat pokuty.

Vepřové pochutiny nechávají organizátoři masopustů na hospodských

/INFOGRAFIKA/ Dny masopustního veselí jsou v plném proudu a ještě zdaleka se neblíží jejich konec, jelikož do velikonočních svátků zbývá zhruba půldruhého měsíce. S čím už je ale roky téměř konec, to jsou veřejné zabíjačky spojené právě s masopustními tradicemi. Organizátoři k tomu mají dobrý důvod - nechtějí riskovat pokuty.

Vepřové pochutiny nechávají organizátoři masopustů na hospodských

/INFOGRAFIKA/ Dny masopustního veselí jsou v plném proudu a ještě zdaleka se neblíží jejich konec, jelikož do velikonočních svátků zbývá zhruba půldruhého měsíce. S čím už je ale roky téměř konec, to jsou veřejné zabíjačky spojené právě s masopustními tradicemi. Organizátoři k tomu mají dobrý důvod - nechtějí riskovat pokuty.

Konečně v novém. Rekonstrukce Šlechtovy restaurace finišuje

Obnova Šlechtovy restaurace ve Stromovce pokračuje podle plánů. „Jakmile bude dokončena rekonstrukce a provedena kolaudace, jsme připraveni celý objekt převzít,” řekla Pražskému deníku Karolína Ouředníčková, mluvčí organizace Obecní dům, která bude mít správu Šlechtovky na starost.

Muž vyhrožoval sebevraždou, pak několikrát vystřelil v restauraci

Střelbu v prostorách restaurace v obci Lazsko řeší příbramští kriminalisté. V prostorách zařízení se měl jeden z místních obyvatel neúspěšně pokusit o sebevraždu. Podle obyvatel Lazska prý o ní mluví už delší dobu. K události mělo dojít na přelomu ledna a února. Muž v prostorách restaurace měl vytáhnout střelnou zbraň a několikrát z ní vystřelit. Podle svědků měl být pod vlivem alkoholu.

Lahůdky, intelektuální dýchánek i vzpomínka na Havla. Valentýn v okrese táhne

/ANKETA/ A už je to zase tady. Rudá záplava srdíček, roztomilí plyšáci a vyčítavé pohledy cynických i romantičtějších protějšků. Pokud chcete Valentýn přežít se ctí, nabízíme několik tipů kde víkend lásky prožít. Restaurace neopomíjejí slavnostní menu, v Kadani si připomenou na happeningu Václava Havla.

Aquacentrum Šutka bude mít konečně restauraci a sportovní halu

/INFOGRAFIKA/ Pražští radní se chystají dostavět sportovní areál bazénu Šutka. U aquacentra, které se stavělo celé čtvrtstoletí, vzniknou sportovní hala s několika cvičebními prostory, wellness centrum a restaurace. V současné chvíli se dokončuje projektová dokumentace, která bude hotova v průběhu několika týdnů. Stavba ale v tomto roce pravděpodobně ještě nezačne.

Trojí sazba DPH na pivo. Je to mimo hranice zdravého rozumu, zlobí se opozice

Jeden nápoj, tři různé sazby daně z přidané hodnoty (DPH). A tím i různé ceny pro zákazníky. Tak to bude od května vypadat, pokud si člověk dá pivo. V reálu půjde o to, že pokud si zákazník objedná v hospodě pivo k jídlu nebo prostě jen tak pro chuť, bude daněno sníženou sazbou DPH ve výši deseti procent. Pokud si ho ale nechá natočit do džbánku s sebou, bude sazba i cena vyšší. Týká se to i nealko piva. 

Zákazy i byrokracie. Zánik vesnických hospod je pro život v obcích rána

Poslední malé hospody a hospůdky mizí nenávratně v propadlišti dějin. Ani Mladoboleslavsko není v tomto směru výjimkou. I tady zanikají poslední zařízení svého druhu. Jedna taková hospoda se nachází v Benátkách nad Jizerou, jmenuje se Na Vyhlídce. Majitelé se rozhodli, že ji předělají na byty. Lidé v Benátkách se tak musí rozloučit s místem, kde má pohostinství dlouhou tradici. Podle místních i několik set let.

Pomáháme vám znát právo: Veřejný pořádek (1. část)

Obětí trestného činu se může stát každý, a je proto důležité znát svá práva a být schopen je řádně a včas uplatnit. Deník ve spolupráci s Nadačním fondem Paragraf přináší seriál věnovaný právním informacím k obětem trestných činů.

O hlavu hosta restaurace rozbil dvě láhve piva

Dvě láhve piva využil jeden z hostů jako zbraň. V noci na pondělí je rozbil o hlavu návštěvníka brněnské restaurace. Přivolaní strážníci sedmatřicetiletému muži s krvácejícími rány v obličeji a v zátylku zavolali zdravotníky. Ti jej po ošetření sanitkou odvezli do nemocnice.

Žďár nabízí k pronájmu Tálský mlýn. Zájemci se mohou hlásit do konce března

Žďárská radnice hledá nového nájemce svého hotelového a restauračního zařízení Tálský mlýn, které se nachází v rekreačním areálu u Pilské nádrže. Město provozuje prostřednictvím své příspěvkové organizace Sportis ubytovací část, restauraci pronajímalo. Nyní má v plánu svěřit novému nájemci zařízení komplet.