ŠUMPERSKO - Firmy produkující mléčné výrobky chystají zdražování. Loštická společnost A. W. vyrábějící pravé Olomoucké tvarůžky a další mléčné výrobky bude zvýšením cen kompenzovat růst nákladů, způsobený zdražením dovážených i domácích surovin.
LUBY - V prostorách hraničního přechodu voněly grilované klobásy, kterým odolal jen málokdo. Třináctý ročník přes nepřízeň počasí navštívilo víc lidí než v minulých letech
VÝCHODNÍ ČECHY - Malá kozí farma Kamínka z Chuchelny na Semilsku získala již potřetí po sobě krajské ocenění Výrobek roku 2007 Libereckého kraje. V kategorii soukromých farem zvítězila se svým kozím sýrem s modrou plísní Podkozákovský achát.
VÝCHODNÍ ČECHY - Malá kozí farma Kamínka z Chuchelny na Semilsku získala již potřetí po sobě krajské ocenění Výrobek roku 2007 Libereckého kraje. V kategorii soukromých farem zvítězila se svým kozím sýrem s modrou plísní Podkozákovský achát.
VÝCHODNÍ ČECHY - Malá kozí farma Kamínka z Chuchelny na Semilsku získala již potřetí po sobě krajské ocenění Výrobek roku 2007 Libereckého kraje. V kategorii soukromých farem zvítězila se svým kozím sýrem s modrou plísní Podkozákovský achát.
VELEŠOVICE - Ještě před deseti lety zpracovávala ryby tak akorát na jídlo. Dnes vede firmu, která vyváží do světa akvarijní rybky. Anna Blowersová z Velešovic se rybičkami začala zabývat poté, co poznala svého muže, Londýňana Paula.
SPLIT - Češi si už osvojili důležitou dovednost pro dovolenou v Chorvatsku. Naučili se s klidem přijímat stále rostoucí ceny. Letos se jim to bude hodit, chorvatští obchodníci opět proti loňské sezoně zdražili.
PLZEŇ - Stovky lidí už od úterka zaplní každý večer centrum města. Láká je program festivalu Na ulici. Organizátoři odhadují, že během dne projde všemi scénami na osm tisíc návštěvníků.
PULČÍN - Řezbáři, kováři, dráteníci i pekaři a další řemeslníci si dali o víkendu dostaveníčko na Pulčíně. Předváděli přihlížejícím svůj um a výrobky na druhém ročníku Pulčínského jarmarku.
NÁSEDLOVICE - Po dvou letech se v Násedlovicích u Kyjova v sobotu konala dožínková slavnost. Letos navíc s připomenutím 680 let od první písemné zmínky o obci.
BRUNTÁL - Mnoha lidem chybí ve městě tržnice, kde by byly soustředěné stánky, které jsou teď porůznu rozeseté po vhodných i méně vhodných místech v centru města.
BRUNTÁL - Mnoha lidem chybí ve městě tržnice, kde by byly soustředěné stánky, které jsou teď porůznu rozeseté po vhodných i méně vhodných místech v centru města.
LEHKÉ LETNÍ MENU - Vydatným a těžkým jídlům se v létě vyplácí dát vale. V žaludku totiž leží zbytečně dlouho a brání nám tak věnovat se naplno jiným aktivitám. Ať už v létě sportujete, nebo si užíváte u vody, vyplatí se vsadit na lehko stravitelný oběd. I dietnější menu totiž může být nedietně chutné.
PRAHA - Neuplynulo ani čtrnáct dní a Státní zemědělská a potravinářská inspekce bije opět na poplach. Laboratorní testy prokázaly totiž další výskyt nebezpečné bakterie listerie monocytogenes. Tentokráte ve vakuově balené Anglické slanině Premium, kterou prodával Kaufland v Praze –Michli.
PRAHA - Neuplynulo ani čtrnáct dní a Státní zemědělská a potravinářská inspekce bije opět na poplach. Laboratorní testy prokázaly totiž další výskyt nebezpečné bakterie listerie monocytogenes. Tentokráte ve vakuově balené Anglické slanině Premium, kterou prodával Kaufland v Praze –Michli.
