Kreativ

ŠTÍTEK: spánek

Ilustrační foto

Místo vztahu s mužem ze seznamky byla žena okradená

O věci za bezmála dvacet čtyři tisíc málem přišla žena z Karviné, která si do bytu pozvala muže z internetové seznamky. Muž z Truntovska ale daleko neutekl. Policie jej zadržela, ještě než stačil opustit město, na vlakovém nádraží.

Hrad Loket

Hrady a zámky, které nespí zimním spánkem

Pokud byste rádi navštívili některý z našich hradů a zámků, můžete tak učinit třeba i v lednu. Některé památky totiž své brány nezavírají ani na zimní měsíce. Pod sněhovou pokrývkou navíc vypadají opravdu kouzelně.

Tomáš Ouředníček.

Ouředníček bude šťastný, když ho na Dakaru porazí jeho navigátor

Brno /ROZHOVOR/ – Přes den řídí firmu, která je jeden z největších prodejců hudebnin a zvukové techniky v zemi, komunikuje se sponzory a partnery, organizuje svou pátou účast na nejtěžším motoristickém podniku světa a snaží se též fungovat jako táta a manžel. A v noci, kdy by se každý jiný člověk snažil získat síly na další perný den, si ve spánku dobrovolně ubíral kyslík. „Už je všechno příprava na Dakar,“ říká Tomáš Ouředníček, osmačtyřicetiletý brněnský pilot týmu South Racing Central Europe před sobotním startem slavné rallye.

Putování na Mariánskou horu.

Putování za zpíváním a koledováním na Mariánskou horu

Lanškroun - Jak tradice velí ke konci roku: jdeme na Mariánku si zazpívat známé i méně známé vánoční a sváteční písně a koledy. Klub českých turistů z Lanškrouna pod taktovkou manželů Kotyzových uspořádal už po šestadvacáté putování na Mariánskou horu.

Miroslav Ropek.

Zemřel nymburský pábitel a divadelník Miroslav Ropek

Nymburk – Divadelník, osvětlovač, malíř, vytrvalý chodec po Nymburce, nespoutaný vypravěč. To vše se dá říci o Bohumíru Miroslavu Ropkovi, který 28. prosince zemřel ve věku 75 let. Na Hálkově divadle zavlál černý prapor a v duši jeho přátel a příbuzných se rozhostil smutek.

Ilustrační foto

O Silvestru bude Jihlava patřit nadšeným běžcům

Jihlava – Netradiční zážitek i spálení pár kalorií nabraných během Vánoc, to jsou jen dva z mnoha důvodů, které mohou veřejnost přilákat na tradiční Silvestrovský běh, který si letos v Jihlavě připíše již 26. ročník.

Čelní náraz vozidel si vyžádal zranění tří osob.

Řidiče u Mošnova přemohl spánek

Tři zraněné osoby a více než půlmilionová škoda. Takový je výsledek dopravní nehody, která se před několika dny stala poblíž obce Mošnov.

Osvětlení ložnice intimní i praktické

V ložnici především spíme, takže tu teoreticky mnoho světla nepotřebujeme. Na něco si ale posvítit musíme - třeba na oblečení v šatníku. Jak zkombinovat světla v ložnici tak, aby nám vyhovovala po všech stránkách?

Nedakoňské srnky slavily jubileum pořadem Pod peřinou

Nedakoňské srnky slavily jubileum pořadem Pod peřinou

FOTOGALERIE / Vkládají-li sudičky lidem do kolébky nějaká osudová rozhodnutí, tak v případě členek pěveckého sboru Nedakoňské srnky, který v sobotu slavil desáté výročí od svého vzniku, to udělaly bez váhání.

Pobytový projekt „Poznáváme přírodu“.

Školáci poznávali přírodu

Červená Voda - Žáci ze ZŠ Červená voda se zúčastnili třídenního pobytu v Záchranné stanici a Ekocentru Pasíčka se zajímavým a pestrým programem Poznávání přírody, který se nachází nedaleko Boru u Skutče.

Viola cup 2017

Viola Cup letos už po dvacáté, už se hlásí týmy

Rakovník – Jubilejní dvacátý ročník populárního fotbalového halového turnaje Viola cupu se blíží. Organizátor Bedřich Koch pod vlajkami TJ TZ Rakovník zve všechny týmy, které mají chuť si zahrát a zároveň se zapsat do historie tohoto turnaje.

hřebíček

Bylinky proti bolesti

Když tělo bolí obvykle, sáhneme po analgetikách, abychom si ulevili. Tabletky sice většinou pomůžou okamžitě, ale při dlouhodobém užívání mají nepříznivé vedlejší účinky na tělo. Bolest pomůžou odstranit i přírodní rostlinná analgetika, která mají pomalejší nástup, ale zase nevykazují vedlejší působení a hlavně nevzniká na ně návyk.

Fotbalisté Dobronína (v pruhovaném) zvládli podzim v I. A třídě skupině A ze všech týmů z Jihlavska nejlépe.

Ve většině týmů z Jihlavska panuje po podzimu spokojenost

Vysočina – Za kralování fotbalistů Světlé nad Sázavou se uložila k zimnímu spánku skupina A I. A třídy. Lídr má ale jen minimální náskok před blokem týmů z Pelhřimovska a Jihlavska. I sedmá Leština je zpět o dohnatelných osm bodů. Jaro bude tedy hodně zajímavé.

