Kreativ

ŠTÍTEK: salát

Česko na talíři v Dobříši.

Vaření v Dobříši: Sapík, Šinkorová a Vondráčková za kuchyňskou linkou

Dobříš /ROZHOVORY, ANKETA, FOTOGALERIE/ – Kuchyně pod širým nebem za dobříšskou radnicí. Lidé postávají opodál a posedávají na lavičkách. Čekají, až to konečně začne. Ti, kteří sledují televizní „primácký" seriál Česko na talíři, vědí, že tentokrát se bude vařit v Dobříši. Mohli tak na vlastní oči spatřit legendu české gastronomie Jaroslava Sapíka a herečku Danielu Šinkorovou, k nimž se po poledni přidala jako host zpěvačka Helena Vondráčková.

FBC Liberec.

Florbalisté FBC hodlají extraligu určitě udržet

Liberec - Liberecký celek porazil v prvním utkání baráže druhý tým I. ligy FBŠ Hattrick Brno 5:2 a vede 1:0 na zápasy. Poslední série, která rozhodne o udržení ve florbalové extralize mužů nebo pádu, začala v neděli 22. 4. na severu Čech. Liberec v ní přivítal ambiciózní celek Hattrick Brno.

Stříbrské děti navštívil Michal Nesvadba

Mim Michal Nesvadba a jeho humorný salát

Rýmařov, Krnov - Známý mim Michal Nesvadba přijede potěšit dětské diváky v neděli 1. dubna. Kino v Rýmařově nabídne jeho zcela novou zábavnou show v 10 hodin, divadlo v Krnově jej pak přivítá v 15.30 hodin.

Dr. Leoš Středa odpovídá: I ve fast foodech se dá jíst dietně

Četla jsem článek o krabičkové dietě, kterou jsem sama držela. Byl to sice drahý špás, ale zhubla jsem. Připadá mi však hodně troufalé, když dr. Středa tvrdí, že úplně stejně se dá zhubnout i v Mekdonaldovi. Vždyť všude píší o tom, jak jsou hamburgery nezdravé a hlavně, že se po nich tloustne. Já sama dávám přednost normálnímu vaření a když potřebuju shodit, tak zkusím třeba ty krabičky…  Čtenářka

Fastfoodové řetězce se snaží pod tlakem zákazníků nabízet i zdravou variantu svých produktů.

Dietní jídlo? Už i ve fast foodu

  Praha - Trend zdravého stravování zasáhl v Česku i řetězce s rychlým občerstvením. Pod tlakem veřejnosti nabízejí zdravé varianty svých produktů, když v salátu nahradí smažené kuře tvrdým sýrem, nebo plněná houska je bez majonézy. Kalorické a výživové hodnoty mají hosté v přehledných tabulkách. Mohou jen tak posedět u kávy nebo třeba pracovat na počítači, v řetězcích je připojení na wifi síť.

Ilustrační foto

Dražší tatarky, saláty a cukrovinky. Kvůli vejcím

Praha – Když si Štěpán Šafránek v jednom z dílů o básnících lámal hlavu nad tím, čím pohostí svou vyvolenou, napadla ho spásná vaječná hostina. Provedení bylo jednoduché a hlavně levné. Dnes by zaplakal. Na takové pohoštění by mu v těchto dnech nestačilo kapesné.

Květinářky Jiřina a Irena u sadby.

Pěstitelé už nakupují do skleníku kedlubny a salát

Příbram - Petrklíče, sadba a osivo. To právě frčí. Monotónní zimní nabídka v květinářstvích konečně dostává šťávu. Obchodníci už nabízejí různá semínka, což obvykle nenechá v klidu jediného zahrádkáře.

Ilustrační foto

Česko vítá jaro: Jarní sadbě nyní vévodí salát

Trutnovsko, Pojizeří – Zahrádky se pomalu začínají zbavovat sněhové peřiny už  i v Podkrkonoší. A tak leckteré oko zahrádkáře už zvědavě pokukuje po zamrzlé zemi a pomyslně rozděluje čtverečné metry na záhony.

Ilustrační foto

S výsevem do skleníku již můžete začít

Toužíte po zdravé zelenině z vlastní zahrady? Není nad ten pocit, když všichni po většinu roku nakupují v supermarketech předraženou zeleninu bez chuti a barvy a vám stačí vyjít před dům a mít k dispozici vlastní rajčata, papriky, okurky či saláty, kdy si jen vzpomenete! Tedy samozřejmě pokud tomu alespoň částečně dovoluje počasí.

Basketbalista David Machač při své kuchařské práci.

Machač: Vařím výborně, ale nebaví mě to

Kolín /ROZHOVOR, FOTOGALERIE/ - „Dáte si něco,“ ptá se hned u dveří David Machač, basketbalista Kolína. Říkám, že čaj. A tak ho jde hned vařit. A první prověrku jednatřicetiletý sportovec zvládá. Aby ne.

