Nákupní košík Deníku
VSETÍN - SROVNÁNÍ CEN vybraného zboží ve vsetínských supermarketech
VSETÍN - SROVNÁNÍ CEN vybraného zboží ve vsetínských supermarketech
VSETÍN - SROVNÁNÍ CEN vybraného zboží ve vsetínských supermarketech
PLZEŇ - Chléb, rohlíky, máslo, mléko, tvaroh či sýr – to jsou výrobky, jejichž cena v těchto dnech stoupá rapidně nahoru. Kupuje je téměř každý a málokterý zákazník podle našeho průzkumu se zdražením souhlasí.
PLZEŇSKO - Chléb, rohlíky, máslo, mléko, tvaroh či sýr – to jsou výrobky, jejichž cena v těchto dnech stoupá rapidně nahoru. Kupuje je téměř každý a málokterý zákazník podle našeho průzkumu se zdražením souhlasí.
PRAHA - Výrobní ceny v zemědělství se doslova utrhly ze řetězu. Podle dat, zveřejněných Českým statistickým úřadem, prodávají zemědělci své produkty letos o 18,1 procenta dráž než loni. Pro spotřebitele to představuje zdvižený prst.
PŘEROVSKO - Zajímalo nás, jak se senioři na Přerovsku dívají na zdražování potravin a jaké problémy jim přináší.
PŘEROVSKO - Zajímalo nás, jak se senioři na Přerovsku dívají na zdražování potravin a jaké problémy jim přináší.
KLATOVY - Mlékárna Klatovy přestala po vstupu nového vlastníka vyrábět některé výrobky, zákazníkům se to nelíbí.
ČESKOBUDĚJOVICKO - Cenová spirála zdražování, kterou předpověděli ekonomové pro závěr roku, se začíná zvolna roztáčet. První vlaštovky už spotřebitelé pocítili.
KLATOVY - Mlékárna Klatovy přestala po vstupu nového vlastníka vyrábět některé výrobky, zákazníkům se to nelíbí
PARDUBICE - Letošní 117. ročník Velké pardubické steeplechase, která se uskuteční na dostihovém závodišti již tuto neděli, bude ve znamení žen.Na jeden z nejtěžších dostihů evropského kontinentu zavítá i britská princezna Anna.
VÝCHODNÍ ČECHY - V posledním zářijovém týdnu žila celá škola oslavami 75. výročí jejího školy. Budova někdejší hronovské Živnostenské školy v Čapkově ulici byla slavnostně otevřena v září roku 1932. Za 75 let její existence se zde na budoucí profesionální život připravovaly celé generace kuchařů, číšníků, cukrářů a pekařů.
MIMOŇ - ST. GALLEN - Švýcarské Alpy se již potřetí staly cílem zeměpisné exkurze studentů Gymnázia v Mimoni. Předposlední zářijový víkend se jí zúčastnilo 16 studentů z několika tříd a jejím vrcholem bylo pokoření magické třítisícovky Flüela Schwarzhorn.
ÚSTÍ NAD LABEM - V pravé poledne zasedli redaktoři Ústeckého deníku do pěti náhodně vybraných restaurací v centru města Ústí, aby zjistili, zda se pracující stihnou během půlhodinové polední pauzy naobědvat. Vedly nás k tomu opakované zkušenosti, kdy jsme se jídla ani po pětačtyřiceti minutách až po hodině nedočkali.
VÝCHODNÍ ČECHY - V posledním zářijovém týdnu žila celá škola oslavami 75. výročí jejího školy. Budova někdejší hronovské Živnostenské školy v Čapkově ulici byla slavnostně otevřena v září roku 1932. Za 75 let její existence se zde na budoucí profesionální život připravovaly celé generace kuchařů, číšníků, cukrářů a pekařů.
PRAHA - Ceny, které spotřebitelé platí za zboží a služby, začaly stoupat. Podle Českého statistického úřadu byly letos vzáří vyšší o 2,8 procenta proti témuž měsíci loni. Domácnosti se musejí připravit na to, že zdražování bude pokračovat, a to i přesto, že některé položky ve spotřebním koši zatím zlevňují.
BRNO - Restaurace v brněnském sídlišti Vinohrady má neopakovatelnou atmosféru a jídlo jako v luxusním podniku v centru města
PARDUBICE - V Pardubicích se příští víkend uskuteční tradiční Dny medu. Již poosmé budou v Kulturním domě Hronovická k ochutnání různé medové pochoutky, včetně medoviny. Pardubičtí včelaři zároveň oslaví sto let od svého vzniku, řekl pořadatel Evžen Báchor.
