Kreativ

ŠTÍTEK: Sám doma

Ilustrační foto

Kuchyň má nahradit stacionář

Vrchlabí - Učni se dočkají nových prostor pro nácvik vaření v budově školy, uvolní se i kapacity pro další službu seniorům.

Ilustrační foto

Okousaná houba nemusí být jedlá

Trutnovsko, Pojizeří - Na letní období připravil Krkonošský deník další houbařský seriál s mykologickým odborníkem Petrem Kuráněm. Letos hlavní prostor dostane Poradna, ve které bude autor zodpovídat dotazy čtenářů. Ty můžete posílat na adresu: ales.vanicek@denik.cz.

Ilustrační foto

Školky jsou vytížené na maximum, i tábory

Rychnovsko - Kam s dětmi o prázdninách? Takovou otázku si chtě nechtě musí položit všichni rodiče. Možností je jen pár - školka, babička či tábor. Když však všechno selže, nastává problém.

Klára Skolková se při výletu do Paříže vyfotila před dominantou města.

Klára Skolková: Jazyky mi jdou samy

Pelhřimov – Na druhém místě celostátního kola ve francouzské konverzaci se umístila studentka třetího ročníku pelhřimovského gymnázia Klára Skolková.

Muži, kteří mají pochybnosti o své plodnosti, si nyní budou moci udělat test rovnou doma.

Pánskou neplodnost odhalí jednoduchý domácí test

    New York - V párech, které se snaží počít potomka, pánové řešení problémů s plodností rádi nechávají na svých partnerkách, aby se vyhnuli pro ně ne zrovna příjemnému vyšetření u lékaře. Nyní si ale mohou sami doma otestovat, zda mají dostatek spermií pro to, aby mohli počít dítě. O této novince informují americká média.

Německý ovčák Nord hlídá útulek již několik let

Lidé pomohli psům přežít zimu

Lazec /FOTOGALERIE/ – Psí útulky v tomto období zažívají největší nápor. Některým lidem právě dochází, že se o živý vánoční dárek nedokážou postarat, a pejska odloží. Psí útulky na Příbramsku z podobných důvodů bývají téměř po celý rok přeplněné. „Nyní máme volné tři kotce, ale během několika dní se určitě zaplní,“ popsal situaci vedoucí psího útulku Maják v Lazci František Limberk a dodává, že právě na konci února se do útulku dostávají živé dárky, které se dětem omrzely.

Spermie. Ilustrační foto

Muži si mohou doma díky testu ověřit, jak jsou na tom s plodností

New York - V párech, které se snaží počít potomka, pánové řešení problémů s plodností rádi nechávají na svých partnerkách, aby se vyhnuli pro ně ne zrovna příjemnému vyšetření u lékaře. Nyní si ale mohou sami doma otestovat, zda mají dostatek spermií pro to, aby mohli počít dítě. O této novince informují americká média. 

Ilustrační foto

Chcete šetřit u kadeřníka? Choďte pravidelně

Trutnovsko – Každá žena chce vypadat hezky a k tomu potřebuje mít mimo jiné krásný účes. Co zrovna letí – jaký střih nebo barva – vám nejlépe poradí profesionální kadeřnice. Jak to však udělat, abyste na „jejich křesle“ nenechala půl výplaty a zároveň chodila pokud možno pravidelně.

Vyčistit si krev budou moci pacienti s nemocnými ledvinami ze Sokolova i doma.

Čistit si krev sám doma? Nemocní v Sokolově mají zelenou

Sokolov - Nemocnice Sokolov začala ve spolupráci s Dialyzačním střediskem Sokolov zavádět cévku pro čištění krve speciálním roztokem přímo v břišní dutině. Takzvaná peritoneální dialýza umožňuje čištění krve v domácím prostředí a bez asistence odborného personálu. V Karlovarském kraji jde zatím o jediné pracoviště, které tento zákrok provádí, řekl zástupce primáře chirurgického oddělení sokolovské nemocnice Ivo Stowasser.

Snímek z bruslení u Polívků kolem roku 1915 v Lounech našel ve svém archivu sběratel dobových pohlednic Jaroslav Rychtařík

Zahřejeme vás vzpomínkami, pošlete nám svoje!

Okres Louny - Také rádi prohlížíte staré fotografie? Chvíle, kdy venku je ladovská zima a uvnitř teploučko, přímo vybízejí k tomu sáhnout do šuplat pro rodinná alba a zalistovat dobou „za našich mladých let“.

Zahřejeme vás vzpomínkami, pošlete nám svoje! Na historických snímcích z počátků dvacátého století je patrné, že naši předkové se v zimě bavili klouzáním po sněhu úplně stejně jako my.

Zahřejeme vás vzpomínkami, pošlete nám svoje!

Ústí nad Labem - Také rádi prohlížíte staré fotografie? Chvíle, kdy venku je ladovská zima a uvnitř teploučko, přímo vybízejí k tomu sáhnout do šuplat pro rodinná alba a zalistovat dobou „za našich mladých let“.

