Kreativ

ŠTÍTEK: Sám doma

Alexander Choupenitch.

Od Ódy na lasagne k singlu s legendou. Choupenitch vstupuje do světa hudby

Od jedenácti let si píše svoje texty. Básně, které postupem času začal spojovat s muzikou, a tento týden z nich vzešel jeho první singl. Nečekaný nováček na hudební scéně má jméno Alexander Choupenitch. Český reprezentant v šermu si splnil sen a s legendou československé hip-hopové scény nahrál svůj premiérový počin Víme oba, který tento týden vyšel i s klipem.  

AC Sole Písek.

AC Sole úspěšně zakončilo sezonu

Písek - V Sedlčanechse konala soutěž ve sportovním aerobiku, kterou pořádá místní klub „Dvojka“ a je určen závodníkům ve sportovním aerobiku jednotlivci a týmy (dvojice a trojice), které sbírají zkušenosti.

Zleva: Michaela Čechová, Vendula Walterová, Kateřina Polanská, Sabina Krupitzerová, Veronika Lingánová a Barbora Kutějová.

Úspěšné zakončení sezóny a poslední medaile pro AC Sole

Písek - V sobotu 8. 6. 2019 se konala v Sedlčanech soutěž ve sportovním aerobiku. Tuto soutěž pořádá sedlčanský klub „Dvojka“ a je určen závodníkům ve sportovním aerobiku jednotlivci a týmy (dvojice a trojice), které sbírají zkušenosti.

AC Sole. Ilustrační foto.

AC Sole na soutěži Žij pohybem

Písek - V sobotu 11. května se v pražských Modřanech konal další závod Žij pohybem. AC Sole vyslalo čtyři týmy tentokrát bez nejmenších, jelikož by nesplnili podmínku nejméně pěti závodníků v týmu, a tak kvůli nemoci přišli o body do závěrečného hodnocení.

AC Sole.

AC Sole zabodoval v Kutné Hoře

Písek, Kutná Hora - Víkend 13. – 14. dubna strávila děvčata z aerobik klubu Sole v Kutné Hoře na závodech soutěže Mistry s mistry. I když je třináctka považována za nešťastné číslo, tak hlavně nejmladším děvčatům přinesla štěstí.

AC Sole Písek.

Cvičenky AC Sole získaly medaile

Písek - Skvělý konec jarních prázdnin v podobě zlatých medailí si zasloužila děvčata z AC Sole. Vyjely do Prahy na první závod soutěže Žij pohybem“. Nejmladší „Želvy Ninja“ získali první místo stejně jako nejstarší „Sněženky a machři“. Také fitness tým pod názvem Thor obsadil první místo v lize B. Druhé místo v kategorii 11 – 14 let získala děvčata se sestavou „Sám doma „ a v kategorii 8 – 10 let obsadila třetí místo děvčata se sestavou „Na vlásku“.

Starostova dvanáctka vystupuje na Zámecké pod záštitou Klubu Přátel Františka Kmocha již více jak dvacet pět let.

Na Zámecké tradičně vystoupí i Starostova dvanáctka

Kolín - Druhou lednovou neděli započala Zámecká svou další taneční sezónu pro rok 2019. A jede se dál! V neděli 27. ledna budou příznivci a členi Klubu přátel Františka Kmocha tančit od 14 hodin v Domově dětí a mládeže v Kolíně. Tradiční nedělní odpoledne se ponese v rytmu dechovky.

Trumpovu hvězdu na chodníku slávy zničil krumpáčem neidentifikovaný vandal

Trumpovu hvězdu na chodníku slávy poničil vandal. Policie ho zatkla

Rozkopaná díra v chodníku, poblíž se válí pohozený krumpáč. Tak vypadalo "místo činu" v Los Angeles, kde ve středu 25. července v časných ranních hodinách zničil blíže neidentifikovaný vandal hvězdu amerického prezidenta (a dřívejšího příležitostného "herce") Donalda Trumpa. Pachatel byl zatčen.

