Kreativ

ŠTÍTEK: Slavkov

Ilustrační foto.

OP: vedoucí Jankovice hrály s Bílovicemi bez branek

Fotbalisté Jankovic ztratili na jaře první body, když v 18. kole okresního přeboru Uherskohradišťska pouze remizovali se zachraňujícími se Bílovicemi 0:0 a na čele tabulky už mají pouze čtyřbodový náskok.  

Béčko Strání v 16. kole okresního přeboru Uherskohradišťska podlehlo doma Bánovu 2:3.

OP: vedoucí Jankovice ve šlágru přemohly Slavkov. Rozhodl Večeřa

Fotbalisté Jankovic zvládli i druhé jarní utkání, ale stejně jako před týdnem ve Vlčnově se i doma proti Slavkovu na těsnou výhru 2:1 i další tři body pořádně nadřeli. Šlágr 16. kola okresního přeboru Uherskohradišťska v 59. minutě rozhodl domácí Martin Večeřa.

Ilustrační foto

Kam o víkendu za fotbalem?

Přinášíme vám přehled utkání fotbalových utkání, ve kterých se o tomto víkendu představí týmy z Opavska o tomto víkendu.

Ilustrační foto

Františkovy Lázně znectily osmi góly Slavkov

Karlovarský kraj – Zahájeno. Krajský přebor Karlovarského kraje o víkendu odstartoval svou jarní část. Pěkně zostra. Lídr tabulky, chebská Hvězda, vstoupila do druhé poloviny soutěže pravou nohou.  

Ilustrační foto

Františkovy Lázně znectily osmi góly Slavkov

Karlovarský kraj – Zahájeno. Krajský přebor Karlovarského kraje o víkendu odstartoval svou jarní část. Pěkně zostra. Lídr tabulky, chebská Hvězda, vstoupila do druhé poloviny soutěže pravou nohou.  

Ilustrační foto

Františkovy Lázně znectily osmi góly Slavkov

Karlovarský kraj – Zahájeno. Krajský přebor Karlovarského kraje o víkendu odstartoval svou jarní část. Pěkně zostra. Lídr tabulky, chebská Hvězda, vstoupila do druhé poloviny soutěže pravou nohou.  

Ilustrační foto.

Policisté hledají svědky dvou nehod

Vyškovsko - Svědky dvou srážek aut na Vyškovsku hledají policisté. První se stala minulou středu u Holubic na silnici I/50. Před šestou hodinou večer se neznámý řidič červeného osobního auta (zřejmě Peugeot 206) jedoucí od Brna na Slavkov začal otáčet poblíž autobusové zastávky u Holubic. Přitom měl vjet do cesty nákladnímu autu Ford Tranzit.

Ilustrační foto

Kam o víkendu za fotbalem?

Přinášíme vám přehled utkání fotbalových utkání, ve kterých se představí týmy z Opavska o tomto víkendu.

Galavečer k vyhlášení nejlepších sportovců okresu Vyškov za rok 2018. V hlavních kategoriích zvítězila moderní gymnastka SK Trasko Vyškov Dana Suchomelová a volejbalisté Sokola Bučovice.

Nejlepší sportovci Vyškovska: gymnastka Suchomelová a volejbalisté Bučovic

Vyškov /FOTOGALERIE/– Na své vítězství v městské anketě o nejoblíbenějšího sportovce Vyškova navázala v okresním měřítku moderní gymnastka SK Trasko Vyškov Dana Suchomelová. Vyhrála hlavní kategorii jednotlivců v anketě Sportovec okresu Vyškov za rok 2018, kterou pořádá okresní sdružení České unie sportu se svými partnery.

Srážka dvou aut u Strání si vyžádala čtyři zraněné

BMW se u Strání srazilo s jaguarem, čtyři těžce zranění

FOTO Z MÍSTA / Dopravní nehoda vozidel BMW a Jaguar na silnici I/54 u Strání si v neděli večer v 18.30 hodin vyžádala čtyři zraněné osoby. Tři z nich skončily v bezvědomí v nemocnici, čtvrtý zraněný byl do špitálu transportován vrtulníkem.

Unikátní lis na víno z roku 1805 je k vidění téměř v centru Hovoran.

Hovorany mají novou dominantu. Lis z roku 1805

Hovorany /FOTOGALERIE/ – Jako zbrusu nový jej mohli zahlédnout Napoleonovi vojáci, když táhli po vítězné bitvě od Slavkova Hodonínskem. Nyní mohou vidět více než dvě staletí starý vinařský lis všichni, kdo zavítají do Hovoran. Obec jej totiž nechala zrestaurovat. „Stojí pod přístřeškem vedle krytého posezení. Zbývá ho doplnit doprovodným textem se starší fotografií, což bychom rádi do jara udělali,“ řekla místostarostka Renata Ivičičová.

