PRAHA - Neuplynulo ani čtrnáct dní a Státní zemědělská a potravinářská inspekce bije opět na poplach. Laboratorní testy prokázaly totiž další výskyt nebezpečné bakterie listerie monocytogenes. Tentokráte ve vakuově balené Anglické slanině Premium, kterou prodával Kaufland v Praze –Michli.
STŘEKOV - Zvířecí obyvatelé pomalu mizí ze zahrady pod střekovským hradem. A posledního září odtud farmář Tomáš Ondřich odejde nadobro. Po deseti letech dostal z podhradí výpověď.
LEHKÉ LETNÍ MENU - Vydatným a těžkým jídlům se v létě vyplácí dát vale. V žaludku totiž leží zbytečně dlouho a brání nám tak věnovat se naplno jiným aktivitám. Ať už v létě sportujete, nebo si užíváte u vody, vyplatí se vsadit na lehko stravitelný oběd. I dietnější menu totiž může být nedietně chutné.
BUCHLOVICE - Sto metrů dlouhá fronta čekala na návštěvníky v sobotu 28. července česnekového festivalu už před bránou zámecké zahrady. Na slavnosti, které se tam konaly už pošesté, zavítalo na 1600 milovníků česneku.
MALÁ SKÁLA - STAČILA MÍSA. Dvě šatny a v nich připravené lehké občerstvení v podobě obložených mís (sýr, maso, zelenina) a nealkoholické nápoje. To byly „hvězdné manýry“ největšího tahouna letošního festivalu Benátská noc – britské zpěvačky Suzi Quatro.
HORNÍ HRAD - Hrad Hauenštejn dnes opanují čmelaři a mexičtí divadelníci. Konají se tu totiž hned dvě významné akce. Ta první, Chvála medu, začíná už v deset hodin.
CHRUDIMSKO -Kladiva kameníků dávno umlkla v údolích a mezi skalnatými srázy Železných hor. Ztichly i tkalcovské stavy na Hlinecku. Mnohé tradiční výrobce drtí neodbytná záplava levného plastového nevkusu. Zdá se ale, že řemesla přesto nemají odzvoněno. Nadějí pro výrobce je více peněz v našich peněženkách.
KOSTELECKÉ HORKY - Středisko ekologické výchovy Modrý dům je o prázdninách návštěvníkům přístupný každý den. Na své si zde přijdou rodiče s dětmi, cykloturisté a návštěvníci se zájmem o venkov.
Český ráj udělil své první ochranné známky. Logem se siluetou Trosek se mohou pyšnit i kozí sýry, tvarohy, žervé a jogurty, které pocházejí z malé kozí farmy, jež se jmenuje Kamínka. V Chuchelně nedaleko Semil ji založila Hanka Maturová. Přes své mládí jedna z nejznámějších chovatelek koz v Česku.
DĚČÍNSKO - Zahraniční návštěvníci míří na Děčínsko nejen za přírodními a dalšími krásami. Při svých toulkách regionem hojně využívají i pohostinských služeb místních hotelů, restaurací a penzionů. V jejich nabídce jídel přitom dávají stále přednost tradiční české kuchyni.
JIHLAVA - Mnoha podnikům na Vysočině se kvůli současným tropickém teplotám zvyšují provozní náklady - spotřebují více energie na chlazení v kancelářích i v provozu a musí zajišťovat dostatek nápojů pro zaměstnance.
JIHLAVA - Mnoha podnikům na Vysočině se kvůli současným tropickém teplotám zvyšují provozní náklady - spotřebují více energie na chlazení v kancelářích i v provozu a musí zajišťovat dostatek nápojů pro zaměstnance.
VYSOČINA - Mnoha podnikům na Vysočině se kvůli současným tropickém teplotám zvyšují provozní náklady - spotřebují více energie na chlazení v kancelářích i v provozu a musí zajišťovat dostatek nápojů pro zaměstnance.
VYSOČINA - Mnoha podnikům na Vysočině se kvůli současným tropickém teplotám zvyšují provozní náklady - spotřebují více energie na chlazení v kancelářích i v provozu a musí zajišťovat dostatek nápojů pro zaměstnance.
VESELÝ KOPEC - O víkendu 14. a 15. července dostalo ve skanzenu prostor řemeslo a tradice. Tisícům spokojených návštěvníků plastové tretky stánkařů ani v nejmenším nechyběly. Jarmark totiž i letos obohatily některé novinky. Jednou z nejpříjemnějších byla absence prodejců pouťového zboží na přístupové cestě do areálu.
