Kreativ

ŠTÍTEK: salát

Řidička tramvaje DPO Iveta Kurečková.

Vždy velmi potěší, když vám cestující popřejí hezké Vánoce

Příští rok bude u Dopravního podniku Ostrava deset let, na Vánoce přitom zasedne do kabiny tramvaje už popáté. Se Štědrým dnem v práci sedmačtyřicetiletá Iveta Kurečková už tak nějak počítá. Letos si štědrovečerní pohodu s rodinou udělá opět o den dřív.

Ilustrační foto.

Knihovna se nejspíš během roku přestěhuje

Mělník – V příštím roce se bude s největší pravděpodobností konečně stěhovat městská knihovna z vily Karoly do zrekonstruovaného Domu služeb na náměstí Karla IV.

Starostka České Lípy Jitka Volfová předala 20. prosince dárky pacientům na dětském oddělení. Na snímku Michal Soustružník.

FOTO: Malí pacienti v českolipské nemocnici dostali dárky

Česká Lípa – Starostka České Lípy Jitka Volfová vyrazila tento týden na dětské oddělení českolipské nemocnice. V doprovodu ředitele Pavla Marka předala malým pacientům, kteří musí adventní a sváteční dny trávit na lůžku, drobné dárky. 

Ilustrační foto

Koncerty vybírají na opravu varhan

Králicko – Vím já kostelíček …aneb Veselým hlasem zpívejme. To je název každoročního zimního putování s písničkou s cílem nashromáždit další prostředky na opravu varhan ve vesnických kostelících na Králicku.

Adventní spirálu vytvořilo ve čtvrtek na náměstí ve Fenštátě pod Radhoštěm členové Dětského klubu na trojanovské pasece.

Děti chodily ve spirále pro světlo

Adventní spirála z větví s jehličím, na níž hořely zapálené svíčky, se objevila ve čtvrtek 20. prosince v pozdní odpoledne na náměstí Míru ve Frenštátě pod Radhoštěm. Akci tam pořádal Dětský lesní klub na trojanovské pasece.

Ilustrační foto

Fotbalisté v hale: V sobotu na Turnaj Káji Putnara

Pardubice – Předvánoční setkání, vzpomínka na kamaráda a především futsalové klání. V sobotu se koná druhý ročník Turnaje Káji Putnara, za jehož organizací stojí pardubický fotbalista Martin Šejvl a Jan Řezníček, nyní hráč prvoligové Opavy.

Štěpán Šádek a J. "Dárek" Černý na vyhlášení výsledků nejlepších sportovců Jihočeského kraje v Českobudějovickém Metropolu.

Sportovní fanoušci se radovali

České Budějovice - V úterý 18.prosince jsme se, jako každý rok, zúčastnili vyhlášení výsledků nejlepších sportovců Jihočeského kraje v Českobudějovickém Metropolu.

Pražský hotel Intercontinental

Hotel Intercontinental změnil majitele. Koupil ho český miliardář Šlemr

Investiční skupina českého miliardáře Oldřicha Šlemra je novým majitelem luxusního pětihvězdičkového hotelu Intercontinental, který se nachází v centru Prahy na prominentní adrese v Pařížské ulici. Informoval o tom server Forbes.cz. Celková cena transakce uvedena nebyla, spekuluje se však o částce přesahující pět miliard korun.

Petr Mikolanda.

Fotbalisty Táborska se pokusí dovést za záchranou kouč Petr Mikolanda

Druholigový fotbalový tým FC MAS Táborsko má ode dneška nového trenéra. Po nedávném odvolání Kamila Tobiáše podepsal v pátek smlouvu s předposledním týmem Fortuna národní ligy Petr Mikolanda. Jeho asistentem bude zkušený Jan Kmoch, který s ním na podzim působil na lavičce Viktorie Žižkov.

Lesníci vyrážejí do terénu a esteticky znehodnocují potenciální vánoční stromky.

Pro stromek s pilkou? Hrozí pokuta a doma nepříjemný zápach

Přestože předvánoční krádeže živých stromků jsou častější na venkově, potýká se s nimi také hlavní město. Zloději navštěvují městské lesy a parky, láká je i výsadba podél silnic. Stromky se v minulých letech ztrácely například v Českobrodské ulici.

Vánoční besídka v Krtečku.

Krteček měl vánoční besídku

Písek - Do Krtečka přišel Ježíšek. Děti si pro něj připravily pásmo vánočních písniček, říkadel a také krátký příběh o zvířátkách, která chtěla pomáhat Ježíškovi.

Závod SP v biatlonu ve sprintu na 10 km mužů v Novém Městě na Moravě. Michal Krčmář.

OBRAZEM: Biatlonový start na Vysočině: Češi ve sprintu nezářili

Vysočina - Krátce po doběhu mrkl v aréně na výsledky a řekl: „Můj výsledek neurazí, ale ani nenadchne.“ Tahle slova šla z úst nejlepšího českého biatlonisty Michala Krčmáře. Docela trefné: dnešní sprint v Novém Městě na Moravě nepřinesl fanouškům kýženou radost.

