Kreativ

ŠTÍTEK: Střední východ

Počítačová hra Stronghold Crusader 2.

Byl oznámen Stronghold Crusader 2, vyjde ve 2013

Firefly Studios oznámilo přípravu Stronghold Crusader 2, který by měl vyjít v druhé polovině roku 2013. Hráči se ve hře "vrátí do pradávných pouští Středního východu" a budou se účastnit bojů v reálném čase mezi rytíři a kalify, muslimskými vládci.

Ilustrační foto

Pardubický výrobce radarů má zakázky až v Namibii

Pardubice - Namibijský systém pro sledování letového provozu se dál rozroste, dodavatelem je tradiční výrobce z Pardubic. Lokátorové pokrytí letového provozu se má v africké zemi rozšířit až k největšímu komerčnímu přístavu.

NA ZKUŠENÉ! Pražské softbalistky se ve světě neztratily.

Mladé softbalistky reprezentovaly metropoli v USA

Kirkland, Praha – Zkušenost k nezaplacení mají za sebou čtrnácti až patnáctileté pražské softbalistky. Ty v americkém Kirklandu zastupovaly Evropu v celosvětovém finále Little League Junior Softball World Series.

LOSOSI V JEMENU. Sheikh Muhammed, Ewan McGregor a Emily Blunt jako tři spiklenci plánující uprostřed pouště rybářskou novinku pro místní domorodce…

Lov lososů v Jemenu: Něžná komedie aneb muškaření po anglicku

Praha /RECENZE, FOTOGALERIE/ - Duchaplná a chytrá jako vždy. Taková je britská komedie Lov lososů v Jemenu, jejíž styl i téma mají nezaměnitelný ostrovní ráz. A to navzdory tomu, že ji točil ryzí Seveřan Lasse Hallström, který už ovšem prošel různými studii, včetně hollywoodského.

Ilustrační foto

ERA v Pardubicích postaví novou budovu

Pardubice – Společnost ERA, přední výrobce radarové techniky, postaví zcela novou budovu ředitelství, která bude sousedit s aktuálním umístěním továrny v Pardubicích.

Ilustrační foto

ERA v Pardubicích postaví novou budovu

Pardubice – Společnost ERA, přední výrobce radarové techniky, postaví zcela novou budovu ředitelství, která bude sousedit s aktuálním umístěním továrny v Pardubicích.

JABLOTRON. Před dvaceti lety je měli ve světě za exoty, dnes od nich nekalá konkurence v Asii opisuje a obchodníci vyslovují název s úctou. U zrodu firmy jako jeden ze čtyř stál Dalibor Dědek.

Jablonecký výrobce alarmů zvýšil rekordně tržby

Jablonec nad Nisou – Český výrobce zabezpečovací techniky JABLOTRON ALARMS má rekordní tržby. Nejde o jednorázově úspěšný měsíc, ale poslední čtvrt roku má jablonecká firma nejlepší prodejní výsledky v celé své jedenadvacetileté historii.

Velký stříbrný gombík s ptačími motivy od dvanáctého kostela v Mikulčicích.

Nalezený gombík je neobvykle velký

Mikulčice /STŘÍPKY ARCHEOLOGIE/ - Mezi další unikátní mikulčické nálezy gombíků s ptačími ornamenty patří velký stříbrný exemplář, nalezený v prostoru takzvaného kostela číslo dvanáct. V tomto případě nepochází přímo z hrobového celku, i když to lze celkem logicky předpokládat, ale byl nalezen v kulturním horizontu nad podložím.

Počítačová hra Call of Duty: Modern Warfare.

Call of Duty: Modern Warfare předěláno do Hvězdných válek

Pakliže patříte k věrným fanouškům Call ov Duty: Modern Warfare z roku 2007, následující zpráva vám udělá radost. Na webu se totiž objevila povedená modifikace, která přenáší boj ze Středního východu do galaxie daleko, předaleko.

Předseda Lékařského odborového klubu – Svazu českých lékařů (LOK-SČL) Martin Engel

Kampaň 'Děkujeme, odcházíme' byla oceněna

Praha – Nejlepším PR projektem ve střední a východní Evropě byla v mezinárodní soutěži Sabre Awards 2011 zvolena česká kampaň Děkujeme, odcházíme, která přesvědčovala lékaře k podávání výpovědí a odchodu do zahraničí, pokud vláda nesplní jejich požadavky.