HRADEC KRÁLOVÉ - Dnes se přesuneme na našich prázdninových cestách z Francie do Švýcarska. Provedou vás jím studentky 3. ročníku oboru Management turismu a služeb Veronika Kudrová a Lucie Imlaufová. Jaká je typická švýcarská kuchyně?
HRADEC KRÁLOVÉ - Dnes se přesuneme na našich prázdninových cestách z Francie do Švýcarska. Provedou vás jím studentky 3. ročníku oboru Management turismu a služeb Veronika Kudrová a Lucie Imlaufová. Jaká je typická švýcarská kuchyně?
VÝCHODNÍ ČECHY - Dnes se přesuneme na našich prázdninových cestách z Francie do Švýcarska. Provedou vás jím studentky 3. ročníku oboru Management turismu a služeb Veronika Kudrová a Lucie Imlaufová. Jaká je typická švýcarská kuchyně?
HRADEC KRÁLOVÉ - Dnes se přesuneme na našich prázdninových cestách z Francie do Švýcarska. Provedou vás jím studentky 3. ročníku oboru Management turismu a služeb Veronika Kudrová a Lucie Imlaufová. Jaká je typická švýcarská kuchyně?
HRADEC KRÁLOVÉ - Dnes se přesuneme na našich prázdninových cestách z Francie do Švýcarska. Provedou vás jím studentky 3. ročníku oboru Management turismu a služeb Veronika Kudrová a Lucie Imlaufová. Jaká je typická švýcarská kuchyně?
Ústí nad Labem/ Země neobyčejných přírodních krás, chutných sýrů, luxusních hodinek, pověstné válečné neutrality a bankovní rigidity byla dějištěm hokejbalového mistrovství Evropy hráčů kategorie U 18 a U 16. Tato velebené země lahodí našim hokejbalovým nadějím, po úspěšném evropském šampionátu, po všech stránkách. Zejména tedy po těch sportovních.
PŘIBYSLAV - Mlékárna Pribina během uplynulého roku vyvezla do zahraničí 16 procent produkce. Vedle tradičních teritorií, jimiž jsou Slovensko a Polsko, se v poslední době zvyšují dodávky na Ukrajinu.
NOVÉ MĚSTO NAD METUJÍ - Košíky, šperky, řezbářské výrobky, zvířátka z dřevité vlny, paličkovaná krajka. To, a mnohem více, bylo po celý sobotní den možné vidět i koupit na tradičních trzích uměleckých řemesel, které zakotvily ve venkovních prostorách novoměstského zámku.
PRAHA - Moskevská ulice pod Vršovickým zámečkem za posledních patnáct let výrazně ožila. Pamětníci mohou namítnout, že „řezník je přece tam, kde býval“, nicméně v ulici přibyly drobné obchůdky, restaurace, vinárny a kavárny.
OSTRAVA - Mlékárenská skupina Lactalis získala většinový podíl ve společnosti Moravskoslezské mlékárny, která je většinovým vlastníkem společnosti Mlékárna Kunín. V pátek o tom informovala dceřiná firma Lactalis CZ s tím, že transakci ještě musí schválit Úřad pro ochranu hospodářské soutěže.
PŘIBYSLAV - Mlékárna Pribina na Havlíčkobrodsku během uplynulého roku vyvezla do zahraničí 16 procent produkce. Vedle tradičních teritorií, jimiž jsou Slovensko a Polsko, se v poslední době zvyšují dodávky na Ukrajinu.
KOŠETICE - Obědy podle svého gusta si vybírali po celý tento týden žáci devátých tříd košetické základní školy na Pelhřimovsku. S návrhem vařit na přání deváťáků přišla vedoucí školní jídelny.
KOŠETICE - Obědy podle svého gusta si vybírali po celý tento týden žáci devátých tříd košetické základní školy na Pelhřimovsku. S návrhem vařit na přání deváťáků přišla vedoucí školní jídelny.
LIBERECKÝ KRAJ - Ovocný nápoj Višeň Moštovny Lažany vybojoval hlavní cenu v soutěži Výrobek Libereckého kraje z oblasti zemědělství – potravinářství roku 2007. Moštovna Lažany získala tento prestižní titul v soutěži už podruhé. Višeň vyhrál také kategorii, nazvané nealkoholické nápoje.
Kladno -O lákavé ceny v podobě sady koulí pétanque, francouzské víno a sýry bojovalo v sobotu na kladenském Sletišti v pétanque 17 tříčlenných družstev. Štěstí přišel zkusit i Vojtěch Zelenka (na snímku), který soutěžil za tým Jean Cocteau.