VÝCHODNÍ ČECHY - Škola slavila kulaté výročí. Budova někdejší hronovské Živnostenské školy v Čapkově ulici byla slavnostně otevřena v září roku 1932. Za 75 let její existence se zde na budoucí profesionální život připravovaly celé generace kuchařů, číšníků, cukrářů a pekařů.
KOLÍNSKO - Během první poloviny dne do oběda bychom měli sníst čtvrtinu denního energetického příjmu. Tělo po spánku potřebuje dodat energii, protože většinou všichni pracujeme už od rána.
TŘINEC - LYŽBICE - Další stravovací zařízení, které jsme navštívili za účelem zkoumání kvality poskytovaných služeb je restaurace–bar Čarodějky v Třinci - Lyžbicích. Stylový interiér působí velice příjemným dojmem. Na toaletách bylo čisto, pouze na všech dveřích se podepsali sprejeři.
VÝCHODNÍ ČECHY - V posledním zářijovém týdnu žila celá škola oslavami 75. výročí jejího školy. Budova někdejší hronovské Živnostenské školy v Čapkově ulici byla slavnostně otevřena v září roku 1932. Za 75 let její existence se zde na budoucí profesionální život připravovaly celé generace kuchařů, číšníků, cukrářů a pekařů.
VÝCHODNÍ ČECHY - Škola slavila kulaté výročí. Budova někdejší hronovské Živnostenské školy v Čapkově ulici byla slavnostně otevřena v září roku 1932. Za 75 let její existence se zde na budoucí profesionální život připravovaly celé generace kuchařů, číšníků, cukrářů a pekařů.
VÝCHODNÍ ČECHY - Škola slavila kulaté výročí. Budova někdejší hronovské Živnostenské školy v Čapkově ulici byla slavnostně otevřena v září roku 1932. Za 75 let její existence se zde na budoucí profesionální život připravovaly celé generace kuchařů, číšníků, cukrářů a pekařů.
STŘEDNÍ ČECHY - Během první poloviny dne do oběda bychom měli sníst čtvrtinu denního energetického příjmu.
KRNOV - Krnovští kadeti (dříve mladší dorost) se o uplynulém víkendu představili poprvé domácímu publiku v kostelecké hale TJ Lokomotiva Krnov. V obou zápasech hráči přesvědčivě porazili oba své soupeře rozdílem třídy. Nejprve v sobotu přehráli celek Kolína a v neděli si až po zlepšeném výkonu v druhém poločase poradili s celkem Sokola Praha – Žižkov I. Po druhém kole má mužstvo na svém kontě tři výhry a jednu porážku.
LOUNY - Celkem osm vzorků piv hodnotily v lounské Stromovce různé skupiny laiků i odborníků při veřejné degustaci.
LYSÁ NAD LABEM - Živá zvířata z nejlepších plemenných chovů, ale i velká či malá zahradní technika nebo ovoce a zelenina. I to je k vidění na výstavišti v Lysé nad Labem, kde až do neděle potrvá výstava Zemědělec a Náš chov.
LIBERECKÝ KRAJ - Liberecký kraj je jedním z regionů v republice, kde přibývá kozích farem jako hub po dešti. Jak ale upozornil mluvčí Státní veterinární správy Josef Duben, chov koz podléhá schválení a registraci veterinárních podmínek pro prodávání kozího mléka a kozích sýrů.
ORLICKÉ PODHŮŘÍ - Houbylinkové brtule, houbovník, klopotský kuba, koule s houbovou omáčkou, houbový bramborák, houbové lívanečky, houbový štraudl a mnoho dalších houbových specialit ochutnávali v sobotu účastníci osmého ročníku kulinářské akce „Klopotská houba“.
HUMPOLEC - Obavy obchodníků se mísí s očekáváním zákazníků. Tyto pocity přivítají v Humpolci další supermarket. Humpolečtí si nakoupí ve čtvrtém supermarketu. Neradostné vize straší především majitele krámků
KARLŠTEJN - Vinobraní navštívily tisíce lidí
PĚNČÍN - Svatováclavská výstava koz a ovcí nabídla návštěvníkům unikátní podívanou.
MILÍKOV - Penzion Pod Kozubovou se nachází v Milíkově, u komunikace vedoucí do sousedních Košařisk. Interiér je laděn stylově. Na stropě se nacházejí trámy, stěny zdobí kožešiny. Vše dolaďuje všudy přítomné dřevo. Nechybí ani krb.
BRNO - V panské kuchyni pracovali odjakživa jen ti nejlepší kuchaři. Nejinak to bylo i na dvoře Leopolda II., druhého císaře římského, krále českého a krále uherského z dynastie habsbursko-lotrinské. V restaurantu císaře Leopolda v brněnské Orlí ulici je však šéf kuchyně poněkud horší.
