Kreativ

ŠTÍTEK: spánek

Silvestrovská dopravní nehoda v Bělehradské ulici.

V Bělehradské ulici opilá řidička srazila dvě ženy. Soud ji poslal do vazby

Na Bělehradské ulici v Praze srazilo osobní vozidlo na Silvestra těsně před půlnocí dvě chodkyně. Záchranná služba obě zraněné převezla do vinohradské nemocnice. Jedna z nich utrpěla vážný úraz hlavy a je v umělém spánku. Novinářům to sdělila mluvčí pražské záchranné služby Jana Poštová. Mluvčí pražské policie Andrea Zoulová uvedla, že řidičku policie zadržela a později obvinila.

Vít Černohorský je druhým přírůstkem partnerů Evy Brožové a Davida Černohorského. Narodil se ve středu 26. prosince 2018 o 21.20 a při narození vážil 2940 gramů a měřil 50 centimetrů. Rodina  bydlí v Chrástu nad Sázavou, kde na něj čeká sestra Nikolka (6)

FOTOGALERIE: Právě jsme se narodili

Benešovsko /HLASOVÁNÍ/ - Vážení čtenáři, díky vstřícnosti porodnice v Nemocnici Rudolfa a Stefanie v Benešově vám přinášíme fotografie nejmladších občánků. Tentokrát z 52. týdne roku 2018.

Ilustrační foto.

Hradecké záchytce hrozil zánik. Přežila a na Silvestra bude v pohotovosti

Hradec Králové – O letošní silvestrovské noci budou otevřeny protialkoholní záchytné stanice v Hradci Králové i v Pardubicích. V uplynulých letech se střídaly a službu měla vždy jen jedna z nich, tento model se však loni neosvědčil, protože opilých bylo tolik, že kapacita hradecké záchytky, která měla fungovat pro oba kraje, nestačila.

Ilustrační foto

Jste přejedení vánočními dobrotami? Lékárníci radí živočišné uhlí

Na zažívání potrápené nestřídmou konzumací vánočních dobrot radí lékárníci živočišné uhlí a léky na pálení žáhy. Jako prevenci doporučují každodenní pohyb. Při kocovině z alkoholu varují před léky na bolest s paracetamolem, mohou mít nežádoucí účinky jako zvracení či zimnice. Bolesti hlavy zabrání dostatek vody před spaním. V tiskové zprávě o tom informovala Česká lékárnická komora (ČLnK).

Vážná dopravní nehoda na silnici I/6 u Řevničova v neděli 23. prosince 2018.

Pes utekl z auta, spolujezdkyni kvůli němu transportoval vrtulník do nemocnice

Řevničov /FOTOGALERIE/ - Vážná mnohačetná zranění utrpěla v neděli 23. prosince večer spolujezdkyně z osobního automobilu značky Mercedes, kterou za silného deště jiné vozidlo stejné tovární značky srazilo na komunikaci I/6 u Řevničova. Podle dostupných informací měl ženě z auta utéct pes, pro kterého se na silnici vydala.

Hláska v zimě.

Sbírku starožitností v Hlásce čeká zimní spánek

Opava - Pod názvem Expozice Opava/Troppau město ukazuje ve čtvrtém patře Hlásky na sedm desítek obrazů, grafik a historických předmětů převážně denní potřeby s tematikou Opavy. Jsou to díla, týkající se Opavy, nebo ta, která v Opavě vznikla mezi lety 1880 až 1945.

Břetislav Oliva.

Loutkářské okénko: Krásné (loutkové) Vánoce!

Chrudim - Jako každý rok je adventní čas z pohledu muzejníků obdobím zvýšené aktivity. Oslavy příchodu Spasitele dávají nevšední příležitost propojit svět loutek s lidovými zvyky a přispět pozitivním způsobem k předvánočnímu ruchu v Chrudimi. 

Polský premiér Mateusz Morawiecki u Dolu ČSM ve Stonavě po neštěstí dne 21. 12. 2018, kde o den dříve zahynulo 12 polských horníků.

Polským horníkům v Česku platí víc, než vydělají v Polsku

Poláci prožívají důlní neštěstí v Karviné jako svoji národní tragedii. Premiér Mateusz Morawiecki odložil veškerý svůj páteční program a na místo neštěstí dorazil už před devátou ráno, mnohem dříve, než český premiér Andrej Babiš.

Předseda klubu Tomáš Linhart (vpravo) s trenérem Pavlem Jirouskem krátce po předání poháru pro vítěze ČFL.

Šéf fotbalové Chrudimi Linhart: Podpora je cítit

Chrudim - Náročný podzim. Aklimatizace ve vyšší soutěži vynesla čtrnáct bodů a jarní boj o udržení. Chrudimské vedení může na zimní spánek zapomenout. Čtrnáct podzimních bodů není pro nováčka ideální, na což musí šéf klubu Tomáš Linhart reagovat.

Ložnice podle feng shui

Ložnice podle feng shui: uklidňující barvy a žádná zrcadla

Feng shui je starodávné čínské umění, které se snaží nastolit harmonii a rovnováhu v prostoru kolem nás. Západní společnost této nauce zřejmě nikdy neporozumí zcela do hloubky, ale řada lidí ji považuje za inspirující, zejména pokud jde o zařízení v interiéru.

