Kreativ

ŠTÍTEK: sýr

Krize loni zastavila růst prodeje Olomouckých tvarůžků

Loštice - Hospodářská krize, kvůli které lidé šetří a omezují útraty za potraviny, už nepříznivě poznamenala také prodej tradičních Olomouckých tvarůžků. Zatímco ještě v roce 2011 odbyt tohoto pikantního sýra s nezaměnitelným aroma vzrostl o bezmála desetinu, tak v následujících měsících začal klesat a situace na trhu prý zatím není příznivá.

U boskovické radnice voněl na trzích sýr a klobásy

Boskovice – Sýry, med, zelenina, přírodní mýdla. Voňavé klobásky a pravé valašské frgály. Mňam, lákají k nakousnutí. O kus dál je stánek s rybími specialitami. Masarykovo náměstí v Boskovicích se změnilo v tržiště. Ve čtvrtek se tam totiž konaly první farmářské trhy.

U boskovické radnice voněl na trzích sýr a klobásy

Boskovice /REPORTÁŽ/ – Sýry, med, zelenina, přírodní mýdla. Voňavé klobásky a pravé valašské frgály. Mňam, lákají k nakousnutí. O kus dál je stánek s rybími specialitami. Masarykovo náměstí v Boskovicích se změnilo v tržiště. Ve čtvrtek se tam totiž konaly první farmářské trhy.

Chřest je zdravá a velmi chutná surovina

Pec pod Sněžkou - Krkonošský deník připravil spolu s HOTELEM**** HORIZONT v Peci pod Sněžkou seriál Rad odborníka na téma gastronomie. Dnes odpovídá Jiří Švestka, šéfkuchař hotelu.

Výrobu sýrů v příšovické mlékárně zatím neobnovili

Příšovice - Příšovická mlékárna společnosti Plastcom má nového vlastníka. Za 16,3 milionu korun ji v lednu vydražila společnost Special Transport Dušan Suško ze Dvora Králové nad Labem. Ani po více než čtvrt roce to zatím nevypadá, že by chtěl nový vlastník výrobu tvrdých sýrů a másla obnovit

Den lidových řemesel: kromě tradic a folkloru i zlatí slavíci

Moravská Nová Ves - Dřevěné hračky i vařečky, tradiční výšivky, svícny ze včelího vosku, keramika, slaměné betlémy, skleněné ozdoby i voňavé slovenské sýry. Stánky na Dnu lidových řemesel do centra Moravské Nové Vsi opět lákají stovky lidí.

Výrobu sýrů zatím neobnovili

Příšovice - Příšovická mlékárna společnosti Plastcom má nového vlastníka. Za 16,3 milionu korun ji v lednu vydražila společnost Special Transport Dušan Suško ze Dvora Králové nad Labem. Ani po více než čtvrt roce to zatím nevypadá, že by chtěl nový vlastník výrobu tvrdých sýrů a másla obnovit

Výrobu sýrů zatím neobnovili

Příšovice - Příšovická mlékárna společnosti Plastcom má nového vlastníka. Za 16,3 milionu korun ji v lednu vydražila společnost Special Transport Dušan Suško ze Dvora Králové nad Labem. Ani po více než čtvrt roce to zatím nevypadá, že by chtěl nový vlastník výrobu tvrdých sýrů a másla obnovit

V Babiččině údolí ovčáci svlékali z vlny bečící svěřence

Ratibořice /FOTOGALERIE/ - Střiž ovcí je od nepaměti označován termínem „ovčácké žně". Po dlouhé zimě je pro tuto činnost nejobvyklejším obdobím jaro. Jak takové stříhání vypadá, předvedli v sobotu návštěvníkům pátých Ratibořických ovčáckých slavnosti členové Královéhradeckého sdružení svazu chovatelů ovcí a koz v zahradě u mandlu.

V Babiččině údolí ovčáci svlékali z vlny bečící svěřence

Ratibořice - Střiž ovcí je od nepaměti označován termínem „ovčácké žně". Po dlouhé zimě je pro tuto činnost nejobvyklejším obdobím jaro. Jak takové stříhání vypadá, předvedli v sobotu návštěvníkům pátých Ratibořických ovčáckých slavnosti členové Královéhradeckého sdružení svazu chovatelů ovcí a koz v zahradě u mandlu.