STŘEKOV - Zvířecí obyvatelé pomalu mizí ze zahrady pod střekovským hradem. A posledního září odtud farmář Tomáš Ondřich odejde nadobro. Po deseti letech dostal z podhradí výpověď.
LEHKÉ LETNÍ MENU - Vydatným a těžkým jídlům se v létě vyplácí dát vale. V žaludku totiž leží zbytečně dlouho a brání nám tak věnovat se naplno jiným aktivitám. Ať už v létě sportujete, nebo si užíváte u vody, vyplatí se vsadit na lehko stravitelný oběd. I dietnější menu totiž může být nedietně chutné.
BUCHLOVICE - Sto metrů dlouhá fronta čekala na návštěvníky v sobotu 28. července česnekového festivalu už před bránou zámecké zahrady. Na slavnosti, které se tam konaly už pošesté, zavítalo na 1600 milovníků česneku.
MALÁ SKÁLA - STAČILA MÍSA. Dvě šatny a v nich připravené lehké občerstvení v podobě obložených mís (sýr, maso, zelenina) a nealkoholické nápoje. To byly „hvězdné manýry“ největšího tahouna letošního festivalu Benátská noc – britské zpěvačky Suzi Quatro.
HORNÍ HRAD - Hrad Hauenštejn dnes opanují čmelaři a mexičtí divadelníci. Konají se tu totiž hned dvě významné akce. Ta první, Chvála medu, začíná už v deset hodin.
CHRUDIMSKO -Kladiva kameníků dávno umlkla v údolích a mezi skalnatými srázy Železných hor. Ztichly i tkalcovské stavy na Hlinecku. Mnohé tradiční výrobce drtí neodbytná záplava levného plastového nevkusu. Zdá se ale, že řemesla přesto nemají odzvoněno. Nadějí pro výrobce je více peněz v našich peněženkách.
KOSTELECKÉ HORKY - Středisko ekologické výchovy Modrý dům je o prázdninách návštěvníkům přístupný každý den. Na své si zde přijdou rodiče s dětmi, cykloturisté a návštěvníci se zájmem o venkov.
Český ráj udělil své první ochranné známky. Logem se siluetou Trosek se mohou pyšnit i kozí sýry, tvarohy, žervé a jogurty, které pocházejí z malé kozí farmy, jež se jmenuje Kamínka. V Chuchelně nedaleko Semil ji založila Hanka Maturová. Přes své mládí jedna z nejznámějších chovatelek koz v Česku.
DĚČÍNSKO - Zahraniční návštěvníci míří na Děčínsko nejen za přírodními a dalšími krásami. Při svých toulkách regionem hojně využívají i pohostinských služeb místních hotelů, restaurací a penzionů. V jejich nabídce jídel přitom dávají stále přednost tradiční české kuchyni.
JIHLAVA - Mnoha podnikům na Vysočině se kvůli současným tropickém teplotám zvyšují provozní náklady - spotřebují více energie na chlazení v kancelářích i v provozu a musí zajišťovat dostatek nápojů pro zaměstnance.
JIHLAVA - Mnoha podnikům na Vysočině se kvůli současným tropickém teplotám zvyšují provozní náklady - spotřebují více energie na chlazení v kancelářích i v provozu a musí zajišťovat dostatek nápojů pro zaměstnance.
VYSOČINA - Mnoha podnikům na Vysočině se kvůli současným tropickém teplotám zvyšují provozní náklady - spotřebují více energie na chlazení v kancelářích i v provozu a musí zajišťovat dostatek nápojů pro zaměstnance.
VYSOČINA - Mnoha podnikům na Vysočině se kvůli současným tropickém teplotám zvyšují provozní náklady - spotřebují více energie na chlazení v kancelářích i v provozu a musí zajišťovat dostatek nápojů pro zaměstnance.
VESELÝ KOPEC - O víkendu 14. a 15. července dostalo ve skanzenu prostor řemeslo a tradice. Tisícům spokojených návštěvníků plastové tretky stánkařů ani v nejmenším nechyběly. Jarmark totiž i letos obohatily některé novinky. Jednou z nejpříjemnějších byla absence prodejců pouťového zboží na přístupové cestě do areálu.