Kreativ

ŠTÍTEK: salát

Ilustrační foto.

Florbalisté už ani nestřílejí góly

Pardubice – Další extraligovou prohru si připsali na své konto florbalisté pardubického Sokola. Tentokrát podlehli Liberci na jeho palubovce tenisovým skóre. Jediná vstřelená branka hovoří o tom, kde Sokol tlačila bota.

Výherní čtenářský recept

HLASUJTE o nejlepší čtenářský recept!

Ústí nad Labem – Soutěž O nejlepší čtenářský recept zná posledního vítěze letošního roku. Recept čtenářky Radmily Laurencové na nivové kotlety s vejci měly ve čtvrtečním poledním menu u návštěvníků restaurace Sport Pub Zlatopramen na zimním stadionu obrovský úspěch.

Ilustrační foto.

Pařížáku vyráběli až tři tuny

Břeclavsko - Pařížský salát, česneková pomazánka, typické chlebíčky, ale také krůta. Lahůdkáři mají v těchto dnech plné ruce práce. Dobrůtky na silvestrovskou noc mnoho z nich nabídne ještě i v pátek dopoledne.

Ilustrační foto

Vánoce? Hodně řízků a salátu

Plzeň – Doma v kruhu rodinném trávil letošní vánoční svátky hráč basketbalové Lokomotivy Interconex Plzeň Jaroslav Kovanda.

VÍTĚZEM SOUTĚŽE o nejlepší bramborocý salát netknutý ženskou rukou se podruhé za sebou stal Jaromír Ruda.

Vítězi soutěže jeho vlastní salát prý ani moc nechutnal

Tachov – Patnáct ročníků má za sebou tradiční vánoční soutěž o nejlepší bramborový salát netknutý ženskou rukou, která se v předvečer Štědrého dne uskutečnila v pivnici Na Koupališti v Tachově. Vzorky vlastních salátů přineslo šestnáct soutěžících.

NENÁPADNÝ PÁTRAČ. Radomil Salát je policistou roku.

Policista roku Salát: Titul je pro mne velká čest

Znojmo /ROZHOVOR/ - Klidného, skromného, lehce prošedivělého policistu nezdobí paleta medailí, nedostal do vězení drogového bosse ani po něm dosud naštěstí nikdo nestřílel, přesto se pyšní titulem Policista roku 2010. Minulý týden mu jej na brněnském magistrátu slavnostně udělil krajský policejní ředitel Tomáš Kužel.

Saláty trochu jinak. Přesto získaly zlato a bronz.

FOTO: Saláty trochu jinak. Přesto získaly zlato a bronz

Děčín - Mistrovství České republiky v přípravě bramborového salátu vyhrálo netradiční pochoutkou mezi dospělými družstvo učitelů z děčínské Střední školy řemesel a služeb. Jejich žáci skončili ve své kategorii třetí.

Kladno - Brno 1:5.

Škoda neubráněné power play

Liberec, Kladno – Extraligoví florbalisté Kladna se ve včerejším svátečním vloženém kole dlouho ukazovali v úplně jiném světle než v neděli proti Brnu, jemuž podlehli vysoko 1:5, a připomínali, že se s nimi musí i nadále počítat jako s adepty play-off.

Soutěž v pojídání baget a maxikoblih na náměstí Svobody v Brně.

Český rekord: sedm koblih za tři minuty

Brno /FOTOGALERIE/ - Dobré pečivo, máslo, parmská šunka, salát a dresing. Tak může vypadat chutná bageta. A když má pětatřicet centimetrů, tak je maxi. Právě takovou bagetu do sebe nasoukal za dvě minuty a tři vteřiny Kamil Hamerský z Víru na Žďársku. Vytvořil tím nový český rekord v pojídání baget. A zapsal se do české knihy rekordů.

Soutěž v pojídání baget a maxikoblih na náměstí Svobody v Brně.

Český rekord: sedm koblih za tři minuty

Brno /REPORTÁŽ, FOTOGALERIE/ - Dobré pečivo, máslo, parmská šunka, salát a dresing. Tak může vypadat chutná bageta. A když má pětatřicet centimetrů, tak je maxi. Právě takovou bagetu do sebe nasoukal za dvě minuty a tři vteřiny Kamil Hamerský z Víru na Žďársku. Vytvořil tím nový český rekord v pojídání baget. A zapsal se do české knihy rekordů.

FLORBALISTÉ SI HRÁBLI NA DNO. Pořádnou porci zápasů absolvovali v uplynulých dnech florbalisté FBC Liberec. Na snímku z duelu s Ostravou zastavuje protihráče liberecký Jan Krupička (vlevo).

