Kreativ

ŠTÍTEK: Slavkov

Tragédie na I/50 u Slavkova. V autě tam při havárii ve čtvrtek zemřela žena.

Tragédie na I/50 u Slavkova. V autě při havárii zemřela žena

/FOTO/ Fatální následky měla čtvrteční havárie osobního auta na silnici I/50 poblíž Slavkova u Brna na Vyškovsku. Došlo k ní ve směru na Uherské Hradiště kolem čtvrt na tři odpoledne. Řidič osobního auta tam z dosud nezjištěných příčin vyjel mimo silnici, kde narazil do stromu.

Fotbalista Strání Erik Pecha (ve žlutém dresu) při pohárovém zápase ve Slavkově.

Změna po jedenácti letech. Pecha opustil Myjavu, do Strání jej zlákal trenér

Po dlouhých jedenácti letech vysvlékl černobílý dres, opustil Myjavu, kde trénoval i s ligovým týmem. Start v nejvyšší slovenské soutěži si však fotbalista Erik Pecha nikdy nepřipsal. V nadcházející sezoně bude hrát pětadvacetiletý obránce či záložník krajský přebor Zlínska, do Strání jej zlákal trenér Vladimír Stančík, který je jeho příbuzný.

Bývalý kapitán Jankovic Václav Šustr (v červenočerném dresu) vypomůže společnému družstvu s Traplicemi.

Traplice po sloučení s Jankovicemi přivítali jenom Šustra. Posilou je Janků

I když v minulé sezoně nejnižší soutěže skončili až čtvrté, posunuli se společně s vítězným Jalubím o patro výš. Fotbalistům Traplic do okresního přeboru Uherskohradišťska pomohlo sloučení s Jankovicemi, které ale sousedovi po sestupu z I. B třídy při tvorbě nového mančaftu příliš nepomohou.

Šestadvacetiletý fotbalista Marek Mančík (v červeném dresu) se z Uherského Brodu vrací zpátky domů do Slavkova.

Po deseti letech zpátky ve Slavkově. Mančíka domů zlákala práce a stavba domu

Patří mezi plejádu borců, co se po minulé sezoně rozloučili s Uherským Brodem a z třetí ligy si to namířili do nižší soutěže. Křídelník Marek Mančík se po deseti letech vrátil do rodného Slavkova, kde pracuje v lese a začne stavět dům. Mateřskému klubu, kde bude nastupovat pod svým otcem, chce pomoct k postupu do vyšší krajské třídy.

Fotbalisté Dolního Němčí (černé dresy) neuspěli na Gambrinus Cupu ani ve svém druhé zápase.

Gambrinus Cup: Hluk drží šestigólovou normu, Újezdec schytal druhý výprask

Fotbalisté Hluku si na zimním turnaji v Uherském Brodě drží šestigólovou normu. Spartak po úvodním výprasku Újezdce zničil i dalšího rivala z krajské I. A třídy, v derby deklasoval Dolní Němčí 6:0 a díky lepšímu skóre vede na Gambrinus Cupu skupinu A. Stoprocentní zůstává i Nivnice, která deklasovala Újezdec. Souboj Slavkova s Louky byl kvůli nákaze koronavirem v týmu z Uherskohradišťska odložen.

Hrající jednatel Vlčnova Jakub Tománek.

Pět kol a dost. Tománek se zase hodil marod. Jsem speciální případ, směje se

Zranění jej provází celou kariéru. Hrající jednatel Vlčnova Jakub Tománek v minulosti laboroval snad se všemi částmi těla. Ze hry jej vyřadil bolavý kotník, pochroumané koleno, naražená ruka či namožená záda. „Jsem speciální případ,“ říká s úsměvem zkušený čtyřiatřicetiletý amatérský fotbalista.

Fotbalisté Slavkova (modré dresy) v 7. kole I.B třídy přehráli oslabený Tlumačov 3:0.

