
Okurka: rozmazlená princezna
Chřupavou pochoutku si můžeme koupit v obchodě, ale mnohem víc chutnají okurky z vlastní zahrádky. Nemusí být naložené jen v láku, stejně oblíbený je salát, můžeme je i zapékat. Hodí se i na zklidňující obklady.
Chřupavou pochoutku si můžeme koupit v obchodě, ale mnohem víc chutnají okurky z vlastní zahrádky. Nemusí být naložené jen v láku, stejně oblíbený je salát, můžeme je i zapékat. Hodí se i na zklidňující obklady.
VÝCHODNÍ ČECHY - Jedenadvacáté století je plné trendů, s nimiž se setkáváme na každém kroku, a tak se nevyhnuly ani gastronomii.
VÝCHODNÍ ČECHY - 21. století je plné trendů, které se nevyhnuly ani gastronomii. Co je nového v oblečení obsluhujícího personálu?
Jedenadvacáté století je plné trendů, s nimiž se setkáváme na každém kroku, a tak se nevyhnuly ani gastronomii.
OSTRAVA - Na "hygienickou bezúhonost" zeleninových salátů a ovocných salátů se sýrem , těstovinou či rýží se v minulých týdnech podívali pracovníci Krajské hygienické stanice Moravskoslezského kraje.
PARDUBICE - Většina pardubických domů a bytů vpátek večer osiřela. Jejich majitelé se totiž vydali na oblíbenou Pernštýnskou noc, která každoročně přiláká do historického centra Pardubic tisíce návštěvníků. Nejinak tomu bylo i letos.
LITOMĚŘICE -Účtenka musí obsahovat všechny náležitosti, na požádání ji obchodník rozepíše
TŘINEC - V hotelu Steel na náměstí Svobody v Třinci-Lyžbicích je možno také navštívit zdejší restauraci Panorama. Její interiér působí celkem příjemným dojmem, avšak nijak zvlášť nezaujme.
Jedlé květy si najdou své místo ve slaných i sladkých pokrmech, propůjčují jemnou chuť a vůni salátům, ale i zmrzlinám a džemům. Po usušení jsou součástí exotických kořenicích směsí. Velmi efektně se vyjímají jako doplněk salátů z listové zeleniny.
21. století je plné trendů, s nimiž se setkáváme na každém kroku, a tak se nevyhnuly ani gastronomii.
NOVÝ JIČÍN - Sedmičlenná skupina novojičínských rybářů vyráží lovit do Norska každoročně v květnu. Většinou vezou domů rodinám kapitální úlovky.
Během akce proběhne i mezinárodní sraz historických vozidel, přihlášeno jich je 100
PARDUBICE - "Když se řeknou Pardubice, vybaví se mi perník,“ svěřila se našemu Deníku populární zpěvačka Lucie Bílá při své středeční návštěvě Pardubic. „Od jedněch lidí odtud jsem dokonce před časem dostala perníkového slavíka. Měla jsem ho i ze sýru a čokolády. A pak že jich nemám deset,“ vtipkovala oblíbená interpretka, která do krajské metropole přijela podepisovat svou novou autobiografickou knihu Jen krátká návštěva potěší. „Na tuto autogramiádu jsem si ráda udělala čas, protože na této knížce mi hrozně záleží,“ podotkla Lucie Bílá.
ČESKÉ BUDĚJOVICE - Příští pátek a sobotu 8. a 9. června se koná 4. národní přehlídka vína a sýrů
VYSOČINA - Díky rostoucímu zájmu spotřebitelů o biopotraviny se zemědělci na Vysočině začínají ve větší míře věnovat ekologickému hospodaření.
JIŽNÍ ČECHY - Zákazníci už seženou i šunku bez konzervačních látek, kuře z přirozeného chovu či uzeniny bez lepku.
HUNTÍŘOV - Prvních šest výrobců převzalo osvědčení o dvouletém propůjčení ochranné známky. Regionální produkt Český ráj. Jedním z nich je i Tomáš Pelikán, chovatel a výrobce mléčných výrobků z Huntířova.
VYSOČINA - Díky rostoucímu zájmu spotřebitelů o biopotraviny se zemědělci na Vysočině začínají ve větší míře věnovat ekologickému hospodaření. Počátkem roku 2006 v kraji šetrně hospodařilo 29 farem, nyní to je již 41 podniků. Odbyt biopotravin je v poslední době dobře zajištěn.