V Babiččině údolí ovčáci svlékali z vlny bečící svěřence

Ratibořice /FOTOGALERIE/ - Střiž ovcí je od nepaměti označován termínem „ovčácké žně". Po dlouhé zimě je pro tuto činnost nejobvyklejším obdobím jaro. Jak takové stříhání vypadá, předvedli v sobotu návštěvníkům pátých Ratibořických ovčáckých slavnosti členové Královéhradeckého sdružení svazu chovatelů ovcí a koz v zahradě u mandlu.

Regionální potravina? Značkou se pyšní devět firem

Královéhradecko – Značku Regionální potravina v Královéhradeckém kraji v letošním čtvrtém ročníku soutěže získalo devět výrobků. Mezi oceněnými jsou například Deštenský chléb z pekařství Karla Reznera, pivo Rychnovský kaštan z Podorlického pivovaru či Hovorkovy hořické trubičky.

Regionální potravina? Značkou se pyšní devět firem

Královéhradecko – Značku Regionální potravina v Královéhradeckém kraji v letošním čtvrtém ročníku soutěže získalo devět výrobků. Mezi oceněnými jsou například Deštenský chléb z pekařství Karla Reznera, pivo Rychnovský kaštan z Podorlického pivovaru či Hovorkovy hořické trubičky.

Nakoupili na trzích, podívali se do hřebčína i do muzea

Napajedla – Na květinové a řemeslné trhy v Napajedlích přišly v sobotu stovky lidí. Masarykovo náměstí ožilo několika desítkami stánků, u nichž mohli návštěvníci ochutnat řadu regionálních specialit jako jsou sýry nebo uzenářské výrobky. Mnozí vyzkoušeli i domácí pivo a víno.

V dětském domově si rádi hrají, chovají zvířata a chtějí vlastní sýr

Hora Svaté Kateřiny - Zvíře není jen milá společnost, ale také zodpovědnost. To už ví děti z Hory Svaté Kateřiny. Jak domácí zvířata žijí, jaký je z nich užitek a jak je chránit, se nejmenší dozvěděli na zábavném a poučném odpoledni. To pro děti z mateřské školy připravily děti z dětského domova.

Druhý pokus: farmáři se vrací do Boskovic. Letos hned devětkrát

Boskovice - Na druhý pokus a hned devětkrát ročně. Boskovice našly firmu, která ve městě uspořádá farmářské trhy. Ty nabídnou klasický sortiment: pečivo, sýry, uzeniny, čerstvou zeleninu. A také regionální výrobky ze dřeva nebo kůže. Poprvé už příští čtvrtek druhého května.

Farmářské trhy začnou tuto sobotu

Litoměřice – V letošním roce začínají první farmářské trhy na Kostelním náměstí v Litoměřicích v sobotu 27. dubna, a to od 8 hodin. Od tohoto víkendu pak budou trhy probíhat každých čtrnáct dní.

Hitem školní jídelny jsou pizza, buchtičky i rajská

Domažlice /FOTOGALERIE, REPORTÁŽ/ –  Lasagne s brokolicí a tuňákem, vepřová krkovice s ořechovým pestem, losos na kmíně. Připomínají vám tyto pokrmy menu z lepší restaurace? Omyl. Z těchto pokrmů si vybírají strávníci, pro které vaří školní jídelna v domažlické Komenského ulici.

Nový seriál: Farma ve městě

Kopřivnice - Odstartoval nový seriál Farma ve městě, kde se s vámi mladí manželé podělí o svém koníčku, díky kterému navštěvují supermarket sporadicky. Vycházet bude co dva týdny, vždy v sobotu.

Kuchyně Tomato Fresh? Skvělá, ale schovaná

Brno /TEST RESTAURACÍ/ - K perle ukryté na dně moře lze přirovnat Tomato Fresh Restaurant. Je trochu zastrčený za silnicí na třídě Generála Píky a daleko od zastávek. Kdo k němu ale váží cestu, najde klenot.

