Kreativ

ŠTÍTEK: Slavkov

Vladimír Chovanec v čele Slavkova končí.

Éra nejdéle sloužícího starosty končí

Jeden unikát má Slavkov. Tamní starosta Vladimír Chovanec (nezávislý) totiž obec vede neuvěřitelných 42 let, což je v České republice dost možná rekord. Nyní se ale rozhodl přenechat starostenskou židli někomu jinému.

Fotbalisté Fulneku (v tmavém) roznesli Vřesinu výsledkem 8:0.

I.A třída: Gólové řádění Maléře a Chovance

V pokračování I.A třídy se ve skupině B nevedlo Libhošti, která doma přenechala všechny body Vratimovu, když výhru hostů zařídil hattrickem Trmal. Jistebník byl pak blízko ke druhé venkovní výhře v sezoně, ale v závěru utkání musel skousnout vyrovnávací trefu z pokutového kopu.

Ilustrační foto.

Smolka: Chceme tři body

Chodov - Uplynulá a letošní sezona v krajském přeboru jsou pro chodovský Spartak fotbalovou alfou a omegou. Zatímco v loňském ročníku skončil Chodov na předposlední příčce, v průběžném pořadí v podzimní části mu v novém ročníku náleží příčka šestá.

Radovan Mezera působí už téměř deset let jako dobrovolný strážce ochrany přírody v Moravském krasu.

Strážce ochrany přírody: Jednou do nás najížděl řidič, jinak je ale klid

Blanensko - Na nedostatek adrenalinu si Radovan Mezera rozhodně nemůže stěžovat. Přes týden křižuje brněnské ulice v kabině tramvaje. Práci řidiče střídá ve volném čase bojová vřava. Jako fanoušek vojenské historie se v uniformě francouzského dělostřelce účastní například rekonstrukce bitvyu Slavkova. Kus jeho srdce ale patří do Moravského krasu. Tam ho turisté mohou potkat v uniformě strážce ochrany přírody. Už devět let.

Dřevohostice slavily 650. výročí od první písemné zmínky.

Dřevohostice slavily: podávaly se ústřice a hosté byli svědky popravy

Velkolepé oslavy u příležitosti 650. výročí od první písemné zmínky mají za sebou Dřevohostice. A jak už to bývá v městečku zvykem, kulturní akce se vydařila na výbornou a návštěvníci tak nešetřili chválou. Hlavní program se odehrával v zámecké zahradě a vystřídala se v něm celá řada účinkujících.

Vesnice roku 2018. Vítězem se stala obec Dolní Němčí.Na druhém místě se umístil Šumvald z kraje Olomouckého a na třetím Nový Kostel, který je v Karlovarském kraji.

Dolní Němčí slaví. Obec získala titul Vesnice roku

"Vítězem vesnice roku se stává Dolní Němčí!" Po tomto oznámení doslova explodovala před luhačovickou kolonádou salva radosti. Vždyť Dolněmčané ze Zlínského kraje se stali vítězi soutěže, kde se letos původně přihlásilo rekordních 228 obcí z celé České republiky.

Pavel Bohun

Stromy? Vykácet! Kdo se chytne za nos...?

Každé školou povinné dítě ví, že plícemi naší planety Země jsou stromy. Přesněji řečeno jejich košaté, listím obsypané koruny. Smutné je to, že čím jsme starší a odrůstáme školním lavicím, tím víc jakoby mnozí z nás na tuto skutečnost zapomínali.

Kvůli špatnému stavu mostu u Pasohlávek tam od května řídí dopravu semafory a průjezdný je jen jeden jízdní pruh. Tvoří se tam kolony.

Opravy mostů nebo přejezdů. Dopravu na konci prázdnin komplikují uzavírky

Jižní Morava /ANKETA/ – Pečlivě zvolit trasu pro návrat z dovolené nebo naopak pro rekreaci v posledních dnech prázdnin by si měli ještě před vyjetím řidiči, kteří chtějí využít hlavní tahy na jihu Moravy. V každém okresu se totiž mohou potkat s dopravními omezeními i s úplnými uzavírkami. I v těchto parných dnech na řadě míst silničáři opravují mosty nebo povrch poničených silnic.

Folklorní den ve Slavkově. Ilustrační foto.

Slavkovjané znají své bratry. A představí je i Vám…

Přátelské vztahy Slavkovjanů daly podnět k dalšímu, již 11. setkání. Toto číslo je pro ně symbolické, neboť se do každoročního shledávání zapojilo právě 11 Slavkovů. Mimo to pořádají tamější organizátoři každý sudý rok Folklórní den. Letos chystají na 11. srpna premiéru, která obě akce spojí. Zahájení propukne v 13.30 ve sportovním areálu a veselé muzicírování potrvá až do nedělních brzkých hodin.