Kreativ

ŠTÍTEK: Sám doma

Marek Beck při přípravě kuřecí rolády plněné čerstvým špenátem a nádivkou podávaná 
s dýňovým pyré, vařenou červenou řepou, snítkou polníčku a  výhonky zeleného hrášku.

Dochucovadla jídla pouze kazí

Domažlice/ NÁŠ LETNÍ RECEPT/ – Doslova gastronomickým zážitkem bylo ochutnat kuřecí roládu plněnou čerstvým špenátem a nádivkou podávanou s dýňovým pyré a vařenou červenou řepou.

Výlety pro maminky s dětmi jsou jednou z relaxačních činností, kterou havířovské coworkingové centrum Naše místo realizuje. Foto:

Blíží se doba coworkingová?

Havířov - Na počátku byl web s radami pro rodiče a hledání, jak se dostat blíže k lidem a oslovit je. Toto hledání dovedlo v závěru dubna 2014 dvě manažerky a čerstvé matky Zuzanu Pučokovou a Lucii Burdovou k otevření coworkingového centra Naše místo.  

Ilustrační foto.

Na kole „od Kevina" se proháněl Zlínem

Zlín - Přívalový déšť zatopil v minulém týdnu i sklepení ve zlínské ulici Zarámí. Obyvatelé se pustili o víkendu do většího úklidu a toho využil zloděj, který se pokusil ukrást jejich uskladněné věci. Plány mu však překazili manželé, kteří se vydali na kontrolu suterénu.

Lukáš Konečný (vlevo) a Peter Quillin v bitvě o titul profesionálního mistra světa ve střední váze organizace WBO.

Konečný porážku uznal a potvrdil konec kariéry: Jsem frajer a hotovo

Washington - Předvedl solidní výkon. Sice se mu nepodařilo překvapit favorita a s kariérou se rozloučil porážkou, přesto byl profesionální boxer Lukáš Konečný se svým posledním zápasem spokojený. V boji o titul mistra světa ve střední váze organizace WBO prohrál ve Washingtonu s domácím Peter Quillinem jednoznačně na body 0:3.

Zkušenosti z regabilitační vany pak malí plavci zúročí ve velkém bazénu.

Lektorka plavání: žádné převratné trendy neočekávám

Region /ROZHOVOR/ – Lektorka Jitka Slivečková vyučuje plavání dětí úctyhodných dvacet let. Jaká je budoucnost takové výuky, o tom hovořila v posledním díle našeho seriálu. Nemohlo chybět také bilancování a vzpomínka na nelehké okolnosti, za kterých se tento nový trend v regionu zpočátku prosazoval…

Ilustrační foto.

Sám doma...

Stres ze samoty může způsobit, že pes demoluje zařízení bytu nebo ho znečišťuje. Především ale zvíře zdravotně ohrožuje. Majitelé často tento problém považují za neposlušnost a psa trestají. To ale k řešení nevede a dostávají se spíše do bludného kruhu. Co s tím?

Ilustrační foto

Obliba product placementu v tuzemských televizích roste

Praha - Reklama začleněná do televizních pořadů, takzvaný product placement, v Česku láká stále více inzerentů. Podle některých průzkumů zároveň patří k reklamě, kterou diváci nejlépe přijímají. Nejčastěji se product placement objevuje v hrané a zábavní tvorbě, firmy se ale mohou prezentovat také v magazínových pořadech jako Dobré ráno nebo Sama doma.

Mezi oblíbené praktiky šmejdů patří podomní prodej.

Podomní prodejci. Neustále otravují i navzdory zákazu

Hradec Králové - Nabízejí levné parfémy i nové dodavatele energií – podomní prodejci. Od 1. ledna to však na území Hradce Králové mají zakázané. Je jim to jedno, a tak už několik případů řeší magistrát.

Mezi oblíbené praktiky šmejdů patří podomní prodej.

Podomní prodejci. Neustále otravují i navzdory zákazu

Hradec Králové - Nabízejí levné parfémy i nové dodavatele energií – podomní prodejci. Od 1. ledna to však na území Hradce Králové mají zakázané. Je jim to jedno, a tak už několik případů řeší magistrát.

Muzeum skla a bižuterie v Jablonci stále láká na výstavu perličkových kabelek

Perličkové kabelky mají obrovský úspěch

Jablonec n. N. - Pro velký zájem až do 2. března mohou návštěvníci jabloneckého muzea obdivovat krásu perličkových kabelek. Pro výstavu byla z rozsáhlé muzejní sbírky vybraná téměř tisícovka exponátů.

Hubneme s Deníkem - cvičení soutěžících v prostějovském studiu H.E.A.T.

Hubneme s Deníkem: soutěžící si o víkendu dali pořádně do těla

Prostějov - Prostějovské Studio H.E.A.T. se během sobotního dopoledne stalo dalším působištěm hubnoucího programu, který pro čtyři vybrané zájemce připravil Deník s Agel Sport Clinic. Na místě se sešlo dámské osazenstvo programu společně se svou instruktorkou Ilonou Pánkovou, která představila svým svěřenkyním chůzi na mechanických pásech.

Ilustrační foto

Co všechno možná nevíte o vánoční klasice Sám doma

Los Angeles - Americká komedie Sám doma patří mezi nejlepší rodinné filmy, jaké kdy Hollywood natočil. Klasika z roku 1990, jejíž děj se odehrává o Vánocích, se nepochybně během svátků znovu objeví ve vysílání některé z televizí. Film samotný i jeho další pokračování znají snad úplně všichni, ale přesto existuje několik zajímavostí, které možná nevíte, napsal zpravodajský server news.com.au.

Štěkání na Ježíška v psím útulku v Dolním Třešňovci.