Zajímavých prodejen v centru Ostravy přibývá

Ostrava - Přes veškeré snahy zastupitelstva i podnikatelů centrum Ostravy stále skomírá. Na druhou stranu někteří podnikatelé chápou tuto situaci jako příležitost pro vyzkoušení nových trendů nebo podnikatelských příležitostí.

Sýr Smetanito neparazituje na sýrech Apetito, rozhodl soud

Praha – Sýr Smetanito neklame spotřebitele a neparazituje na sýrech značky Apetito. Rozhodl o tom Městský soud v Praze. Spor mlékárny TPK, která vyrábí sýr Apetito, a společnosti Bel Sýry Česko produkující sýr Smetanito, trval pět let, u městského soudu se projednával podruhé.

Snídaně je základem celého dne

Možná patříte k těm, kteří říkají, že snídat prostě nemohou, že vám to nedělá dobře, že si to ani v nejmenším neumíte představit, a tak je vaším prvním jídlem teprve oběd. Ale pomněte, jak k tomu přijde vaše tělo, které bylo celou noc hlady? Jak si má poradit s nedostatkem přijaté energie a pomoci vám zvládat pracovní nápor celé dopoledne, než se mu dostane nějakého pokrmu?

V zooparku exota nenajdete, jen poctivá česká zvířátka

Lanškroun – Střední škola zemědělská a veterinární pracuje na novém projektu za zhruba deset milionů korun, který usiluje o zkvalitnění praktické výuky a má nabídnout volnočasové aktivity na lanškrounské „zemědělce".

Výsledky gastro soutěže byly doslova k nakousnutí

Kroměříž - Při sedmém ročníku celostátní soutěže Gastro Mánes se ve středu na Střední škole hotelové a služeb v Kroměříži utkali žáci odborných učilišť. „Šlo tentokrát o přípravu pokrmů studené kuchyně, kdy zadanými surovinami byly sýr, šunka a zelenina.

Zlechov: premiérová degustace vín a sýrů

Zlechov - Vyznavačům lahodného vína se v sobotu odpoledne otevřely dveře společenského sálu Agro Zlechov. V něm uspořádala parta čtyř nadšenců s názvem Milovníci vína a žen premiérový ročník s názvem Zlechovské koštování vína. Za odborné poradce si začínající vinaři zvolili Petra Výstupa a Zdeňka Psotku.

Hubneme do plavek - Barbora Zemanová

Plzeň – Léto se blíží a ony měly zase hrůzu, že je někdo uvidí v plavkách. Řeč je o třech ženách, které se přihlásily do našeho nového projektu Zhubněte s Deníkem do plavek.

Nejkrásnější pes ČR je z Březnice

Březnice – Velké vítězství a úspěch slaví v těchto dnech rodina Chovancových z Březnice. Z téměř 37tisíc nejkrásnějších pejsků z celé republiky, vybrali lidé v internetovém hlasování televize Nova právě jejich Little Jay, Bernského salašnického psa.

Nejkrásnější pes ČR je z Březnice

Březnice – Velké vítězství a úspěch slaví v těchto dnech rodina Chovancových z Březnice. Z téměř 37tisíc nejkrásnějších pejsků z celé republiky, vybrali lidé v internetovém hlasování televize Nova právě jejich Little Jay, Bernského salašnického psa.

Farmářské trhy začaly, zájem lidí byl velký

Ostrava – Po zimní přestávce se do Ostravy vrátily farmářské trhy. Přes čtyřicet stánků postavených na parkovišti u obchodního centra Futurum zaplnili v sobotu dopoledne prodejci a producenti čerstvých potravin všeho druhu. A ačkoliv v tuto roční dobu ještě na pultech chyběl větší výběr zeleniny, nabídka byla i tak velmi pestrá.

Trhy ve Šternberku zaplnily centrum města

Šternberk – Originální moučníky z tvarůžkové cukrárny, pečivo, ale třeba i ovocné stromky a růže nabídl v sobotu 13. dubna další z Venkovských trhů ve Šternberku na Olomoucku.