Kreativ

ŠTÍTEK: salát

Prožili krizi, ale hubnou dál

Klatovsko - Už tři týdny mají za sebou účastníci soutěžního klání Hubneme s Deníkem, kterou organizuje Klatovský deník společně s WellnessM Mirky Zámečníkové a Lady fittness Miluška.

Jak jsem chtěla oslnit tchyni kuchařským uměním

Východní Čechy /ŘÁDKY DŮVĚRY/ - Každý pátek zveřejňujeme příběhy čtenářů, kteří se chtějí podělit o radost i smutek. Dnes otiskujeme další z vašich dopisů. Pokud máte chuť, napište nám svoje zážitky.

Michalovy knihy promluví

Horažďovice – Michal z Kouzelné školky zavítá do Horažďovic. Představí své nové vystoupení „Michalův salát”, které se po tématech o těle, o jídle, o zvířátkách, o kytičkách a jiných věnuje knížkám.

E.coli: Zelináři dostanou od státu 6,4 milionu

Praha – Státní zemědělský intervenční fond (SZIF) začíná vyplácet tuzemským pěstitelům zeleniny peníze jako náhradu škody, která jim vznikla kvůli panice kolem šíření nebezpečné bakterie E.coli (EHEC).

Florbalisté Future vyhráli Exel gold Cup

Liberec – Florbalisté pražského SSK Future si pár dní před startem extraligy spravili chuť po nepovedeném vystoupení na Czech Open, když vyhráli hlavní kategorii libereckého turnaje Exel Gold Cup 2011.

FOTO: Michalův salát pobavil děti

Klatovy – Nemalovat do knížek nebo nejíst při čtení učilo děti vystoupení Michala Nesvadby Michalův salát, které se v sobotu konalo v letním kině v Klatovech.

Michal Nesvadba: Prosím, neprošvihněte první tři minuty

Domažlice /ROZHOVOR/– V sobotu dopoledne představí Michal Nesvadba dětskému publiku v Domažlicích svůj nový program Michalův salát. Nejmladší diváci znají herce z televizního pořadu Kouzelná školka. Michal jím provází vždy jeden celý týden v měsíci od pondělí do pátku. Je autorem scénářů, loutek, kostýmů i rekvizit… Co nám v rozhovoru prozradil?

Michal Nesvadba: Prosím, neprošvihněte první tři minuty

Domažlice /ROZHOVOR/– V sobotu dopoledne představí Michal Nesvadba dětskému publiku v Domažlicích svůj nový program Michalův salát. Nejmladší diváci znají herce z televizního pořadu Kouzelná školka. Michal jím provází vždy jeden celý týden v měsíci od pondělí do pátku. Je autorem scénářů, loutek, kostýmů i rekvizit.

Letní očista organismu podle barvy očí II

V první části našeho měsíčního programu na letní očistu podle barvy očí jste se dozvěděli, jak a proč očistu podstoupit. Jak už víte, jsou dvě základní barvy očních duhovek – a to je modrá a hnědá, všechny ostatní barvy jsou jen kombinace těchto dvou.

Zelináři dostanou kvůli střevní bakterii šest milionů

Brusel, Praha - Čeští pěstitelé zeleniny dostanou od Evropské unie více než šest milionů korun jako kompenzaci za ztráty, které jim způsobil výskyt nebezpečné střevní bakterie EHEC v Evropě. EU rozdělí mezi farmáře jako odškodnění celkem 227 milionů eur (téměř 5,5 miliardy korun).

Kuře chutná jako nástěnka. Rizoto je rychlé jídlo

Nymburk /GALERIE/ -V aktuálním díle vaření jsme tentokrát zavítali k historicky první mluvčí nymburské radnice Markétě Tomčíkové. V útulné a prakticky řešené kuchyni mě přivítala usměvavá hostitelka a dvě kočky.

Slovácko děsí "smrtící" okurky

Uherské Hradiště – Jestli v těchto dnech není o nějaké zboží na Slovácku zájem, pak jsou to okurky. Chuť koupit si zelenou pochoutku a zchladit se v těchto teplých dnech okurkovým salátem lidem zmařily zprávy o nebezpečné bakterii, která se měla nacházet pravě na nich.

