Kreativ

ŠTÍTEK: salát

Deník nabízí před štedrovečerní večeří pár rad

Praha – Kapr a bramborový salát budou v úterý večer na štědrovečerním stole chybět málokde. Možná právě v těchto chvílích se „vrháte" na kapra a čeká vás příprava salátu. A možná vám proto přijde vhod pár zaručených tipů a rad, které používá odborník.

SK požádal Kladno o dva miliony, zatím je nedostal

Kladno – Zatímco většina Kladeňáků bude připravovat salát a chystat se na nadcházející Štědrý den, kladenští zastupitelé v jeho předvečer obléknou saka a kravaty a vydají se do radnice na mimořádné jednání.

Superkuchařky z Otrokovic nezpychly

Otrokovice – Je šest hodin a přesně v tuto brzkou dobu si už kuchařky z otrokovické Základní školy Mánesova mohou o poklidném spánku nechat jenom zdát.

Bramborový salát roku 2013

Náchod - Na Masarykově náměstí v Náchodě se v pátek 13. prosince v odpoledních hodinách uskuteční zábavné odpoledne pro děti a jejich rodiče. Zároveň se však v tomto předvánočním čase uskuteční soutěž o nejlepší bramborový salát roku.

Ohnišov zažil gastronomický boj

Ohnišov - Nejen turistické Cikánské toulky, ale také kuchařská zábava. Tak se dokáží bavit mladé rodiny v Ohnišově.  V sobotu pořádaly klání bramborových salátů.

Soutěž v pojídání absolvuje jeden z přeborníků bez zubů

 Prosenická Lhota –  Sekanou, párky, jelita, hermelín nebo ovar letos místní pořadatelé při 14. ročníku  v pojídaní servírovat nebudou. Pod dohledem pelhřimovské agentury Dobrý den se soutěžící prokoušou k národnímu rekordu bramborovým salátem.

Kručení v břiše? Umlčelo ho klání salátů a štrúdlů

Rokytnice v Orl.h. – Při sobotním večeru ve městě na horách zůstal málokterý žaludek prázdný. Ve školní jídelně se totiž konal první ročník soutěže o nejlepší bramborový salát a jablečný štrúdl. Vzorek k ochutnání mohl přinést každý, kdo si chtěl zasoutěžit. Ochutnávka se uskutečnila od sedmi hodin večer, na vítěze obou kategorií čekaly také ceny.

„Muži se experimentů nebojí“

Rokytnice v Orl. h. – Nejen amatérští kuchaři, ale také profesionál z luxusního pražského hotelu Mandarin Oriental hodnotili v sobotu večer úroveň salátů a závinů. PETR MAREK musí mít pořádně vytříbený jazýček a jídlo pro něj znamená hodně. Nejen o tom se při netradiční soutěži rozpovídal .

Bramborová pochoutka Vysočiny: ze soutěžních výtvorů přecházely oči

Havlíčkův Brod – Tradiční Bramborářské dny v Havlíčkově Brodě opět zpestřila soutěž o Bramborovou pochoutku Vysočiny. Prostě i ukázka kulinářského umění studentů zkrátka k této podzimní akci patří. A mladí kuchaři opět zdatně dokazovali, že brambory nemusí být pouze přílohou.

Salát se dostane ze záhonu na stůl za pár hodin

Brno /ROZHOVOR, ANKETA/ – Typickým zájemcem o bedýnky s farmářskou zeleninou jsou podle Jakuba Hediji z firmy Badeko matky s malými dětmi. „Chtějí, aby potraviny neobsahovaly chemické látky a pesticidy," říká Hedija.

V novopacké knihovně hrají o prázdninách Švábí salát

Nová Paka - Knihovna ani o prázdninách nezapomíná na děti. Každé pondělní a páteční dopoledne si sem mohou přijít zapůjčit knihy, ale také si zahrát nejrůznější zábavné hry od domina přes velké Člověče nezlob se, Osadníci z Katanu po Švábí salát.