Lucie Chabadová s přítelem.

Místo salátu dostávám kapačky

Bukov - O tom, že nemoci nechodí po horách, ale po lidech, a čas si nevybírají, ví své Lucie Chabadová. Svátky vánoční musela se zánětem ledviny strávit v nemocnici na urologickém oddělení.

Část poroty soutěže O nejlepší salát vyrobený mužskou rukou. Nejlepší jej měl Martin Kraisl.

Nejlepší salát dělá Martin Kraisl

Tachov – Letošní ročník soutěže o Nejlepší bramborový salát vyrobený mužskou rukou zná svého vítěze. Je jím Martin Kraisl, který získal třiapadesát bodů ze sedmdesáti možných. Šestnáctý ročník této soutěže se konal už tradičně v předvečer Štědrého dne v tachovské hospodě U Vodníka.

Jeden ze tří štědrovečerních obyvatel klatovské noclehárny Koloman Kardoš si pochutnává na řízku.

Ježíšek přinesl bezdomovcům řízky a salát

Klatovy /REPORTÁŽ/ - Co přinese Ježíšek dospělým, kteří ať již vlastní vinou či shodou špatných okolností přišli o střechu nad hlavou a stali se z nich bezdomovci? To zjišťoval na Štědrý den redaktor Deníku.

Netradiční soutěž Mistrovství světa bramborových salátů v Otrokovicích

Každoroční bitva salátů skončila o fous

Otrokovice /FOTOGALERIE/ – Říká se, že žádná rodina nedělá stejný bramborový salát jako jakákoli jiná. Receptur, kombinací přísad, správných postupů a osvědčených rad by se člověk nedopočítal.

Netradiční soutěž Mistrovství světa bramborových salátů v Otrokovicích

Každoroční bitva salátů skončila o fous

Otrokovice – Říká se, že žádná rodina nedělá stejný bramborový salát jako jakákoli jiná. Receptur, kombinací přísad, správných postupů a osvědčených rad by se člověk nedopočítal.

Ve Spojených státech amerických si u štědrovečerní hostiny nejčastěji pochutnávají na pečeném krocanovi (na snímku), huse nebo šunce polité brusinkovou omáčkou.

Zapomeňte na kapra se salátem: světové tabule od polena po kuťju

Washington, Londýn, Paříž, Moskva /INFOGRAFIKA/ - I v případě tak tradičního zvyku jako je štědrovečerní hostina platí známé pořekadlo jiný kraj, jiný mrav. Především díky populární kultuře je ve světovém povědomí zřejmě nejvíce americká sváteční tabule.

Ilustrační foto.

Kapra a salát si dají i bezdomovci

Blansko – Lidé bez domova v Blansku řeší, kam se v mrazivých dnech ukrýt před vlezlou zimou. Když už najdou střechu nad hlavou, často je bez přívodu tepla. Někteří bezdomovci se proto obracejí na radnici, aby jim pomohla.

Michal Nesvadba.

Nesvadba namíchá z knížek chutný salát

Zlín - Nové představení, které poprvé uvedl známý český mim Michal Nesvadba na jaře letošního roku, se po tématech o těle, o jídle, o zvířátkách, o kytičkách a jiných věnuje také tématu knížek.

Poslední Horní Benešov doma vyhrál.

Hornobenešovští získali veledůležité tři body

Horní Benešov - V dalším utkání I. A třídy přivítal v sobotu v tabulce poslední tým z Horního Benešova v rámci okresního derby celek Krásných Louček. Bojovný fotbal nepříliš valné úrovně přinesl domácím body za nejtěsnější vítězství v poměru 1:0 ve svůj prospěch.

Ilustrační foto - florbal.

Florbalový Liberec pokořil venku Mladou Boleslav

Liberec - V utkání 6. kola florbalové extraligy dokázali liberečtí florbalisté vyhrát v prodloužení na hřišti rivala z Mladé Boleslavi. Nejlepším hráčem FBC Liberec byl Petr Salát, autor dvou branek a dvou nahrávek.

„Tahle kniha je zajímavá tím, že má oči,“ zdůraznil Michal.

Michalův salát ochutnali ve Hvězdě malí a velcí

Uherské Hradiště /FOTOGALERIE/ – Království plné knížek z tajůplné a dobrodružné knihovny třiapadesátiletého herce a mima Michala Nesvadby, přineslo v pátečním podvečeru do dětmi a dospělými zaplněného hlediště kina Hvězda v Uherském Hradišti pořádnou porci legrace a zábavy.

Michal Nesvadba

Michal Nesvadba přijede pobavit děti do Šumperku

Šumperk – Oblíbená návštěva, především mezi dětmi, zamíří v neděli 23. října do Šumperka. S novým programem Michalův salát přijede oblíbený mim a bavič Michal Nesvadba. Jeho vystoupení odstartuje v 10 hodin ve velkém sále domu kultury.