Kreativ

ŠTÍTEK: Sám doma

Čapkovci na Roštejně. V nové pohádce Pravý rytíř si zahrálo osm třešťských divadelníků. Na fotografii s hercem Jaromírem Hanzlíkem.

Na Štědrý den si nejvíc diváků vybralo pohádku Pravý rytíř

Praha - Nejvíc diváků přilákala na Štědrý den k obrazovkám stejně jako loni premiérová pohádka České televize. Příběh Pravý rytíř si vybralo v průměru 2,7 milionu lidí ve věku od 15 let, měl tak víc než 64procentní podíl na sledovanosti. Sdělila to mluvčí ČT Alžběta Plívová. Česká televize měla nejvyšší večerní i celodenní sledovanost, vyplývá z informací serveru Mediaguru.cz.

Tajný život mazlíčků

Na Štědrý den do kina Mír

Kino Mír má už několik let recept na problém, co podniknout s nedočkavými dětmi na Štědrý den, aby jim čekání na Ježíška rychleji uteklo. Vždy ve 14 hodin promítá film a tato představení bývají pravidelně vyprodaná.

Ilustrační foto

Večeři si o Štědrém dni lidé v hospodě na Mělnicku nedají

Mělnicko - Některé restaurace, hospody a bary v Česku budou mít otevřeno i o Štědrém dni. Mnoho jich však není. Na Mělnicku si lidé, kteří by jinak trávili sváteční den sami doma, nevyberou. Pokud už mají některé provozovny otevřeno přímo na Štědrý večer, zákazníci si tam kapra s bramborovým salátem stejně nedají.

Tři oříšky pro Popelku (1973)

Na pohádky se o Vánocích dívá 83 procent Čechů

Praha - Na pohádky se během Vánoc dívá v televizi 83 procent Čechů. Třetina lidí kvůli návštěvám ale televizní program nestíhá. Vyplývá to z průzkumu agentury ipsos pro O2. Zážitek ze sledování pohádek až 95 procentům diváků kazí reklamní přestávky. Kolem 70 procent lidí by chtělo sledovat program v televizi bez reklam nejen o Vánocích.

Hodina dějepisu. Ilustrační foto.

Inspekce: Řada školáků nezná chování v krizových situacích

Praha - Třetina žáků 6. ročníku základních škol a primy víceletých gymnázií a také třetina žáků 1. ročníku učňovských oborů nemá dostatečné znalosti správného chování v krizových situacích. Česká školní inspekce (ČŠI) to publikovala na webu. Děti by se měli na krizové situace ve škole více připravovat, doporučila inspekce.

Vánoční cukroví. Ilustrační foto.

Na Vánoce lidé objednávají cukroví i dorty

Jindřichohradecko – Ceny potravin letí vzhůru, navíc spousta lidí v posledních letech stále více dbá na zdravou a racionální stravu. I přesto nemají v této době výrobci vánočního cukroví nouzi o zákazníky.

Advent v Zahradě Lisý

Znáte už nové trendy pro letošní advent?

Králův Dvůr – Už v neděli 27. listopadu zapálíme na adventním věnci první svíci. Jaké jsou trendy letošních Vánoc i jak si vyzdobit dům mohli už v předstihu zjistit návštěvníci Zahrady Lisý v Králově Dvoře.

Princezna se zlatou hvězdou

Nova uvede na Štědrý večer Princeznu se zlatou hvězdou

Praha - Klasické i moderní pohádky, romantické filmy a dobrodružné příběhy připravila na letošní Vánoce televize Nova. Na Štědrý večer uvede pohádku Princezna se zlatou hvězdou na čele a romantickou komedii Pretty Woman, na Štěpána filmovou pohádku Tři bratři. Diváci se mohou těšit i na další klasické hrané pohádky, rodinné filmy, animované příběhy Ledové království nebo celou sérii Shreka. O svátečním programu informovala Jana Ondrejechová ze skupiny Nova.

Ilustrační snímek.

Družina v Chlumu provoz neprodlouží

Jindřichohradecko – Do školní družiny chodí nejčastěji děti od první do třetí třídy, výjimečně i starší. Pro rodiče je to pomoc v případě, že by jinak dítě bylo samo doma a vzhledem k věku a schopnostem by to ještě nezvládlo. Ne vždy je ale možné vyhovět všem.