Tomáš Rosický s manželkou Radkou.

Sladké Vánoce. U Rosických chodí tajně na rohlíčky oba dva Tomášové

/ROZHOVOR/ Bývalá vicemiss, modelka, moderátorka a manželka slavného fotbalisty Sparty (Tomáš Rosický před pár dny ohlásil konec kariéry) Radka Rosická se modelingu už pár let nevěnuje. Svoji kamarádku, návrhářku Naďu Moravcovou, ale na její vánoční přehlídku přijela do Teplic podpořit ráda.

kloktadlo, ilustrační foto

Kloktadla proti bolení v krku

Studenější dny sebou často přinášejí škrábání a bolesti v krku. Když nemáme zvýšenou teplotu, platí zlaté pravidlo: „Bylinkové kloktání, bolest krku zahání“.

Hokejisté Zlína (v modrém) v rámci 10. kola extraligy v neděli 8. 10. měřili síly s pražskou Spartou.

Zlín si vychutnal sladký dezert. Berani srazili pražskou Spartu

Porazit pražskou Spartu, to je pro zlínské fanoušky sladký dezert pro nedělní večer, který ani léty neztrácí na chuti. Hokejisté Aukro Berani Zlín připravili pro soupeře třetí porážku za sebou, navíc sami doma vyhráli potřetí v řadě. Sparta přitom vedla 2:1, ovšem nejprve Ondráček vyrovnal a následně Šťastný s Honejskem přidali klíčové trefy.

Místní chovatelé jako každým rokem první říjnový víkend pořádají svou chovatelskou výstavu. Nad holubi, kohouty či králíky a exotickým ptactvem dohlížejí velbloudi ze Záhostic u Chýnova. Ti lákají především děti. Výstava potrvá až do neděle.

Nad drobným zvířectvem dohlížejí velbloudi

Soběslav – Místní chovatelé jako každým rokem první říjnový víkend pořádají svou chovatelskou výstavu. Nad holubi, kohouty či králíky a exotickým ptactvem dohlížejí velbloudi ze Záhostic u Chýnova. Ti lákají především děti. Výstava potrvá až do neděle.

Petr Šantrůček mezi svými gramodeskami.

Desky vyhrály ve zkoušce času, cédéčka jim nemůžou konkurovat

Chrudim – Gramodesky žijí a daří se jim čím dál tím lépe. „Analogovému charakteru zvuku, uloženého v drážkách gramodesky, se prostě žádné sterilně znějící cédéčko nevyrovná. Zvuk z gramodesky je daleko přirozenější a myslím, že rozdíl neunikne ani úplnému laikovi,“ přesvědčeně říká Petr Šantrůček, majitel bazaru na chrudimských Širokých schodech. 

Jak vyřešit jídlo na dovolené? Srovnáváme pro vás tři nejčastější možnosti

Čtvrtou variantou je, že máte v rámci dovolené zaplacené i stravování. Ale to se týká jen menší části Čechů, většina musí řešit co, jak a kde bude na dovolené jíst. Je lepší navštěvovat na dovolené restaurace, vařit si vlastní jídlo nebo využít nabídku připravených hotových jídel? Srovnáváme výhody, nevýhody a finanční i časové náklady jednotlivých variant.

Adam Procházka se stal celkovým vítězem série hlízovských turnajů v šipkách

Adam Procházka se stal celkovým vítězem hlízovských turnajů v šipkách

Hlízov /ROZHOVOR/ - Již od roku 2005 pořádají v Hlízově půlroční klání v šipkách. Nyní mají za sebou další sérii, jejímž vítězem se stal Adam Procházka, a to se ziskem 227 bodů. O pět bodů méně získal v sérii druhý Vladimír Dytrych a 220 bodů nasbíral třetí Jaroslav Beran st. To jak turnaje probíhají a co je potřeba udělat pro vítězství nám prozradil vítěz uplynulé série.