JIŽNÍ ČECHY - Novinkou v produkci jihočeských výrobců masa a masných výrobků jsou potraviny z kategorie zdravé výživy.
JIŽNÍ ČECHY - Novinkou v produkci jihočeských výrobců masa a masných výrobků jsou potraviny z kategorie zdravé výživy.
VÝCHODNÍ ČECHY - Třetímu ročníku učebního oboru kuchař se blíží závěrečné zkoušky. V naší škole mohou získat žáci výuční listy ve tříletých oborech kuchař – číšník, cukrář, číšník i kuchař.
PRLOV - O historii chovu ovcí a jeho budoucnosti na Valašsku se dozvěděli mnohé návštěvníci sobotní akce, která se uskutečnila vokolí Obecního úřadu Prlov.
VÝCHODNÍ ČECHY - Třetímu ročníku učebního oboru kuchař se blíží závěrečné zkoušky. V naší škole mohou získat žáci výuční listy ve tříletých oborech kuchař – číšník, cukrář, číšník i kuchař.
VÝCHODNÍ ČECHY - Třetímu ročníku učebního oboru Kuchař se blíží závěrečné zkoušky. V naší škole mohou získat žáci výuční listy ve tříletých oborech Kuchař – číšník, Cukrář, Číšník i Kuchař. Tři žáci závěrečného ročníku posledně jmenovaného oboru připravili v rámci posledních příprav na závěrečné zkoušky minutky. Pod vedením učitelek odborného výcviku zúročili nabyté vědomosti a vyzkoušeli si ještě naposledy před praktickými zkouškami své dovednosti. Jejich úkolem bylo samostatně připravit několik minutkových pokrmů. Uvádíme některé z receptů, jež zdárně přetvořili v chutné pokrmy. Suroviny na recepty jsou rozpočítány vždy na jednu porci.
CHLUMEC - Měkký zrající sýr Romadur plný červů si domů přinesl z chlumecké večerky Radek Pursch.
HRONOV, VRCHLABÍ - Třetímu ročníku učebního oboru Kuchař se blíží závěrečné zkoušky. V naší škole mohou získat žáci výuční listy ve tříletých oborech Kuchař – číšník, Cukrář, Číšník i Kuchař. Tři žáci závěrečného ročníku posledně jmenovaného oboru připravili v rámci posledních příprav na závěrečné zkoušky minutky.
KOŠAŘISKA: Areál Dolek v Košařiskách hostil v sobotu třetí ročník akce Miyszani łowiec, která je největší „ovčí“ slavností v roce. Název pochází z místního gorolského nářečí, česky se mu říká Vyhánění ovcí.
BRNO - V hotelech trénují přípravu jídla, školí personál, uklízí. Místo ubytování Václava Klause je stále utajené.
VÝCHODNÍ ČECHY - Grilování? Nejstarší a dodnes populární způsob tepelné úpravy potravy.
VÝCHODNÍ ČECHY - Grilování? Nejstarší a dodnes populární způsob tepelné úpravy potravy.
VÝCHODNÍ ČECHY - Na počátku byl oheň. S ním přišla na svět i první tepelná úprava potravin, kterou lidstvo objevilo – grilování na otevřeném ohni. Není tedy žádný div, že v nás grilování ještě i dnes probouzí prapůvodní instinkty. Vůně aromatických látek, které vznikají při přípravě na dřevěném uhlí, nám naženou sliny do úst. Dokonce i obyčejný buřtík připravený na roštu chutná daleko lépe než na pánvi.
BRNO - V italské restauraci vaří kuchař svižně a obsluha je brilantně hbitá. Výzdoba podniku však připomíná zařízení pro děti
TŘINEC - Bistro Gvuzd je situováno na Staroměstské ulici v části Třince Staré Město. Je vhodné zejména pro ty hosty, kteří se potřebují hlavně rychle najíst, beztoho že by pak cítili potřebu si zde déle posedět.
KUTNÁ HORA - Náš seriál: Dvakrát tucet otázek pro podnikatele na Kutnohorsku, tentokrát odpovídal podnikatel v reklamě a internetovém marketingu ve Vrdech Lukáš Schejbal.
