Kreativ

ŠTÍTEK: Střední východ

Ilustrační foto

Liberecká zoo po letech odchovala mládě rysa

Liberec - Celých 28 let trvalo Zoologické zahradě v Liberci, než se jí podařilo úspěšně odchovat mládě rysa karpatského. Mládě přišlo na svět v těchto dnech a jeho rodiči jsou šestiletá samice Dara a stejně starý samec Surol.

Jaroslav Liška.

Beseda k výročí květnového povstání na Staropacku

Stará Paka – V minulých dnech se ve staré škole uskutečnila beseda k 65. výročí zahájení květnového povstání ve Staré Pace, která byla spojena s výstavou dobových dokumentů a promítáním filmu, darovaného čestným občanem plk. ve výslužbě Josefem Mládkem.

Mapka oblasti kolem zóny Triangle: nahoře vede silnice Praha – Chomutov, místo budoucí továrny Solar Turbines je v červeném kroužku.

Solar Turbines závod v zóně Triangle rozjede za dva roky

Žatec – Zástupci společnosti Solar Turbines, která v rámci amerického koncernu Caterpillar vyrábí průmyslové turbíny, podepsali s Ústeckým krajem smlouvu o budoucí smlouvě ke koupi pozemků v průmyslové zóně Triangle u Žatce.

Mapka oblasti kolem zóny Triangle: nahoře vede silnice Praha – Chomutov, místo budoucí továrny Solar Turbines je v červeném kroužku.

Solar Turbines závod v zóně Triangle rozjede za dva roky

Žatec – Zástupci společnosti Solar Turbines, která v rámci amerického koncernu Caterpillar vyrábí průmyslové turbíny, podepsali s Ústeckým krajem smlouvu o budoucí smlouvě ke koupi pozemků v průmyslové zóně Triangle u Žatce. Solar Turbines chce od roku 2012 v zóně opravovat plynové turbíny, zaměstná až 450 lidí.

Ilustrační fotografie.

Výrobce lůžek Linet otevře zastoupení v USA

USA - Výrobce zdravotních lůžek a další zdravotnické techniky Linet se chystá expandovat na americký trh. Společnost proto v úterý otevře v Charlotte v Severní Karolíně své zastoupení a výstavní prostor. Informovala o tom Silvie Neumannová z agentury 4JAN Public Relations.

Zdeněk Žigmund, David Bartoš a Zdeněk Dolenský (zleva) pokládají zámkovou dlažbu na nový chodník u průmyslové zóny Triangle u Žatce.

V průmyslové zóně Triangle vyroste třetí továrna

Žatec – Ve druhé polovině letošního roku by se měla v průmyslové zóně Triangle u Žatce začít stavět třetí továrna. Po japonských výrobcích televizorů a LCD obrazovek do nich, Panasonic a IPS Alpha, tam míří Solar Turbines.

Ilustrační foto

Egypt je terčem kritiků za zbytečná úmrtí uprchlíků

Káhira - Organizace na ochranu lidských práv Human Rights Watch (HRW) kritizuje Egypt za zbytečná úmrtí uprchlíků ze zemí východní Afriky, kteří se přes Egypt snaží dostat do Izraele nebo do Evropy. Napsala to agentura AFP.

Ilustrační foto.

Investor chce osm hektarů v Trianglu

Žatec – Společnost Solar Turbines, která chce v průmyslové zóně Triangle postavit závod na generální opravy a údržbu spalovacích turbín, zabere osm hektarů plochy. Kraj, který je vlastníkem zóny, by firmě měl pozemky prodat zřejmě na přelomu jara a léta.

Ilustrační foto

V Sýrii objevili mince z doby Alexandra Velikého

Damašek - Na severu Sýrie bylo nalezeno více než 250 stříbrných mincí z doby Alexandra Velikého. Informovala o tom agentura AP s odvoláním na šéfa týmu archeologů pracujících na vykopávkách ve starověkém městě Aleppo.

Pearl a Deina v královédvorské zoo při milostných hrátkách

Levharti v zoo až na Valentýna nečekali

Dvůr Králové/FOTO/ -Svátek všech zamilovaných je sice až dnes, ale levharti v ZOO Dvůr Králové už nevydrželi čekat. Ve výběhu pavilonu šelem probíhaly námluvy mezi samcem Pearlem a samicí Deinou už ve čtvrtek.

BMW X5

Vyhráli jste BMW? Pozor ať nenaletíte!

Region – Podvodníci dobře vědí, že nejsnazší je nalákat své oběti na vidinu velké výhry. Tuto skutečnost by si měli uvědomit hlavně ti, kteří se v těchto dnech radují z výhry automobilu BMW.

