Kreativ

ŠTÍTEK: salát

Akce Zelený květen na novopackém náměstí.

Zelné saláty chutnaly, vyhrál rýžový a řepný

Nová Paka - Zelený květen aneb Vaříme pro všechny, tak nazvaly svoji páteční akci na novopackém náměstí zdejší sokolky a pracovnice kultury, které se zapojily do výroby zdravých salátů a pomazánek.

Ilustrační foto.

Vladimír Palička: S masem se musíte pomazlit

Chystáte se grilovat? V tom případě zahoďte vakuově balené maso ze supermarketu, jděte k řezníkovi a nechte si ukrojit pět až šest centimetrů tlustý steak. Vynikající kuchař a odborník na grilování Vladimír Palička by vám jistě doporučil jihoamerické hovězí.

Bulharská kuchyně: šopský salát.

Pravý bulharský šopský salát by neměl být přehnaně slaný

Šopský patří mezi nejoblíbenější evropské saláty. Jeho název nepochází ze slova šopa neboli bouda, ale jmenuje se podle oblasti v Bulharsku. Patří mezi typická bulharská jídla, podává se k většině jídel, Bulhaři ho jedí v podstatě místo polévky.

V souboji krajského přeboru I. třídy podlehly Přímětice Miroslavi 2:3.

Přímětičtí dorostenci těsně podlehli Miroslavi 2:3

Znojmo – V rámci jedenadvacátého kola krajského přeboru I. třídy dorostu se střetli dva favoriti soutěže: Domácí třetí Přímětice a hosté z Miroslavi, kteří se nacházeli na čtvrtém místě. V utkání měli většinu utkání převahu hosté a dokázali si vypracovat tříbrankové vedení. Dorostenci Přímětic však ještě utkáni zdramatizovali, ale na remízu to nakonec nestačilo a po výhře se Miroslav dostala v tabulce před svého soupeře.

Bulharská kuchyně: šopský salát.

Pravý bulharský šopský salát by neměl být přehnaně slaný

Střední a východní Morava /SERIÁL DENÍKU/ - Šopský patří mezi nejoblíbenější evropské saláty. Jeho název nepochází ze slova šopa neboli bouda, ale jmenuje se podle oblasti v Bulharsku. Patří mezi typická bulharská jídla, podává se k většině jídel, Bulhaři ho jedí v podstatě místo polévky.

Den otevřených dveří ve školní jídelně v Domažlicích.

Školní jídelny vaří už 50 let

Domažlice /FOTOGALERIE/ – Časy, kdy školní jídelny nabízely stále se dokola opakující jídla, navíc mnohá z nich značně nepopulární, jsou nenávratně pryč.

Ilustrační foto

Vítkovice to zvládly a dál sní o obhajobě titulu

Ostrava – Na světelné tabuli svítil stav 10:6, do konce zápasu zbývalo něco přes deset vteřin a v tu chvíli se stojící vítkovičtí florbalisté chytli na střídačce kolem ramen… Někteří křičeli, jiní jen stáli, ale všichni společně slavili třetí postup do Superfinále v řadě za sebou.

Ilustrační foto

Jídelny vs. zábavní centra na Slovácku: hranolky poráží zdravé jídlo

Slovácko - Smažák s hranolkami nebo zeleninový salát? Takové dilema řeší takřka všichni rodičě, kteří se svými ratolestmi o víkendu vyrazí za zábavou do různých míst v regionu. Nabídka jídel bývá většinou pestrá, a rodiče se tak mohou rozhodnout, zda svým dětem dopřejí zdravou stravu, či jen vyslechnou přání svých dětí.

Ilustrační foto.

Chroust s Curneyem vzali Vítkovicím první bod

Třikrát v zápase vedli, přesto nakonec první bod v semifinálové sérii přenechali Mladé Boleslavi. Florbalisté Vítkovic nezvládli koncovku úvodního zápasu série, která lepší tým pošle do Superfinále a prohráli 4:5 po samostatných nájezdech.

Svačinky, které jsou vydávány o velké přestávce na ZŠ Na Lukách.

Děti a výživa, co z toho vyplývá?

Polička – Ve druhém pololetí si školní jídelna základní školy Na Lukách připravila novou službu pro děti, jejich rodiče a personál školy.

Fotbalisté Dukly Praha se radují z gólu proti Teplicím.

Koupím všem salát, řekl zarostlý kanonýr Mareš po výhře nad Teplicemi

Praha - Jakub Mareš se v Teplicích narodil a zahájil tam fotbalovou kariéru, ale v pátečním zápase hájil barvy pražské Dukly. V duelu proti "svým" prý zvýšenou motivaci neměl. Po domácím vítězství 3:1, ke kterému přispěl gólem a asistencí, však sedmadvacetiletý fotbalista určitě dodá příspěvek do kabiny pražského týmu.