Podívejte se: Slavkov děkoval legendám. Pomohly mu dva góly přímo z rohu

Využili početných absencí v sestavě soupeře a v domácím prostředí si připsali povinné tři body. Fotbalisté Slavkova, kteří před sobotním zápasem s Tlumačovem poděkovali dlouholetým oporám, čtyřicátníkům Petru Šimkovi a Tomáši Rožnovskému, v 7. kole krajské I. B třídy skupiny C i díky dvěma trefám přímo z rohu zvítězili 3:0 a udrželi letošní neporazitelnost.

Fotbalisté Slavkova (bíločervené dresy) na úvod nové sezony zdolali Velký Ořechov 1:0.

Podívejte se: Slavkov i v deseti udolal Velký Ořechov. Janků pomohl asistencí

Jeden dobře zahraný rohový kop jim nakonec ke třem bodům stačil. Fotbalisté Slavkova rozhodli nedělní duel krajské I. B třídy skupiny C po standardní situaci, centr navrátilce Michala Janků zblízka uklidil do sítě důrazný Jiří Maštalíř. Celek z Uherskohradišťska zvítězil nad Velkým Ořechovem 1:0, když dvě třetiny zápasu hrál bez vyloučeného stopera Martina Janků.

Hráči Golf clubu Uherské Hradiště dosáhli na hřišti New Course v Čeladné historicky nejlepšího umístění ve druhé lize mužů. Foto: archiv klubu

Skvělý výsledek. Golfisté z Uherského Hradiště dosáhli ve druhé lize na finále

Mají za sebou veleúspěšný víkend, parádní turnaj. Hráči Golf clubu Uherské Hradiště dosáhli na hřišti New Course v Čeladné historicky nejlepšího umístění ve druhé lize mužů, když se přes Zlín, Velké Karlovice a domácí borce dostali až do finále. V souboji o postup do vyšší soutěže sice borci ze Slovácka těsně neuspěli, ale i tak je druhé místo parádním výsledkem.

Radíkovské ženy postoupily do extraligy (zleva Lenka Sedláčková, Alžběta Jeřábková, Barbora Marešová a kapitánka týmu Martina Šauerová)

Radíkovské ženy slaví! Budou hrát golfovou extraligu

Závěrečná tři kola celostátní golfové 1. ligy mužů a žen na hřišti Austerlitz ve Slavkově přinesla velký úspěch pro radíkovský golf. Ženské mužstvo dosáhlo historického výsledku a v příští sezoně bude hrát nejvyšší extraligu. Muži budou pokračovat v 1. lize.

Fotbalisté Dolního Němčí mají novou tribunu i kabiny, které v sobotu slavnostně otevřeli.

Podívejte se: Dolní Němčí slavnostně otevřelo novou tribunu i kabiny

Původní kabiny z roku 1957 definitivně dosloužily, fotbalisté Dolního Němčí se po dlouhém čekání konečně dočkali nového zázemí i nádherné tribuny. Slavnostní otevření se uskutečnilo v sobotu, kdy se v areálu představili nejen domácí družstva, ale i bývalí hráči Slovácké Slavie Uherské Hradiště.

Ilustrační foto.

V Bučovicích řeší nedostatek parkovacích míst. Rozšíří je v několika fázích

S rozšiřováním parkovacích míst počítají pro nadcházející léta také v Bučovicích. „Ve městě nebydlím, ale občas jím projíždím. Vím, že najít místo v centru je někdy obtížné. To je ale problém, který se nevyhýbá všem větším městům. Co ale pamatuji, tak se to tam za poslední roky určitě posunulo k lepšímu,“ připustil za řidiče například Ondřej Košík.

Memoriál Karla Podhajského 2020 se uskutečnil v honitbách mysliveckých sdružení Slovácka.

Na Slovácku vyvrcholil prestižní Memoriál Karla Podhajského

V honitbách Mysliveckého sdružení Lanka Dolní Němčí, Bukovina Popovice a Kasivec Slavkov se o víkendu uskutečnil 82. ročník Memoriálu Karla Podhajského, jehož jméno je nerozlučně spjato se základy české myslivecké kynologie a její organizace.

Dvaadvacetiletý fotbalista Slavkova Michal Machala má v Uherském Brodu pražírnu kávy.