Drakiáda na letišti v Drahotuších

Drakiáda v Drahotuších táhla, do vzduchu šly desítky barevných letců

Hranice – Někdo draka ovládal s lehkostí a samozřejmostí tak, že zamířil až k nebi, jiného zradila přitažlivost zemská a za svým papírovým výtvorem musel dlouho utíkat. O zábavu ale rozhodně nebyla nouze. Drakiádu na letišti v Drahotuších si v sobotu odpoledne nenechaly ujít desítky lidí.

Svatý Hostýn

Pod Hostýnským vrchem

Valašsko - Hluboko pod nebem, vysoko na zemí, tak lze charakterizovat Svatý Hostýn, který je nejnavštěvovanějším a také nejvýše položeným putovním místem na Moravě.

Ilustrační foto

Začnou olympijské hry. 
O sledování přenosů je zájem

Jihlava – Třicáté první olympijské hry v novodobé historii budou zahájeny již dnes večer na brazilském stadionu Maracanã. Žádný oficiální program v rámci olympijských her nechystá město Jihlava ani Kraj Vysočina. Jihlavští obyvatelé tak mají možnost olympiádu sledovat v několika barech, jak provozovatelé potvrzují, zájem je velký.

Program v jízdárně letovického zámku zahájila skupina Smile Back, kterou poté vystřídala formace Paleta Band. Hlavním tahákem festivalu bylo vystoupení zpěvačky Tonyi Graves.

Letovický BiGy Fest baví a také pomáhá. Už pět let

Letovice - Dvě hudební scény. Koncerty, beseda, workshop, příjemná atmosféra. BiGy Fest letos oslavil páté narozeniny a stejně jako v předchozích letech nabídl na nádvoří a v jízdárně letovického zámku pestrý program. Bavil všechny generace lidí.

Zpěvačka a studentka jaderné fyziky Karolína Osičková zaujala štáb České televize.

Host Sama doma: S jadernou fyzikou šlo o lásku na první pohled, říká Osičková

Velké Pavlovice – Sešlo se 
u ní netradiční spojení: zpěv 
a jaderná fyzika. Jednadvacetiletá studentka třetího ročníku Českého učení technického v Praze Karolína Osičková díky tomu zaujala i štáb České televize. Studentka pocházející z Velkých Pavlovic na Břeclavsku se tak představí v pátek v pořadu Sama doma, kde jí patří díl v rubrice o zajímavých ženách. „Natáčení trvalo celý den. Skončila až večer na plese v Rakvicích," říká Osičková.

Hokej PSG Zlín – Sparta Praha, 3. čtvrtfinálový zápas play-off

Momenty sezony, aneb cesta ze dna do čtvrtfinále play-off, díl druhý

Zlín – Rocky, Sám doma, Harry Potter, Spiderman, Slunce, seno,… Filmové snímky dostaly od svých režisérů pokračování. Svůj druhý díl. Ve Zlíně o něj nestáli, ale okolnosti nakonec napsaly téměř totožný scénář s názvem cesta ze dna do čtvrtfinále play-off, díl druhý. Stejná byla zápletka, kulisy i konec. Jen aktéři se částečně obměnili. 

Dana-Sofie Štancarová.

Zakladatelka projektu Cyklická žena míří do Jičína

Jičín – Menstruace a její vliv na život ženy. To je téma, které se ponese pondělní přednáškou Dany-Sofie Šlancarové. O ženství jako takovém a o tom, co s sebou jednotlivé fáze našeho cyklu přinášejí, se můžete dozvědět 14. března od 18:00 v aule Lepařova gymnázia v Jičíně.

Michal Šlesingr ve stíhacím závodě na mistrovství světa.

V Kadově fandí biatlonistům

Kadov - Dvě desítky lidí si v někdejší kadovské škole užívaly společného fandění českému týmu biatlonistů. Kolektivní akce bude pokračovat, na televizní vysílání nedělního závodu jsou zváni místní i přespolní.

Ilustrační fotografie.

