Kreativ

ŠTÍTEK: Sám doma

Helena Kubíková, spolumajitelka pekárny Šimbera v Libině.

Chléb nejlépe chutná, když se upeče s láskou

Libina – Borůvkový koláč s vanilkou přidanou do drobenky nebo rohlík s různými semínky. To jsou oblíbené kousky pečiva Heleny Kubíkové, která po rodičích s manželem převzala pekárnu Šimbera v Libině na Šumpersku.

Plánští modeláři provětrali letadla

Létání s akrobatickými modely je naše radost

Planá nad Lužnicí – Někteří lidé rádi věnují svůj volný čas dobré knize, jiní zdolávají vysoké skály nebo raději zůstávají nohama pevně na zemi a pečují o svoji zahradu. Skupina kamarádů z Plané zase miluje pilotování letadel. Své stroje ale řídí ze země. Létají totiž s akrobatickými modely.

Novinky z Petrklíče

Novinky z Petrklíče

Ledeč nad Sázavou – Největší novinkou je zcela určitě nová cílová skupina denního stacionáře Petrklíč, a tou jsou senioři.

Ilustrační foto.

Pokud vidíte volně pobíhajícího psa, raději se mu vyhněte

Ústí nad Orlicí – Pětatřicet let. Tak dlouho pracuje majitel Psího útulku na trati Jaroslav Kovář se psy. Má také letité zkušenosti se zvířaty agresivními a problematickými. Zdůrazňuje, jak je důležité, aby majitelé předcházeli agresivitě výchovou a nepodcenili ji. Většinou podle něj psa vyprovokuje pohyb nebo jiné zvíře.

Ilustrační snímek

Rodiče okradl o sto třicet tisíc, peníze naházel do automatů

Vsetínsko – Až pětiletý pobyt za mřížemi hrozí dvaačtyřicetiletému muži ze Vsetínska. Policisté jej v uplynulých dnech obvinili z krádeže 130 tisíc korun. Peníze vzal svým rodičům, když byl u nich na návštěvě. Většinu z uvedené sumy následně prohrál v automatech.

V televizní studio se v pátek změnilo prostranství u rotundy Panny Marie a sv. Kateřiny na znojemském hradu. Česká televize odsud po poledni vysílala přímým přenosem pořad Sama doma.

OBRAZEM: Pořad Sama doma vysílala Česká televize živě od znojemské rotundy

Znojmo – Televizním studiem pro přímý přenos devadesátiminu­tového pořadu České televize Sama doma se v pátek po poledni stalo prostranství před znojemskou rotundou. „Představili jsme znojemské zajímavosti a speciality, a také pozvali na Hudební festival Znojmo, jehož je Česká televize hlavním mediálním partnerem," uvedla Hana Orošová z brněnského studia České televize.

Prostory Coworkingu Mitrovski v Brně.

Sám doma s počítačem? Brňané raději volí coworking

Brno /FOTOGALERIE/ - K práci potřebují jenom svoji hlavu, počítač a připojení k internetu. Tak vypadá povolání stále více Brňanů zaměstnaných na volné noze. Většina z nich ani nepotřebuje svoji kancelář a často úřadují z domu. Některým však chybí běžný kontakt s kolegy a cítí se osamělí. Právě tito lidé rádi využívají sdílené kanceláře. Podobných zařízení vzniká v Brně stále víc.

Prostory Coworkingu Mitrovski v Brně.

Sám doma s počítačem? Brňané raději volí coworking

Brno /FOTOGALERIE/ - K práci potřebují jenom svoji hlavu, počítač a připojení k internetu. Tak vypadá povolání stále více Brňanů zaměstnaných na volné noze. Většina z nich ani nepotřebuje svoji kancelář a často úřadují z domu. Některým však chybí běžný kontakt s kolegy a cítí se osamělí. Právě tito lidé rádi využívají sdílené kanceláře. Podobných zařízení vzniká v Brně stále víc.

Hra s jesličkami v jesenickém kostele

Sešli se společně u jesliček

Jesenice - Celý podzim se v Jesenici nesl ve znamení návratu k tradicím. Proto se aktéři letošního vánočního zastavení v kostele sv. Petra a Pavla v Jesenici rozhodli pokračovat.

Policie. Ilustrační foto.

Jako v Sám doma. Školák přelstil padoucha

Svitavy – Jen si vzpomeňte, jakými nástrahami malý kluk přechytračil v populárním filmu dva tragikomické lupiče, když se snažili o Vánocích zmocnit domu jeho rodiny.