REGION - Milovníci vína by měli o víkendu navštívit Slezskoostravský hrad. Od čtvrtka hrad ožil vůní opékaného masa a pikantních koření. Tamní galerií se nese cinkání naleštěných sklenic a vůně rozmanitých vín a sýrů. Až do neděle se tady koná prodejní výstava nejlepších moravských vín.
OSTRAVA - Milovníci vína by měli o víkendu navštívit Slezskoostravský hrad. Od čtvrtka hrad ožil vůní opékaného masa a pikantních koření. Tamní galerií se nese cinkání naleštěných sklenic a vůně rozmanitých vín a sýrů. Až do neděle se tady koná výstava nejlepších moravských vín.
REGION - Pro všechny milovníky vína bude bezesporu opravdovým svátkem návštěva Slezskoostravského hradu poslední zářijový víkend. Od 27. do 30. září ožije hradní nádvoří vůní opékaného masa a pikantních koření.
OSTRAVA - Pro všechny milovníky vína bude bezesporu opravdovým svátkem návštěva Slezskoostravského hradu poslední zářijový víkend. Od 27. do 30. září ožije hradní nádvoří vůní opékaného masa a pikantních koření.
TEPLICE - Otázka pro Josefa Dubna ze státní veterinární správy.
Babí léto je ideálním časem k návštěvě italské pizzerie Franko na liberecké Husově ulici. Pokud je totiž příznivé počasí, nabídne vám areál restaurace více než příjemné posezení venku. Terasa láká k posezení nad dobrým italským espressem a bohatě obloženou pizzou. Tu si můžete vybrat z několika stránkového jídelního lístku. Na výběr máte hojně názvů, vesměs samozřejmě v mateřském jazyce oné pizzy, takže při komunikaci se servírkou je lépe použít číslo, které je ke každému honosně vypadajícímu názvu přiřazeno.
SENTICE - Když chce Martin Slanina ze Sentic na Brněnsku potěšit ženu květinou, stačí mu navštívit zelinářský krámek. Je totiž mistrem v carvingu a pod jeho rukama dokáží rozkvést i zdánlivě tak nepoetické objekty jako jsou melouny a dýně.
ZLÍNSKÝ KRAJ - Bezradný pohled na shluky čísel. Taková situace při nákupu postihla zřejmě nejednoho zákazníka. Při každé koupi balených potravin se totiž lidé mohou setkat se dvěma druhy dat, do které doby se smí výrobek prodávat. Tyto údaje však mnoho zákazníků často zaměňuje. Jak se tedy správně dívat na data na potravinách, vysvětluje Josef Černý ze Sdružení obrany spotřebitelů (SOS).
HRADEC KRÁLOVÉ - Vinárna Hacienda je velmi útulná hospůdka. Cestu do ní již našli nejen mnozí obyvatelé Moravského Předměstí a studenti z nedalekých vysokoškolských kolejí, kteří to mají sem přece jenom nejblíž, ale i další Hradečáci.
Dnes vás pozveme k návštěvě Jiráskovy turistické chaty na Dobrošově.
VÝCHODNÍ ČECHY - Dnes vás pozveme k návštěvě Jiráskovy turistické chaty na Dobrošově. Výhled, který nabízí patnáctimetrová rozhledna, je skutečně nádherný a opravdu stojí za to.
VÝCHODNÍ ČECHY - Již druhý ročník soutěže Potravinářská firma roku zná svého vítěze. Stala se jím Pekárna Lično, která patří společnosti Beas z Rychnovska.
ZLÍNSKÝ KRAJ - Bezradný pohled na shluky čísel. Taková situace při nákupu postihla zřejmě nejednoho zákazníka. Při každé koupi balených potravin se totiž lidé mohou setkat se dvěma druhy dat, do které doby se smí výrobek prodávat. Tyto údaje však mnoho zákazníků často zaměňuje. Jak se tedy správně dívat na data na potravinách, vysvětluje Josef Černý ze Sdružení obrany spotřebitelů (SOS).
OSTRAVA - Pro všechny milovníky vína bude bezesporu opravdovým svátkem návštěva Slezskoostravského hradu poslední zářijový víkend.
PATŘÍTE MEZI TU POLOVINU ČECHŮ, KTERÁ TRPÍ NADVÁHOU či obezitou a chcete s tím něco udělat? Deník vám přináší podrobný redukční jídelníček na čtyři týdny, se kterým můžete za tuto dobu zhubnout až čtyři kilogramy. Zdá se vám to málo? Vězte, že není, protože postupnou redukcí váhy vám nehrozí tzv. jojo efekt, tedy rychlý návrat na původní hmotnost po přerušení diety. Až čtyři kila tak můžete shodit jednou provždy!