Salát není jen zelený

Nová atraktivní odrůda červenodubolistého salátu pro jarní, letní i podzimní pěstování se jmenuje Redin. Netvoří hlávku, ale růžici intenzivně červených, silně laločnatých listů. Sklízí se jednotlivé listy nebo celé rostliny. Předností odrůdy je výborná odolnost k vybíhání do květu.

Salát Červánek

Salát Červánek je první česká červenohlávková odrůda raného polního salátu, určená pro jarní a podzimní pěstování z výsadeb i pří- mých výsevů. Vytváří pevné těžké hlávky střední velikosti s vysokou odolností proti vybíhání. Velmi dobře snáší i časné jarní pěstování pod netkanou textilií. Doporučený pěstební spon je 25 x 25 až 30 centimetrů.

Pokrmy z rybízu červeného i černého

V červenci dozrává rybíz, ze kterého si můžeme připravit různé sladké moučníky a dezerty, ale i slané pokrmy nebo omáčky. Šťáva z červeného rybízu se využívá jako potravinářské barvivo. Rybíz obsahuje velké množství vitaminu C. Chrání cévy a podporuje trávení. Léčivé účinky má při žaludečních problémech a průjmech.

Zahradníci vypěstují salát v přepravkách

Jak si vypěstovat zdravou zeleninu, když člověk bydlí ve středu města, kde je volné půdy nedostatek? Vratislav Vozník přišel s řešením a rozhodl se založit jednu z prvních komunitních zahrad v Brně.

Salát z fialových brambor? A proč ne?

Zvláštní modrofialové brambory zaujaly  mnohé návštěvníky nedávného Dne otevřených dveří ve skleníku Výzkumného ústavu bramborářského. Podle Jaroslavy Domkářové, odbornice, která má na starosti ve výzkumném ústavu genovou banku brambor, jde o speciální odrůdu Valfi.

Zahradníci vypěstují salát v přepravkách

Brno - Jak si vypěstovat zdravou zeleninu, když člověk bydlí ve středu města, kde je volné půdy nedostatek? Vratislav Vozník přišel s řešením a rozhodl se založit jednu z prvních komunitních zahrad v Brně.

Salát z fialových brambor? A proč ne?

Havlíčkův Brod – Zvláštní modrofialové brambory zaujaly  mnohé návštěvníky nedávného Dne otevřených dveří ve skleníku Výzkumného ústavu bramborářského.

Využijte toto období pro skvělé očistné kúry

Právě v této době nabízejí louky spousty bylinek, které jsou nabité vitaminy a minerály, takže není nic snazšího, než si je připravit pro některé z očistných kúr. Co můžeme v tomto období sbírat? A které další rostliny můžeme využít? Nabízíme vám pár tipů.

Využijte toto období pro skvělé očistné kúry

Právě v této době nabízejí louky spousty bylinek, které jsou nabité vitaminy a minerály, takže není nic snazšího, než si je připravit pro některé z očistných kúr. Co můžeme v tomto období sbírat? A které další rostliny můžeme využít? Nabízíme vám pár tipů.

Expertka: Nejhorší jídlo? Majonézový salát, tři rohlíky a sladká limonáda

Obědvat, nebo neobědvat? A co si dát k obědu, abych po něm nebyl unavený? Takové dilema denně řeší mnoho pracujících a ne každý v tom umí chodit. Podle Daniely Pedret, manažerky firmy Edenred, která vydává stravenky Ticket Restaurant, stačí u výběru přemýšlet. Svíčková ne se šesti, ale se třemi, a smažené maso ne s hranolky, ale se zeleninou.

