Kreativ

ŠTÍTEK: spánek

Kamiony parkující navzdory zákazům vjezdu pro nákladní automobily na parkovišti v nákupní zóně v Berouně (18. 11.) a autobus na parkovišti pro osobní auta před hypermarketem na pražském Zličíně (17. 11.).

Kamion na parkovišti před obchoďákem? Občas se tam objeví

Střední Čechy – Nemilé překvapení čekalo v sobotu řidiče Jindřicha Koukala, když se chtěl s autem zastavit v berounské nákupní zóně u Litavky u dálnice D5. Musel se vyhýbat hned dvěma kamionům, s nimiž se setkal na parkovišti pro osobáky, a to navzdory hned dvěma zákazovým značkám. „Jeden stál přes spoustu parkovacích míst, druhý manévroval s popojížděním sem a tam, protože na dlouhé soupravy parkoviště není zkonstruováno,“ připomněl Koukal. S dodatkem, že dlažba určitě není přizpůsobena ani takhle těžkým vozidlům.

Ilustrační foto.

Poslední podzimní body uzmulo Jevíčko

Svitavy /OKRESNÍ PŘEBOR/ – Rovněž nejvyšší okresní soutěž fotbalistů se uložila k „zimnímu spánku“. Musela si počkat do listopadového svátečního dne, kdy se zdárně podařilo dohrát poslední z odložených duelů.

Tomáš Jirman pro záchranu stařenky neváhal riskovat vlastní zdraví, a to i přesto, že měl sám ruku v sádře. Česká pojišťovna se proto rozhodla chlapce za jeho odvahu ocenit titulem Mladý hrdina. Ocenění převzal tento týden v pondělí na polické radnici.

Obětavý hasič zachránil ženu z potoka a stal se Mladým hrdinou

Police nad Metují - Zdánlivě všední pondělní ráno se nesmazatelně zapsalo do života studenta Tomáše Jirmana z Radešova. Při své cestě do školy si v tu dobu sedmnáctiletý Tomáš v místním potoce všiml něčeho neobvyklého. „Přišel jsem k zábradlí a uviděl ležet starší ženu v potoce. Vedle ní ležela hůl,“ popisuje svůj zážitek.

Broučkování v Poličce

Děti uložily broučka k spánku

Polička - Podvečerní akce Broučkování je v Poličce tradicí. Procházky parkem se v sobotu zúčastnilo sto padesát dětí s lampiónkem. V doprovodu rodičů plnili malí broučci soutěžní úkoly.

Mělnicko, IV. třída, sk. A

Ke kterému týmu patříte? Dejte mu svůj hlas a dotáhněte ho na vrchol!

Mělnicko /ANKETA/ – Nemají až takovou pozornost jako jejich vyspělejší sousedé, přesto jsou hrdou součástí okresních fotbalových soutěží. IV. třída se už uložila k zimnímu spánku, anketa Mělnického deníku o nejoblíbenější klub ale pokračuje! V tomto týdnu si na své přijdou týmy ze skupiny A, které zatím výsledkově kraluje Cítov.

Ilustrační foto

Zámecké depozitáře mizí, začne oprava

Vimperk - Na několik let se ponoří do zimního spánku vimperský zámek. Až do roku 2021 jsou naplánované rozsáhlé rekonstrukce, po jejich dobu bude návštěvníkům zámek uzavřen.

Fotbalisté Nedvědice (v červeném hrající trenér a kapitán Michal Havlíček) mohli podzimní rozlučku oslavit s radostí. V posledních dvou kolech totiž zdolali Bohdalov a minulou sobotu i Stařeč a posunuli se do středu tabulky I. B třídy.

Nedvědice si vylepšila náladu před zimou

Žďársko – Krajské fotbalové soutěže na Vysočině se již pomalu odebírají k zimnímu spánku. Krajský přebor zakončil podzim již na konci října, nižší soutěže dohrávají o prvních dvou listopadových víkendech zápasy, které se vinou nepříznivého počasí nesehrály v řádných termínech. O uplynulém víkendu tak do bojů zasáhly dva celky ze žďárského okresu.

Tisková konference Vladimíra Boštíka ve Vysokém Mýtě.

Snad příště. Boštík kandidovat nebude

Vysoké Mýto - Podnikatel Vladimír Boštík vzdal svoji kandidaturu na prezidenta České republiky. Jak řekl na středeční tiskové konferenci, jediným důvodem je jeho současný zdravotní stav.

Ilustrační foto.

Smírný šlágr, Březová kraluje

Svitavy /III. TŘÍDA/ – Podzimní část je dohrána! Na rozdíl od většiny ostatních soutěží se okresní III. třída po prvním listopadovém víkendu může uložit k zimnímu spánku, neboť kompletní zápasový program se povedlo dokončit.

Po mimořádně úspěšné letošní sezoně je již rekreační oblast u Pilské nádrže zazimována.

Rekreační areál Pilák má za sebou úspěšnou sezonu

Žďár nad Sázavou – Rekreační oblast Pilák na okraji Žďáru nad Sázavou se již uložila k „zimnímu spánku“. Areál má letos za sebou mimořádně vydařenou letní sezonu, cestu si do něj nachází postupem času stále větší množství lidí.

Bývalá Kolbenka, dnes trampolínové centrum Enha Freestyle v Ostravě-Kunčicích

Trampolínový ráj v Ostravě aneb Nechovej se líně, skákej si na trampolíně!