IV. třída, sk. C.

Ke kterému týmu patříte? Dejte mu svůj hlas a dotáhněte ho na vrchol!

Mělnicko /ANKETA/ – Nemají až takovou pozornost jako jejich vyspělejší sousedé, přesto jsou hrdou součástí okresních fotbalových soutěží. IV. třída se už uložila k zimnímu spánku, anketa Mělnického deníku o nejoblíbenější klub ale pokračuje! V tomto týdnu si na své přijdou týmy ze skupiny C, které zatím výsledkově kraluje Sazená.  

Předseda Okresního fotbalového svazu v Nymburce Radomil Noll.

Ptejte se on-line Radomila Nolla

Nymburk - Podzimní část fotbalové sezony skončila. Okresní celky se uklidily k zimnímu spánku. Co se během sezony událo? Co se povedlo a nebo naopak nepovedlo v okresních soutěžích. Chystá se na jaro něco nového? Třeba na to se můžete ptát toho nejpovolanějšího. Dalším hostem našeho online rozhovoru bude předseda Okresního fotbalového svazu v Nymburce Radomil Noll. Na dotazy čtenářů bude odpovídat ve čtvrtek od 10 do 11 hodin.

Ilustrační foto.

Průjezdy těžké techniky nedají Vlčnovjanům spát

HLASUJTE V ANKETĚ / Popraskaný nový povrch silnice, nepřeslechnutelné hučení těžkých vozidel a bezesný spánek. Kdo by se chtěl odstěhovat mimo město za klidem a čerstvým vzduchem do Vlčnova, špatně by pochodil v jedné z uliček vedoucích k areálu tamního zemědělského družstva.

Ilustrační foto.

Muž utrpěl při vaření těžké popáleniny

U vážně popáleného osmašedesátiletého muže z Orlové zasahovali ve středu ráno záchranáři. Zraněný, kterému podle dostupných informací vzplála při přípravě jídla od zapnutého sporáku košile, utrpěl vážné popáleniny 2. a 3. stupně v oblasti horní poloviny těla, včetně hlavy a dýchacích cest.

Ilustrační foto.

Lysá hostí v sobotu tým Kosmonos

Lysá nad Labem – Zatímco většina fotbalových mužstev se uchýlila k zimnímu spánku, hráči Slovanu Lysá nad Labem budou ještě bojovat v krajské I.A třídě o mistrovské body. Sehrají totiž odložené utkání dvanáctého kola soutěže.

Nehoda v Soběchlebech.

Pozor, silnice kloužou. Od rána se stalo na Teplicku už šest nehod

Teplicko – Kluzké silnice a mlha trápí dnes řidiče na silnicích v teplickém okresu. Bouralo se v Soběchlebech, v Dubí či v Srbicích. Zatím se dnes stalo šest dopravních nehod. Kuriózní byl střet na výjezdu ze Soběchleb. Řidič osobáku tam měl zastavit u dodávky, která před koncem obce narazila včera pozdě večer do stromu. Do vozu u krajnice zezadu najel další osobák. „Střet dvou osobních aut se obešel bez zranění. Za středeční nehodu dodávky mohl spánek. Řidiče odvezli záchranáři se zraněním do nemocnice. Dechová zkouška na alkohol byla negativní,“ řekl mluvčí teplické policie Daniel Vítek.

Filmový režisér Jiří Menzel představil a podepisoval v Brně svou novou knihu.

Menzel je v péči Ústřední vojenské nemocnice ve Střešovicích

Oskarový režisér Jiří Menzel je v intenzivní péči specialistů Ústřední vojenské nemocnice ve Střešovicích. Ve středu to uvedla mluvčí nemocnice Jitka Zinke, s tím, že s ohledem na zákon, nemůže sdělit podrobné informace k režisérovu zdravotnímu stavu.

Jiří Menzel.

Režisér Jiří Menzel prodělal prý náročnou operaci. Leží v umělém spánku

Oscarový režisér Jiří Menzel byl převezen do pražských Střešovic a je v umělém spánku. Uvedla to televize Nova. Jeho zdravotní stav se dramaticky změnil po návratu z dovolené. Měl by mít za sebou náročnou mnohahodinovou operaci. Rodina, i mluvčí Ústřední vojenské nemocnice v pražských Střešovicích, odmítli Menzelův zdravotní stav komentovat.  

IV. třída, sk. B.

Ke kterému týmu patříte? Dejte mu svůj hlas a dotáhněte ho na vrchol!

Mělnicko /ANKETA/ – Nemají až takovou pozornost jako jejich vyspělejší sousedé, přesto jsou hrdou součástí okresních fotbalových soutěží. IV. třída se už uložila k zimnímu spánku, anketa Mělnického deníku o nejoblíbenější klub ale pokračuje! V tomto týdnu si na své přijdou týmy ze skupiny B, které zatím výsledkově kralují Všetaty.

Jan Tříska.

Policie odložila prošetřování tragické smrti herce Jana Třísky

Policisté odložili prošetřování případu smrti herce Jana Třísky ze září tohoto roku. Při prověřování jeho tragického pádu z Karlova mostu policie nezjistila trestný čin a případem se nebude dál zabývat. Úmrtí herce bylo podle prvotních zjištění vyšetřovatelů nešťastnou náhodou. V úterý o tom informovaly České noviny.