Kreativ

ŠTÍTEK: salát

Ilustrační foto.

Průzkum: Devět z deseti Čechů má na Silvestra jednohubky

Praha - Devět z deseti lidí v Česku si připravuje na silvestrovský večer jednohubky, čtyři pětiny se neobejdou bez různých slaných pochutin jako například brambůrku a krekrů. V žádné společnosti o půlnoci nechybí šampaňské nebo šumivé víno. Vyplývá to z průzkumu, který si nechal provést obchodní řetězec Tesco. Tradiční čočku pro dostatek peněz v nadcházejícím roce má k novoročnímu obědu necelá polovina lidí.

Vojáci 74. lehkého motorizovaného praporu v Bučovicích Petr Svoboda (vlevo) a Petr Okénka vzpomínají na loňské Vánoce, které strávili v Afghánistánu.

Vánoce na vojenské základně? Kapr i salát, ale bez společných oslav

Bučovice - Nebýt ozdobeného jehličnanu v koutě jídelny, jen máloco by jim připomínalo, že jejich nejbližší, vzdálení tisíce kilometrů, si právě rozbalují dárky. Musejí totiž plnit úkoly, a tak vojákům nasazených v misi v Afghánistánu moc času na to, aby přemýšleli o Vánocích, nezbývá. Štědrý den je pro ně víceméně den jako každý jiný. Kdo si myslí, že se na Štědrý večer sejdou a na chvíli se zastaví, je hodně daleko od pravdy. Žádná společná oslava Vánoc se v zemi zmítané válkou nekoná.

Štědrý den trávil s kolegy v práci. Hasič Ladislav Kosatík má vánoční služby rád, na stanici si také dělají pohodové Vánoce.

Hasič Ladislav Kosatík trávil Štědrý den v práci, salát i rybu si dal s kolegy

Kroměříž – Bramborový salát, cukroví, pohádky i kapr: tradiční Štědrý den zažívá tak trochu netradičně i profesionální hasič Ladislav Kosatík. Letos na něj padla opět vánoční služba a tak k prostřené štědrovečerní tabuli zasedl se svými kamarády, kolegy, kteří společně s ním trávili Štědrý den ve službě na kroměřížské hasičské stanici. I když nemůže Štědrý den trávit s rodinou, vánoční služby má rád. Na stanici si s kolegy vždy totiž udělají pohodovou atmosféru.

Vojáci 74. lehkého motorizovaného praporu v Bučovicích Petr Svoboda (vlevo) a Petr Okénka vzpomínají na loňské Vánoce, které strávili v Afghánistánu.

Vánoce na vojenské základně? Kapr i salát, ale bez společných oslav

Bučovice - Nebýt ozdobeného jehličnanu v koutě jídelny, jen máloco by jim připomínalo, že jejich nejbližší, vzdálení tisíce kilometrů, si právě rozbalují dárky. Musejí totiž plnit úkoly, a tak vojákům nasazených v misi v Afghánistánu moc času na to, aby přemýšleli o Vánocích, nezbývá. Štědrý den je pro ně víceméně den jako každý jiný. Kdo si myslí, že se na Štědrý večer sejdou a na chvíli se zastaví, je hodně daleko od pravdy. Žádná společná oslava Vánoc se v zemi zmítané válkou nekoná.

Ilustrační foto.

O štědrovečerní rybu a salát nepřijdou ani pacienti v nemocnicích

Valašské Meziříčí, Vsetín – Desítky lidí z Valašska stráví vánoční svátky upoutány na nemocniční lůžka. Zaměstnanci nemocnic ve Valašském Meziříčí i Vsetíně se jim proto snaží pobyt co nejvíce zpříjemnit. Na odděleních nechybí stromečky a vánoční výzdoba, bude i tradiční ryba a salát.

Rytíři Kladno - SK Kadaň, Jan Jaroměřský brání v bílém u tyčky branky Jana Lukáše.

Jaroměřský: Saláty, řízky a pak makat, makat a zase makat

Kladno – Je z Mladé Boleslavi a právě ta shodou okolností doprovodila jeho bývalý klub z Olomouce na jaře do extraligy. Na úkor Kladna. Obránce Jan Jaroměřský (26) byl v té době na vrcholu blaha, byl to jeho největší úspěch v kariéře.

Numeri Valmez liga amatérských hokejistů ve Valašském Meziříčí.