Ilustrační foto

Orient zatančí pro hospic

Prachatice – Šárka Hettnerová je dalším lektorem, který se rozhodl podpořit charitativní akci Zdravý den se Zumbou, která se uskuteční v sobotu 28. května v sále Národního domu v Prachaticích.

Dělníci pracují na zemních pracích na pozemku ve východní části zóny Triangle

U Žatce se staví tři továrny

Žatecko - V nových továrnách se budou vyrábět díly do aut a opravovat turbíny. Noví investoři zaměstnají dohromady zhruba tisíc lidí.

Kurdistán má co nabídnout: hory, památky a hlavně bezpečnost.

Přednáška o divokém tureckém Kurdistánu

Lomnice nad Popelkou – V pořadí čtvrtá přednáška lomnického občana a cestovatele Libora Drahoňovského spojená s promítáním fotografií se uskuteční ve čtvrtek 14. dubna.

Kurdistán má co nabídnout: hory, památky a hlavně bezpečnost.

Přednáška o divokém tureckém Kurdistánu

Lomnice nad Popelkou – V pořadí čtvrtá přednáška lomnického občana a cestovatele Libora Drahoňovského spojená s promítáním fotografií se uskuteční ve čtvrtek 14. dubna.

Rybí terapie trvá zhruba 2 hodiny. Je to procedura lechtivá, nikoli bolestivá. Ranky se po ní zacelují a kůže regeneruje a uzdravuje se.

Máte kožní problémy? Nechte se oždibovat rybkami

Od kožních problémů dokážou ulevit exotické rybičky. Stačí nohy či ruce ponořit do akvária nebo speciální vany a desítky malých potvůrek začnou oždibovat suchou a odumřelou kůži. Že to musí bolet? Naopak. Rybičky nemají zuby, takže během tohoto přírodního peelingu budete cítit pouze jemné brnění a lechtání.

Papež Benedikt XVI. Ilustrační foto.

Papež vyzval ke sjednocení křesťanské církve

Vatikán - Papež Benedikt XVI. vyzval křesťany, aby upustili od rozdělení církve. Nejvyšší představitel římskokatolické církve to pronesl z balkonu svých apartmánů na náměstí svatého Petra ve Vatikánu u příležitosti týdne modliteb za jednotu křesťanů.

Předseda FIFA Blatter se jmenovkou pořadatele fotbalového MS 2018 - Ruskem.

Rusko s Katarem budou hostit fotbalové MS

Curych /AKTUALIZOVÁNO/ - FIFA rozhodla o organizátorech světového šampionátu v roce 2018 a 2022. Rusko s Katarem dostaly přednost před fotbalovými velmocemi.

Tankový den v Lešanech ilustrační foto

Na Tankový den pojede parní vlak

Lešany – Desetitisíce návštěvníků se chystají v sobotu 28. srpna vyrazit na v pořadí už osmý Takový den v Lešanech u Týnce nad Sázavou.

Podnik, který vyrostl na troskách někdejšího sklářského gigantu Crystalex, obnovil výrobu v lednu 2010.

Crystalex zdvojnásobil svoji výrobu

Nový Bor /FOTOGALERIE/ - Sklářská společnost Crystalex CZ rozjela výrobu na dalších dvou linkách v Novém Boru. Výrobu zkušebně pustili už v pondělí, od úterního rána jedou linky naplno.

Ilustrační foto

Crystalex CZ rozjel výrobu na dalších dvou linkách

Nový Bor - Sklářská společnost Crystalex CZ rozjela výrobu na dalších dvou linkách v Novém Boru. Výrobu zkušebně pustili už v pondělí, od úterního rána jedou linky naplno. Výroba v závodě by se tak měla zdvojnásobit na 100.000 sklenic denně, řekl jednatel společnosti Jiří Hudera.

Pozlacené bronzové kování opasku s motivem souboje gryfa a hada z Mikulčic.

Ze dvou vzácných ozdob byla jedna zmetek

Hodonínsko /STŘÍPKY ARCHEOLOGIE/ - Mnohé nálezy se skrývaly pod vrstvami navážky. Předkové odpad nevyváželi. Kolem domů se válely kosti ze snědených zvířat

Samice rysa s mláďaty.

Zoo slaví úspěch, odchovala mládě rysa

Liberec – Celých 28 let trvalo Zoologické zahradě v Liberci, než se jí podařilo úspěšně odchovat mládě rysa karpatského. Mládě přišlo na svět v těchto dnech a jeho rodiči jsou šestiletá samice Dara a stejně starý samec Surol.