Výstava chryzantém na Žumberku

Místo květin mi poslali salát, vzpomíná pěstitel

Nové Hrady – Tvrz Žumberk u Nových Hradů uvnitř rozkvetla. V sobotu 20. a v neděli 21. října se tam totiž konala tradiční výstava chryzantém. Ty ozdobily Rytířský sál a předsálí tvrze, kde si můžete celoročně prohlédnout foklór v podobě malovaného nábytku.

Dožínky a Gastrofestival v Lysé nad Labem

Od salátů po tlačenku. To nabídne středočeský gastrofestival

Lysá nad Labem – Gastrofestival Středočeského kraje a Středočeské dožínky. To jsou víkendové akce, které bude hostit Výstaviště v Lysé nad Labem. Zatímco festival pochoutek se bude konat v pátek i v sobotu, dožínky se přidají jen během soboty. Obojí je součástí veletrhu Zemědělec, který vstupuje již do 49. ročníku. Koná se od čtvrtka do neděle.

Saláty od McDonald's jsou v podezření, že ve dvou amerických státech vyvolaly epidemii střevní infekce, ilustrační foto

Epidemie v USA, přes sto lidí má střevní infekci. Asi kvůli salátům McDonald's

Zdravotnická zařízení v amerických státech Illinois a Iowa řeší hromadný výskyt parazitu cyklospora, vyvolávajícího střevní infekci. Illinois hlásí výskyt 90 případů od poloviny května, Iowa dalších 15 od konce června. Epidemie může souviset se saláty řetězce rychlého občerstvení McDonald's, uvedly oba státy. Informuje o tom CNN.

Saláty a další výpěstky v biokvalitě chce dodávat farma nemocnici a dalším organizacím zdarma.

Hydroponická farma dodá saláty i pro nemocnici

Nymburk – Originální projekt hydroponické farmy, který vznikl v bývalém bunkru a jeho okolí za nymburským hřbitovem, má nový rozměr. Výpěstky v bio kvalitě, zejména několik druhů salátů, chce farma dodávat zdarma nemocnici a pomáhat i dalším organizacím, které pomáhají lidem.

pekingská kachna je nezapomenutelnou specialitou Sia Restaurantu

Příběh jedné pekingské kachny

V restauraci Sia na knedlo, vepřo, zelo zapomenete. Místo toho ztjistíte, proč je asijská kuchyně čím dál populárnější a taky že nabízí mnohem víc než kung pao.  

Což takhle dát si špenát?

Dejte jaru zelenou! Aby vás neskolila únava, dopřejte si vitaminovou bombu v podobě špenátu. V kombinaci se sýry, kuřecím masem, gnocchi či makrelou chutná přímo božsky.  

z nabídky bistra Brixton Balls

Koulovačka na Vinohradech

Na sníh kvůli ní čekat nemusíte. V bistru Brixton Balls v Korunní ulici jde hlavně o koule masové, které vám naservírují v mnoha obměnách a se spoustou dalších dobrot.

Jarní velikonoční menu třebíčské školy bodovalo na slovenském Gastrofestivalu.

Jarní velikonoční menu třebíčské školy. Ochutnejte

Třebíč - Čtyřchodové jarní fit menu připravené a servírované reprezentačním družstvem Obchodní akademie a Hotelové školy Třebíč zabodovalo na mezinárodním Gastrofestivalu ve slovenské Nitře. Základem oceněné kulinářské prezentace vysočinské školy byly čistě jarní suroviny – hlávkový salát, domácí mladý králík a ořechový dezert. V konkurenci dalších tří zemí si vysočinské družstvo vybojovalo bezkonkurenční zlato za servis – tedy obsluhu a stříbro za připravené jídlo.

lepenice

Večeře pro celou rodinu za půlhoďku

„Nemám čas!“ zní nejčastější výmluva na otázku, proč si lidé nevaří častěji doma. I ti nejzaneprázdněnější ale musí jíst a objednávky z restaurací sice šetří čas, ale ne peněženku. Přitom se stačí naučit pár jednoduchých triků a recept za pár minut je na světě.  

pikantní kuřecí křídla

Kuře na trojí způsob

Kuřecímu masu sluší víc než jen trojobal. Podlehněte pikantní chuti amerických křídel nebo středomořských úpravám se zeleninou a bylinkami.

Ilustrační foto

dTest: Domácí test přítomnosti dusičnanů v potravinách berte s rezervou

Nedávno se internetem šířila poplašná zpráva o vysokém obsahu dusičnanů v prodávaném čínském zelí, ledovém salátu, bio okurkách a brokolici. Videa na YouTube zobrazující domácí testování ovoce a zeleniny pomocí kapesního minitesteru znepokojila spotřebitele do té míry, že se spotřebitelský časopis dTest rozhodl ověřit přesnost měření tohoto přístroje akreditovanou analytickou metodou.

Ilustrační foto

Florbalisté Liberce vezou dva body z Bohemians

Liberec – Florbalová premiéra roku 2018 florbalistům Liberce v Superlize vyšla. Na FbŠ Bohemians remizovali a po prodloužení rozhodovaly samostatné nájezdy, v nichž pojistil druhý bod Radek Valeš. „Nikomu se nechtělo jít, takže jsem to vzal na sebe. nervy sice byly obrovské, ale oba nájezdy jsem proměnil,“ potvrdil střelec.