Ilustrační foto.

Kofola koupila síť fresh barů Mangaloo, stala se lídrem na trhu

Praha - Výrobce nealkoholických nápojů Kofola koupil společnost Mangaloo, která v 17 barech nabízí čerstvé ovocné a zeleninové šťávy, saláty či polévky. Díky akvizici má Kofola již celkem 37 takzvaných fresh barů a stala se v této rostoucí kategorii jedničkou na trhu. Obě firmy dnes akvizici oznámily na tiskové konferenci. Částku obchodní transakce nechtějí zveřejňovat. Již na konci roku 2012 Kofola koupila síť fresh barů UGO. Pod značku UGO má do budoucna přejít i síť Mangaloo.

Ilustrační foto.

Žádné UHO! To už jídelny nevaří

Orlickoústecko – UHO neboli univerzální hnědá omáčka na talíři a soudružka učitelka, která vracela od okýnka s nedojedeným masem. Tuhle zkušenost ze školních jídelen už strávníci, kterým je méně než dvacet, nemají.

Pracovníci Oblastní charity Blansko připravili akci s názvem Hromniční zima.

Charita naservíruje sekanou 
se salátem. Nejen lidem v nouzi

Blansko, Boskovice – Sekaná s bramborovým salátem. Takový oběd budou servírovat pracovníci Oblastní charity Blansko při akci Hromniční zima. V pondělí 3. února od jedenácti hodin dopoledne do jedné hodiny odpoledne. A to hned na dvou místech. Na blanenském náměstí Republiky a v Boskovicích pak před tamní radnicí na Masarykově náměstí.

Boleslav je zlatá. Ve finále poháru porazila Otrokovice.

Přepište dějiny! Boleslav má florbalové zlato

Ústí nad Labem - Florbalisté Mladé Boleslavi zdolali ve finále Poháru České pojišťovny Otrokovice 10:3 a slaví první soutěžní triumf v klubové historii. Vítěz zápasu hraného v Ústí nad Labem získal prémii 100.000 korun, poražený finalista dostal 30 tisíc.

Pětatřicetitelého Stanislava Rubáše (na snímku se synem) nominovali studenti velkopavlovického gymnázia v soutěži o nejoblíbenějšího učitele České republiky Zlatý Ámos.

Od studentů jsem dostal řízky a salát, vypráví adept na Zlatého Ámose

Velké Pavlovice - V listopadu oslavil pětatřicet let, učí už deset a pět let z toho dějepis a základy společenských věd na Gymnáziu ve Velkých Pavlovicích. Jmenuje se Stanislav Rubáš a od svých studentů se dočkal nominace v soutěži o nejoblíbenějšího učitele České republiky Zlatý Ámos. Letos v ní bude jediným zástupcem Břeclavska.

Hubnout se dá různě, ale asi nejpřirozenější cesta je začít sportovat. V dnešní době je nabídka sportů široká. Chcete zkusit squash nebo badminton?

Po svátečním obžerství pomůže detox i cvičení

Cukroví, řízky, salát s tučnou majonézou, svíčková se šesti, dobře propečená kachna se zelím a to vše zapíjet dobře vychlazeným pivem či naopak horkým punčem nebo medovinou. Kalorie se sčítají, kila naskakují a po svátcích jsou najednou potřeba o číslo větší kalhoty… Zatímco Vánoce byly ráj pro obchodníky, teď začínají žně pro sportovní centra. Kam tedy můžete vyrazit s váhovými přírůstky zatočit a jak vůbec na to?

Ilustrační foto

Mistrem salátů je Maleček

Tachov – Nejlepší bramborový salát letos uvařil Vladimír Maleček. Vyhrál totiž osmnáctý ročník soutěže O nejlepší bramborový salát neposkvrněný ženskou rukou. Do klání, které se v pondělí konalo v tachovské hospodě U Vodníka, se letos přihlásilo třiadvacet „kuchařů".

V českobudějovické restauraci Vatikán se opět koledovalo.

Vatikánem znovu zněly velebné tóny koled

České Budějovice - Sborníček vybraných koled na stolech, speciální várka vánočního salátu a ošlehané tváře zasloužilých trampů i příslušníků mladší generace. Kulisy tradičního koledování ve Vatikánu.

Šéfkuchař David Šašek.

Deník nabízí před štedrovečerní večeří pár rad

Praha – Kapr a bramborový salát budou v úterý večer na štědrovečerním stole chybět málokde. Možná právě v těchto chvílích se „vrháte" na kapra a čeká vás příprava salátu. A možná vám proto přijde vhod pár zaručených tipů a rad, které používá odborník.