/FOTOGALERIE/ Bývalá Kolbenka, dnes trampolínové centrum Enha Freestyle v Ostravě-Kunčicích, je místo, kam byste měli určitě zajít. Pokud si tedy chcete zlepšit náladu, odbourat stres, zdokonalit rovnováhu nebo kvalitu spánku. Skákání na trampolíně není jen sportovní aktivita, ale také zábava. Pro všechny věkové kategorie…

Ilustrační foto

Podzim ještě neřekl sbohem

Pardubický kraj - Počasí jako na houpačce. Říjen končí, ale příroda stále umí vykouzlit slunečné dny, kdy na zimní spánek ještě není ani pomyšlení.

Piaristické zahrady v Příboře.

Zahradu čeká zimní spánek

V úterý 31. října pořádá město Příbor akci s názvem Zavírání zahrady. Poslední říjnový den Příbor zavře svou piaristickou zahradu a uloží ji k zimnímu spánku.

Radek Šírl v dresu Zbuzan

Bývalý reprezentant Šírl běsnil v divizi, kde inzultoval rozhodčího!

Střední Čechy - Ve své bohaté sbírce má i prvenství v Poháru UEFA, sobotní zápas si ale bývalý reprezentant Radek Šírl za rámeček rozhodně nedá. Ve 36. minutě dopoledního duelu divize C mezi Zbuzany s Vysokým Mýtem inzultoval rozhodčího Matěje Cichru, načež bylo utkání za stavu 0:1 předčasně ukončeno!

Ilustrační foto

Březina to má do Břas pouhé tři kilometry

Rokycansko – Fotbalisté se v okresní soutěži mužů i přeboru žáků uložili k zimnímu spánku. Vrcholí ale přebor dospělých, kde má v závěrečném podzimním kole volno lídr z Holoubkova.

oční vyšetření

U zraku se vyplatí pamatovat na prevenci

Každý z nás si zraku velmi cení, ale s prevencí očních vad, ostatně jako se zdravotní prevencí obecně, to tak slavné není. Rovněž je třeba rozšiřovat povědomí o možnostech moderní léčby očních vad. Podle údajů Ministerstva zdravotnictví dbají na pravidelné prohlídky jen čtyři z deseti Čechů, přitom právě včasné podchycení nemoci může zrak zachránit.

Zámek Kynžvart.

Na zámku se rozloučí s uplynulou sezonou

Zámek Kynžvart -K zimnímu spánku se už brzy uloží i zámek Kynžvart. Ještě než se tak stane, mohou si v prostorách památky užít podzimní prázdniny malí školáci i jejich rodiče.

Komárov přehrál Cerhovice 5:1.

Štěpnička i přes zranění dokázal skórovat

Komárov – Derby ve fotbalové I. A třídě splnilo jeden z aspektů. Přišlo hodně diváků, 440. Někteří čekali překvapení na úkor favorizovaných domácích, ale tužba Unionu vzala brzy za své, když Komárov vyhrál 5:1.

Monitory dechu.

Klidný spánek pro miminka

Svitavy - Oddechující novorozenec v postýlce a klid na duši, že je vše v pořádku. To je přání každého rodiče. O klidný spánek se ve svitavské porodnici stará nejen personál, ale také deset nových monitorů dechu.

Michaela Borovská (v černém).

V hale skoro spíme, jsme tady pořád, směje se Borovská a těší se na volno

Most – Trošku to připomíná cepování ruských hokejistů na vyhlášených bazách, kde znali jen trénink, dřinu a spánek. Mostecké házenkářky kráčí za úspěchem v podobném režimu. Pivotka Michaela Borovská s nadsázkou a úsměvem říká: „V hale už skoro spíme, jsme tady pořád a budeme tady pořád.“

Fotbalisté Znojma. Ilustrační fotografie.

Na Žižkov dřív. Nesmíme zápas prostát v koloně, hlásí Znojmo

Znojmo – Zatímco znojemští fanoušci, kteří pořádají výjezd, si v neděli ráno hodně zkrátí spánek, fotbalisté Znojma zamíří k duelu dvanáctého kola Fortuna národní ligy na Žižkově s předstihem o den dřív. Tradiční výkop na stadionu Viktorie čtvrt hodiny po desáté dopoledne je totiž pro přesun až od rakouských hranic rizikový. „Kolikrát nevíte, jestli do Prahy vůbec dojedete. Jedeme předem, což je jistota, že zápas neprostojíme v koloně na dálnici,“ zmínil znojemský obránce David Helísek.

Tonda Hlaváč zpěvák a kytarista folkové kapely Nezmaři se po úraze vrací ke hraní.

Nezmar Tonda Hlaváč: Kdo nehraje, píše

České Budějovice - Vážení a milí, cítím potřebu napsat Vám, proč jsem byl na jeden měsíc vyřazen ze svého osobního, nákladního i společenského provozu.

Původně renesanční zámek byl přestavěn v duchu vrcholného baroka. Od září 1949 byl v majetku obce. Byla v něm nejprve zřízena zemědělská mistrovská škola, až do roku 2009 sloužil jako internát odborného učiliště

Opravu zámku zastaví až mráz

Lázně Bělohrad - V areálu barokního zámku v Lázních Bělohradu je po letech opět nezvykle rušno. Jaké mají noví majitelé s historickou stavbou plány?