Vešli do bytu, přepadli majitele a odnesli si balík peněz

Dolní Brusnice - Drzost lupičů už skutečně nezná mezí. Ti v Dolní Brusnici, kteří v pondělí kolem půl desáté hodiny večerní bez problémů vnikli do bytu pětačtyřicetiletého muže, se totiž ani nenamáhali vysledovat, až majitel vyjde z domu.

Ilustrační foto.

Dostanu z toho ekzém. Ženy žehlí, muži se raději vymlouvají

Brno – Žehlení? I nadále doména žen. A třetina mužů vnímá žehlící partnerku jako sexy. Vyplývá to z průzkumů, které v lednu a únoru uspořádalo brněnské Nákupní centrum Královo Pole. Na otázky odpovídala více než tisícovka respondentů. Akce předcházela Mistrovství Brna v žehlení, které je na stejném místě na programu v sobotu.

Tomáš Štůrala.

Vánoce u Štůralů? Díváme se na Sám doma

Zlín /ROZHOVOR/  – Kvůli famózní formě brankáře Libora Kašíka čekal na šanci dvacet zápasů. Jen dvakrát zaskočil v průběhu utkání. Dnes se zřejmě v současnosti brankářská dvojka hokejistů PSG Zlín Tomáš Štůrala dočká. K první nominaci do zápasu od 9. října, kdy nezabránil domácí porážce 3:5 s Vítkovicemi, mu pomohou Kašíkovy zdravotní nespecifikované trable.

Z brněnské vily Stiassni vysílali Sama doma. Hlavním hostem pořadu byla herečka Naďa Konvalinková.

Sama doma. Vila Stiassni se vrátila do doby první republiky

Brno /FOTOGALERIE/ – Atmosféru Vánoc z období první republiky si užili v pátek diváci pořadu Sama doma, který studio České televize vysílalo živě z brněnské vily Stiassni. Architektonický skvost z přelomu 20. a 30. let minulého století připomněl první republiku nejen dobovými dekoracemi, ale i ukázkami prvorepublikové vídeňské kuchyně, módní přehlídkou klobouků či účesy s prokládanými vlnami typickými pro meziválečné období.

Z brněnské vily Stiassni vysílali Sama doma. Hlavním hostem pořadu byla herečka Naďa Konvalinková.

Sama doma. Vila Stiassni se vrátila do doby první republiky

Brno /FOTOGALERIE/ – Atmosféru Vánoc z období první republiky si užili v pátek diváci pořadu Sama doma, který studio České televize vysílalo živě z brněnské vily Stiassni. Architektonický skvost z přelomu 20. a 30. let minulého století připomněl první republiku nejen dobovými dekoracemi, ale i ukázkami prvorepublikové vídeňské kuchyně, módní přehlídkou klobouků či účesy s prokládanými vlnami typickými pro meziválečné období.

Česko zpívá koledy v Šumperku u divadla 2015

Šumperk zpíval se semifinalistou SuperStar, koledy zněly i na dalších 15 místech

Šumpersko /VIDEO/ – Hostem na akci Deníku Česko zpívá koledy byl v Šumperku semifinalista soutěže SuperStar Patricio Malundo, kterého sice hojná účast přítomných u šumperského divadla překvapila, ale nijak nezaskočila. „Trému nijak zvlášť velkou nemám, a české koledy si rád zazpívám. I když rád poslouchám spíš ty zahraniční," řekl před začátkem zpívání Patricio, který divákům kromě české klasiky zazpíval i svůj oblíbený vánoční hit. Ten zazněl v americké komedii Sám doma.

Celkem čtyřicet výtvarníků, řemeslníků a designérů se o víkendu sešlo v Kulturním centru Svoboda v Chebu.

Sál zaplnily šperky z plastu

Cheb - Celkem čtyřicet výtvarníků, řemeslníků a designérů se o víkendu sešlo v Kulturním centru Svoboda v Chebu.

Vánoční jarmark v prostějovském klubu Zátiší

Vánoční jarmark v Prostějově přilákal desítky lidí

Prostějov – Adventní čas se kvapem blíží a s ním i typický shon po vánočních dárcích. Ti, kteří si s nákupem pospíšili a nečekají na poslední chvíli, mohli v sobotu odpoledne navštívit prostějovský klub Zátiší, kde probíhal Vánoční jarmark.