Ilustrační foto

Praha: stará reklama za miliony

Praha - Hlavní město se pouští do dalšího boje s poklesem zájmu turistů. Tentokrát tomu má pomoci reklamní kampaň za 45 milionů korun. Soustředit se má zejména na televizní spoty.

Jura Pavlica a Hradišťan

Novohradské znění začíná s Hradišťanem

Nové Hrady - Stavbu mongolské jurty, hrdelní zpěv, hru na koncovku, didgeridoo, darbuku, perské tance i koncert Hradišťanu slibuje festival world music Novohradské znění, který ve čtvrtek začíná.

Mláďata levharta perského

Třítýdenní levharti z královédvorské zoo výtečně prospívají

Dvůr Králové - Velkou radost udělala chovatelům v ZOO Dvůr Králové chovná samice levharta perského Deina, která 24. února porodila tři krásná zdravá mláďata. Dnes byla mláďata zvážena, nejtěžší z nich má již 2,05 kg. Všichni tři nádherně prospívají a matka se o ně vzorně stará.

Linet

Výrobce lůžek vystavoval v Dubaji

Slaný -Tento týden se společnost Linet ze Želevčic u Slaného, přední světový výrobce nemocničních a pečovatelských lůžek, zúčastnila významného veletrhu zdravotnické techniky Arab Health v Dubaji ve Spojených arabských emirátech. Největší veletrh v regionu Střední východ, který začal v pondělí 26. ledna, navštívilo za čtyři dny přes 50 000 lidí ze sta zemí.

Jan Světlík

Šéf strojírenských Vítkovic: Firma je nejsilnější ve své historii

Ostrava - Očekávané tržby ve výši šestadvacet miliard korun, osm a půl tisíce zaměstnanců a šestadvacet dceřiných firem. I tyto údaje svědčí podle generálního ředitele a předsedy představenstva společnosti Vítkovice Jana Světlíka o tom, že strojírenská firma je nejsilnější ve své historii.

Písničková smršť. Po letech snahy překročit vlastní stín Levellers opět postaru šlápli na plyn.

Levellers jsou na novém albu nakažliví jako cholera

Praha - Věční rockoví nomádi Levellers nabrali někde po cestě do svého karavanu Múzu a čerstvou dávku energie. Už zase roztáčejí pekelně ostré rytmy, sázejí do uší zpěvné refrény a v politických textech míří přímo na komoru „prohnilé společnosti“.

Českého lva odlili skláři Z Nižboru

Nižborská sklárna chce pomoci propuštěným sklářům

Ze dvou velkých sklářských společností musí odejít stovky zaměstnanců. Propuštěným sklářům a brusičům chcev těžkých životních chvílích pomoci vedení nižborské sklárny. Hodlá jim nabídnout práci i ubytování

Zpěvačka s arabskými kořeny nabídne v pražském Lucerna Music Baru výjimečný akustický koncert.

Fenomenální zpěvačka Natacha Atlas zazpívá něžně

Praha - Natachu Atlas zná zdejší publikum převážně z ryčných etno-tanečních vystoupení, ať již sólových nebo v rámci kapely Transglobal Underground. Na pátečním koncertě v pražském Lucerna Music Baru se však bude netradičně sedět. Pro současné turné totiž zpěvačka zvolila tišší, akustický zvuk.

Ilustrační foto

Planetárium zve na páteční oslavu Noc vědců

Most - Planetárium se zvláštním pátečním programem připojí k Noci vědců, organizované Evropskou unií. Cílem celoevropské akce je představit netradičním způsobem vědecké pracovníky a vědu široké veřejnosti.

KAYHAN, Írán

Po porážce gruzínského vojska podpořeného sionisty a USA prezident Medveděv nařídil konec vojenských operací.

Ilustrační foto

Lidé v Ústí žili už za faraonů

Ústí nad Labem - Archeologové prokázali, že zde žili lidé už v době, kdy vznikaly první říše na Středním východě, v Egyptě a Asii.

Linet

Výrobce zdravotnické techniky má za sebou úspěšný obchodní rok

Želevčice - Přední výrobce zdravotnické techniky, společnost Linet ze Želevčic u Slaného, navázala na úspěšné hospodářské výsledky z předchozích let. V uplynulém obchodním roce, který skončil 31. března, vykázala rekordní konsolidované výnosy 1,98 miliardy korun, což i při posilující koruně činilo nárůst o 18 procent oproti předcházejícímu období. Pozitivního výsledku se firmě podařilo dosáhnout prodejem v tuzemsku i exportem, jehož podíl činil 80 procent.

Logo Anifest

Ponořte se do světa animovaného filmu

Kutná Hora/ Dny animovaného filmu pod názvem Inspirace Anifestem začnou v pondělí na Gymnáziu Jiřího Ortena. Budou se konat až do 20. června vždy od 11 do 15 hodin.