Prvňáci ze základní školy v Malenicích secvičují program na vánoční besídku, je to pohádka O Sněhurce.

V Malenicích spí sněhurka

Malenice - Sněhurka snědla otrávené jablko a usnula tvrdým spánkem… Trpaslíci byli nešťastní, z té velké ztráty. Dívku mohl zachránit jen spanilý princ…

Ilustrační foto.

Zapomenuté věci na veřejných místech? Většinou hned zmizí

Berounsko - Cestu autobusem mnozí lidé prospí. Mnohým z nich se hluboký spánek nevyplatí. Probudí se na poslední chvíli a rychle z dopravního prostředku vystoupí, aniž by si s sebou vzali své osobní věci. Ty pak zůstanou ve vlaku či autobusu na pospas ostatním cestujícím. Na takový okamžik čekají různí pobertové, kteří už s nepozorností cestujících mají určité zkušenosti.

Nastávající maminka Jana Dlabajová z Fryštáku

Bonbony, které jsem neměla ráda, teď můžu po kilech

Nastávající maminka Jana Dlabajová z Fryštáku je už na blížící se příchod potomka se vším všudy připravená. Poslední dny do porodu hrají svou roli… Paní Jana, kterou jsme navštívili už potřetí, se zapojila do projektu Deníku, v němž každou sobotu vycházejí odpovědi u ankety a odborné články pro těhotné.

Ilustrační foto.

Zimní fotbalové turnaje se znovu hlásí o slovo

Příbram - Fotbalová sezona se kromě bojů v nejvyšší soutěži, kde zbývá odehrát poslední dvě kola, nachýlila k zimnímu spánku. A tak přišel čas na tradiční zimní halové turnaje. Jeden z nich se 15. a 16. prosince uskuteční i v Příbrami.

Veverka bušová.

Safari Park má nový druh veverek

Dvůr Králové nad Labem - Nový pár veverek bušových začali chovat ve dvorském Safari Parku. Půlroční samec a roční samice dorazili začátkem října z Německa.

Křídelník Slovácka Jan Navrátil (v bílém dresu) nahání záložníka Pražanů Michala Sáčka.

Sparta? Doma potřebujeme vyhrát, cítí záložník Slovácka Navrátil

Na zimní spánek se nechystají. Naopak, fotbalisté Slovácka se pod vedením nového trenéra Martin Svědíka začínají teprve probouzet. Před týdnem si celek z Uherského Hradiště vyšlápl na ostravský Baník, teď si věří také na slavnou Spartu. Moravané doma prohráli s Pražany naposledy před čtyřmi lety, sérii bez porážky chtějí prodloužit také v sobotu.

Křídelník Slovácka Jan Navrátil (v bílém dresu) nahání záložníka Pražanů Michala Sáčka.

Sparta? Doma potřebujeme vyhrát, cítí Navrátil

Na zimní spánek se nechystají. Naopak, fotbalisté Slovácka se pod vedením nového trenéra Martin Svědíka začínají teprve probouzet. Před týdnem si celek z Uherského Hradiště vyšlápl na ostravský Baník, teď si věří také na slavnou Spartu. Moravané doma prohráli s Pražany naposledy před čtyřmi lety, sérii bez porážky chtějí prodloužit také v sobotu.

Ilustrační foto.

Skoro čtyři roky týral svoji matku

Ponižování a bití ze strany svého osmadvacetiletého syna, trpěla kvůli strachu z toho, co by tomu řekli lidé, žena z Uherskobrodska. O svém trápení nikomu neřekla téměř čtyři roky.

Muž zapadl za postel, pomoci mu museli strážníci.

Muž zůstal uvězněný pod matrací. Vytáhli ho strážníci

Brno – Zoufale volal o pomoc, ale nikdo nepřicházel. Až po několika hodinách ho uslyšel soused, který pohotově zavolal městskou policii. Přivolaní strážníci se do minuty pomocí planžety dostali do bytu a muže uvězněného postelí vysvobodili.

16. kolo Fortuna národní ligy mezi domácí Zbrojovkou a Vlašimí.

FOTO: Puškařská bitva vystřelila do Vlašimi tříbodovou radost

Brno - Vlastně jediné české ryze zbrojařské derby uzavřelo podzimní část FORTUNA:Národní ligy. Vlašim v něm ukázala ještě na jaře prvoligovému Brnu, že má v závěru podzimu na rozdíl od něj výbornou formu a vyhrála potřetí za sebou, poprvé venku. Zimní spánek tak bude ve Vlašimi po špatném úvodu sezony přece jen klidnější.

Inkontinence. Ilustrační snímek

Močová inkontinence: Nemoc, o které se ze studu nemluví

Inkontinence často vyřazuje lidi ze hry. Neohrožuje totiž pouze těhotné ženy, muže s onemocněním prostaty, ženy po porodu nebo osoby s nadváhou, ale často i sportovce, například špičkové atlety. Téma je navíc ve společnosti stále tabuizováno, vždyť jde přeci jen o pár kapek.