Kreativ

ŠTÍTEK: Sám doma

V rámci preventivních aktivit Policie ČR probíhají v létě na Bruntálsku a Krnovsku akce zaměřené na prevenci majetkové trestné činnosti v obchodních supermarketech.

Preventivní policejní akce stále pokračují

Krnov - Krnovská prodejna Kaufland je mezi místními neblaze prosnulá jako místo nejčastějších krádeží. Policistky Ivana Křištofová a Pavla Munclingerová se rozhodly, že právě zde bude jejich preventivní akce nepřínosnější.

Ilustrační fotografie.

Podvodník okradl seniorku

Suchdolsko – V úterý odpoledne nabízel v jedné obci u Suchdola neznámý podomní prodejce prací prášek.

Ilustrační foto.

Hladový kluk prosil o pomoc, policie už zahájila trestní řízení

Plzeň - V případu asi pětiletého chlapce ze Slovan, který 11. června v okně domu prosil kolemjdoucí o pomoc s tím, že je hladový a má žízeň, protože je už druhý den sám doma, policie zahájila úkony trestního řízení pro trestný čin opuštění dítěte nebo svěřené osoby.

Ilustrační foto

Pes není vhodným dárkem za hezké vysvědčení

Děčínsko – Pes nebo kočka za hezké vysvědčení není podle vedoucí Městského útulku v Děčíně Evelíny Jahelkové tím nejlepším dárkem. „Rodiče by měli zvážit všechna pro a proti. Pes nebo kočka není jen radost, ale hlavně starost. Ať raději vezmou děti na výlet do útulku,“ řekla Jahelková. Během prázdnin i po nich totiž praská útulek ve švech.

Rekordních sedmnáct vzorkuů se sešlo organizátorům soutěže O nejlepší Štramberské ucho.

Soutěžních uší byl letos rekordní počet

Štramberk – Svátkem Štramberských uší by se dala nazvat sobota 22. května. Do tradiční soutěže O nejlepší štramberské ucho letos pekaři přihlásili rekordních sedmnáct vzorků.

Kůzlátka a vlk.

V tanvaldském kině hrají dětem pohádku

Tanvald - Neděle 23. května: Kino Jas Tanvald: 15.00 Kůzlátka a vlk. Divadlo Špílberg připravilo, tentokrát v muzikálové podobě a ve verších, známý příběh o vlkovi a kůzlatech.

Eva Velecká z Valtic vyhrála ve své kategorii krajské kolo třetího ročníku soutěže Mladý Demosthenes.

Eva Velecká umí mluvit nejlépe v kraji

Valtice - Spisovná čeština, výslovnost, výběr originálního tématu. Čtrnáctiletá Eva Velecká z Valtic dokázala přesvědčit odbornou porotu složenou ze zástupců moderátorů či pedagogů vysokých škol, že právě tohle všechno umí nejlépe v kraji.

Ilustrační foto.

Zloděj vytopil dům

Nežichov – Filmem Sám doma se zřejmě inspiroval zatím neznámý pachatel, který v noci z 10. na 11. duben vnikl v Nežichově do rodinného domu osmatřicetiletého muže. Po vzoru „mokrých banditů“ totiž na odchodu celý objekt vytopil vodou.

Marie Ticháčková z Tlumačova.

Z novinového papíru umí plést věnečky

Tlumačov – Obrovský zájem návštěvníků i ostatních vystavovatelů vzbudila na Velikonoční výstavě v Horšovském Týně práce Marie Ticháčkové z Tlumačova.

Policista besedoval s dětmi v mateřské škole U Stadionu v Chrudimi.

Policajt ve školce: každé dítě chce půjčit čepici

Chrudim – /FOTOGALERIE/ Policajt ve školce je název známého filmu se Schwarzeneggerem v hlavní roli. Jiří Tesař, chrudimský policista, nemá ostře řezané Arnoldovy rysy, ale s dětmi si rozumí stejně tak, jako filmový hrdina.

Ilustrační foto.

Toulavé kočky stále sužují město

Chebsko – Toulavé kočky rozhodně nejsou minulostí. Tento problém pálí řadu měst a obcí. Řešili jej také v Lubech. I přes snahy úředníků města jsou toulavé kočky zpět. A co je zde hlavní příčinou? Část místních obyvatel.

Ilustrační foto

Unikátní centrum služeb pro seniory v Karviné

Karviná – Lidem s jakýmkoli handicapem nad 45 let slouží v Karviné nově centrum sociálních služeb. Sloužit bude jako kolektivní zařízení pro zdravotně postižené ve středním a vyšším věku, o které rodiny jinak pečují doma.