Florbalové drama mělo šťastný konec pro FBC

Liberec – Hala Dukly zažila v zatím posledním utkání florbalové extraligy mužů strhující představení, utkání FBC Liberec s pražským týmem SSK Future nabídlo drama se šťastnou koncovkou pro domácí.

LIBEREC JE STÁLE BEZ VÝHRY. Před brankou mladoboleslavského Korába je liberecký Pavel Hůza.

Florbalisté FBC Liberec stále čekají na svoje první vítězství

Liberec - Extraligoví florbalisté FBC Liberec odehráli dvě utkání nejvyšší soutěže. V domácím prostředí nestačili na Mladou Boleslav, ale v Brně sahali na tři body. Ale srazily je dva góly z dálky. Dnes na liberecké hráče čeká Pohár ČFBU, v němž nastoupí v Litvínově proti místním Bivojům.

Ilustrační foto

Krevety ve víně se salátem

Brno /LETNÍ GASTRONOMICKÝ ZÁŽITEK/ - Grónské krevety v bílém víně a na lůžku z listových salátů jsou druhým receptem seriálu Brněnského deníku Rovnost Letní gastronomický zážitek. Připravuje ho šéfkuchař restaurace Sharingham Jiří Vařílek.

Ilustrační foto

Salát s rostbeefem a sorbetem Bloody Mary

Brno /LETNÍ GASTRONOMICKÝ ZÁŽITEK/ - Salát s anglickým rostbeefem a sorbetem Bloody Mary představuje v prvním díle seriálu Letní gastronomický zážitek šéfkuchař Šelepky Ivo Ševčík.

Ilustrační foto.

Chcete se zbavit slimáků? Dejte jim pivo a kafe

Opava - Ve skleníku zasadil salát. Po měsíci vybral první křehké hlávky a přinesl je domů k obědu. Začal pečlivě otrhávat jednotlivé listy a dávat do vody, aby je umyl. Poté už jen nevěřícně koukal na prsty, které byly obaleny hnusným slizem a na jednotlivých listech salátu se hemžili malincí slimáci. Okamžitě prý bylo po chuti.

Ilustrační foto

Zdravé svačiny mohou být i z automatu

Tajemství školních svačin se v loňském roce snažil rozluštit rozsáhlý výzkum. Bohužel odhalil, že přesnídávky dětí obsahovaly příliš mnoho sladkostí, paštik či trvanlivých salámů.

Ilustrační foto

Připravte si zdravé saláty, máme pro vás chutné recepty!

Ten, kdo chce být zdravý jako řípa, by měl sníst půl kilogramu ovoce a zeleniny denně. V chladných dnech si zeleninu můžete tepelně upravit, z jídelníčku byste ale neměli škrtnout ani tu čerstvou. A nemusí ji přitom reprezentovat jen rajčata a okurky.

MÍČOVÉ SEDMIBOJE v tělocvičně MOA Rakovník se setkaly opět s velkým zájmem sportovců z různých odvětví.V kategorii mixu putovní pohár pro nejvšestrannější pár vybojovali Kateřina Hanajová a Ondřej Kounovský ( v podřepu uprostřed dolní řady)

Fanatiky ani kapr se salátem nezastavil

Rakovník - Už tradičně pod organizátorskou taktovkou Tomáše Růžičky proběhly vánoční prázdninové míčové sedmiboje dvojic, ve kterých ve dnech 27. - 28.12. 2009 startovalo celkem třicet dva párů v kategoriích mužů i mixů.

Tradiční vánoční soutěž o nejlepší bramborový salát v Dobřanech.

Nejlepší saláty byly v Dobřanech tentokrát dva

Dobřany - Kulináři, kteří se rok co rok zapojují do již tradiční vánoční soutěže o nejlepší bramborový salát v Dobřanech se letos dočkali překvapení. V desátém ročníku Velké ceny Josefa Šnebergera, která má zázemí v pivnici manželů Hájkových, obsadili první místa hned dva kuchaři. A o druhé se dělili dokonce tři. Takovou situaci tu ještě nikdo nezažil.

Porota hodnotí chuť a vzhled salátů

Porotcům nejvíce chutnal vánoční salát s mandarinkami

Prostějov /FOTOGALERIE/ – V restauraci Gól u zimního stadionu se sešli večer na Boží hod příznivci vánočních bramborových salátů, aby si zasoutěžili, čí pochoutka je ta nejlepší. Akci si vzalo opět pod svá křídla občanské sdružení Adrenalinsport klub Prostějov.

Ilustrační foto

Zlínští sportovci preferují na svátečním stole kapra

Zlín – Jako většina občanů, také přední sportovci a ikony Zlínského kraje řeší před blížícími se Vánocemi stejný problém – kde sehnat kapra a dárky na poslední chvíli. Vyplývá to z ankety, ve které vybraní úspěšní sportovci odpovídali na naše tři zvídavé otázky.