Expertka: Nejhorší jídlo? Majonézový salát, tři rohlíky a sladká limonáda

Praha /INFOGRAFIKA/ - Obědvat, nebo neobědvat? A co si dát k obědu, abych po něm nebyl unavený? Takové dilema denně řeší mnoho pracujících a ne každý v tom umí chodit. Podle Daniely Pedret, manažerky firmy Edenred, která vydává stravenky Ticket Restaurant, stačí u výběru přemýšlet. Svíčková ne se šesti, ale se třemi, a smažené maso ne s hranolky, ale se zeleninou.

Krevety jsou vyhledávanou pochoutkou

Pec pod Sněžkou - Krkonošský deník připravil spolu s HOTELEM**** HORIZONT v Peci pod Sněžkou seriál Rad odborníka na téma gastronomie. Dnes odpovídá Jiří Švestka, šéfkuchař hotelu.

Ve Slováckém muzeu vařili levné a chutné omáčky

Uherské Hradiště – V pořadí už devatenáctý sobotní tvořivý program, tentokrát s názvem Omáčky starodávné, každý uvařit zvládne, připravilo pro své návštěvníky Slovácké muzeum Uherské Hradiště.

Báčová: Pivní bříško je takovou českou uniformou

Správné informace, náboj a motivace. To jsou podle manažerky serveru Fithall.cz Radky Báčové zásadní věci pro změnu životního stylu. V posledním projektu Fithall reality show pomáhala 14 ženám z celé republiky. Tuto soutěž podporoval i Deník, jehož čtenáři finalistky nominovali.

Báčová: Pivní bříško je takovou českou uniformou

Severní Čechy, Praha /ROZHOVOR/ - Co vypadá na talíři čerstvě a hezky barevně – třeba čerstvá ryba se zeleninovým salátem – bude asi zdravější, než unavené ohřívané vepřo knedlo zelo, říká Radka Báčová.

Báčová: Pivní bříško je takovou českou uniformou

Severní Čechy, Praha /ROZHOVOR/ - Co vypadá na talíři čerstvě a hezky barevně – třeba čerstvá ryba se zeleninovým salátem – bude asi zdravější, než unavené ohřívané vepřo knedlo zelo, říká Radka Báčová.

Pivní bříško je takovou českou uniformou

Strakonice, Praha /HOST DENÍKU/ - Co vypadá na talíři čerstvě a hezky barevně – třeba čerstvá ryba se zeleninovým salátem – bude asi zdravější, než unavené ohřívané vepřo knedlo zelo, říká Radka Báčová.

Na první salát si letos zahrádkáři na Blanensku počkají

Blanensko – Příroda se začíná zelenat, teplo a sluníčko pohlcuje poslední sníh a půda vysychá. Tento týden tak vyrážejí do polí na Blanensku zemědělci. „Kvůli dlouhé zimě se jarní práce zhruba o tři týdny pozdržely, ale jinak soudit letošní zimní období je ještě předčasné. Ozimy přezimovaly dobře a vláhy je dostatek, spíše až nadbytek," sdělila ředitelka blanenské Okresní agrární komory Marcela Pokorná.

Prvomájový salát letos nebude, na úrodu si počkáme

Bruntál - Bruntálská zahrádkářka Eva Svobodová se nemohla dočkat, až zasadí ve skleníku prvních dvacet sazenic hlávkového salátu. Včera zašla do zahradnictví manželů Volfových pro sadbu. Pondělnímu sázení salátu předcházelo malé dobrodružství.

Prvomájový salát letos nebude, na úrodu si počkáme

Bruntál - Bruntálská zahrádkářka Eva Svobodová se nemohla dočkat, až zasadí ve skleníku prvních dvacet sazenic hlávkového salátu. Včera zašla do zahradnictví manželů Volfových pro sadbu. Pondělnímu sázení salátu předcházelo malé dobrodružství.

Souboj restaurací: Brno porazilo Prahu díky salátům

Brno - Víc zeleniny a větší porce ve srovnání s Prahou dostávají strávníci v brněnských restauracích. Mají také pestřejší výběr mezi jídly. Zjistil to průzkum, který zpracovala společnost Edenred.