Je čas vysadit ekologickou zeleninu

Pokud si v tomto období v supermarketech kupujete brokolici, květák, zelený salát nebo celer, tak si buďte jistí, že byla vypěstována buď ve sklenících, nebo v lepším případě v jižních zemích. Možná si říkáte, že skleníková zelenina není to pravé, a tak vám doporučujeme, abyste to se zeleninou zkusili na vlastním záhonku. Není to nic složitého.

Zdeněk Pohlreich vystoupil na Apetit festivalu

Plzeň – Salát s játry a dršťkami, kachní prsíčka a žabí stehýnka. To byla jídla, která si pro své odpolední plzeňské vystoupení připravil z televize známý kuchař Zdeněk Pohlreich. V Plzni v areálu pod Plazou vystoupil v rámci Apetit festivalu, který se tu konal v sobotu a v neděli.

Olšany: jedy v půdě prý obilí a zelenině nevadí

Olšany u Prostějova – Salát, kedlubny, rajčata, třešně, o kus dál řepka a obilí. To vše roste na zamořené půdě v širokém okolí Olšan u Prostějova. Ohrožují chemikálie ve spodních vodách i ovoce a zeleninu, které jíme? ptají se usedlíci.

Olšany: jedy v půdě prý obilí a zelenině nevadí

Olšany u Prostějova – Salát, kedlubny, rajčata, třešně, o kus dál řepka a obilí. To vše roste na zamořené půdě v širokém okolí Olšan u Prostějova. Ohrožují chemikálie ve spodních vodách i ovoce a zeleninu, které jíme? ptají se usedlíci.

Po kurzu vaření zvládnou účastníci i mořského vlka

Olomouc – Jméno špičkového kuchaře Petra Zučka, který má zkušenost z londýnského hotelu s michellinskou hvězdou, bude hlavním lákadlem nových kurzů vaření. Pořádá je společnost Algraf Media a první kurz otvírá už v tomto týdnu v olomouckém NH hotelu, kde Zuček působí jako šéfkuchař. Účastníci se naučí připravit salát z kachních prsou nebo mořského vlka na houbovém rizotu.

V derby byl úspěšnější Benešov

Horní Benešov - Utkání plné neproměněných šancí se šťastným koncem pro domácí, to bylo okresní derby v 1. B třídě mezi Horním Benešovem a Chomýží.

Klání kuchařů vyhráli v Kroměříži Olomoučtí

Kroměříž /FOTOGALERIE/ – Zhotovit z předchystaných surovin předkrmový těstovinový salát, a to pokud možno v patnáctiminutovém limitu: to bylo náplní středeční celostátní soutěže kuchařských dovedností ve studené kuchyni žáků odborných učilišť nazvané Gastro mánes.

Jaký skleník je ten pravý?

Rozhodli jste se, že nechcete čekat na čerstvé ředkvičky, mrkev nebo salát, až nastane jejich čas na zahradě? Skleník je tím pravým rájem aktivních pěstitelů, který vám pomůže uspíšit přísun vitaminů hned zjara a vydrží až do pozdního podzimu. Nejsou to ale jen zkušenosti s péčí o sazeničky, které potřebujete k dobrým výsledkům. Zcela zásadní je také výběr skleníku – jeho umístění, materiály, ze kterých je postaven, vnitřní dispozice, odolnost proti vnějším podmínkám, ventilace, náročnost jeho stavby a v neposlední řadě také náklady na jeho pořízení.

Dvakrát prohra o gól

Liberec – Škoda. Dvěma porážkami vstoupili liberečtí florbalisté do extraligového play–off. Série se tak stěhuje do Liberce, kde budou florbalisté 19. a 20. března pokračovat v hale Dukly.

Odkdy patří do valašské směsi kari s ananasem?

Nový Jičín – „Tak pojďme na oběd do jídelny do Prahy, mají tam na výběr ze šesti menu,“ řekl náš šéf poté, co jsme s neúspěchem obešli tři další restaurační zařízení, kde nám nabídka poledního oběda nevyhovovala nebo byl lokál plný. Kdybych věděl, co mě čeká, raději bych zůstal hladový až do večeře.

Liberec dostal doma osm gólů

Liberec – Na desátém místě dvanáctičlenné florbalové Fortuna Extraligy se nachází mužstvo FBC Liberec po domácí porážce s Chodovem 4:8. Dnes hrají Liberečtí další zápas, když od 18.00 hodin hostí v hale Dukly mistrovský celek Tatran Střešovice.