Machala se věnuje kávě a současně střílí góly za Slavkov

Patří mezi milovníky a znalce kávy. O oblíbeném nápoji ví mnohem víc, než jen to, jak se dělá dobré latte či cappuccino.V rodném Uherském Brodě si otevřel pražírnu, fotbalové fanoušky ale umí zaujmout ve svém podniku, ale i na hřišti.

Fotbalisté Ořechova (v bílých dresech) prohráli v Ostrožské Nové Vsi 0:1 a přišli o letošní neporazitelnost.

I. B třída sk.C: Ořechov přišel o neporazitelnost, Tlumačov zdolal Zdounky

Fotbalisté Ořechova v první B třídě skupiny C poprvé prohráli. Vedoucí tým nejnižší krajské soutěže po sedmi výhrách v řadě nestačil v 9. kole na Ostrožskou Novou Ves, kde gólem útočníka Dennise Petratura z 64. minuty prohrál 0:1 a v čele tabulky má jenom jednobodový náskok před druhými Malenovicemi.

František Koláček se narodil ve Slavkově u Brna.

Fyzik a matematik František Koláček se narodil před 169 lety

V těchto dnech si připomínáme výročí narození profesora, matematika a fyzika Františka Koláčka. Narodil se ve Slavkově. František Koláček vstoupil na německé gymnázium v Brně, které úspěšně dokončil maturitní zkouškou v roce 1868. Poté rok studoval na pražské univerzitě.

Družstvo žákyň postupuje na z mistroství Moravy a Slezska v Břeclavi do celostátního finále.

Blanenská atletika prožívá podzim z říše snů

podzimní šňůru závodů začalo naše družstvo přípravek na krajském finále  19.9. ve Slavkově. Pod vedením trenérky Martiny Hlaváčkové naši nejmladší vybojovali krásné třetí místo v konkurenci třinácti týmu  celého Jihomoravského kraje.

Slavkov u Brna - ilustrační foto.

Slavkov přijde kvůli krizi o miliony. Vlastníci zaplatí vyšší daň z nemovitosti

Koronavirová krize doléhá nejen na obyvatele Slavkova, ale také na hospodaření města, kde vyčíslili za prvních osm měsíců roku výpadek příjmů z rozpočtového určení daní na deset milionů korun. „Letos si s tím poradíme. Od státu máme jednorázový příspěvek ve výši osmi a půl milionu. Zbývající část pokryje snížení výdajů rozpočtu, které schválili zastupitelé v dubnu,“ oznámila místostarostka Marie Jedličková.

ilustrační foto

I. B třída skupina B: Starosta v brance a šlágr ve Veselé

Sedmé kolo I. B. třídy skupiny B před pondělním svátkem nabídlo pět výher a dvě remízy, po kterých následovaly pokutové kopy. Výrazné vítězství si zapsala Chropyně, která porazila luhačovický „B-tým“ 8:2. Na první místo tabulky se po výhře 5:0 ve Slavkově dostaly Lužkovice.

Tvarožná 30.11.2019 - Bitva u Slavkova

Do bitvy se chystají stovky nadšenců. Rozhodnutí o změnách padnou v říjnu

Na zimní vzpomínkové akce tradičně věnované 215. výročí bitvy tří císařů je již přihlášeno bezmála patnáct set členů vojensko-historických spolků z celé Evropy. Projekt Austerlitz a Středoevropská napoleonská společnost tak pokračují v přípravách navzdory současné nepřehledné situaci.

Bílovecký seniorský víceboj se ve čtvrtek 24. září uskutečnil poprvé.

PODÍVEJTE SE: Bílovecký víceboj pro seniory pobavil každého

/FOTOGALERIE, VIDEO/ To dáš! Soustřeď se! Povzbuzování a občas i peprné nadávky bylo slyšet v okolí Základní školy Komenského Bílovec ve čtvrtek 24. září. Konal se tam premiérový ročník Bíloveckého seniorského víceboje o putovní pohár starostky Renaty Mikolašové.