Kamarádi ze studií Standa, Ladislav a Rosťa, 1947

OBRAZEM: Zahřejme se vzpomínkami

Jižní Čechy /FOTOGALERIE/ - Také rádi prohlížíte staré fotografie? Chvíle, kdy venku je ladovská zima a uvnitř teploučko, přímo vybízejí k tomu sáhnout do šuplat pro rodinná alba a zalistovat dobou „za našich mladých let“.

Alessandro Alagio (vpravo). Ilustrační foto.

Ital Alagia: Spát jsme museli, jinak by ježíšek nepřišel

Ořechov /ROZHOVOR/ - Vánoce v Americe, ale také ty italské výstižně vystihuje jedna ze scén slavného filmového trháku Sám doma. Děti se ráno probudí, odhodí peřiny a s veselým křikem pádí k vánočnímu stromečku, pod kterým se tyčí hora dárků.

Silvestr. Ilustrační foto.

Vážných úrazů od petard ubývá. Lidé jsou opatrnější

Hradec Králové /OD SOUSEDŮ/ - Tradičně se na konci roku lidé věnují nákupu zábavní pyrotechniky, aby mohli na Silvestra oslavit příchod nového roku. Stále se však najdou jedinci, kteří dost dobře nevědí, jak různé dělbuchy, petardy a rachejtle správně používat.

Omalovánky s policejním desaterem, které vydala Policie ČR Blansko.

Omalovánky dětem poradí, jak na sebe dávat pozor

Blansko – Že mohou přijít o mobil z batohu. Že internet může být velkým pomocníkem, ale také nepřítelem, pokud toho o sobě při komunikaci po síti prozradí příliš moc. Nebo že nikdy nemají otvírat cizím lidem, pokud jsou samy doma. Takové a další rady dávají dětem omalovánky s policejním desaterem. Ty nyní vydala blanenská policie

Ilustrační foto

Jeden stisk zachránil už několik lidí v kraji

Zlínský kraj - Třiaosmdesátiletý senior z Otrokovic se nebyl schopen ani pohnout. Byl sám doma. Neměl při sobě nikoho, kdo by mu pomohl nebo alespoň přivolal záchranu. Naštěstí má tlačítko tísňového volání. Okamžitě se spojil s městskou policií, která mu vyslala sanitku.

Děti z Mateřské školy Pošumavská z Tachova navštívily ve čtvrtek policii. Navštívily několik specializovaných pracovišť, prohlédly si vybení služebních vozidel, technik jim dokonce odebral otisky prstů.

Dětem se u policistů líbilo

Tachov – Na návštěvu k policistům se včera vydaly děti z Mateřské školy Pošumavská z Tachova. Několika specializovanými pracovišti je provázela tisková mluvčí Dagmar Jiroušková.

Ilustrační foto.

Čistírny na Rychnovsku nejsou, pouze sběrny

Rychnovsko - Skvrna na koženém kabátě či mastný otisk na obleku, který nelze dát do pračky, s tím se setkal jistě každý. Naštěstí se inkriminovaný kus oděvu nemusí vyhodit, ani není nutné „flek” maskovat, ale stačí ho odnést do čistírny.

V hradišťském muzeu první říjnovou sobotu batikovali.

V muzeu batikovali s mezinárodní účastí

Uherské Hradiště /FOTOGALERIE/ – „Vezměte si šátek, provázek a barvy a vyzkoušejte si to taky,“ vítá mě na tvořivé dílně ve Slováckém muzeu v Uherském Hradišti etnografka Marta Kondrová.

Ilustrační foto

Oklamejte přírodu a vysaďte rychlené cibuloviny

Pokud vás mrzí, že sezona kvetoucích rostlin pomalu končí a chcete-li si zajistit, že i přes zimu budou váš dům zdobit vlastnoručně vypěstované tulipány a narcisy, existuje jednoduché řešení. Září je totiž ideální dobou k tomu, začít přirychlovat cibuloviny a vyzrát tak na přírodu - z květů se budete moci těšit již v zimě. Samozřejmě si je můžete během zimy koupit již „hotové“, ale vězte, že i když se do toho pustíte sami doma, není to žádná věda!

Ilustrační foto

Lidé chodí méně často k holiči

Zlín - Zlínští holiči a kadeřníci vydělávají méně než dříve. Neztratili sice stálé zákazníky, ti k nim ale nyní chodí méně často. Lidé si také nechávají stříhat a barvit vlasy už jen doma. Snaží se ušetřit.

Ilustrační foto

Léto: Děti jsou v nebezpečí, větším než obvykle

Zlínský kraj – „Dobrý den, nesu vám balík.“ Například takovou větou se může dítěti představit zloděj, aby se mohl dostat do bytu či domu. Řada dětí zůstává o prázdninách sama doma, a tak se snadněji může stát terčem různých kriminálních živlů.

Jedenáct žen a dívek se dnes zúčastnilo kurzu v místním kulturním domě.

Fantazie zakletá do vitamínů

Valašské Meziříčí /FOTOGALERIE/ – Jablko a pórek se proměnily na květiny, okurek se vinul v úhledných vějířcích.