ZLÍNSKO - V mládí sice Ludmila Ondrušková toužila po povolání učitelky v mateřské škole, ale na přání svého otce se stala kuchařkou. Po nezbytném pedagogickém vzdělání teď učí vařit i obsluhovat žáky oboru kuchař-číšník na slavičínském středním odborném učilišti.
SVITAVY -Sedm hodin dřiny denně, bolavé prsty, odřeniny na rukou a nohou, někdy také nepříjemný několikametrový pád. Pro někoho představa šíleného zážitku, pro tým svitavských horolezců okamžiky, na které se těší celý rok a ještě si na ně vybírají dovolenou.
V mládí sice Ludmila Ondrušková toužila po povolání učitelky v mateřské škole, ale na přání svého otce se stala kuchařkou. Po nezbytném pedagogickém vzdělání teď učí vařit i obsluhovat žáky oboru kuchař-číšník na slavičínském středním odborném učilišti.
Právě v měsíci lásky napadne možná některého čtenáře otázka, co je vlastně pravdy na známém rčení, že láska prochází žaludkem.
VÝCHODNÍ ČECHY - Velmi prestižní ocenění „Manažerka roku 2006“ získala Petra Škopová, generální ředitelka společnosti Chovservis a.s. „Ocenění pro mě znamená zviditelnění naší dlouhodobé snahy o dobré výsledky a vycházení vstříc požadavkům zákazníků,“ poznamenala Škopová.
BRUŠPERK - Městečko Brušperk je vyhlášené nejen svým náměstím, ale i největší poutí v regionu. Mohutnou akci s desítky stánků a různých atrakcí si každým rokem nenechají ujít davy lidí ze širokého okolí. Tématem poutě v současnosti se rozsáhle věnuje středeční vydání Frýdecko-místeckého a třineckého deníku v týdeníku Region.
Prestižní ocenění „Manažerka roku 2006“ získala Petra Škopová, generální ředitelka společnosti Chovservis. „Ocenění pro mě znamená zviditelnění naší dlouhodobé snahy o dobré výsledky a vycházení vstříc požadavkům zákazníků,“ poznamenala Škopová.
HRADEC KRÁLOVÉ - Velmi prestižní ocenění „Manažerka roku 2006“ získala Petra Škopová, generální ředitelka společnosti Chovservis a.s. „Ocenění pro mě znamená zviditelnění naší dlouhodobé snahy o dobré výsledky a vycházení vstříc požadavkům zákazníků,“ poznamenala Škopová.
HRADEC KRÁLOVÉ - Velmi prestižní ocenění „Manažerka roku 2006“ získala Petra Škopová, generální ředitelka společnosti Chovservis a.s. „Ocenění pro mě znamená zviditelnění naší dlouhodobé snahy o dobré výsledky a vycházení vstříc požadavkům zákazníků,“ poznamenala Škopová.
BRNO - Malý podnik ve Svatoplukově ulici sice ničím neoslní, ale host se v něm nají jako doma. I s drobnými chybičkami.
Sluníčko a teplo nás láká do přírody, tedy pěkně daleko od sporáku. To lepší kuchařské já v nás nám ale velí zas se tolik neodbývat.
Na severu Čech v zapadlém koutě Frýdlantského výběžku najdete Jindřichovice pod Smrkem. Jsou malé, nikoli neznámé.
DOLNÍ LOMNÁ - Hospůdku Doma lze navštívit v centru Dolní Lomné. Nachází se ve starší dřevěnici, u komunikace vedoucí do Jablunkova.
HAVÍŘOV - První den se na Kotulovu dřevěnku v rámci Dne řemesel přišel podívat velký počet návštěvníků.
RYCHNOV N. K. - Někteří zákazníci zdejšího Tesca si stěžují na jiné ceny zboží v regálech a při markování. Market se obhajuje, že v podobných případech vždy vrátí peníze.
BERLÍN - Němečtí zemědělci se obávají, že letošní neobvykle teplé a suché jarní počasí by mohlo mít negativní vliv na letošní úrodu. Ve spolkové republice Braniborsko nepršelo od 22. března a část úrody zde již zemědělci odepsali. Další vážně postižené regiony jsou Dolní Sasko, Bavorsko a Bádensko-Württembersko, uvedla asociace německých zemědělců.