Už došlo i na Saláty, prohráli dokonce dvakrát v řadě

Valašské Meziříčí – Dlouhých třináct utkání se muselo čekat, až v Numeri Valmez lize amatérských hokejistů prohrají Saláti. Stalo se tak dokonce hned dvakrát po sobě, když Saláti nejprve padli ve 14. kole s Hošťálkovou a poté znovu v 15. kole s LH Sports. Právě tým LH Sports přebral po Salátech vedení v tabulce soutěže AHL 2.

Maturanti David Vollner a Zdeněk Doležel si k praktické zkoušce vybrali přípravu štědrovečerní oslavy pro osmdesát hostů.

Maturovali u sváteční tabule s kaprem a salátem

České Budějovice – Praktickou část maturity mají již za sebou David Vollner a Zdeněk Doležel, studenti Střední a Vyšší školy cestovního ruchu, Šrámkova 9, České Budějovice. Své znalosti a schopnosti prokazovali při akci Vánoce v předstihu, každoroční společné oslavě pro osamělé, staré, či špatně mobilní občany.

Soutěž o nejlepší bramborový salát v restauraci Na Kosině v Přešticích

Vítězka: Porotě asi zachutnala tatarka

Přeštice – Tradiční vánoční pochoutka byla hlavním bodem sobotního odpoledne v restauraci Na Kosině v Přešticích. Konal se zde totiž první ročník soutěže o nejlepší bramborový salát.

SOUTĚŽNÍ SALÁTY hodnotila v Malém Přítočně odborná porota.

V Malém Přítočně se uskutečnila soutěž o nejlepší bramborový salát

Malé Přítočno – Debaty o tom, kdo má doma nejlepší bramborový salát patří k předvánočnímu koloritu nejen mezi ženami, ale i muži. Dát odpověď na tuto otázku se rozhodli v Malém Přítočně, kde v prostorách obecního úřadu spořádali první ročník soutěže o nejchutnější tradiční vánoční pochoutku.

Osmý ročník Mistrovství ČR v přípravě bramborového salátu, které se dnes konalo ve středočeském Mratíně, vyhrál počtvrté za sebou šéfkuchař Martin Pánek se svým týmem.

Mistrovství ČR vyhrál bramborový salát s křepelčími vejci a jablky

Střední Čechy /FOTOGALERIE/ - Osmý ročník Mistrovství ČR v přípravě bramborového salátu, které se dnes konalo ve středočeském Mratíně, vyhrál počtvrté za sebou šéfkuchař Martin Pánek se svým týmem. „Příští rok už se asi nezúčastním, štěstí nejde pokoušet pořád dokola," řekl krátce po vyhlášení výsledků čtyřnásobný mistr.

V Petrovicích uspořádaly tamní ženy soutěž o nejlepší bramborový salát a silvestrovké jednohubky. Zatančila tam mj. skupina Zoufalé manželky.

Kdo připravuje nejlepší salát?

Tříčlenná porota v sobotu v Hotelovém domě v Petrovicích vybírala nejchutnější bramborový salát a silvestrovské jednohubky. Tuto soutěž pořádal Český svaz žen a její součástí byla také taneční a hudební vystoupení a módní přehlídka.

Odborníci radí: Mlsejte zdravěji.

Nalézt vhodnou a chutnou alternativu k večerní misce smažených brambůrků či přesolených buráků je vcelku oříšek. Naši redakci oslovila nejen výživová doporučení, ale i produktová nabídka rybích a lahůdkářských specialit a vyzkoušeli jsme týden alternativního mlsání.

Ilustrační foto.

Jedlé květy mohou být zajímavým doplňkem pokrmů

Jedlé květy jsou chutnou, netradiční a občas i luxusní ozdobou salátů, dortů a zákusků. Jejich použití ovšem může být mnohem širší - zejména tehdy, pokud se má pokrm odlišit a získat nádech exkluzivity.

Ilustrační foto.

Jedlé květy mohou být zajímavým doplňkem pokrmů

Praha - Jedlé květy jsou chutnou, netradiční a občas i luxusní ozdobou salátů, dortů a zákusků. Jejich použití ovšem může být mnohem širší - zejména tehdy, pokud se má pokrm odlišit a získat nádech exkluzivity.

Ředitel distribuční firmy Branislav Pavlík vysvětluje, že saláty se balí rovnou při sklizni na poli.

V podnikání je potřeba se přizpůsobit, pak firma přežije

Lysá nad Labem – Všechno to začalo před pětatřiceti lety, kdy zakladatel Josef Valtr dostal nabídku od spolužáka, aby založil na okrese Nymburk Společný zemědělský podnik pro výrobu zeleniny. Neměl žádné zaměstnance, jenom myšlenku, jak založit firmu na výrobu zeleninové sadby.

