Kreativ

ŠTÍTEK: spánek

Ilustrační foto

Výzva. Zkuste Radoušovo bloudění

Losiná – Jezdíte na horském kole, máte smysl pro orientaci a nebojíte se výzev? Tak pro vás je určen zimní orientační závod Radoušovo bloudění, jehož třetí ročník se v sobotu koná v Losiné u Plzně.

Songfest.cz - Koncert roku Psa (HK)

Kam za zábavou v okolí v těchto dnech?

Hradecko - Pořádáte zajímavou kulturní, sportovní či společenskou akci? Přidejte ji do nové rubriky Tipy Deníku, kterou najdete na stránce: www.hradecky.denik.cz/tipy/pridat/. Stačí, když zde do kolonky Přidat akci připojíte facebookovou adresu vaší události.

Šek na darovaný stavební materiál si Kateřina Městecká převzala v rozestavěném domě v Libici nad Doubravou.

Těžký osud mladé rodiny zaujal veřejnost. Přispěla jim na bezbariérový

Čachotín – Světlo naděje v těžkém osudu svitlo rodině Městeckých z Čachotína. Do jejího života v roce 2015 krutě zasáhla nemoc Aleše. Tehdy třicetiletému otci tří malých dětí náhle praskla deformovaná céva v mozku. Přestože mu lékaři nedávali moc šancí na přežití, po měsíci v umělém spánku se probudil. Od té doby je však upoutaný na lůžko a vozík, a bez pomoci své ženy Kateřiny, se neobejde.

Sport, který je v České republice nový. Veroniku Mňukovou chytil takovým způsobem, že se mu začala naplno věnovat.

Veronika Mňuková: Mé spojení s pole dance byl osud

Kolín /ROZHOVOR/ – Vypadá křehce, většina lidí by ji pasovala spíš na učitelku. Navíc nikdy moc nesportovala. Až se jednou dostala k pole dance a tenhle druh sportu ji očaroval. Nejenže ho sama provozuje, ale také vyučuje. Veronika Mňuková patří mezi naše nejlepší tanečnice na tyči.

Netopýr. Ilustrační foto.

Netopýři mají lehčí spánek. Kvůli teplé zimě

Blanensko – Rutinní práce, která se ale nadšencům neomrzí. Odborníci i letos začali se sčítáním netopýrů v Moravském krasu. Před rokem napočítali kolem osmi tisíc tří set okřídlených savců. Letos v prvních únorových dnech prozkoumali severní části krasové oblasti. „Zatím se ukazuje, že teplá zima nemá na četnost zásadní vliv. Netopýrů je stejně nebo o málo víc než loni,“ porovnal Jan Zukal z Akademie věd.

zánět močových cest, ilustrační foto

Nad zánětem močových cest se nevyplatí mávnout rukou

Se zánětem močového měchýře se ve svém životě setkala zhruba každá druhá žena. Nepříjemné onemocnění se opakovaně týká zhruba patnácti procent z nich, ale nevyhýbá se ani mužům. Návštěvu urologa proto nikdy neodkládejte, můžete tak předejít vážným komplikacím. Varováním by měly být už počáteční projevy zánětu – vedle pálení i časté noční návštěvy toalety.

Spánek zmohl dvacetiletého řidiče za volantem BMW

Únava zmohla za volantem dva řidiče, naštěstí se jim nic nestalo

Náchodsko - Spánek není vždy prospěšný, když člověk usne v nevhodnou dobu na nevhodném místě, může být dokonce i životu nebezpečný! O tom se přesvědčili za uplynulý víkend na Náchodsku hned dva řidiči. Tak trochu zázrakem vyvázli oba bez újmy na zdraví.

Ilustrační foto

Na startu přípravy už počítají ztráty

Praha – Start do přípravných zápasů nebyl z pohledu fotbalistů Semic zrovna vyvedený. Předposlední mužstvo krajského přeboru prohrálo v Praze s Újezdem nad Lesy o tři branky. Soupeř Semic je účastníkem Pražského přeboru.

Zbrašovské aragonitové jeskyně jsou v Evropě unikátní. Jejich výzdoba se utvářela působením kyselek

Přijďte se zahřát do podzemí! Jeskyně lákají k netradičním procházkám

Zima nám letos zatím moc nepřeje, nemusíme ale zoufat. Jeskyně totiž nabízejí řadu lákadel, jež zpestří víkendové nicnedělání. Obdivujte krásy dómů, nechte se okouzlit krápníky, jeskynními perlami, pozorujte jedinečnou zvířenu či spánek netopýrů, vyražte s baterkami na průzkum „koblih” i plynových jezírek. Pro odvážnější tu jsou dokonce adrenalinové trasy plné bláta i plazení.  

Příznivci závodů Rallye Dakar se sešli na zajímavé besedě v Městském společenském domě v Kolíně.

Závodnice Olga Roučková a novinář Jan Říha líčili i odvrácenou tvář Rallye Dakar

Kolín – Jen pár dní poté, co se vrátila z letošní náročné Rallye Dakar, dělila se o své zážitky ze závodu řidička čtyřkolky Olga Roučková, která do salonků Městského společenského domu v Kolíně přijela předposlední lednový den v doprovodu novináře Jana Říhy, jenž pro rozhlasové posluchače z etap závodů referoval letos už po třinácté.

Přerovští Zubři. Ilustrační foto

Zubry ve Frýdku potopila častá vyloučení

Potřetí ze čtyř vzájemných duelů nestačili přerovští hokejisté na Frýdek-Místek. Ve středečním utkání WSM ligy padli 2:4, přestože soupeře přestříleli. Doplatili však na častá vyloučení, která Zubry doprovázela hlavně ve druhé třetině.

TOMÁŠ PEKAŘ (vlevo nahoře) s posádkou, se kterou absolvoval vytrvalostní závod v Dubaji.

Nový adrenalin. Z šampiona Pekaře už je otec

Mělník – Ve sportovním i osobním životě prožívá velmi plodné období. Mělnický pilot Tomáš Pekař loni poprvé ve své kariéře ovládl prestižní středoevropský Clio cup, v minulém týdnu přišel další obrovský důvod k radosti, byť automobilová sezona odpočívá zimním spánkem. Stal se poprvé tátou.

Světelný hřib vycházející ze skleníků u Smržic

Záře z obřího skleníku způsobila poprask

FOTOGALERIE / Jako za polárním kruhem si mohou připadat Hanáci, kteří žijí v blízkosti několikahektarových skleníků na hydroponickým způsobem pěstovaná cherry a koktejlová rajčata. 

Ondřej Klymčiw na trati Dakaru 2017.

Klymčiw je po operaci. Po dnu volna skvěle závodili Prokop a Macík

Vážně zraněný motocyklista Ondřej Klymčiw, který z Rallye Dakar odstoupil už před týdnem, se v sobotu v peruánské Limě podrobil operaci zlomených obratlů. Zákrok proběhl bez komplikací, z umělého spánku měli lékaři nejlepšího českého motorkáře probouzet ve středu.