Ilustrační foto

Dítě doma plakalo, rodiče byli v hospodě

Most – Usedavý pláč dítěte zalarmoval krátce po druhé hodině ranní obyvatele ulice SNP v Mostě. Protože brekot, který vycházel z jednoho z bytů neustával, zavolali sousedé městské strážníky. Ti zjistili, že pláče osmiletý chlapec, který je doma úplně sám a má velký strach.

Ilustrační foto

Policisté obvinili otčíma ze zneužití nevlastní dcery

Plzeň - Otřesný případ pohlavního zneužívání vyšetřují nyní plzeňští policisté. Svou nevlastní dceru, které ještě nebylo patnáct let, měl počátkem tohoto roku zneužít matčin šestačtyřicetiletý přítel. A to v době, kdy spolu byli sami doma.

Ilustrační foto

Kominíci nejsou nutní, soudí ministerstvo

Praha – Zatímco dříve člověk narazil na kominíka na každém kroku, dnes jsou vzácností. Přesto je mnoho lidí, kteří si sami doma topí v kamnech, potřebuje několikrát do roka.

Ilustrační fotografie.

Zvířata zažívají silvestrovský stres

Klatovsko – Konec roku spojený s bouřlivými oslavami mnohde doprovázenými ohňostroji a odpalováním petard snášejí špatně naši zvířecí rodinní příslušníci.

„Chovatelství přináší radosti i starosti,“ říká zkušený posuzovatel králíků Josef Kratochvíl.

Správný chovatel umírá s průkazkou na prsou

Košetice - Josef Kratochvíl má chovatelství v rodině. „Chovatel králíků byl můj otec a taky teta. Jako malý kluk jsem s péčí o zvířata musel pomáhat. A chovatelství ve mě od té doby zakořenilo tak, že se mu věnuji dodnes,“ vykládal Kratochvíl.

Traktoriáda přilákala davy

Traktoriáda přilákala davy

Stará Voda - Několik desítek lidí nejen z obce Stará Voda u Mariánských Lázní zavítalo na historicky první obecní traktoriádu. Stroje musely projet danou dráhou, kde na ně číhaly uměle vytvořené kopcovité terény. Pokud se jim podařilo úspěšně přes překážky přejet, dostaly se šťastně do cíle.

Již jedenáctý ročník Pobeskydské drakiády se uskutečnil v sobotu 19. září na letišti Bahně ve Frýdku-Místku. Akci pořádal Pobeskydský aviatický klub.

Nad letištěm si to o ceny mezi sebou rozdali draci

Frýdek-Místek /FOTOGALERIE+VIDEO/ - Pěkné počasí přálo v sobotu 19. září již jedenáctému ročníku oblíbené Pobeskydské drakiády, kterou pravidelně pořádá Pobeskydský aviatický klub Frýdek-Místek.

Ilustrační foto

Čistírnám chybí zákazníci, perou si sami doma

Ostrava - Čistírnám ubývají zákazníci, podle provozovatelů to ale s krizí nesouvisí. Čas jsou peníze. A zvláště v dnešní době můžeme s jistotou tvrdit, že cena času stále stoupá. Uspěchaná doba nutí lidi stále více využívat služeb. Kdo by se zdržoval třeba s praním prádla? Úbytek zákazníků se ale nemusí týkat všech čistíren.

Příměstský tábor v Příbrami

OBRAZEM: Táborníci dováděli na Novém rybníku

Příbram /FOTOGALERIE/ - Dvaadvacet dětí, které tento týden navštěvují příbramský příměstský tábor při Domě dětí a mládeže Příbram, ve středu dopoledne skotačilo kolem prolézaček u Nového rybníku.

Majitelka psího salónu Jana Ciganková právě zkrášluje yorkšírského teriéra

Do salónů se hrnou nejen dámy, ale i zvířata

Plzeň - Je libo bahenní zábal nebo střih podle posledních trendů? Žádný problém. Pokud chcete při procházce po Plzni se svým psím miláčkem udělat dojem, vezměte ho do psího salónu.

Ilustrační foto

Za dobití telefonu chtěl vidět kalhotky

Ústí nad Labem - Letošní prázdninové počasí nepřímo napomáhá počítačové kriminalitě. Slunné počasí střídají přívalové deště, takže se dá jen stěží vyrazit na celý den na koupaliště nebo na výlet.

Ilustrační foto

Pedofil chtěl za dobití telefonu vidět kalhotky

Ústí nad Labem -Letošní prázdninové počasí nepřímo napomáhá počítačové kriminalitě. Slunné počasí střídají přívalové deště, takže se dá jen stěží vyrazit na celý den na koupaliště nebo na výlet. Navíc řada školáků zůstává v dopoledních hodinách sama doma bez dozoru rodičů. Svůj volný čas si právě krátí brouzdáním po internetu.