Zatímco fotbalisté předposledních Malenovic (v bílých dresech) budou hrát na jaře v I. B třídě pouze o záchranu, Admira Hulín chce prohánět vedoucí Fryšták.

I. B: Vavruša táhne Fryšták výš, Kostelec shání trenéra

Zastavili nepříjemný pád, po dvou sestupech zase míří vzhůru. Fotbalisté Fryštáku i díky nejlepšímu střelci Marku Vavrušovi ovládli první polovinu podzimní části I. B třídy skupiny B. Do jarních odvet půjdou v pozici jasného favorita a s luxusním osmibodovým náskokem před druhou Admirou Hulín.

Základní škola v Dolním Němčí slaví 45leté jubileum

Základní škola v Dolním Němčí slaví 45leté jubileum

Na svoji dobu nezvykle rozsáhlý a moderní areál Základní školy v Dolním Němčí nebyl sice ještě kompletně hotový, když v něm na prahu nového školního roku, 3. září 1973, přivítal jeho tehdejší ředitel Vlastimil Novák 542 žáků. Nešlo však ale pouze o ty místní. Škola se stala domovskou také pro žactvo druhého stupně ze Slavkova, Horního Němčí a Boršic u Blatnice.

Brněnské hlavní nádraží. Ilustrační foto.

Velká vlaková výluka v Brně začne v neděli. Dotkne se dvou třetin cestujících

Na brněnském hlavním nádraží v neděli odstartuje velká výluka. Dotkne se dvou třetin z 60 tisíc cestujících, kteří jím každodenně projdou. Omezení kvůli opravě mostů a modernizaci zabezpečovacího zařízení potrvá přibližně rok a vlaky od Břeclavi, Slavkova, Vyškova či Tišnova budou přesměrovány na dolní nádraží a nádraží v Židenicích, Králově Poli a Slatině.

Ilustrační foto.

Napoleon letos láká také na amputaci končetiny v poli

Jižní Morava – Tisíce vojáků, bitevní ukázky i pietní setkání. Města na území slavkovského bojiště si i letos připomenou událost, která před 213 lety změnila mapu Evropy. Akce pořadatelé oživí novinkami.

Ilustrační foto.

Dopadli cizince, který ujel Slavkovjanovi s jeho motorkou značky Honda

Vypátrat zloděje Hondy, s níž kupující cizinec 21. října ujel prodejci ve Slavkově přímo před nosem, se v těchto dnech podařilo uherskohradišťským kriminalistům. Pachatelem je pětatřicetiletý cizinec, který byl vypátrán také díky spolupráci českých a slovenských policistů.

Usazování a úprava nového pomníku obětem první světové války ve Valašském Meziříčí; středa a čtvrtek 7. a 8. listopadu 2018.

Byly to nervy, ale pomník válečným veteránům stojí

Z autora pomníku spadla obrovská tíha odpovědnosti. Už se stmívalo, když jeřábník ve středu 7. listopadu šetrně usadil na podestu třetí, nejtěžší díl třináctitunového kolosu z vyhlášeného božanovského pískovce.

Ilustrační foto.

Zázemí v kotelně nebo garáž, kam se nevejde sanitka. Půjčí si na opravy základen

Jižní Morava – Boskovice na Blanensku, Hustopeče a Mikulov na Břeclavsku, Kyjov a Veselí nad Moravou na Hodonínsku, Bučovice a Slavkov na Vyškovsku i Šumná na Znojemsku. Osm záchranářských základen, které chce kraj obnovit díky úvěru od Evropské investiční banky. „Práce lékařů i nelékařských zdravotnických pracovníků je velmi náročná. Plně si zaslouží podmínky pro práci včetně zázemí základen, ze kterých každodenně vyjíždějí ke stovkám obyvatel se zdravotními potížemi,“ řekl ředitel jihomoravských záchranářů Milan Kusák.

Začala otužilecká sezona.

Otužilecká sezona začala

Strakonice – Všichni otužilci v létě se těšili na začátek sezony 2018/2019, až si konečně zaplavou v chladnějších vodách.

Ilustrační foto

Filmy plné adrenalinu i cestování letos poprvé ve Slavkově

Horní Slavkov – Festival zaměřený na sporty i život s outdoorovou tematikou, na filmy dobrodružné, extrémní, adrenalinové, ale také cestopisné, to je Mezinárodní festival outdoorových filmů. Letos poprvé je možné zhlédnout festivalové filmy i v Horním Slavkově.