Zakladatel Josef Valtr stojí v jednom z velkých skleníků, kde pěstují květiny. V každé části lze vidět ty nejmenší sazeničky, až po větší květiny.

V podnikání je potřeba se přizpůsobit, pak firma přežije

Nymbursko - Všechno to začalo před pětatřiceti lety, kdy zakladatel Josef Valtr z Lysé nad Labem dostal nabídku od spolužáka, aby založil v okrese Nymburk Společný zemědělský podnik pro výrobu zeleniny. Neměl žádné zaměstnance, jenom myšlenku, jak založit firmu na výrobu zeleninové sadby.

Během obědů se v rakovnických restauracích nesmí kouřit

K obědu si Češi dávají nejčastěji řízek

Praha - Smažený řízek, svíčková nebo vepřo knedlo zelo. Do první desítky nejčastějších obědů v restauracích se stěží probojoval salát nebo těstoviny. Podle průzkumu společnosti Chècque Déjeneur si lidé platící stravenkami objednávají hlavně typické české jídlo.

Ilustrační foto

K obědu si Češi dávají nejčastěji řízek

Praha - Smažený řízek, svíčková nebo vepřo knedlo zelo. Do první desítky nejčastějších obědů v restauracích se stěží probojoval salát nebo těstoviny. Podle průzkumu společnosti Chècque Déjeneur si lidé platící stravenkami objednávají hlavně typické české jídlo.

Lucie Saláková na svém balkoně, který díky bylinkám a květinám hraje barvami

Bylinky i ovoce. Zahrada na balkoně

Rajčata, saláty, bylinky, ale i květiny, které hrají barvami. Nejde o žádné zahradnictví. Takové rostliny zdobí balkon Plzeňanky Lucie Salákové, která se zapojila do letošní Zahradnické přehlídky, jež se druhým rokem koná v Plzni.

Příznivci zdravé stravy mají v Tramínu smůlu. Sezonní jídla restaurace nenabízí a kuchař steak propeče, i když si host objednal krvavý

Restaurace Tramín: Stůl ozdobil narcis s vyplivnutou žvýkačkou

Brno /TEST RESTAURACÍ/ - Jako za starých časů. Tak si host připadá v brněnské restauraci Tramín. Bohužel ne jako za dobrých starých časů. Podnik na náměstí Svobody pro další díl seriálu Brněnského deníku Rovnost Test restaurací hodnotil odborník Ivo Ševčík.

Pavel Pikl (vlevo) a Zdeněk Salát se vydali do Paříže na tenisový turnaj French Open. Atmosféra předčila jejich očekávání.

Tenistky tolik nehekají, směje se návštěvník French Open

Jihlava, Paříž - Obří plátno přímo u Eiffelovy věže, tenisové míčky v pařížských ulicích nebo tenista Roger Federer živě. Nejen to zažili v minulém týdnu Pavel Pikl a Zdeněk Salát z Jihlavy, kteří se společně vydali na French Open, známý pod názvem Roland Garros.

Ilustrační foto

Trend ve Vyškově? Spíš než bůček dušené maso a salát

Vyškovsko – V průběhu několika měsíců z padesáti na tři sta zdravých jídel denně. Zvyšující se zájem o lehkou stravu a čerstvé suroviny dokládá jediné. Spojení zdravý životní styl není cizí ani lidem z Vyškovska. Tvrdí to alespoň provozovatelé stravovacích zařízení. Řízek s bramborovým salátem nahrazují dušenou rybou dokonce i manuálně pracující muži. Důvody jsou různé. Zájem o své zdraví, ale i zvědavost a chuť objevovat něco nového.

Ilustrační foto

Trend? Spíš než bůček dušené maso a salát

Vyškovsko – V průběhu několika měsíců z padesáti na tři sta zdravých jídel denně. Zvyšující se zájem o lehkou stravu a čerstvé suroviny dokládá jediné. Spojení zdravý životní styl není cizí ani lidem z Vyškovska. Tvrdí to alespoň provozovatelé stravovacích zařízení. Řízek s bramborovým salátem nahrazují dušenou rybou dokonce i manuálně pracující muži. Důvody jsou různé. Zájem o své zdraví, ale i zvědavost a chuť objevovat něco nového.

Dana Jakoubková (vpravo) oceněná za rýžový salát.

Zelený květen aneb recepty na zdravé saláty

Nová Paka – Zelený květen aneb Vaříme pro všechny, tak nazvaly packé sokolky a pracovnice kultury akci, při které prezentovaly na zdejším náměstí vyrobené zdravé saláty a pomazánky.