Pejsci si vyštěkali živobytí na několik měsíců

Dolní Třešňovec – Pátý ročník Štěkání na Ježíška v sobotu přivedl do útulku pro psy na tři stovky lidí. A ti navíc nepřišli s prázdnou. Už od dopoledních hodin se pod vánočním stromečkem kupily balíky s granulemi, dalšími potravinami a potřebami.

Štěkání na Ježíška v psím útulku v Dolním Třešňovci.

Pejsci si vyštěkali živobytí na několik měsíců

Dolní Třešňovec – Pátý ročník Štěkání na Ježíška v sobotu přivedl do útulku pro psy na tři stovky lidí. A ti navíc nepřišli s prázdnou. Už od dopoledních hodin se pod vánočním stromečkem kupily balíky s granulemi, dalšími potravinami a potřebami.

Předvánoční studentská objímací akce v Ostravě. Archivní snímek.

Vánoce svátky klidu? Pro někoho je Štědrý den velká party

Praha - Vánoce jen a pouze jako rodinné svátky klidu a domácí pohody? Tak na to rovnou zapomeňte. Už dlouhá léta jsou tyto svátky i samotný Štědrý den pro mnohé také příležitostí, jak vyrazit za zábavou ven, do restaurací, klubů a barů.

Předvánoční studentská objímací akce v Ostravě. Archivní snímek.

Štědrý den i jako velká party

Vánoce jen a pouze jako rodinné svátky klidu a domácí pohody? Tak na to rovnou zapomeňte. Už dlouhá léta jsou tyto svátky i samotný Štědrý den pro mnohé také příležitostí, jak vyrazit za zábavou ven, do restaurací, klubů a barů.

Jan Löffelmann s Jiřím Novákem.

Kdyňský starosta absolvuje svatý týden

Kdyně – Předvánoční osobní návštěva občanů Kdyně, kteří dovršili 80, 85, 90 a více let patří už k pravidelnému rituálu kdyňského starosty Jana Löffelmanna.

Ilustrační foto

Dušičky jsou tady. Pozůstalí i policisté míří na hřbitovy

Rokycansko - Památka zesnulých připadá na zítřejší den. Mnoho lidí tak míří k hrobům, aby v tichosti vzpomněli na své blízké. Desítky let k tomuto aktu patří pokládání věnců a různých výzdob na místa posledního odpočinku. Květinářství jsou v obležení.

Ester Janečková

Ester Janečková: Pěstounů si moc vážím, ale chybí jim podpora

Olomouc - Ester Janečkovou zná většina z nás jako úspěšnou herečku a v poslední době především moderátorku pořadů jako Sama doma nebo Pošta pro tebe. Jako moderátorka se koneckonců představila také ve čtvrtek 24. října v olomouckém kinu Metropol, kde spolu s triatlonistou Tomášem Slavatou uváděla benefiční koncert na podporu pěstounské péče.

Ester Janečková

Pěstounů si moc vážím, ale chybí jim podpora, říká Ester Janečková

Olomouc - Ester Janečkovou zná většina z nás jako úspěšnou herečku a v poslední době především moderátorku pořadů jako Sama doma nebo Pošta pro tebe. Jako moderátorka se koneckonců představí také ve čtvrtek 24. října v olomouckém kinu Metropol, kde bude spolu s triatlonistou Tomášem Slavatou uvádět benefiční koncert na podporu pěstounské péče. Sama Ester Janečková přitom má k pěstounství blíž, než mnozí tuší. V mládí se ujala holčičky z dětského domova a pěstounství nadále aktivně podporuje

Bleší trh ve Střelnici.

Na blešáku se naučíte smlouvat

Tábor – Oblečení, kabelky, boty, nádobí, keramika, potřeby do kuchyně či knihy a šperky. Nejen tím vším si mohli návštěvníci sobotního blešího trhu vybavit domácnost nebo zpestřit šatník.

Moštárna v Nových Hodějovicích.

Jablek je méně, ale mošt bude

Nové Hodějovice – Stovky kilogramů jablek vozí nyní lidé do sídla zahrádkářů v Nových Hodějovicích u Českých Budějovic. Začalo zde totiž moštování. Zájemci si mohou nechat zpracovat ovoce každé pondělí od 14 hodin, cena je tři koruny za kilogram.

Chovatelé z Morkovic představili na tři stovky zvířat. Výstava drobného zvířectva se tady konala od pátku do neděle.

Chovatelé z Morkovic vystavili o víkendu přes tři sta zvířat

Morkovice – Od založení chovatelského spolku v Morkovicích uplynulo už devětadevadesát let. Rok před jubilejní stovkou oslavili výstavou drobného zvířectva. V areálu chovatelů v Morkovicích tak bylo o víkendu k vidění přes tři stovky zvířat.

Sbor Canzonetta před vystoupením v Rudolfinu.

Canzonetta představí dvě nové skladby

Domažlice – Dvě novinky –  skladbu Memory z muzikálu Cats a píseň Jiřího Pavlici Modlitba za vodu představí v neděli večer ženský pěvecký sbor Canzonetta na svém letním koncertě v atriu Chodského hradu.

Zastáncem třídění odpadu je i Hana Lišková (na snímku vpravo).

Lidé ve Frýdku-Místku loni vytřídili více než dva tisíce tun odpadu

Frýdek-Místek - Obyvatelé města přispívají tříděním odpadu k čistějšímu životnímu prostředí. V loňském roce vytřídili více než dva tisíce tun odpadu, největší podíl tvořil papír, kterého bylo přes tisíc tun, poté následovalo sklo a plast. Deník se ptal v ulicích Frýdku-Místku, zda lidé třídí odpad a proč je to důležité.