Jolana Voldánová

Jolana Voldánová se vrací na obrazovku ČT, bude moderovat Sama doma

Praha - Moderátorka Jolana Voldánová se vrací k pravidelnému vysílání na obrazovce České televize. Od ledna se bude objevovat v pořadu Sama doma. V moderátorském tandemu s Alenou Velikou nahradí Martinu Vrbovou Hynkovou, která odchází na mateřskou dovolenou, oznámila dnes ČT.

Ilustrační foto.

Pozor na požáry od adventních věnců

Blíží se druhá adventní neděle, tedy doba, kdy na adventním věnci zapálíme další svíčku. Ale pozor. Počty požárů od adventních věnců se podle hasičů v posledních letech množí.

Ilustrační foto

Pozor na požáry od adventních věnců

Rakovnicko – Blíží se druhá adventní neděle, tedy doba, kdy na adventním věnci zapálíme další svíčku. Ale pozor. Počty požárů od adventních věnců se podle hasičů v posledních letech množí.

Ilustrační foto.

Lidé nemají čas péct. Cukroví kupují

Kroměřížsko – Už jen poslední měsíc zbývá do Vánoc, a tak je podle některých pekařek nejvyšší čas začít s přípravou cukroví. Představit si svátky bez sladkých kousků umí málokdo. Někteří si je tedy připravují sami doma, jiní zase objednávají od profesionálních pekařů a cukrářů.

PNEUSERVISY si teď neodpočinou, čeká je kupa práce.

Pneumatiky si řidiči vyměnili 
s předstihem, sníh je nezaskočí

Rychnovsko – Blíží se zima, mnozí řidiči tak mění pneumatiky v autoservisech. Některé to teprve čeká, jiní už jsou na první sníh zcela připravení.Podle pneuservisů na Rychnovsku řidiči měnili pneumatiky raději s předstihem. „Zhruba čtrnáct dní zpátky jsme tu měli opravdu plno. V současné době už to spíše končí, řidiči už jezdí jen občas," prozrazuje za rychnovský pneuservis Aleš Majšajdr.

Ilustrační foto: výměna pneumatik

Pozor, na čem vyjedete

Jindřichohradecko – Od 1. listopadu platí pro motoristy povinnost používat na svém voze za nepříznivého počasí zimní obutí a pneuservisy v celém regionu nemají o zákazníky nouzi.

Ilustrační foto

Domácí věnec je levnější, ale občas jde o čas

Rokycansko - Dušičkové období je ve znamení nejen návštěvy hřbitovů, ale také obchodů s květinami. Mnoho lidí si nechává udělat na hrob svých blízkých věnce, jiní zase barevně osázené truhlíky. Největší nápor pochopitelně výrobci vazeb zaznamenávají v těchto dnech.

Písničkář Xindl X.

Xindlův deník: Svátek vegetariánů - to je maso!

Tenhle tejden všichni odpůrci masa slavili mezinárodní den vegetariánů. Teda slavili – popravdě řečeno, moc si neumím představit, jak vegetariáni ten den slaví. Sejdou se všichni na statku na dvorku a porazej mrkev? No to asi ne. Ale mohli by porazit třeba jabloň a udělat z jablek štrůdly, jablečnej jogurt, jablečnej puding, pyré… A možná i calvados.

Ilustrační foto

Před deseti lety znásilnil pětiletou neteř, policie ho dopadla

Přerov – Po dlouhých deseti letech dohnala spravedlnost muže z Přerova, který znásilnil teprve pětiletou dívku. Se svým traumatizujícím zážitkem se čtrnáctiletá školačka svěřila sociální pracovnici v dětském domově na Šumpersku. Muž skončil ve vazbě.

Ilustrační foto.

Senioři mohou začít studovat na univerzitě

Nasavrky - V nasavrckém konzultačním středisku začíná od pátku další semestr virtuální univerzity třetího věku. Tématem zimního semestru je umění rané renesance v Itálii. Výuka se uskuteční v Domě s pečovatelskou službou v tamní kavárničce, začne od 13:30 a skončí v 15:00.

Důchodci z Morašic v televizi.

Důchodci z Morašic byli v televizi

Morašice – Pravidelně na květen a na září připravujeme pro naše důchodce zájezd za poznáním. Snažím se vybírat továrny, provozy a cíle, kam se člověk sám těžko dostává.