Milan Petržela při tréninku na Maltě.

Petržela: Nic jiného než vítězství pro nás neexistuje

Plzeň – I když sami doma v minulém kole jen remizovali s Mladou Boleslaví 3:3, naděje na zisk mistrovského titulu díky klopýtnutí Slavie proti Dukle žije.K tomu ale potřebují fotbalisté Viktorie Plzeň bezpodmínečně v sobotu zvítězit v Brně.

Česká televize. Ilustrační foto.

Česká televize se otevírá

Praha - Chcete se podívat, kde vznikají pořady České televize? Pak máte možnost právě v sobotu, kdy se otevírají studia v Praze, Brně i Ostravě. Kromě příležitosti podívat se do netradičních prostor ČT na vás čeká den plný her, soutěží, vystoupení, písniček či setkání s oblíbenými moderátory a herci.

Velikonoce na Šrámkově statku

Šrámkův statek patří o svátcích velikonočním tradicím

Hradec Králové /FOTO/ - Velikonoce nejsou pouze vymrskání pomlázkou a vykoledování kraslic. To jsou jen vrcholy křesťanských svátků, které začínají Modrým pondělím a končí velikonočním, tedy Červeným pondělím. A právě tyto tradice již osmým rokem po sobě připomíná Šrámkův statek v Pileticích kam o svátcích míří denně desítky lidí.

Rostliny marihuany.

Duel Deníku: Mají mít pacienti možnost pěstovat si vlastní marihuanu?

Kauza spáleného konopí, které mělo prošlou expiraci, rozvířilo debatu o možnosti, že by si registrovaní pacienti pěstovali konopí pro léčebné užití sami doma. Například Kanada před nedávnem to povolila registrovaným pacientům, s tím, že si rostliny mohou testovat ve státních laboratořích. Deník se zeptal dvou odborníků na tuto problematiku, zda by se Česko mělo vydat stejným směrem.

Zápis do školy, ilustrační foto.

Ústí zavedlo elektronický zápis do prvních tříd

Ústí nad Labem - Zápis do prvních tříd se letos v Ústí nad Labem poprvé uskuteční elektronicky. Potvrdila to mluvčí radnice Romana Macová. V krajském městě navíc od letošního roku platí vyhláška o školských obvodech, která má mimo jiné zaručit, aby se děti dostaly do škol poblíž svého bydliště a nemusely složitě dojíždět.

Ilustrační foto.

Chcete vzdělávat předškoláka sami doma? Pozor, je to velká zodpovědnost!

V září bude poprvé povinný poslední rok předškolního vzdělávání. Nemusí se odehrávat jen v mateřské škole, kterou již nyní navštěvuje drtivá většina pětiletých dětí, ale také doma. Rodiče ale budou muset dítě do mateřské školy zapsat a nahlásit, že ho chtějí vzdělávat doma. Jak takové vzdělávání doma bude probíhat v praxi?

Ilustrační foto.

Chcete vzdělávat předškoláka sami doma? Pozor, je to velká zodpovědnost

V září bude poprvé povinný poslední rok předškolního vzdělávání. Nemusí se odehrávat jen v mateřské škole, kterou již nyní navštěvuje drtivá většina pětiletých dětí, ale také doma. Rodiče ale budou muset dítě do mateřské školy zapsat a nahlásit, že ho chtějí vzdělávat doma. Jak takové vzdělávání doma bude probíhat v praxi?

Ilustrační foto

Zloděj byl zřejmě 'mokrý bandita', v rodinném domě nechal téct vodu

Uhlířské Janovice - Do rodinného domku u Uhlířských Janovic na Kutnohorsku se vloupal dosud neznámý pachatel. Vnikl na neoplocený pozemek a rozbil sklo u balkónových dveří objektu. Vevnitř vše prohledal a odcizil motorovou pilu, notebook, televizor a další různé věci a cennosti.