Kreativ

ŠTÍTEK: salát

Ilustrační foto

Expert: Balený zeleninový salát je nebezpečnější než hamburgery

Londýn – Balené saláty z čerstvé zeleniny jsou kvůli časté přítomnosti bakterií a parazitů nebezpečnější než například hamburgery. Řekl to listu Daily Telegraph jeden z předních britských expertů na potraviny Hugh Pennington po analýze nedávné vlny infekce způsobené parazitním prvokem Cryptosporidium.

Ilustrační foto.

Inspekce našla v lahůdkářských výrobcích opavské firmy listerii

Brno – Státní zemědělská a potravinářská inspekce (SZPI) našla v lahůdkářských výrobcích opavské firmy Verner Kotula listerii. Škodlivá bakterie byla v šunkovém závitku v aspiku a v pařížském salátu od stejné firmy. SZPI to dnes uvedla v tiskové zprávě. Firma na svých internetových stránkách vyzvala zákazníky, aby jí závadné výrobky vrátili.

Panthers Otrokovice. Ilustrační foto

Panteři premiérově v play off vyhráli a srovnali s Boleslaví krok

Mladá Boleslav – Famózní. Na své premiérové vítězství v extraligovém play off dosáhli v sobotu florbalisté Otrokovic. Stejně jako v prvním čtvrtfinálovém měření sil muselo rozhodnout prodloužení, které tentokráte lépe zvládli Panteři a sérii hranou na čtyři vítězství srovnali na 1:1.

Jaro na talíři.

Salát Hawai

Recept nám poslala Monika Fišerová z Kraslic.

Jaro na talíři.

Kuřecí plněná stehna

Celý název: Kuření plněná stehna se šťouchanými brambory a salátem z červené řepy s celerem. Recept náma poslala Miroslava Ladová z Luštěnic.

Předražené, studené a nevýrazné. Takové je podle odborníka jídlo v arabském podniku Nandu’s. Výhrady má také k zařízení podniku.

Nandu’s: zklamání bez razítka a jehněčího

Brno - /TEST RESTUARACÍ, INFOGRAFIKA/ V chladném podniku Nandu's v ulici Úvoz sedíme jen dva. Do dveří vstoupí skupinka dalších tří lidí a roz-pačitě se rozhlíží kolem. „Tady si nesedneme ani si nezajdeme na záchod," má jasno žena.

Petr Salát (na snímku vlevo).

Porážka od Buldoků sebrala Salátovi slova

Brno – Jednoho odstavil, ale hned u něj byl další. Když se vypořádal i s ním, narazil ještě na třetího. Florbalisté itelligence Bulldogs Brno přehráli v nedělním extraligovém duelu Mladou Boleslav 6:5 právě díky své neodbytnosti.

Florbalisté Torpeda vysoko prohráli v Mladé Boleslavi.

Florbalisté utrpěli v Boleslavi debakl

Havířov – Florbalisté Havířova nestačili v dalším utkání extraligové soutěže v Mladé Boleslavi na domácí „Billy Boye" a utrpěli debakl 2:13.

1. SC WOOW Vítkovice – x3m team SSK Future

Florbalisté Future si z Dubiny odvezli desítku

Ostrava /FOTOGALERIE/ – V jednoznačnou výhru domácích Vítkovic nad pražskými Future se proměnilo utkání 14. kola florbalové extraligy. V hale na Dubině zvítězili domácí favorité díky povedené první a třetí třetině vysoko 10:2 a drží se nadohled absolutní špičky tabulky. Momentálně jim patří před nedělním pokračováním prvního novoročního extraligového dějství druhá příčka s dvoubodovou ztrátou na Mladou Boleslav.

ZDENĚK ČERNÝ s neskrývanou radostí za vítězství v soutěži o nejlepší vánoční bramborový salát netknutý ženskou rukou.

Nejlepší salát připravil Zdeněk Černý

Tachov – Už sedmnáctkrát se v pivnici Na koupališti v Tachově sešli v předvečer vánočních svátků příznivci gastronomických soutěží, konkrétně při soutěži o nejlepší vánoční bramborový salát netknutý ženskou rukou.

Zručský salátink

Salátink: kuchaři změřili síly 
v souboji bramborových salátů

Zruč nad Sázavou - Salátink. Slyšela jsem již spoustu věcí, ale tento pojem mi byl doposud cizí. Vstupuji do prostor zámeckého hostince v průchodu zámku ve Zruči nad Sázavou, a již podle hlasů je mi jasné, že účast je hojná. U vchodu mě zdraví Alena Zemanová, vedoucí Klubu panenek ČR, která se spolu s vedením hostince na průběhu akce podílí.