Prostějov – Myslíte si, že umíte připravit ten nejlepší vánoční salát? Máte šanci to zjistit. Soutěž, v níž hlavní roli hraje právě tato tradiční pochoutka, pořádá opět občanské sdružení Adrenalinsport klub Prostějov.
K tradičním pokrmům, servírovaným na Štědrý večer, patří bezesporu kapr. V mnoha rodinách se připravuje klasicky – obalený v trojobalu a smažený v oleji. Přílohou bývá bramborový salát. Rybu – a nemusí být zrovna z českých rybníků – lze ale upravit na řadu dalších, a asi i zdravějších způsobů. A když místo salátu z brambor a majonézy obložíme maso spoustou čerstvé zeleniny, konečný výsledek bude nejen chutný, ale i oku lahodící.
Teplice nad Metují /FOTOGALERIE/ – Milovníci gastronomie, laická veřejnost i rodiče zavítali do areálu Střední školy hotelnictví a společného stravování v Teplicích nad Metují, kde probíhal Den otevřených dveří neboli „Gastroden 2009“.
Hodonín - Co na snídani, svačinu či k večeři je podle hospodyněk věčné dilema v nejedné kuchyni. Nejjednodušší je přitom položit na talíř či přímo na chleba uzeninu, máslo nebo sýr. To si ale nemyslí organizátorka už třetího ročníku soutěže o nejlepší hodonínský salát a pomazánku Bohumila Macková z občanského sdružení Život a zdraví.
Na co její mladší a noblesnější francouzská kolegyně potřebuje celý den, jí stačí jen pár hodin, někdy i minut. Je sofistikovaně jednoduchá. Nejvíc jí to sluší v červeno-zeleno-bílých barvách. Řeč je o italské kuchyni.
Brno /FOTOGALERIE, INFOGRAFIKA/ - Slabou stránkou restaurace jsou dezerty. V povidlových taštičkách s mákem poznal šéfkuchař Ševčík zmrazený polotovar.
Třebíč - Co si dát dnes kobědu? Odpověď na tuto labužnickou otázku bude teď jednodušší. Na webových stránkách Třebíčského deníku začala redakce pravidelně vyvěšovat týdenní polední menu třebíčských restaurací. Lidé tak budou moci každý den rychle a přehledně zjistit, co se kde vaří a kde si nejlépe pochutnat.
Pokrmy na přímém ohni připravovali naši předkové především proto, aby se nasytili. Oheň vystřídaly grily a vůně takto připravovaných pokrmů je nepřekonatelná. K létu prostě patří. Přinášíme vám několik zajímavých receptů, nad nimiž se gurmáni budou rozplývat.
Těšíme se na léto – slunce, voda, přátelé, to všechno ke správné pohodě patří. Určitě nechceme být ve vlahém letním večeru na zahradě u grilu sami. A tak se rozhodneme uspořádat pravou zahradní slavnost. Stačí obvolat pár kamarádů, připravit saláty, naložit maso, rozpálit gril, a je to. Ale je to opravdu tak jednoduché? Přinášíme vám rady, jak připravit zahradní party tak, aby se vaši hosté cítili jako doma. Důležité jsou nejen pokrmy, ale i dokonalá příprava.
Liberec - Zdravý životní styl se snažili propagovat pořadatelé výstavy Životní styl a zdraví 2009, která na celé tři dny zaplnila liberecký Dům kultury. Lidé zde mohli ochutnat například vegetariánská jídla, zeleninové saláty, a tak se přesvědčit, že to, co je zdravé, může být i dobré.
Liberec - Zdravý životní styl se snažili propagovat pořadatelé výstavy Životní styl a zdraví 2009, která na celé tři dny zaplnila liberecký Dům kultury. Lidé zde mohli ochutnat například vegetariánská jídla, zeleninové saláty, a tak se přesvědčit, že to, co je zdravé, může být i dobré.
Jeseník - Podnikatel předběhl sliby jesenické radnice, která byla kvůli zavřené kantýně v budově takzvaného Pentagonu, kde nyní sídlí většina zaměstnanců zdejšího městského úřadu, ve sporu s odbory.
Moravskokrumlovsko - Devianta, který sexuálně obtěžoval teprve devítiletou dívku a také sedmnáctiletou slečnu na Moravskokrumlovku a Miroslavsku, hledají policejní specialisté.
Moravskokrumlovsko /DOKUMENT/ - Devianta, který sexuálně obtěžoval teprve devítiletou dívku a také sedmnáctiletou slečnu na Moravskokrumlovku a Miroslavsku, hledají policejní specialisté.
Opava /TÉMA/ – Naštvaná, zmoklá a utrmácená se vracím z nákupů. V ruce prázdnou igelitku a před očima velkou mísu, kde měl za pár hodin vonět zeleninový salát.
Tytam jsou časy, kdy byl v obchodě občas k dostání jenom povadlý salát či hlávky zelí. Výběr surovin i jejich čerstvost je čím dál lepší. V nabídce jsou už také kelímky či květináče s nejrůznějšími bylinkami, které si můžete pěstovat doma.
Východní Čechy - /AKTUALIZOVÁNO/ -Zvolte si nejlepší hospůdku! Končí soutěž, v níž Deník odmění nejoblíbenější restauraci, hotel či kavárnu, ale i pětici čtenářů.
Díky pracovitým předkům máme dostatek rybníků a tím ipestrý výběr sladkovodních ryb. Český, respektive třeboňský či pohořelický kapr je dokonce mezi gurmány igurmety mezinárodně známýpojem.
Liberec - Přinášíme vám cenové srovnání, které jsme provedli v níže uvedených libereckých obchodech v úterý 14. března. Nejlevněji bylo v součtu v Tesku.
Z vašich dopisů - V naší zemi je dobrým zvykem kohokoliv, kdo vybočuje z řady, umravnit všemi dostupnými prostředky. To je nepříjemné zjištění, zvláště když se začalo týkat mě a mého syna.
Liberec - V posledním kole základní části Fortuna extraligy si domácí florbalisté připsali důležité body, které znamenají 7. místo v soutěži a postup do play-off.
Havířov - Předposlední kolo Fortuna extraligy florbalistů přineslo dramatický duel Havířova s Libercem. Torpedo jej zvládlo až v prodloužení a protože se do play off letos neprotlačilo, chystá se už pomalu na boje o udržení, ve kterých by nemělo mít vážnějšího protivníka.
Brno - /FOTOGALERIE/ Dojem z restaurace u brněnského kostela svatého Jakuba kazí neprofesionální obsluha a to, že k obědu si host může objednat jen menu.
Svatý Valentýn bývá příležitostí zamilovaných, dát si společně dobré jídlo. Nabízíme dva recepty, které svou chutí vzbudí touhu a svým složením navíc prospějí zdraví vašeho srdce například vitaminy, vlákninou, esenciálními mastnými kyselinami.
Liberec - Přinášíme vám cenové srovnání, které jsme provedli v níže uvedených libereckých obchodech ve čtvrtek 12. února. Nejlevněji bylo v součtu v Globusu.